Nak acah acah kaya tapi sebenarnya tiada apa. Reen Rahim nasihatkan pelajar yang masih sekolah supaya tak malu dengan pekerjaan ibu bapa.

Pelakon Reen Rahim menasihatkan agar pelajar yang masih bersekolah tidak perlu malu dengan status atau pekerjaan ibu bapa. Reen berkongsi pandangannya menerusi satu posting di akaun Instagram. Kata Reen, sebaiknya anak-anak tidak seharusnya menyusahkan ibu bapa dengan membuat permintaan melebihi had kemampuan mereka. “Keluarga saya sederhana je tapi kitorang best. Sumpah dari sekolah saya tak […]

Continue Reading

Tiada pembantu rumah. Terkejut rupanya Hairul Azreen dan Hanis Zalikha bahagi kan kerja rumah sama rata bila dah tiada pembantu rumah ni.

Pelakon terkenal Hairul Azreen mendedahkan dirinya dan isteri, pengacara Hanis Zalikha tidak mempunyai pembantu rumah atau ‘maid’ di rumah mereka. Menerusi perkongsian di Insta Story miliknya, pemilik nama Hairul Azreen Idris itu berkata mereka berdua bekerjasama dan membahagikan tugasan kerja rumah. “Habis training mesti korang ingat saya rehat kan? Tidak saya kena kemas rumah. Sebab […]

Continue Reading

Nazrief Nazri pening kepala layan mengidam isteri. Tak sangka sampai nak kena siapkan sesuatu ini lagi di rumah.

Nazrief Nazri teruja bakal bergelar bapa. Bakal menimang cahaya mata pertama pada Julai ini, pelakon Nazrief Nazri akui teruja namun berdebar untuk memikul tanggungjawab sebagai bapa. Menurut Nazrief atau Mohamad Nazrief Mohamad Nazri, 30, segala persediaan seperti pakaian dan barang keperluan sudah disediakan memandangkan kandungan isterinya kini memasuki usia lapan bulan. “Persiapan untuk baby semua dah beli. Isteri […]

Continue Reading

Dah 6 bulan tak stream game online. Sekali boleh pula sampai Jue Aziz menangis teresak esak sebabkan ini.

Pelakon Jue Aziz terharu hingga menitiskan air mata ketika muncul semula secara langsung dalam sesi streaming permainan atas talian di Facebook baru-baru ini. Menerusi kemaskini akaun media sosialnya, Jue tersentuh dengan ingatan dan sokongan pengikutnya selama bergelar streamer. “Korang jangan risau tau, saya masih ada saya masih Jue Aziz, masih orang yang sama. Terima kasih […]

Continue Reading

Ibu Hafreez Adam jadi salah satu kontak rapat pesakit Covid 19. Walaupun ini keputusannya Hafreez tetap kuarantinkan diri.

Hafreez dan ibunya menjalani kuarantin secara berasingan. Pelakon Hafreez Adam mendedahkan dia dan keluarganya pernah menjadi kontak rapat pesakit Covid-19 sebelum menyambut Hari Raya Aidilfitri. Menurut Hafreez atau nama sebenarnya Hafreez Adam Aizat Zahalan, dia bersama tiga orang adik terpaksa menjalani kuarantin secara berasingan dengan ibu mereka yang ketika itu berada di rumah kakak sulungnya. Hafreez […]

Continue Reading

Tak sangka borak kosongnya selama ini jadi kenyataan. Hairul Azreen baru sedar ada bakat terpendam.

Hairul anggap menjadi pengarah buat kali pertama merupakan pengalaman berguna buatnya. Muncul dengan filem pertama berjudul Ada Hantu, pelakon Hairul Azreen mendedahkan idea tercetus untuk menghasilkan cerita seram itu selepas berborak kosong dengan penerbit, Adrian Teh. Buat pertama kali mengarahkan sebuah filem, Hairul atau nama sebenarnya Hairul Azreen Idris menyedari dirinya mempunyai bakat menjadi seorang pengarah namun memerlukan […]

Continue Reading

Rody Kristal disahkan positif Covid 19 selepas jadi kontak rapat adik ipar. Sekali ini yang dia lalui sebelum disahkan positif.

Rody bersama anak buahnya yang juga disahkan positif Covid-19. GITARIS kumpulan Kristal iaitu Rody disahkan positif Covid-19 selepas menjadi kontak rapat adik iparnya yang dijangkiti wabak tersebut terlebih dahulu. Menurut Rody atau nama sebenarnya Mohd Rodi Baharudin, adik iparnya mengalami demam selama tiga hari dan isteri serta anak mereka turut dijangkiti Covid. Tambahnya lagi, jangkitan itu […]

Continue Reading

Lama menyepi ramai yang teruja bila Vivy Yusof kongsikan berita gembira di lama ig. Vivy umumkan kini tengah hamil anak keempat.

Usahawan dan ikon fesyen popular, Datin Vivy Yusof berkongsi berita gembira di laman Instagram miliknya apabila disahkan hamil cahaya mata keempat. Pengasas FashionValet and dUCK Group itu meluahkan rasa syukur dengan memuat naik sekeping gambar memaparkan alat ujian kehamilan sehingga meraih 132,000 tanda suka. “Mungkin cahaya mata kali ini akan mirip wajah awak, @fadzaanuar. Katakan […]

Continue Reading

Warganet puji sikap positif Yusuf Iskandar. Pandai dia jaga hati sampai tidak mengeluh walaupun dapat hadiah ini sebagai hadiah hari jadi.

Putera sulung kepada pasangan pelakon terkenal, Hairul Azreen dan Hanis Zalikha iaitu Yusuf Iskandar baru-baru ini telah menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke 5 tahun pada 3 Jun lalu. Yusuf atau nama penuhnya Yusuf Iskandar bin Hairul Azreen yang mempunyai pengikut sebanyak 2.7 juta di Instagram telah menerima kejutan daripada kedua-dua ibu bapanya itu. Namun kejutan […]

Continue Reading

Fizz Fairuz siap suruh peniaga tutup gerai sebabkan sesuatu ini. Siap kata macam ni lagi.

Fizz Fairuz berharap rakyat Malaysia terus patuh pada SOP. Tindakan pelakon Datuk Fizz Fairuz mempertikaikan kebenaran yang diberikan kepada peniaga tepi jalan membuka gerai sepanjang tempoh ‘total lockdown’ fasa pertama ini mengundang rasa kurang senang warganet. Rata-rata warganet membidas kenyataan Fizz atau nama sebenarnya, Fairuz Zainal Abidin, 42, yang disifatkan sebagai tidak empati dengan nasib peniaga […]

Continue Reading