Baru je semalam kontrak ditamatkan oleh hotfm. Mengejutkan ini yang terjadi dekat ig Shuk buat ramai yang terkedu.

Artis

Semalam, pihak pengurusan Hot FM menerusi Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd. Tahrim berkata, mereka telah menamatkan kontrak perkhidmatan Shuk Sahar sebagai penyampai radio Hot FM berkuatkuasa serta merta.

Selamat Tinggal Shuk 

Ini berikutan, siasatan dalaman syarikat mendapati Shuk telah ingkar kontrak dan terma perjanjian dan difahamkan Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri bin Mohamed Sahar telah dimaklumkan mengenainya.

“Kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM ditamatkan berkuatkuasa hari ini. “Selepas selesai siasatan dalaman mendapati berlakunya pelanggaran terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam kontrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM. “Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya dalam sebuah kenyataan

Warganet Gesa Shuk Tukar Nama 

Dalam pada itu, menerusi carian Murai.my pada Instagram pelawak itu mendapati nama yang didaftarkan pada platform itu masih menggunakan @shuk_hotfm sehingga artikel ini ditulis (19 Februari 2021). Manakala pada bahagian profil juga masih tertera ‘HotFM DJ Announcer’ merujuk kepada tugasnya sebelum ini.

Menjengah kepada ruangan komen hantaran terbaharu Shuk, rata-rata warganet mengkritik dan menggesa agar dia menukar namanya dengan kadar segera memandangkan dia tidak lagi bersama stesen radio berkenaan.

Namu begitu, ada diantara mereka meminta agar diberikan ruang buat Shuk untuk kembali ke fasa baharu dalam hidupnya. Terdahulu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digantung sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan siasatan dalaman secara terperinci berhubung isu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Difahamkan segmen kendaliannya terdahulu bersama rakan penyampai, Fizie menerusi Geng Pagi Hot (GPH) diberi nafas baharu apabila memperkenalkan pelakon, penyanyi dan pelawak Mark Adam sebagai gandingan baharu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: MURAI.MY

Akhirnya Pihak Hotfm Beritahu Keputusan Yang Di Ambil Terhadap Shuk Sahar Selepas Dia Digantung Kerja. Tak Sangka Sampai Macam Ni Sekali Tindakan Yang Dikenakan Pada Shuk Sahar.

Krisis rumah tangga dan isu tidak setia melibatkan penyampai radio Hot FM iaitu Shuk Sahar akhirnya memakan diri apabila siasatan dalaman pihak pengurusan stesen itu mendapati dia bersalah. Menurut Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd Tahrim, keputusan itu dicapai selepas siasatan dalaman syarikat mendapati Shuk telah ingkar kontrak dan terma perjanjian.

“Kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM ditamatkan berkuatkuasa hari ini. “Selepas selesai siasatan dalaman mendapati berlakunya ingkar terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam kontrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM.

“Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya menerusi satu kenyataan media.

Pada 24 Januari lalu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digntung sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan siasatan dalaman yang terperinci berhubung lsu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Pada Isnin lalu, Hot FM mengumumkan penyanyi dan pelakon Mark Adam merupakan penyampai baharu segmen GPH. Mark bergandingan bersama seorang lagi penyampai iaitu Fizie bagi memeriahkan GPH selepas pengunduran Shuib pada hujung Januari lalu.

Dalam pada itu, Anida berkata pemilihan Mark Adam sebagai penyampai GPH dapat memberikan nafas baharu kepada stesen radio berkenaan. “Selepas Shuib berundur dari Hot FM, kami sudah merancang untuk memberi ‘facelift’ kepada GPH dengan kemasukan Mark Adam.

“Reputasi Mark sebagai penghibur yang versatil memberikan nafas segar untuk segmen GPH. Harapan kami agar para pendengar akan terus menyokong Hot FM dan kami menjanjikan pengisian yang terbaik buat semua khususnya pendengar setia Hot FM,” ujarnya.

GPH bersiaran setiap hari Isnin hingga Jumaat bermula pukul 6 pagi hingga 10 pagi.

Shuk terpalit dengan konntroversi selepas tersebarnya video dia berlaku tidak setia terhadap isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah dan didakwa mempunyai h.ubungan dengan wanita lain. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Kredit : Mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Isteri Shuk Sahar Jadi Perbualan Hangat Warganet Pula Bila Dia Dikatakan Perli Sana Sini. Ramai Yang Bengang Bila Sera Tunjuk Belagak Dengan Melontarkan Kata Kata Ni.

“Kenapa kena hasut orang lain suruh benci aku sekali? Takleh jatuhkan aku sorang-sorang eh?” Cerita berbaik-baik antara pelawak, Shuk Sahar dengan isterinya, Rossalennah Natassiah Asshaferah (Sera) baru sahaja reda, namun ianya kembali diperkatakan apabila Sera sendiri yang seakan meledakkannya.

Di platform Tik Tok, Sera yang memakai cermin mata hitam sambil  bersandar di kerusi melontarkan kata-kata tersebut. Lebih menunjukkan kuasa wanita apabila Sera membuat gaya seolah-olah berlagak dengan beberapa kali membuat simbol memanggil dan ‘memtng leher’ diiringi gelak ketawa membuatkan warganet berbelah bahagi pendapat.

Dah kenapa? Bagi mereka yang menyokong Sera menyatakan ianya perlu dilaungkan supaya orang yang dengki dengan kebahagiaan mereka akan terduduk. Namun, bagi mereka yang menyampah dengan pengisian sebegini menegaskan bahawa Sera lah yang meuar-uarkan di media sosial, jadi kenapa? Tak boleh jatuhkan Shuk seorangkah?

Tidak puas memberi komen di hantaran tersebut, ada pula warganet yang marah Sera di hantaran pada bulan Disember 2020, iaitu ketika Sera mempertahankan suaminya yang dituduh tdak setia.

Mungkin Sera tidak bermaksud memerli warganet dan menujukan kepada orang lain. Namun dengan perkongsian sebegini membuatkan warganet mula mengungkit mengenai kisah lama. Jadi, anda rasa perlu kah mereka yang terlibat kes panas begini, diam-diam sahaja?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Sumber: cari

Semalam Tular Video Shuk Sahar Hadiah Kan Hantaran Mahal Pada Isteri Untuk Ambik Hati. Tapi Warganet Perasan Ini Reaksi Isteri Shuk Jadi Buah Mulut Ramai.

Selepas tular tentang pergolakan rumahtangga di antara pelawak Shuk Sahar dan isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau Sera di media sosial, baru-baru ini pasangan ini sekali lagi menjadi tumpuan bila Shuk tiba-tiba join IG Live Sera dengan lengkap berpakaian pengantin.

Dalam video tersebut, Shuk yang telah meminta izin untuk join live dan membuat prnk kononnya ingin berkahwin lain sebelum muncul depan rumah Sera dengan rombongan meminang lengkap dengan hantaran. Dapat dilihat Shuk telah memberikan beberapa hantaran mahal untuk isterinya sebagai tanda untuk meyakinkan Sera dengan kesungguhan dia untuk memperbaiki hubungan mereka.

Kita bukannya nak memujuk tapi untuk yakinkan you.”

Pun begitu, walaupun Sera tak tunjukkan apa yang dia betul-betul rasa dengan kejutan dari Shuk itu, warganet perasan yang isteri penyampai radio ini kelihatan tak selesa dengan kemunculan suaminya itu. Malah, warganet juga turut tunjukkan dalam keratan video itu, semasa Shuk cuba pegang bahunya, Sera telah mengelak dan menjauhkan diri dari Shuk. Tak berputus asa, Shuk cuba sekali lagi pegang bahu isterinya tapi Sera tetap cuba jauhkan diri…

KOMEN WARGANET :

Macam yang korang tengok dalam video tu, selepas cubaan pertama Shuk cuba pegang bahu Sera, isterinya ini telah mengelak dan berjalan ke depan sambil memeluk tubuh. Untuk pengetahuan korang, menurut Body Language Project,

perbuatan memeluk tubuh ini biasanya dibuat bila seseorang rasa tak selamat atau bersifat mempertahankan diri kerana bila tak nak tunjukkan perasaan sebenar, dorang akan p.eluk tubuh sendiri untuk tenangkan diri. Mungkin Sera tak selesa kot Shuk pegang dia masa tengah live untuk promosikan produk. Macam tak manis gitu. Apa pun kita doakan je lah yang terbaik untuk dorang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: LM

Siap Ada Barang Hantaran Macam Beg Berjenama Dan Bermacam Lagi. Shuk Kejutkan Orang Ramai Dengan Bawa Rombongan Datang Pinang Balik

Baru beberapa minggu yang lalu,heboh tentang cerita panas berkaitan pelawak,penyampai radio iaitu Shuk Sahar yang dikatakan menjalinkan hubugan dengan wanita lain. Dan lebih mengejutkan lagi, Masalah rumah tangga telah dibongkarkan oleh isterinya iaitu Rossalennah Natassiah Asshaferah menerusi beebrapa posting di laman IG.

Malahan lebih mengejutkan apabila semalam Shuk membuat kejutan yang tak disangka sangka dengan muncuk dalam keadaan yang mencurigakan melalui IG Live yang dibuat oleh isterinya. Lengkap memakai persalinan seperti raja sehari, artis tersebut meminta kebenaran isterinya untuk berkahwin lagi. Sera yang ketika itu terkejut dengan permintaan tiba ti a itu hanya mampu tercengang sambil ditenagkan oleh rakannya.

Ternyata semua itu helah pengacara tersebut untuk memujuk kembali isteri kesayangan. Shuk siap datang berjumpa Sera dengan satu rombongan meminang dengan pelbagai barang hantaran seperti beg tangan berjenama,barang kemas dan sebagainya. Tambahan pula, pengacara berusia 34 tahun tersebut juga dilihat sempat membuat permohonan maaf secara terbuka di hadapan isteri, selain mengaku kesalahan yang dibuat. Usaha tersebut dibuat untuk memperbaiki kembali hubungan antara mereka berdua.

Ada Warganet Berani Tinggalkan Komen Yang Tidak Elok. Sekali Ini Respon Padu Dari Isteri Shuk Sendiri

Baru baru ini,heboh kisah rumah tangga palawak,pengacara dan penyampai radio iaitu Shuk Sahar dan isterinya, Rossalennah Natassiah Asshaferah dan pelbagai komen yang diterima daripada warganet. Selain daripada medoakan agar hubungan mereka kembali jernih,ada juga sesetengah warganet yang sanggup tinggalkan komen yang berunsur tidak elok.

Berdasarkan komen di IG milik Rossalennah,ada seorang pengikut mengingatkan untuk tidak membuka aib suami ketika berselisih faham.Lebih menggelikan, apabila individu tidak bertanggungjawab itu tinggalkan komen ‘kotor’.

“Maaf la abang cakap sikit untuk adik berdua..Shuk lepas ni bini hang merajuk hang sumbat ja *** hang dalam mulut dia.”Nanti pandai la dia datang balik kat hang. Kalau dia burukkan hang kat Instagram (IG), hang buat ja lagu tu.”Dia pun tak boleh hidup tanpa *** hang. Simpan aib suami baik-baik,” tulis pengguna yang menggunakan nama @fathullah_noor.

Tidak mendiamkan diri, Rossalennah membidas dengan menyatakan lelaki itu tidak layak untuk berkahwin.”Maaf ya, perempuan bukan untuk ditindas. Kalau macam tu awak anggap perempuan, awak tak layak bernikah dan hidup berumah tangga. Isteri bukan sekadar lmpias nafsu,” balasnya.

Terdahulu,Rossalennah mendedahkan suaminya itu masih lagi menjalinkan hubungan dengan Fara Salleh.Jelas Rossalennah lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah wanita tersebut untuk meminta suaminya pulang ke rumah namun terpaksa beredar dengan hampa.Susulan isu itu, Shuk secara rasmi digantung perkhidmatannya menjadi deejay di stesen Hot FM berkuat kuasa pada Isnin (25 Januari 2021).Ingin memulihkan keadaan, Shuk tampil mengakui kesilapan dirinya menerusi sebuah entri yang dimuat naik di IGnya.

Isteri Shuk Dikatakan Mudah Maafkan Suami. Kali Ni Isteri Shuk Tampil Beri Jawapan Padu Kat Warganet Susulan Isu Tersebut

Baru baru ini,di IG kepada pelawak terkenal ,Shuk Sahar iaitu Rossalennah Natassiyah Asshaferah atau Sera,banyak menerima pelbagai komen negatif dan berunsur negatif semasa membuat review berbayar di media sosial tersebut.

Berikutan dengan kejadian tersebut, Shuk mohon warganet untuk menghemtikan kritikan terhadap isterinya. Kata Shuk,isterinya hanya menjalankan tanggungjawab yang telah amanah yang telah diberikan oelh peniaga peniaga online di luar sana. Katanya,apa yang berlaku di antara mereka merupakan masalah peribadi dan tidak sepatutnya dicampur adukkan dengan pekerjaan yang dilakukan oleh isterinya itu.

Katanya, masalah kerja dan rumah tangga tidak sepatutnya dicampur adukkan. Isteri saya ada hak untuk meneruskan kerja kerja yang dilakukan. Warganet tidak sepatutnya salahkan isteri saya dia bekerja. Dia menjalankan amanah dan tanggungjawab yang diberikan untuk semua paid review tersebut. Saya merayu berhenti bercakap bukan bukan tentang isteri saya.

Manakala Shuk turut memaklumkan yang dia tidak mahu mengulas lebih lanjut mengenai kontroversi yang telah berlaku dan status terkini mereka suami isteri.Tak boleh hidup tanpa hang. Maaf ya, perempuan bukan untuk ditndas. Kalau macam tu awak anggap perempuan, awak tak layak bernikah dan hidup berumah tangga. Isteri bukan sekadar lmpias nafsu.

Dan sejak dari kontroversi yang berlaku, Instagram Sera dihujani dengan pelbagai komen negatif. Terbaru, seorang individu telah tinggalkan komen berunsur tak elok dan meminta Shuk untuk melayan isterinya semula bagi menghilangkan perasaan merajuk. Ternyata, komen tersebut turut mendapat perhatian Sera.Jelas Sera, kaum wanita bukannya golongan untuk ditinds dan tempat untuk golongan lelaki melmpiskn nfsu sahaja. Tambahnya, individu tersebut tidak layak berkahwin seandainya mempunyai mentaliti sebegitu.

Keinginan untuk hidup berpasangan merupakan salah satu fitrah yang telah Allah ciptakan ke atas manusia. Perkahwinan dan kehidupan yang bahagia selamanya merupakan harapan kedua pasangan sewaktu terlafaznya akad ikatan yang suci.

Setiap pasangan mengimpikan kesejahteraan kehidupan yang harmoni dan jauh daripada perbalahan apatah lagi berakhir dengan perpisahan.Apabila berlaku perselisihan faham antara suami isteri maka syarak menggalakkan agar suami dan isteri tahammul (bertahan) tetapi apabila melibatkan soal hati dan perasaan yang dipendam, bukan semua manusia mampu bertahan dan bersabar.

Mutakhir ini, kita dapat lihat fenomena membuka aib pasangan secara terang-terangan sudah menjadi sakit dalam masyarakat kita tanpa ada perasaan bersalah atau malu dengan apa yang mereka lakukan. Lagi-lagi hari ini penyebaran ai.b makin meluas dengan menggunakan teknologi serba canggih.A.ib pasangan tidak boleh dibuka atau disebarkan kepada orang lain.Terdapat di dalam sebuah hadis yang meminta supaya kita menutup keaiban sendiri ataupun orang lain. Sabda Baginda Rasulullah:Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau kamu mengmpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya. [HR Tirmizi 1955]

Hadis ini menuntut kita supaya menyembunyikan aib sendiri dan menutup keaiban orang lain kerana boleh jadi suatu hari nanti sang pendosa akan menjadi orang yang baik bahkan lebih baik daripada kita yang mencela.Aib pasangan adalah perkara yang tidak boleh dibuka atau disebarkan kepada orang lain sewenang-wenangnya. Umat Islam juga dilarang membuka aib pihak lain walaupun dianggap sebagai mush dan tidak disukainya.

Hari ini ada pasangan yang menggunakan internet untuk menceritakan keburukan pasangannya. Perbuatan ini merupakan perbuatan yang ditegah dan dilarng di dalam Islam melainkan kita menggunakan saluran yang betul seperti mana kata Imam Nawawi dalam menceritakan perihal seseorang khususnya suami isteri dibenarkan seperti berikut:

1. Membuat aduan apabila dizlimi kepada sultan atau hakim.2. Menceritakan kepada mufti bagi tujuan fatwa.Jaga keharmonian rumah tangga agar tetap bahagia.Perbuatan menyebarkan aib pasangan berlaku dalam pelbagai bentuk. Ada menjaja kisah keruntuhan rumah tangga, merakam video, menyebar gambar mengaibkan pasangan.

Bahkan kebebasan dalam media sosial juga menyaksikan pasangan tanpa segan-silu menandakan nama pasangan atau tag di post-post yang berkaitan yang mana tanpa kita sedar telah membuka aib pasangan.Maka kepada pasangan suami isteri yang melakukan perbuatan terkutk menyebarkan aib pasangan harus memikirkan keadaannya pada hari kiamat kelak kerana pada hari itu Allah akan bertanyakan mengenai perbuatan mereka itu.

Dalam Al-Quran, Allah berfirman di dalam Surah Al-Baqarah ayat ke 187: Mereka (isteri-isterimu) merupakan pakaian bagimu dan kamu merupakan pakaian bagi mereka.Ayat itu mengisyaratkan, suami atau isteri adalah pakaian yang sepatutnya dijaga dengan cermat dan menutupi hal peribadi agar tidak diketahui orang lain. Jika seorang suami atau isteri mudah mendedahkan aib pasangannya, tanpa sedar mereka membiarkan diri seolah-olah tanpa berpakaian.

Sepatutnya, suami dan isteri perlu saling menjaga kekurangan diri kerana di sebalik kekurangan itulah yang akan melengkapkan kehidupan antara dua insan yang dihalalkan melalui perkahwinan.Berpandukan sebuah hadis, daripada Abu Sa’id al-Khudriy, beliau berkata bahawa Baginda Rasulullah bersabda yang bermaksud: Sesungguhnya manusia yang paling jelik kedudukannya pada hari kiamat adalah seorang lelaki (suami) yang bercampur (bersetubuh) dengan isterinya, kemudian menyebarkan rahsia isterinya tersebut. [HR Muslim 1437]

Walaupun yang dimaksudkan ayat itu adalah suami, tidak bererti isteri bebas mendedahkan aib pasangannya kepada orang lain.Buat pasangan suami isteri yang sedang dalam menghadapi masalah, berbincanglah dengan penuh kedamaian. Waspadalah dalam memuat naik apa-apa status di media sosial kerana ia bukanlah medium untuk meluahkan perasaan bahkan ia boleh menjadi satu tempat tercetusnya masalah yang lebih besar.

Ia hanya membuka ruang untuk warganet dan orang luar menghakimi rumahtangga kita sedangkan apa yang mereka tahu hanyalah sejengkal daripada keseluruhan cerita.Berwuduk dan solatlah dua rakaat untuk memohon ketenangan daripada Allah kerana hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Minta petunjuk Allah dan jalan penyelesaian dariNya. Luahkanlah kepada Allah sama ada kecewa atau marah.

Diceritakan bahawa Baginda Rasulullah tertekan oleh sesuatu urusan, maka Baginda akan mengerjakan solat. [HR Abu Daud 1124]Kepada para suami jadilah qudwah dihadapan isteri dan sentiasa dekatkan diri kepada Allah. Ini kerana isteri dan anak-anak merupakan satu amanah yang sangat besar.

Kepada para isteri jadikanlah diri sebagai seorang isteri yang solehah dalam memelihara maruah suami dan anak-anak. Ini kerana kehebatan seorang suami disebabkan oleh seorang isteri yang sentiasa di samping keluarga.***Dr. Nur Mohammad Hadi Zahalan (Hadi Almaghribi) ialah penceramah bebas dan selebriti TV Al-Hijrah dan boleh diikuti di laman Instagram dan Facebook

Warganet Bertindak Kritik Isteri Buat Review Walaupun Ada Masalah Rumah Tangga. Sekali Shuk Masuk Pertahankan Isteri Dia

Terbaharu,gara gara isteri kepada Shuk, Rossalennah Natassyiah Asshafera atau lebih dikenali sebagai Sera sering membuat review secara berbayar di IG dikritik warganet,Shuk Sahar tampil memohon agar warganet menghentikan segala kritikan.

Kata Shuk dia akui walaupun isterinya melakukan review berbayar saat rumah tangga mereka dilanda masalah, semua yang berlaku merupakan masalah peribadi dan tidak sepatutnya dikaitkan dengan urusan kerja isterinya.

“Masalah rumah tangga dan kerja tidak sepatutnya dicampur adukka. Isteri saya ada hak untuk meneruskan kerja-kerja yang dilakukan. “Warganet tidak sepatutnya menyalahkan isteri saya kerana dia bekerja. Dia menjalankan amanah dan tanggungjawab diberikan untuk semua ‘paid review’ tersebut.“Saya merayu agar berhenti cakap dan bercakap bukan bukan isteri saya bukan-bukan,” kata pelawak berusia 35 tahun itu.

Tambahan, Shuk enggan mengulas berkenaan hubungan mereka dengan lebih lanjut. Menurutnya, perkara itu sudah berlalu dan dia hanya pandang ke hadapan serta fokus terhadap isteri dan anak-anaknya.“Status terkini kami, hanya ucapan terima kasih mampu saya ucapkan di atas doa-doa kalian yang mahu melihat rumah tangga kami kembali pulih.

“Kepada yang mengkritik saya juga… Terima kasih buat kalian,” katanya.Minggu lalu, Sera telah mendedahkan kerja suaminya dengan wanita lain yang bernama Fara Salleh sehingga menjadi kecoh di media sosial.

Shuk Baru Sahaja Akui Kesilapannya Dan Sanggup Buat Apa Sahaja Untuk Dapat Keluarganya Semula. Ini Jawapan Jujur Isteri Tentang Hal Tersebut

Heboh kisah Shuk, pelawak dan penyampai radio apabila isterinya,Rossalennah bongkarkan perbuatan suaminya di media sosial. Namun begitu,Shuk akhirnya tampil akui kesilapannya dan sanggup lakukan apa sahaja demi mendapatkan keluarganya semula.

Walaupun berdepan dengan dugaan rumah tangga, Rossalennah mengakui kehidupan perlu diteruskan lebih-lebih lagi dia mempunyai dua orang anak yang perlu ditanggung.“No matter what happen, life must be go on sebab ada dua anak lagi sera nak kena tanggung. I am a strong women because a strong women raised me,” katanya.

Menerusi satu lagi perkongsian, Rossalennah memohon maaf diatas tindakannya membuat ulasan produk berikutan ada segelintir warganet memerli dengan apa yang dilakukannya.Tidak melatah dengan segala kata-kata negatif warganet, Rossalennah berkata dia hanya mencari rezeki untuk kedua anaknya dan bukan meminta-minta daripada sesiapa.

“Ya memang hidup ni teruk tapi aku pun tak menolak rezeki. Sekurang-kurangnya aku cari duit halal. Bukan meminta minta duit keluarga orang,” luahnya.Shuk dan Sera mendirikan rumah tangga pada 2015 di  Kampung Ulu Sapi, Beluran Sandakan, Sabah. Pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata perempuan berusia empat dan setahun.

Baru Je Tular Video Shuk Sahar Minta Maaf Sekali Tiba Tiba Rakan Konti Fizie Hotfm Komen Dekat Video Tu Sampai Beratus Orang Like. Mengejutkan Selambaje Fizie Boleh Komen Macam Tu.

“setiap orang melakukan kesalahan. Itu kata-kata pelawak Shuk Sahar mengaku kesilapan sendiri jadi punca dirinya didakwa tidak setia terhadap isteri yang hangat diperkatakan warganet, sejak minggu lalu. Shuk atau nama sebenar, Mohammad Shukri Mohamed Sahar tampil buat kali pertama sejak kontroversi tercetus, melalui keterangan video yang dimuat naik di Instagram TV (IGTV), sebentar tadi.

”Ini adalah kesalahan dan kesilapan saya. Iya, bukan senang dan bukan mudah untuk menjernihkan air yang keruh,” luahnya.Kesal dengan apa yang berlaku, pengacara program I Can See your Voice ini berjanji untuk memperbaiki semula hubungan dengan isteri, Rossalennah Natassiah Asshaferah demi menyelamatkan rumah tangga mereka.

”Apapun, saya sanggup demi mendapatkan balik keluarga dan kebahagiaan saya,” katanya. Video durasi 1.35 saat itu menyaksikan Shuk melayan dua puterinya, Nur Qurratu Ain yang berusia empat tahun dan Nur Assyifatu Aimi, 12 bulan, yang dikatakan sudah lama tidak ditemui.

Sebelum ini, tular dalam media sosial mengenai kemelut rumah tangga Shuk apabila Rossalennah membuat pendedahan berani mengenai perangai suaminya. Melalui beberapa hantaran yang dimuat naik di Instagram, Rossalennah mendedahkan suaminya, Shuk masih bermain cinta bersama wanita lain di belakangnya.

Rossalennah juga mendakwa suaminya itu masih menjalinkan hubungan dengan wanita sama yang pernah dikaitkan dengan Shuk sebelum ini. Berikutan masalah peribadinya itu, pengurusan stesen radio Hot FM menggantung perkhidmatan Shuk sebagai penyampai, serta-merta mulai Isnin lalu.

Respon rakan artis termasuk Fizie HotFM

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata warganet memberikan reaksi kepada entri terbaru Shuk berhubung pndedahan isterinya baru-baru ini. Tidak dinafikan ramai mengkritik Shuk, namun ramai juga yang memberikan kata-kata dorongan kepada Shuk agar segera berubah dan bertaubat nasuha.

Selain warganet, rakan artis turut hadir memberi sokongan dengan tinggalkan komen. Antaranya adalah rakan konti Shuk di stesen radio Hotfm. ”Moga dipermudahkan urusanmu buddy,” tulis Fizie di ruangan komen.

Ternyata komen Fizie mendapat reaksi warganet lain yang seolah-olah memahami perasaan Fizie apabila meraih 563 tanda suka. ”Saya doakan semoga kita semua baik-baik sahaja. Rindu akan kalian pendengar-pendengar setia Hotfm976 .” tulis Fizie lagi.

Umum mengetahui sebelum ini segmen Geng Pagi Hot dikendalikan oleh Shuk, Shuib dan Fizie. Namun minggu lalu Shuib sudah mengumumkan menarik diri bagi menumpukan perhatian kepada perniagaan, sementara Shuk pula digntung sementara.

Perkhabaran tersebut nyata mengundang rasa sedih di hati segelintir pihak terutama para peminat Fizie. Susulan itu juga, sepanjang satu minggu ini pendengar akan dapat mendengar beberapa suara baharu untuk memberikan satu kelainan bersempena tahun 2021.

”Ingat sikit shuk.. Kenapa Allah hadirkan anak-anak awak tu perempuan. Moga anak anak awak x merasa apa yg isteri awak rasa. Karma is real shuk. Jadi sebelum terlambat perbaiki apa yg jadi” tulis seorang warganet. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumner:IG Shuk Hotfm

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Lama Menghilang Kan Diri Akhirnya Shuk Sahar Tampil Buka Mulut Dedahkan Cerita Sebenar. Mengejutkan Rupa Rupanya Ini Yang Terjadi.

SETELAH beberapa hari mendiamkan diri berhubung isu tidak setia, akhirnya pelawak Shuk Sahar tampil mengakui kesilapan diri. Menyedari kesalahan yang telah dilakukan, Shuk atau nama sebenar Mohammad Shukri Mohamed Sahar berkata dia kini dalam usaha menjernihkan semula hubungannya dengan isteri, Rossalennah Natassyiah.

“Setiap orang melakukan kesalahan dan ini adalah kesalahan dan kesilapan saya. “Ya bukan senang dan bukan mudah untuk jernihkan air yang telah keruh. “Apa pun saya sanggup demi dapatkan balik keluarga dan kebahagiaan saya!” katanya.

Shuk bertemu dengan dua anaknya pada Rabu. Shuk menulis luahan kesalnya itu menerusi Instagram pada Rabu. Bersama kapsyen itu, dia turut berkongsi rakaman video bertemu dengan dua orang anak perempuannya iaitu Nur Qurratu Ain dan Nur Assyifatu Aimy.

Ya bukan senang dan bukan mudah untuk jernihkan air yang telah keruh! Sejak Sabtu lalu, krisis rumah tangga Shuk menarik perhatian warganet apabila isterinya iaitu Rossalennah Natassyiah Asshaferah mendakwa suaminya berlaku tidak setia sekali lagi dengan seorang wanita yang dikenali sebagai Fara Salleh.

Shuk akan terus berusaha menyelamatkan rumah tangga dan keluarganya. Dalam pada itu, rakan-rakan artis terus memberikan sokongan moral kepada Shuk dan mengharapakan yang beliau betul-betul berubah. Bagaimanapun, Rossalennah mendakwa terpaksa beredar dengan hampa kerana dihalau ketika tiba di rumah berkenaan.

Rossalenna turut meluahkan rasa kec3wa apabila suaminya tidak bercakap benar demi mempertahankan hubungan bersama wanita lain. Saat Shuk Bertemu semula dengan anak-anak. Fara Salleh muncul buat pengakuan, hubungan cinta dengan Shuk dah berakhir

Takut dengan pelbagai ugtan daripada individu tidak dikenali, wanita yang didakwa menjalinkan hubungan dengan penyampai radio, Shuk Sahar iaitu Fara Salleh tampil membuat laporan polis. Menurut wanita berusia 28 tahun itu, dia kesal apabila isteri Shuk, Rossalennah Natassyiah Asshaferah menyebarkan maklumat peribadi seperti nombor telefon dan alamat rumahnya kepada umum tanpa kebenarannya.

Berikutan peristiswa tersebut, kini dia dihubungi individu yang tidak dikenali menerusi WhatsApp dan panggilan sehingga terpaksa membuat laporan polis kerana bimbang atas keselamatannya. “Saya terima bermacam-macam ugtan menerusi WhatsApp, call termasuk ada yang nak ugt nak bahayakan… sebab tu saya terpaksa buat laporan polis.

“Ia berlaku selepas video saya dimuat naik di media sosial,” katanya kepada pihak mStar Online pada Ahad malam. Menerusi temubual tersebut, Fara ditemui selepas membuat laporan di Balai Polis Mutiara Damansara di Petaling Jaya lantaran ‘diser4ng’ isteri Shuk dalam kejadian awal pagi Sabtu di rumahnya.

Menurut Fara, Rossalennah hadir ke kediaman dan mendakwa dirinya menyembunyikan Shuk di dalam rumah. Namun begitu, dia enggan membenarkan Rossalennah masuk ke rumahnya atas faktor keselamatan. Bagaimanapun, isteri Shuk masih berkeras ingin masuk ke rumahnya walaupun setelah Fara mengemukakan cadangan untuk mengubungi JAIS, pihak polis serta mengajak melakukan panggilan video bertujuan untuk ‘home tour’ bagi membuktikan Shuk tiada bersamanya.

“Cuma saya kecwa bila tiada rasa tanggungjawab dengan menularkan nombor telefon, menularkan dengan keadaan kita pun macam aib kot masa kat dalam rumah. Benda tu sangat mengaibkan saya,” tegas Fara. Sementara itu, apabila ditanya berkenaan hubungannya dengan Shuk, wanita tersebut menjawab dengan ringkas dan mengakui segalanya sudah berakhir.

“You guys boleh cakap apa pun, judge, sebab takde dengan saya, tak hidup dengan saya. Saya cuma baca dan diam je,” luahnya mengakhiri temubual. Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook