Tidak akan sewenang wenang minta mainan baru. Hanis Zalikha ajar anak berjimat.

Lambakan mainan di pasaran memudahkan ibu bapa untuk membeli. Daripada sekecil-kecil saiz, sehingga sebesar-besarnya, ada sahaja yang dibawa pulang. Perlu atau tidak ibu bapa menyediakan mainan yang banyak kepada anak-anak? Persoalan itu sering timbul terutama kepada ibu bapa muda yang baru memiliki cahaya mata, mungkin kerana perasaan kasihan atau terlalu teruja menjadikan mereka memanjakan anak […]

Continue Reading

Ramai yang amalkan minum kopi pada awal pagi. Sekali doktor ini dedahkan ada 2 lagi tabiat buruk sebaik sahaja bangun tidur.

Tabiat minum kopi pada awal pagi untuk memberi tenaga kepada tubuh sebenarnya adalah sia-sia. Kopi merupakan salah satu minuman popular bagi berjuta-juta orang di dunia untuk memulakan hari mereka. Ramai juga yang mengakui bahawa mereka tidak dapat ‘berfungsi’ pada waktu pagi sebelum mendapatkan dos kafein dalam badan mereka. Bagaimanapun, seorang doktor berkata, tabiat minum kopi pada […]

Continue Reading

Ramai lagi yang masih tak tahu cara jaga kulit muka dengan betul. Ketahuilah ini beberapa cara langkah penjagaan kulit dengan betul.

Penjagaan kulit wajah bukanlah khususnya hanya kepada wanita. Lelaki juga perlu mengamalkan produk yang betul untuk menjaga kebersihan wajah. Tidak sukar untuk mendapat kulit wajah sihat kerana paling penting kita perlu tahu cara penjagaan yang betul. Siapa yang tidak mahu kulit yang berseri dan sihat, bukan? Namun beberapa tabiat serta faktor seperti kurang tidur, tekanan dan […]

Continue Reading

Dkwa jumpa malaikat dan boleh tahu tarikh pemergian. Sekali ini pesanan Ustazah Asma Harun buat pengikut PMYT.

Sejak kebelakangan ini, viral di media sosial mengenai ajaran sesat Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) oleh seorang wanita yang dikenali dengan nama Sittah Annur. Difahamkan, pihak polis juga telah mengenal pasti individu yang terlibat. Terbaru, Ustazah Asma’ Harun telah memberi respon berhubung ajaran Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT). Dakwa ‘jumpa’ Nabi Muhammad SAW Menerusi perkongsian […]

Continue Reading

Ketahuilah ini antara 10 tips kesihatan yang sangat berguna untuk kebaikan bersama. Sekali Dr Amirul tampil dedahka n tips tersebut.

Pejam celik dah masuk hari keempat berpuasa. Lazimlah di bulan Ramadhan, ramai mula mengamalkan pemakanan yang sihat dan memperbanyakkan beribadah. Tapi anda mesti nak tahu kan tips kesihatan di bulan Ramadhan yang anda boleh amalkan. Di bulan Ramadhan, pasti ramau di antara kira yang amalkan gaya hidup yang berbeza dari hari hari kebiasaannya akibat pengambilan […]

Continue Reading

Tular disebabkan produk mukanya jadi bahan eksperimen. Tak sangka sampai dapat cecah nilai ini.

Lelaki atau perempuan masing-masing menginginkan kulit wajah yang cantik, mulus dan terhindar daripada ‘anasir’ jahat yang terdiri daripada jerawat, bintik hitam dan putih. ‘Kotoran’ ini akan memberi kesan yang besar kepada kulit muka sekaligus membuatkan hilang keyakinan diri kepada individu berkenaan. Nak muka cantik kenalah rajin kan? Penjagaan kulit muka yang konsisten sangat penting dalam […]

Continue Reading

Suami kalau isteri masak pujilah sikit. Baru lah isteri tu rasa macam dihargai dan hilang semua penat memasak tu.

GAMBAR SEKADAR HIASAN Balik kerja, dengan baju tak sempat tukar, kadang-kadang isteri ni terus je ke dapur untuk bersilat memasak. Tapi bila ada tak kena, suami terus kritikan masakan isteri tu. Lagi-lagi bulan puasa ni. Betul-bentul menduga dari segi masa dan tenaga isteri. Lelaki bernama Amir Syahir ini kongsi, Setiap kali isteri masak tu pujilah sikit. Barulah […]

Continue Reading

Untuk anda yang terlalu kurus boleh cuba tips ni untuk naikkan berat badan. Terkejut dalam masa sebulan boleh naik banyak ni.

Jika anda lihat di media sosial seperti Facebook atau Instagram, kebanyakan orang akan berkongsikan tips-tips untuk menurunkan berat badan. Jarang sekali kita lihat tips berkaitan dengan cara menaikkan berat badan, betul tak? Seorang pengguna Facebook, Siti Shairah ada berkongsikan pengalaman peribadi beliau berjaya menaikkan berat badan dalam masa sebulan sahaja. Dengan ketinggian 165cm dan berat 48.5kg, dia […]

Continue Reading

Ramai yang ingat makan coklat punca jadi gemuk. Ketahuilah ini 4 tips cara untuk kurus dengan coklat.

Rupanya Cara Makan Coklat Kita Selama Ini Salah, Baca Perkongsian Pakar Ini. Cara biasa yang kita gunakan ialah beli, buka bungkusan, patahkan kecil, masuk coklat ke dalam mulut dan kunyah sampai habis. Tapi tahukah anda sebenarnya ada cara yang betul untuk kita makan coklat supaya kita benar-benar menikmatinya? Rupanya cara makan coklat kita selama ini […]

Continue Reading