Habis dikritik bertatu di bahagian dada. Baby Shima minta warganet fokus sahaja pada amal ibadah dan berhenti main media sosial.

Selepas insiden mempersenda kekurangan seorang lelaki orang kelainan upaya yang kudung tangan ketika muncul dalam sebuah temu ramah program televisyen sekitar Mac lalu, penyanyi Baby Shima terus-menerus di kritik warganet di laman sosial Instagram. Memuat naik video bersama selebriti media sosial, Ammar Nazhan telah mengundang warganet untuk kritik apabila memperlihatkan lukisan seperti tatu di bahagian […]

Continue Reading

Dikritik kerana berubah kearah kebaikkan. Harris Annuar nasihat warganet supaya berhenti menghukum orang dengan cepat.

Kuala Lumpur: “Apabila orang puji kita jangan terbang, apabila orang keji kita jangan tumbang.” Itu luahan pelakon dan pengacara Harris Annuar mengenai prinsip hidup jika ada pihak bercakap buruk dibelakangnya. Harris berkata, dia juga enggan mengambil pusing segala kata-kata negatif atau terasa hati seandainya dia dikatakan tidak mampu bertahan dalam perjuangan mendalami agama. “Kalau ada […]

Continue Reading

Elly Mazlein buka mulut sekolahkan peniaga online. Sanggup buat marketing macam ini untuk lariskan produk.

Sejak akhir-akhir ini dapat kita lihat banyak bahan iklan menjolok mata dari segelintir peniaga online di media sosial. Namun, bukan mereka sahaja yang dikritik malah, selebriti atau influencer  yang membuat review produk mereka turut terkena tempiasnya. “Sakit betul hati aku” Susulan perkara tersebut, Elly Mazlein atau Kak Kepom yang juga amat aktif dalam membuat review […]

Continue Reading

Warganet terkejut tengok video baharu UEL bersama adik grab food disebabkan ini rupanya.

Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew berkongsikan sebuah hantaran video di Instagram sedang makan sedulang bersama beberapa orang pekerja penghantar makanan sebentar tadi. Dalam video yang dikongsikan itu, kelihatan ustaz bersama tiga orang pekerja penghantar makanan itu sedang menikmati mee goreng dalam bungkusan dengan menggunakan tangan. Hidupkan sunnah bersama adik grab food dan food panda yang baik-baik. Meninjau […]

Continue Reading

Minta pulang ke negara asal. Wanita muslim disembur kerana pakai tudung.

VIENNA: Seorang wanita Muslim mendakwa didatangi individu yang tidak dikenali secara fizikal apabila tudung yang dipakainya ditarik serta diludah oleh individu tidak dikenali semasa berada di dalam bas di bandar ini. Mangsa, Baraa Bolat, berasa terkejut dengan kejadian itu kerana pertama kali dia didatangi individu yang tidak dikenali , baru-baru ini. “Seorang wanita mendekati saya […]

Continue Reading

Instafamous sekali lagi dikritik kerana menghasilkan video mengislamkan seorang lelaki.

Selebriti media sosial, Aisar Khaledd sekali lagi mengundang kritikan pengguna media sosial apabila menghasilkan satu video memaparkan dirinya mengislamkan seorang saudara baharu. Menerusi laman Twitter, seorang pengguna @Najmi__Haikal berkongsi semula video Instafamous berusia 21 tahun itu supaya warganet boleh memberikan pandangan masing-masing terhadap tindakan tersebut. Rakaman berdurasi dua minit itu memperlihatkan Aisar yang juga pelakon […]

Continue Reading

PU Rahmat tegur golongan islamik yang promosi Squid Game.

Di sana sini kita mendengar komen dan review daripada pelbagai pihak berkenaan siri yang mendapat rating nombor satu di Netflix Malaysia, Squid Game. Jalan cerita yang menarik, penuh emosi dan mendebarkan membuatkan ramai pihak ingin menontonnya, tak kiralah sama ada golongan tua tambah-tambah lagi yang muda. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang dah menonton, pasti korang perasan yang […]

Continue Reading

Rita Rudaini puji Negeri Pahang. Benarkan individu belum divaksin untuk solat fardu dan solat jumaat.

Kerajaan negeri itu membenarkan umat Islam untuk menunaikan amal ibadat tanpa diskriminasi.  Pelakon jelita, Rita Rudaini meluahkan rasa syukur apabila negeri Pahang membenarkan kehadiran jemaah yang belum divaksin untuk menunaikan solat fardu dan Jumaat di surau serta masjid. Moga Pahang Dirahmati Allah Perkongsian itu dibuat Rita menerusi hantaran di laman Insta Stories miliknya. Malah pelakon ini juga […]

Continue Reading