Disebabkan anak teringin nak ada mainan sendiri. Ibu gigih selongkar sampah untuk turuti permintaan anak.

Tak dinafikan lagi, seorang ibu sanggup berkorban apa sahaja demi anak-anak tersayang. Ini membuktikan cinta seorang ibu tidak akan pernah habis dan berakhir. Begitulah seperti perkongsian kisah sedih oleh seorang pengguna TikTok @YoonaAchiee tentang cabaran hidupnya sebagai seorang ibu tunggal membesarkan anak seorang diri. Video pendek itu memaparkan ibu tunggal itu sanggup selongkar dan mencari […]

Continue Reading

Niat nak hantar borang nikah. Sekali tak pasal pasal polis trafik beri ceramah soal ini di SJR.

Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilihat masih panjang berikutan kes harian Covid-19 kekal tinggi. Jadi, Sekatan Jalan Raya (SJR) bagi memantau pergerakan rakyat tetap diteruskan. Terima tazkirah free dari abang trafik Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @rashidismailrashidismail telah memuat naik momen lucu ketika dalam perjalanan menghantar borang permohonan nikah. […]

Continue Reading

Tular kenyataan Lana Nordin yang dikritik ramai siap persoal SOP petugas. Sekali staf KKM tampil dedahkan perkara sebenar.

Sejak semalam, nama Lana Nordin telah menjadi bualan susulan satu video menunjukan seorang lelaki berbaju hitam telah masuk ke ruangan yang menempatkan mayat di dalam lori tanpa memakai PPE seperti beberapa individu lain di tempat tersebut. Kritik Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia Namun begitu, tindakan selebriti berkenaan nyata telah mendapat kecaman berhubung kelantangannya yang mengkritik Ketua […]

Continue Reading

Isteri buat tutorial mekap dan jadikan suami suara latar. Sekali ramai yang terhibur bila suami buat macam ni.

BUKAN tutorial mekap biasa-biasa, seorang wanita berkongsi video tersebut di laman sosial dengan suara latar atau voice over (VO) suaminya sendiri! Pastinya bukan mudah, namun suaminya menyahut cabaran dengan menyebut satu persatu teknik solekan dan produk kosmetik yang digunakan isterinya. “Ni eyeliner untuk colourkan mata bagi besar sikit macam Ariana Grande,” antara suara latar lelaki berkenaan yang merujuk kepada […]

Continue Reading

Tular pemuda ini berangan naik pesawat pergi bercuti. Sekali ini pula yang warganet perasan.

Memandangkan sudah lama kita tidak dapat pergi bercuti seperti dahulu, pastinya ramai yang cukup rindu momen bercuti. Baru-baru ini pula, gelagat seorang lelaki yang berlakon mahu pergi bercuti mencuit hati ramai warganet. Bukan saja siap melakonkan gaya mahu pergi bercuti malah lelaki itu juga dilihat melakonkannya di kawasan keliling rumah sahaja. Malah rata-rata warganet turut sama berdekah […]

Continue Reading

Dulu meniaga beg di pasar malam tapi kini jual burger untuk sara isteri masih belajar. Pemuda ini akui sampai pernah dapat banyak ni sahaja order dalam sehari.

Sebelum berniaga burger, Amin pernah berniaga di pasar malan dan menjadi penghantar makanan. Saban hari kita disajikan dengan kisah-kisah rakyat negara ini yang terkesan teruk akibat pandemik Covid-19. Di Kelantan, seorang lelaki berusia 22 tahun tidak dapat menjalankan perniagaannya di pasar malam sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan. Ketika saki-baki wang simpanan mula kehabisan, dia tampil […]

Continue Reading

Bayar RM2 tapi tak bayar langsung pun boleh. Pasangan ini jual nasi bajet tak kira untung dan ini niat mereka sebenarnya.

Nasi bajet yang dijual turut diberikan secara percuma kepada mereka yang tidak berkemampuan. Bukan semua yang berniaga mahu mengaut keuntungan semata-mata terutama ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Begitulah yang disaksikan oleh seorang orang awam terhadap sebuah gerai nasi bajet, di mana ia memberikan menu itu secara percuma kepada mereka yang tidak berkemampuan. “Kalau kita mampu […]

Continue Reading

Disebabkan cuti tanpa gaji pemuda ini ambil inisiatif ini untuk sara keluarga. Tak sangka hari ke 4 dah sold out.

Afiq terkejut dengan sambutan ramai, biarpun baru beberapa hari memulakan perniagaan. Sejak pandemik Covid-19 melanda lebih setahun lalu, ramai dalam kalangan kita turut terkesan dan dibebani dengan masalah kewangan. Ada yang terpaksa cuti tanpa gaji, lebih teruk ada yang kehilangan kerja sekaligus menyebabkan mata pencarian hilang dengan sekelip mata. Di Twitter, tular kisah seorang lelaki yang […]

Continue Reading

Bekas pesakit Covid 19 masih boleh dijangkiti long Covid. Ini antara gejala dan golongan yang berisiko.

Long covid boleh dialami bekas pesakit Covid-19 meskipun sudah bebas daripada wabak itu. GEJALA selepas dijangkiti Covid-19 atau ‘long covid’ boleh terjadi kepada bekas pesakit selama berminggu-minggu atau berbulan lamanya. Long covid dapat membuatkan bekas pesakit virus itu masih mengalami beberapa gejala meskipun ujian calitan menunjukkan mereka bebas daripada Covid-19. Proses pemulihan daripada wabak itu kebiasaannya […]

Continue Reading

Gadis laut cemerlang STPM. Boleh pula siap bawa keluarga bergambar di port kegemarannya.

Gadis yang pernah mendapat jolokan sebagai ‘gadis laut’, Izryana meraikan kejayaan memperoleh keputusan cemerlang dalam STPM dengan merakamkan gambar di atas bot bersama ibunya. PELAJAR yang mendapat jolokan ‘gadis laut’ ini pernah tular dengan video makan telur ketam dan udang mentah di atas bot selain kecintaannya terhadap hidupan laut dan aktiviti berkaitan dengannya. Terbaharu, dia sekali […]

Continue Reading