Dapat isteri cantik tetapi nafkah langsung suami tak bagi. Sampaikan isteri dia tanggung dari A sampai. Satu hari isteri minta bak berpisah dan ini jawapan mengejut dari suami dia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Untuk makluman kaum wanita yang ingin berkahwin dan mahu memilih bakal suami,seharusnya anda lebih berhati hati. Ini kerana perkahwinan itu akan menentukan hala tuju kehidupan serta bukannya sehari dua untuk hidup dengan seorang lelaki yang bernama suami. Kaum perempuan kena baca sampai habis. Baca dan jadikan cerita ini sebagai pegajaran. […]

Continue Reading

Dikatakan sudah temui lokasi terbaharu MH370. Pakar ini bongkarkan sesuatu tentang kehilangan pesawat tersebut dan berikut pihak yang terlibat

Baru baru ini, pakar penerbangan mendkwa mereka akhirnya telah mengenal pasti lokasi pesawat MH370 yang bakal memberi harapan baharu kira-kira enam tahun selepas ia hilang bersama 239 penumpang pada Mac 2014. DailyMail melaporkan jurutera, Victor Ianello bersama pasukannya yang berpusat di Amerika Syarikat (AS) pada awal minggu lalu percaya pesawat Boeing 777 terjunm ke dalam […]

Continue Reading

Dukacita dimaklumkan Pengiran Muda Abdul Azim anak kepada Sultan Brunei pergi menghadap illahi. Mengejutkan rupa rupanya ini punca pemergiannya.

Anak Sultan Brunei, Putera Haji Abdul Azim dilaporkan pergi menghadap illahi pada 10.08 pagi tadi, umum Radio Televisyen Brunei hari ini. “Anak kepada Sultan Haji Hassanal Bolkiah, Putera Haji Abdul Azim pergi menghadap illahi pada 17 Rabi’ul-awal (24 Okt 2020) pada 10.08 pagi waktu tempatan. “akan dijalankan selepas solat Asar,” kata pengumuman tersebut. Memetik laporan […]

Continue Reading

Ibu nekad hantar adik belajar ngaji dekat rumah jiran . Tergamam masa nak balik tu cikgu yang mengajar tu tiba tiba pegang sesuatu kat badan adik sambil senyum.

GAMBAR SEKADAR HIASAN Kalau kita dengar sahaja ustazah ataupun ustaz mestilah kita menyangka yang baik-baik sahaja. Alim, mempunyai personaliti yang baik, malangnya tidak semuanya sama seindah mana yang kita sangkakan. Saya ada sebuah cerita mengenai satu keluarga ini yang mengaku diri mereka ustaz dan ustazah. Nak dipendekkan cerita, mereka ni jiran baru di sebelah rumah […]

Continue Reading

Kes paling tinggi dicatatkan harini. 1228 kes positif covid 19 disahkan hari ini. Mengejutkan rupa rupanya ini punca kes naik mendadak.

PUTRAJAYA, 24 Okt – Terdapat 1,228 kes baharu jangkitan COVID-19 dilaporkan hari ini, menjadikan jumlah keseluruan meningkat ke 25,742 kes. Daripada angka tersebut, 889 kes dikesan di Sabah di mana 500 kes melibatkan kluster-kluster termasuk lapan (8) kes daripada kluster baharu. Selain itu, 254 kes adalah daripada saringan kontak rapat kes-kes positif dan 136 kes […]

Continue Reading

Lama menunggu akhirnya Menteri dedahkan Malaysia jangkakan terima bekalan covid 19 awal tahun 2021. Tapi golongan ini yang akan diutamakan dulu.

PUTRAJAYA – Malaysia dijangka mula memperoleh bekalan vaksin Covid 19 pada suku pertama tahun depan. Menurut Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam kenyataan bersama hari ini, keutamaan akan diberikan kepada petugas barisan hadapan meliputi sektor kesihatan dan keslamatan seperti doktor, jururawat, polis serta petugas pnjra dan imigresen. “Setakat ini, […]

Continue Reading

Pelik lepas nikah tu mak suami tak bagi ank dia tidor sekali dengann iisteri. Tiga bulan nikah isteri suci lagi. Tergamam rupanya ini perangai sebenar mertua yang isteri baru tahu.

Pernikahan adalah antara saat indah yang kita semua nantikan. Namun tidak semuanya bernasib baik sepertimana yang lain. Perkongsian dari wanita ini di laman KRT, berkongsi pengalaman yang ditempuhi saat berkahwin dengan pemuda ‘anak mak’. 3 bulan berkahwin tidak disentuh kerana mulut mertua. Ikuti perkongsiannya di bawah. Assalamulaikum. Min tolong hide FB saya ya? Kisah bermula […]

Continue Reading

Terkini budak semalam yang Syamsul cari dah jumpa. Kali ni budak ni pulak Syamsul cari. Rupa rupanya ini yang budak ni buat sampai Syamsul Yusoff marah sangat.

Sebelum ini Syamsul telah memuat naik satu posting menawarkan 10k kepada sesiap yang dapat membawa lelaki ini berjumpa dengan beliau. “Abg perlu perkhidmatan GRAB CAR. Sape2 boleh fetch mamat ni bawa jumpa saya minum kopi tak? Nak berkenalan. Mamat ni dia kat KL je so dekat. Walau dekat, grab car saya bayar 10k cash. Apa2 […]

Continue Reading

Sedih tengok keluarga ni naik kereta cabuk masuk pusat beli belah. Tapi bila tengok family ni berbelanja memang terkejut. Dia yang pakai kete mahal pun tak mampu.

Dont Judge Book by it Cover” itulah ungkapan bahasa orang putih yang tepat pada cerita ini. Maksudnya Dalam hidup ini, janganlah kita menilai orang lain secara luaran kerana rezeki masing masing berbeza dan begitu juga amalan gaya hidup setiap orang juga berbeza. Luahan yang dikongsikan oleh wanita ini bukan sahaja memberi pengajaran, tetapi juga patut […]

Continue Reading

Lepas jadi buah mulut ramai akhirnya Neelofa tampil buka mulut bongkarkan punca dia berpurdah. Mengejutkan rupa rupanya ini punca.

KUALA LUMPUR: Selebriti dan pengacara popular, Neelofa, 31, mengakui lebih gembira selepas membuat keputusan untuk memakai niqab. Neelofa yang mengesahkan dirinya berniqab pada 15 Oktober lalu itu berkata, dia selesa berhadapan dengan orang ramai dengan imej terbaharunya itu. “Di Malaysia, hanya minoriti yang memakai niqab, jadi untuk berada di kalangan yang tidak memakai adalah cabaran […]

Continue Reading