Mak hanya mampu beli phone harga Rm300 tapi si ank sebok nak phone gambar buah apple. Terkedu ank sampai sanggup tinggalkan ibu dekat kedai tu. Apa yang jadi lepas tu buat warganet rasa sayu.

Mak hanya mampu beli phone harga Rm300 tapi si ank sebok nak phone gambar buah apple. Terkedu ank sampai sanggup tinggalkan ibu dekat kedai tu. APa yang jadi lepas tu buat warganet rasa sayu. ADA pepatah mengatakan sayangkan anak tangan-tangankan. Pepatah tersebut memberi maksud supaya usah terlalu memanjakan anak kerana dikhuatiri sikap itu hanya akan memberi […]

Continue Reading

Gaji pertama gadis ni nekad bagi mak 100 ringgit untuk belanja. Sekali mak ketawa dan siap perli lagi gadis ni. Pelik bila bagi 500 ringgit macam macam pulak mak minta sampai suruh buat loan lagi.

Assalamualaikum wbt pembaca semua. Aku seorang perempuan, anak kedua daripada lima beradik, baru berkahwin setahun lebih, dan kini mengandung 7 bulan. Alhamdulillah suami aku bertanggungjawab orangnya, ambil berat hal rumahtangga, tolong buat kerja rumah & masa mengandung ni memang boleh dikatakan dia lebih banyak selesaikan kerja rumah berbanding aku. Aku hanya buat mana yang mampu […]

Continue Reading

Masa buat pregnancy test ianya positif. Tapi lepas 9 bulan mengandung doktor maklumkan ianya bukan bayi tapi benda lain.

Sebelum berjumpa dengan doktor di klinik mahupun hospital untuk kepastian, sudah pasti wanita yang mempunyai gejala ‘morning sickness’ akan membuat ujian kehamilan menggunakan kit pregnancy test yang dijual di farmasi terlebih dahulu dengan harapan munculnya 2 garisan sebagai petanda rahim sudah ‘berisi’. Namun, ada juga sesetengah kes dimana berlakunya masalah ‘mulfunction’ ujian kehamilan tersebut apabila disangkakan sudah positif hamil tetapi sebenarnya […]

Continue Reading

Gades ni angkut pakwe dia bawak balek rumah sbb rumah tkde org. Hairan ptg tuh tetiba je mak pon nk join. Terperanjat bila tertengok gambar yg bongkar apa hubungan dia dgn pakwe dia selama nih.

Pengakuan oleh Aina (bukan nama sebenar) bagaikan cerita yang hanya dilihat dalam drama atau filem, namun hakikatnya ini benar-benar berlaku. Sudah lima tahun kisah berlalu iaitu ketika dia masih menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi, tetapi tetap segar dalam kenangan dan menjadi pengajaran seumur hidup. Memulakan bicara, Aina berkata, ketika semester pertama di universiti, dia […]

Continue Reading

Abg terperanjat lepas je abah kahwin dgn gades laen banyak kali abg dgr bunyik tk senonoh dari bilek. Abg tk boleh nk tahan. Terkejut abah dan gades tuh buat sampai mcm tuh sekali sampai boleh dgr dari luar.

Mengejutkan Lepas Bapak Nikah Dgn Perempuan Lain Banyak Kali Dengar Bunyi Yang Tak Senonoh Dari Bilik. Abg Tak Boleh Nak Tahan. Tergamam Bapak Dan Perempuan Tu Buat Smpai Macam Tu Sekali Smpai Boleh Dengar Dari Luar. Foto sekadar hiasan. Sekadar ingin luahkan rasa hati dan rasa rindu dengan ayah. Nama aku Halim, berumur 30 tahun ada […]

Continue Reading