Hampir tiga tahun tinggal sekali dengan kawan tapi tak pernah jenguk bilik dia. Terkedu bila 1 hari tu ada banyak habuk depan bilik dia. Akhirnya terbongkar cerita sebenar.

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum Part 1. Peristiwa ini berlaku 2011. 3 tahun lepas aku konvo pada 2008. Pada 2010, aku dapat offer keje dengan sebuah bank di kl. Position aku plak, aku perlu bnyak outstation so sekaligus aku jarang ada di rumah. Aku pun carila rumah sewa area area yang dekat dengan office aku. Alhamdulillah […]

Continue Reading

Malam tu pintu rumah di ketuk. Tapi suami selamba je bergurau panggil masuk. Tergamam lepas kejadian tu esok nya bermula lah satu kejadian buat keluarga ni menyesal.

MEMILIKI sebuah kediaman baharu sudah menjadi impian bagi semua pasangan berkahwin yang inginkan keselesaan terutamanya buat anak-anak yang sedang membesar. Begitu juga dengan pasangan Hanum dan Zaki (bukan nama sebenar). Usaha menyimpan wang bagi membeli kediaman impian akhirnya berbaloi apabila mereka sekeluarga berpeluang berpindah ke rumah baharu dua tahun lalu. Bukan main seronok Hanum mendekorasi […]

Continue Reading

Hampir 3 tahun duduk sebumbung dengan kawan tapi tak pernah langsung masuk bilik dia. Tergamam bila satu hari tu ada banyak sawang depan pintu bilik dia. Akhirnya terbongkar kisah sebenar.

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum Part 1. Peristiwa ini berlaku 2011. 3 tahun lepas aku konvo pada 2008. Pada 2010, aku dapat offer keje dengan sebuah bank di kl. Position aku plak, aku perlu bnyak outstation so sekaligus aku jarang ada di rumah. Aku pun carila rumah sewa area area yang dekat dengan office aku. Alhamdulillah […]

Continue Reading