Heboh kaedah baru ini lebih tepat berbanding swab test di tekak dan hidung. Doktor Suhazeli ini akhirnya tampil berikan penjelasan

Heboh baru baru ini, di negara China mengambil langkah terbaru dengan mengambil swab dvbur yang dikatakan lebih berkesan dan tepat berbanding ujian swab di tekak dan hidung. Berdasarkan laporan, teknik menguji cecair dbr itu lebih mudah apabila mereka berjaya mengesan virus COVID19 dalam pesakit muda yang berusia 9 tahun. Tambahan pula,Doktor Suhazeli tampil memberi penjelasan […]

Continue Reading

Pergi menghadap Ilahi di atas ribaan suami tercinta. Pemergian pelajar Malaysia di Syria meruntun jiwa warganet

Pagi semalam,heboh di dalam grup Whatsapp ex-student akhawat Syria tentang pemergian salah seorang dari pelajar Malaysia di Syria. Wallahi,ia adalah sebuah pemergian yang sangat dicemburui. Anehnya ramai dari kami tidak mengenali beliau. Melainkan beberapa akhawat dari Kedah Dikatakan beliau pergi ke Syria bersama suaminya selepas kami semua pelajar Malaysia yang ada di sana pulang evakuasi […]

Continue Reading

Niat nak bagi 100 tablet percuma. Mengejutkan bila tiba tiba terima lebih 40 ribu mesej untuk mohon bantuan. Sekali ini respon dari Ustaz Ebit Lew.

Di kala ibu bapa sedang pening memikirkan medium apa yang harus digunakan anak-anak dalam mengikuti kelas online di rumah atau PdPR, Ustaz Ebit Lew semalam telah mengusahakan satu inisiatif baru dengan membeli 100 unit tablet buat pelajar yang susah dan memerlukan. Menerusi perkongsian di Facebook pendakwah ini, Ustaz Ebit telah meminta mereka yang mempunyai masalah tersebut untuk menghubungi nombor […]

Continue Reading

Pelik bila kakak tiba tiba ajak pegi kedai emas. Mengejutkan bila dia selamba je boleh suruh wanita ni gelang tangan besar. Akhirnya wanita ni nekad buat benda ni sampai kakak ipar tak puas hati.

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum. Pertama sekali terima kasih kerana siarkan cerita panjang yang saya tulis di page. Saya tidak sangka akan dapat banyak respons, baik positif mahupun negatif, saya terima dengan hati terbuka, Alhamdulillah dan terima kasih pada yang banyak mendoakan saya at, semasa saya tulis cerita itu hari itu, tersedu-sedu saya menaip sebab tidak […]

Continue Reading

Dengar suara perempuan tapi yang rakam video tu lelaki. Perkongsian gadis ini raih perhatian warganet lepas dia berasa pelik bila tengok video balik yang membuatkan orang meremang

SERINGKALI kita mendengar kata-kata orang tua untuk menjaga tingkah laku atau percakapan ketika memasuki hutan atau kawasan yang asing.Ini kerana kawasan sedemikian dikatakan turut menjadi tempat tinggal makhluk yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar.Baru-baru ini, seorang pelayar berkongsi pengalaman ketika mendaki bukit di Tanjung Tuan, Port Dickson, Negeri Sembilan. “Semalam I pergi hiking dekat […]

Continue Reading

Sanggup sorokkan hubungan ayah daripada mak demi menjaga hati sebelah pihak. Lepas dia kahwin ini yang dia kena hadap dan tanpa diduga dia ada satu sakit ini

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Hi dan assalamualaikum serta selamat sejahtera semua. Aku gelarkan myself sebagai Hana (bukan nama sebenar). I don’t know how and where to start the story tapi takpe aku akan cuba ceritakan confession ini dengan sebaiknya dan aku berharap confession ini disiarkan untuk pengajaran semua termasuk aku Aku merupakan seorang isteri berkerjaya (senior […]

Continue Reading

15 tahun simpan rahsia suami. Isteri dedah tak suka orang puji suaminya baik atas satu alasan ini. Bila beritahu famili reaksi ini yang mereka berikan

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku rasa terpanggil utk menulis slps terbaca kajian sebuah universiti yg menunjukkan semakin ramai isteri di Malaysia yg melukakan suaminya.. Aku sendiri ada pengalaman melihat seorang rakan yg asalnya sgt lemah-lembut & sentiasa tersenyum manis tetapi slps 15 tahun berkahwin .. aku mendengar sendiri dia hamun suaminya di dlm kereta. Pernah […]

Continue Reading

Lepas beberapa tahun kahwin tergamak suami lepaskan bini. Tapi isteri punya perasaan gembira sangat. Terkedu rupa rupanya sebelum berpisah tu ini yang laki buat kat dia.

Dilepaskan Suami Talak 3 Selepas 7 Tahun Berkahwin, Namun Ia Hari Paling Bahagia Buat Wanita Ini. Tiada wanita yang inginkan perpisahan berlaku dalam rumahtangga yang dibina. Namun tatkala, rasa cinta semakin hambar, maruah diri dan kehormatan bagai dipijak-pijak serta hilang segala kepercayaan buat insan yang bergelar suami, inilah nokhtah keputusan yang dirasakan paling bahagia. Ikuti […]

Continue Reading

Suami sanggup keluar bercuti dengan perempuan lain di saat isteri tengah hamil. Bila dia beranak mengejutkan sekali status dia terus bertukar kepada janda

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua. Namun, bapa kepada dua orang anak istimewa ini tetap bersemangat membesarkan anak anak biarpun banyak cabaran dan dugaan yang terpaksa ditempuh. Jika ada suami sebegini, pasti ramai isteri yang meloncat gembira. Walau begitu, tidak semua orang punyai nasib yang sama. Ada antara kita padangnya berbeza beza. Begitulah yang dikongsikan […]

Continue Reading

Mak kata bakal isteri istimewa tapi bakal menantu kata tak pandai masak dan macam macam lagi. Lepas kahwin suami terjumpa banyak sijil si isteri dan ini rupanya rahsia isterinya

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca. Aku harap korang lepas baca perkongsian ni sekadar untuk pengajaran buat korang semua. Aku tergerak hati nak tulis since baca ‘Abang makenik’. Kalau yg tulis tu bini dia, kali ni yg tulis lelaki. A.k.a suami. Opss bukan suami akak tu. Sebelum tu, thanks laa kt page apam pink media […]

Continue Reading