Kecoh dikaitkan dengan Annuar Musa. Akhirnya Nora Ariffin tampil bersuara dedahkan ciri ciri bakal suami. Dalam diam rupanya ini calon suami yang Nora cari.

Artis

PETALING JAYA – Bukan jadi isteri kedua menteri atau orang kenamaan sebagaimana yang diperkatakan umum, penyanyi terkenal Datuk Nora Ariffin sebaliknya mengakui hatinya terbuka menerima lamaran seorang lelaki biasa kerana memiliki kriteria serupa dengan suaminya.

Nora, 48, berkata, selepas empat tahun pemergian suaminya, Johan Nawawi, sekali pun tidak pernah terdetik di hatinya mencari pengganti. Apa yang dilalui sekarang adalah rezeki, takdir dan ketentuan Ilahi. “Pertama sekali, saya tak pernah berniat pun nak mencari pengganti. Ini adalah rezeki, takdir dan ketentuan Allah,” kata Nora. Akui ibu kepada empat cahaya mata itu, faktor utama yang membuatkan dirinya jatuh hati terhadap lelaki tersebut ialah keperibadian seperti Johan.

Miliki ciri seperti Johan

“Semestinya lelaki itu seseorang yang mempunyai sifat-sifat seperti Johan. Seorang yang menjaga agama dan solat. Jadi, insya-Allah dia boleh jaga saya dan anak-anak,” jelas Nora “Dia mempunyai figura seorang bapa dan sifat itulah yang membuatkan hati saya terbuka untuk menerima kehadirannya.”

Begitulah pengakuan penyanyi Datuk Nora Ariffin, 48, ketika mengulas mengenai individu melamarnya seperti yang didedahkan dalam sebuah portal berita, semalam. Meskipun tidak berkongsi secara terperinci lelaki yang berjaya menambat hatinya itu, Nora atau nama sebenarnya, Wan Norafizah Ariffin memaklumkan mereka adalah teman lama dan hubungan turut mendapat restu anak-anaknya.

“Sebelum ini, memang ada lelaki yang melamar saya, tetapi kebanyakan tidak disenangi anak-anak. Bukan mudah mencari pengganti Johan Nawawi yang menebal dengan sifat kebapaan. “Kami berkenalan sudah lama ketika arwah Johan masih hidup. Untuk mencari pengganti,

saya memerlukan seorang lelaki yang bukan sahaja boleh menjaga saya, tetapi anak-anak. Alhamdulillah, dia mempunyai sifat berkenaan. Pada usia sekarang, tidak mungkin saya mahu mencari calon suami lebih muda. “Atas faktor itulah yang membuatkan hati saya terbuka menerima kehadirannya. Apa yang boleh dikatakan, dia adalah lelaki yang paling rapat dengan saya, ketika ini,” katanya kepada BH Online.

Nora menambah, buat masa ini, dia masih belum memberi jawapan terhadap lamaran lelaki itu, namun sudah berbincang dengan keluarga berhubung perkara berkenaan.“Insya-Allah, niat ke arah itu sudah ada, cuma saya tidak berani mahu berjanji apa-apa. Bimbang jika terlalu diuar-uarkan tidak akan menjadi, nanti sendiri yang malu.

“Jika ada berita baik, saya pasti akan berkongsi dengan semua,” ujar penyanyi yang popular dengan lagu Hanya Satu ini. Hubungan Datuk Nora Ariffin dengan teman lama yang melamarnya mendapat restu anak-anak. Dalam pada itu, Nora turut menepis tanggapan nakal yang mengatakan cerita lamaran sengaja ditimbulkan untuk mengalih perhatian netizen mengenai isu pernikahan rahsia dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa seperti yang tular, baru-baru ini.

Walaupun kedua-duanya sudah membuat penafian, namun kisah itu kembali hangat diperdebatkan di laman Twitter apabila ada pihak mendedahkan salinan sijil pernikahan di Thailand yang didakwa milik pasangan itu. “Cerita mengenai lamaran ini memang benar dan bukannya direka-reka untuk menutup perkara lain. Soal jodoh dan perkahwinan bukannya boleh dibuat main-main.

“Jujurnya, saya memang bercadang berkongsi kisah lamaran ini dalam masa terdekat. Namun, apabila ada media yang bertanyakan kesahihan surat nikah yang tersebar, saya terpaksa mendedahkan perkara ini lebih awal. “Tujuannya untuk membuktikan yang saya tidak berkahwin dengan Annuar. Selain itu, pendedahan ini juga dibuat supaya tidak ada pihak yang cuba mengambil kesempatan dengan status balu dengan menghantar mesej tak senonoh dalam laman sosial,” dedah ibu kepada empat cahaya mata ini.

Terdahulu, desas-desus penyanyi yang terkenal dengan lagu Di Persimpangan Dilema itu sudah berkahwin dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa di Songhkla, Thailand menjadi bualan ramai susulan tular sekeping sijil nikah didakwa milik mereka dalam media sosial.

Dia sebaliknya menafikan perkara tersebut, namun dalam masa sama mengakui ada menerima lamaran daripada seorang lelaki yang tidak diperincikan lagi identitinya kepada umum. Ditanya mengenai majlis per­kahwinan mereka, pemilik nama sebenar Wan Norafizah

Wan Ariffin itu berkata, buat masa ini belum ada rancangan. Tambahan pula penularan Covid-19 masih berleluasa dan Pe­rintah Kawalan Pergerakan (PKP) masih dilaksanakan. Penyanyi berasal dari Kota Bharu itu sebelum ini berkahwin de­ngan kom­po­ser terkenal, Johan Na­wawi pada 1992 dan dikurniakan empat cahaya mata.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Bengang Bila Kecoh Tentang Sijil Nikah Nora Ariffin. Tak Boleh Berdiam Akhirnya Ank Sulung Nora Ariffin Tampil Bersuara Pertahankan Nora Ariffin.

Anak sulung kepada penyanyi Datuk Nora Ariffin, Mohd Syakir Iman Johan, 28, bengang apabila ibunya sekali lagi difitnah selang beberapa minggu. Mohd Syakir menerusi ciapan di Twitter menyelar tindakan seorang pengguna laman sosial berkenaan yang sudah kali kedua menabur fitnah terhadap ibunya.

“Siapa yg dengar cakap @zack_rockstar tu memang kena bdh camtu je hahahahahahahaha teruskanlah sebar ftnh sebab family aku meanmg takkan maafkan since dah dua kali hang buat taik. Buat malu bapak hang je weh. “Moga Allah je lah balas dosa memftnah hang. Jenis mak bapak tak reti didik anak ni, ni la hasilnya,” tulisnya di Twitter.

Sebelum ini, akaun sama @zack_rockstar mendakwa pelantun lagu Di Persimpangan Dilema itu telah mengahwini Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa. Namun, perkara terbabit dinafikan kedua-dua belah pihak. Terbaharu, pengendali akaun sama mendedhkan salinan sijil pernikahan yang didakwa milik Nora dan Annuar.

Bagaimanapun, Nora tampil menepis spekulasi tersebut namun mengakui pernah menerima lamaran pernikahan namun bukan daripada Annuar seperti yang didakwa sebelum ini. Buntu dengan ftnh terhadap ibunya itu, Mohd Syakir menganggap tindakan menularkan kisah tidak tepat itu akan mendapat ganjaran setimpal.

“Tak pasti apa niat kamu. Cuma percayalah, ini kali kedua dia mencetuskan ftnh sama mengenai Annuar Musa berkahwin dengan ibu saya. Kalau kamu okey apabila orang memfitnah kedua-dua ibu bapa anda jadi kamu pun sama dengan individu itu,” tambahnya lagi membalas komen pengguna lain.

Sekadar info, Nora mendirikan rumah tangga bersama Johan pada 1992. Pasangan itu dikurniakan empat orang anak iaitu dua lelaki dan dua perempuan. Johan telah pergi menghadap illahi pada 24 Mac 2017 pada usia 52 tahun akibat sakit jantung, sementara anak kedua pasangan itu, Muhammad Syakir Aliff pula menghembuskan nafas terakhir pada 13 Disember 2019 ketika berusia 20 tahun.

Sumber:Gempak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sijil Nikah Nora Ariffin Dan Menteri Annuar Musa Tersebar. Tak Boleh Berdiam Akhirnya Nora Ariffin Tampil Bersuara Lantang Bongkarkan Kisah Sebenar Buat Ramai Yang Terkedu.

Penyanyi terkenal, Datuk Nora Ariffin mengakui, beliau ada menerima lamaran pernikahan, namun bukanlah daripada Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa seperti yang didakwa sebelum ini. Nora, 48, yang juga balu komposer terkenal, Johan Nawawi itu, sebaliknya, menegaskan, lelaki yang mahu memperisterikan beliau itu merupakan personaliti yang bukan dalam kalangan orang terkenal.

“Saya fikir sudah sampai masanya untuk saya mengumumkan bahawa saya ada menerima lamaran daripada seseorang. “Insya-Allah jika segala perancangan berjalan lancar, saya akan berkongsi mengenai hari bahagia saya dengan anda semua tidak lama lagi,” katanya kepada Astro AWANI ketika dihubungi sebentar tadi. Penyanyi yang popular dengan lagu Di Persimpangan Dilema itu berkata demikian sebagai menjawab dakwaan kononnya beliau dan Annuar yang juga Ahli Parlimen Ketereh itu sudah bernikah di selatan Thailand.

SIJIL NIKAH? INI PENJELASAN NORA

Bahkan, di media sosial tersebar sekeping salinan sijil pernikahan yang didakwa milik Nora dan Annuar. “Demi Allah, saya dan Tan Sri (Annuar) tidak bernikah… saya sendiri tidak faham bagaimana ada pihak yang boleh buat tdhan sedemikian. “Sudah banyak kali saya nafi, Tan Sri juga sudah menafikannya, namun, masih ada yang nampaknya tidak percaya.

“Disebabkan itu, saya fikir sudah sampai masanya saya umumkan bahawa saya ada menerima lamaran pernikahan dan sedang merancang ke arah majlis itu,” akui beliau lagi. Menurut Nora, kesediaannya untuk bernikah dibuat selepas berfikir sedalam-dalamnya selain direstui oleh anak-anak.

“Anak-anak ada berkata, mereka akan memberi sokongan pada apa sahaja keputusan yang baik buat saya. Mereka hanya mahu melihat ibu mereka gembira,” jelas Nora. Dalam masa sama, Nora juga memaklumkan, keluarga di sebelahnya dan Allahyarham Johan turut sependapat sekiranya ada lelaki yang serius untuk memperisterikannya, elok sahaja dipertimbangkannya.

“Ibu Abang Johan juga ada berpesan pada saya sebelum beliau pergi menghadap illahi sekiranya ada lelaki yang mahu mahu melamarnya, terima saja. “Alhamduliillah, berkat restu dan sokongan anak-anak serta keluarga, saya sudah bersedia menerima lamaran itu,” kata Nora. Nora mengahwini Johan pada 1992 dan hasil daripada perkahwinan itu, mereka dikurniakan empat orang anak iaitu dua lelaki dan dua perempuan.

Johan, bagaimanapun pergi menghadap illahi pada 24 Mac 2017 pada usia 52 tahun akibat sakit jantung, sementara anak kedua pasangan itu, Muhammad Syakir Aliff pula menghembuskan nafas terakhir pada usia 20 tahun pada 13 Disember 2019.

Sumber : ASTRO AWANI

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Orang Lain Boleh La Cakap Suruh Sabar. Sampai Satu Tahap Rasa Nak Sound Je. Sebak Nora Ariffin Mula Luah Perasaan Lepas Kehilangan Suami.

Penyanyi, Datuk Nora Ariffin ada berkongsi cerita mengenai pengalaman dirinya setelah hampir 5 tahun bergelar ibu tunggal. Eksklusif menerusi program YouTube Media Hiburan, Nora atau nama sebenarnya, Wan Norafizah Wan Ariffin berkata bukan satu perkara mudah untuk menempuhi ujian kehilangan suami serta anak untuk selamanya.

“Bukan mudah sebenarnya walaupun nampak saya ketawa, senyum. Jadi bila dia tak ada tu, saya rasa macam hidup ini dah tiada harapan. “Bila setiap kali orang cakap sabarlah, kadang-kadang sampai rasa nak cakap boleh diam tak? Sebab kita selalu dengar perkataan tu tapi orang tak faham. “Anda tak akan faham sampai anda lalui benda itu sendiri. Saya pun tak faham sebab saya tak pernah laluinya sebelum ini.

“Tapi bila saya sudah hadapi, saya belajar macam mana untuk menerima itu semua. Saya juga belajar satu benda iaitu apa benda yang kita ada, suami kita, kita sayang suami kita kan. Siapa yang tak suami? Siapa yang tak sayang isteri? “Tapi kita kena faham bahawasanya hakikat hidup kita apa yang kita miliki semuanya pinjaman. Allah akan menguji dengan apa yang kita sayang,” katanya.

Imbas kembali, Nora mendirikan rumah tangga bersama komposer terkenal, Johan Nawawi pada tahun 1992 dan dikurniakan 4 orang cahaya mata. Johan telah menghembuskan nafas terakhir pada 24 Mac 2017 akibat sakit jantung. Selepas itu, anak keduanya Muhammad Syakir Alif pergi menghadap illahi pada 14 Disember 2019 ketika usia 20 tahun.

sumber: media hiburan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Tular Tentang Nora Ariffin Kahwin Dengan Annuar Musa. Tak Boleh Berdiam Akhirnya Anak Sulung Tampil Bersuara Bongkarkan Cerita Sebenar.

Media sosial Twitter kecoh apabila penyanyi bersuara lunak Datuk Nora Ariffin dikatakan telah ‘dimiliki’ Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa. Menerusi ciapan seorang pengguna pada petang Rabu, ucapan tahniah diberikan kepada kedua-dua figura itu dengan menampilkan wajah mereka di Twitter.

“Tahniah @AnnuarMusa kerana memiliki ‘Datuk’ yang istimewa. Dah berkepak kepak kabom. Patut garang bebenor sekarang. I like… hurmmm… Aummmm…!!!” demikian ciapan pengguna itu. Bagaimanapun, anak sulung Nora, Mohd Syakir Iman Johan tampil menjawab tudvhan terbabit menerusi medium sama.

“Kepada semua peguam, ini dianggap satu FITNH? Baru bertanya kepada seorang ahli keluarga saya. “Jika pengguna itu menyatakan bahawa Tan Sri Annuar Musa telah berkahwin dengan Datuk Nora, tolong kemukakan bukti atau memang kerja dia reka fitnh murahan,” tulisnya.

Tegas Syakir Iman, dia mengenali ibunya dan menafikan sekeras-kerasnya dakwaan yang tular itu.”Guys okay jika kamu tidak kenal siapa ibu saya tetapi kenapa saya perlu berbohong mengenai perkara tersebut kan?”Ia memang tidak benar. lol,” tambahnya.

Di akaun Twitter individu itu pun Syakir Iman tampil menjawab semua persoalan warganet berkenaan kesahihan berita tersebut.”Ini fitnh semata-mata pak cik. YB Annuar bukan bapa tiri saya.”Tak perlu ambil serius bila yang tweet pun macam tak boleh pakai je,” katanya lagi.Gempak cuba mendapatkan maklum balas daripada Nora sendiri berhubung perkara tersebut.

Sumber: Twitter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Gempak

Individu Ini Cakap Sedap Je Ank Nora Ariffin Salah Kan Warganet. Tergamam Bila Tiba Tiba Ank Nora Petik Nama Menteri Agama. Rupa Rupanya Ini Punca.

Isu membabitkan penularan video anak gadis penyanyi Nora Ariffin hangat diperkatakan warganet sejak semalam. Nora dalam kenyataan semalam tanpa berselindung mengakui bahawa gadis terbabit adalah anaknya. Malah anak yang dikenali sebagi Putri turut mengakui perkara tersebut dan menjelaskan situasi sebenar dengan mengatakan dirinya dipaksa.

Sementara itu terbaru, anak sulung Nora, Mohd Syakir Iman tampil bersuara mempertahankan ibu dan adik perempuannya menerusi hantaran di Twitter. ”For those yg baru nak amek port walaupun tak wajib, pastu nak tuduh aku tak accept adik aku salah.

” Ya adik aku salah, dua-dua salah sebab buat dosa. Pastu laki tu post kat social media. Tu jer point aku, yang kena bash adik dan mak aku jer. So bukan aku yang tak fair ye..” tulis Iman

Dalam masa sama, Iman turut menjelaskan tindakan bakal diambil olehnya dan keluarga. Iman turut meminta agar warganet tidak menjadi batu api dengan membuat komen atau tweet yang tidak sepatunya. ” Isu viral adik aku biarkan jadi pengajaran buat dia. Internally, family aku mmg dalam usaha membendung hal ni. ” Tapi buat kawan2 yg ada anak perempuan, she could/would be next. Jadi jaga depa baik2. Yg turut quote rt dan api2kan lagi tu, moga anda juga merasa nanti InshaaAllah

Tiba-tiba seorang individu minta Iman agar tidak ‘bash’ warganet

Menerusi tweet Iman tersebut, ramai yang memberi pandangan masing-masing, termasuk memberi nasihat kepada anak lelaki penyanyi disegani itu tentang langkah yang patut diambil. Bagaimanapun seorang warganet meminta Iman agar tidak menyalahkan warganet sekiranya video tersebut tersebar.

” Jangan sedap je bash warganet.. ada jenis-jenis ‘aiib’ yg boleh di sebarkan utk kebaikan der, boleh rujuk website mufti wilayah.. kalau rasa mufti salah jugak, p la tegur mufti” tulis individu bernama Muhamar. Individu itu turut berkongsi pautan ke laman web rasmi Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan dan yang merujuk kepada artikel bertajuk ‘MENGUMP4T YANG DIBENARKAN’.

Anak Nora balas komen, siap ‘tag’ Dr Zulkifli

Susulan komen itu, Iman dilihat tinggalkan tweet balas. ” Hang baca dak thread aku? Aku dah sedar dan dalam proses ambil tindakan. Apa motif utk mengapi2kan lagi? Utk tambah pahala? Semua teguran secara sopan semua aku respon cara sopan. Nak tegur orang pun kena beradab walaupun orang tu salah. Nak ikut fatwa boleh tapi biar cara betul.

Iman kemudian memuatnaik tweet berasingan dengan meminta pandangan Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri. ” Assalaam Drzul_albakri, betulkah fatwa membolehkan warganet untuk membuka aib serta mengapi-apikan lagi keadaan yang dah sedia maklum oleh pihak keluarga dan akan diambil tindakan khas oleh keluarga?” tulis Mohd Syakir Iman

Untuk rekod, Dr Luqman Abdullah merupakan Mufti Wilayah Persekutuan yang baru dilantik pada 16 May 2020 bagi menggantikan Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri pula pernah memegang jawatan itu dari tahun 2004 sehingga 2020.

Dr Zulkifli pula kini telah dilantik menjadi sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) pada 10 Mac 2020. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!  Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @apam pink media

Sumber : http://limauais.pw/

Mengejutkan Rupa Rupanya Bukan Sekali Lelaki Tu Masukkan Video Dia Dengan Ank Nora. Akhirnya Ank Nora Ariffin Tampil Bersuara Bongkarkan Satu Persatu Cerita Sebenar Buat Warganet Tergaman.

Namun, apa yang lagi menyedihkan, tular lagi video anak Nora bersama lelaki tersebut. Melalui video tersebut dengan lagu latar nyanyian Dato Siti, lelaki tersbeut kelihatan memegang, mmelvk dan menciium anak Nora bebrapa kali di dahi dan mvlut. Anak nora ariffin kantoi lagi? Pada hari yang sama ? Mintak dijauhkan (video tidak dapat di kongsi di sini demi menjag aiib mereka)

” InsyaAllah kalau disabitkan kesaIahan, kami cubalah untuk bawa anda ke muka pengadilan sekali. ” Sebab bukan sekali awak post video ni. Memang berniat untuk membvrukkan lagi keadaan ya?” Itulah komen terbaru yang dimuatnaik oleh anak sulung kepada penyanyi Nora Ariffin, Mohd Syakir Iman susulan tersebarnya video adik perempuannya yang ‘comolot’ dengan seorang remaja lelaki pada Khamis.

Tampil memberikan respon terhadap apa yang sudah terjadi, Syakir berpendapat adalah tidak adil hanya adiknya sahaja yang dijadikan sasaran cemvhan sedangkan budak lelaki tersebut yang seharusnya dipertanggungjawabkan.

Menerusi satu status yang telah dikemas kini menerusi Twitternya pada Jumaat, Syakir mendedahkan pihaknya akan bertemu dengan keluarga remaja lelaki tersebut. Memohon agar mendoakan yang terbaik, lelaki berusia 27 tahun itu turut meminta ramai agar tidak berkongsikan lagi video yang berkaitan.

” Perkara ini telah berubah menjadi lebih serius. InshaaAllah petang ini kami akan bersemuka dgn keluarga budak lelaki itu. ” Walaupun ada yg sudah membnci dan mencci adik dan mak saya, saya mohon jasa baik anda utk tidak share video yg sedia ada, dan doakan kami semua InshaaAllah,” tulisnya. Sementara itu, sepotong video berbeza dipercayai turut dimuat naik seorang pengguna Twitter dan Syakir turut memberikan reaksinya. Bagaimanapun, video tersebut sudah pun dipadamkan.

Namun, Syakir, berasa kes4al kerana rata-rata warganet meletakkan kesalahan kepada ibu dan adik lalu mngkritik. “Untuk yang baru nak amek ort walaupun tak wajib, lepastu nak tduh aku tak terima adik aku salah “Ye adik aku salah. Dua-dua salah sebab buat dosa. Lepastu laki tu kongsi kat ‘socmed’.

“Tu ja ‘point’ aku. Yang kena bash adik and mak aku ja. Jadi bukan aku yang tak adil ya. Moga bermanfaat,” tulisnya di Twitter miliknya. Tambah Syakir, dia berharap isu bercmbu ini dijadikan pengajaran oleh adiknya dan juga kepada keluarga yang mempunyai anak perempuan.

“Isu viiral adik aku biarkan jadi pengajaran buat dia. Secara dalaman, keluarga aku memang dalam usaha membendung hal ini. “Tapi buat kawan-kawan yang ada anak perempuan, dia boleh menjadi yang seterusnya. Jadi jaga depa baik-baik.

“Yang turut quote, retweet dan api-apikan lagi tu, moga anda juga merasa nanti insya-Allah,” tulis Syakir. Dalam pada itu, menurut Syakir masalah ini akan diselesaikan antara keluarga dan dia juga akan memastikan supaya pisang tidak berbuah dua kali.

“Anda dibenarkan menyalin atau memautkan tweet saya sebelumnya kepada sesiapa yang bertanya, atau menyiarkan video tersebut. “Kami berhasrat untuk menangani perkara ini secara dalaman dan berharap pihak lain memahami dan menghormti keputusan kami. Kami akan melakukan yang terbaik untuk mengelakkan perkara ini berulang.

“Insya-Allah kita hanya akan bercakap tentang lelaki dengan adik perempuan ketika dia sudah bersedia untuk berkahwin. “Dia seorang kanak-kanak, ‘not so innocent’, dipengaruhi oleh trend Tiiktok, dan bercinta dengan ‘asshle’. Ya, budak itu ‘asshoe’. Semoga dia berubah sebagai seorang manusia yang lebih baik juga,” tulisnya lagi.

Semalam, penyanyi N0ra atau nama sebenarnya Wan N0rafizah Ariffin, 47, tanpa berselindung mengakui remaja perempuan tersebut adalah anaknya Sedih dengan apa yg terjadi, N0ra berharap anak perempuannya itu belajar daripada kesiIapan dan berusaha untuk menjadi orang yang lebih baik.

” Allahuakbar. Dengan penuh rasa terkiilan. Saya mengaku, video itu adalah dia,” Itu kata-kata penyanyi N0ra Ariffin yang mengakui gadis yang ‘comolot’ dengan seorang remaja lelaki dalam video yang tular adalah anak perempuannya, Putri Nor Dahlia.

Mengakui terkilan dengan insiiden yang berlaku, N0ra berkata, dia sudah melakukan apa yang terbaik untuk mendidik puterinya menjadi insan berguna. ” Sebagai seorang ibu, saya sudah cuba sedaya-upaya untuk mengajar, membimbing dan mendidik serta memberikan apa yang terbaik dan termampu dalam kapasiti yang terbatas.

” Namun, sebagai seorang manusia kita tidak b0leh lari daripada membuat kesiIapan. ” Dia masih muda dan ada banyak ruang untuk diperbaiiki dan belajar daripada kehiidupan. Sebagai ibu saya juga banyak kelemahan,” katanya.

Menurutnya, dia berharap anak perempuannya itu belajar daripada kesiiIapan itu dan menjadi individu lebih baik pada masa akan datang. ” Saya berdoa semoga dia belajar daripada kesiiIapannya dan menjadi individu lebih baiik. ” Kepada semua, berikan kami ruanggi dan ketenangan pada masa ini. Sama-sama doakan yang terbaik untuk dia dan diri masing-masiing,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: Gempak, asiakini/ Sinar Viral Press