Dua tahun suami susah payah kerja dekat luar negera bila balik je Malaysia tengok isteri tengah sarat mengandung 7 bulan. Bila tanya anak siapa mengejutkan ini yang isteri dia jawab.

Kisah Rumah Tangga

Gambar sekadar hiasan

Part 1 Asalamualikum..maaf bertanya. Saya kerja kt Australia.. Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia.. Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat.. Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia..

Tiba2 balik je wife dah pregnant 7bulan.. Pening juga la. Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife. Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye.. ada x pengalaman mcmni ye.. Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.. Mohon hide fb sy ye min..

Perkongsian pertama dari lelaki ini mendapat kritikan daripada rata rata warganet di ruangan page kisah rumah tangga. Tidak sangka luahan kedua dari lelaki ini untuk part 2 lagi membuatkan ramai terkesan. Satu satu sifat sebenar isterinya di rungkaikan. 

Valina :Kalau mengikut pd cerita tuan punya badan, kalau dah 2 tahun tak balik tp isteri pregn4nt 7 bulan, itu dah boleh faham….bukannya cerita maryam…Ada lg kemungkinan lain…sesuatu yg tak baik terjadi pd dia tanpa kerelaan dia…

Nasrul : sy simpati dgn nasib kamu bro.. lama tahan bil ayo tertunggak smpai 2 tahun..tiba2 balik dh penat petik buah kat sana, tetiba dh kembung plak perut bini..sape je la yg boleh sabar.. dh la tiap2 bulan kirim duit..test DNA je la bro.. klu tak match, tunjuk kat pejabat agama..kasi pisah je la spesis mkn terung kat luar tu.. semoga bertemu jodoh dgn org baik2.. In sha Allah..

Hasanah : Rasa nk lempang je kamu ni ha..cukuplah bini tu bodohkan kamu..jgn le kamu ikut bodoo sekali..xde sape pengalaman mcm tu haih mcm lah mngandung tu makan tahun baru buncit .. Lepat : Ko ada post air balik Malaysia tak? Klo tak de tu usah gusar la memang bukan anak ko la atau pun aku syak ko ada bela saka masa ko tak de saka tu la yg projek

Apiz : Erm…cube abam ingt blek..7 bulan lpas tu abam ade pos x sperm abam kt wife tu? kot2 wife abam ade buat bayi tabung uji ke ape kan…taon 2020 ni kn kereta pn buleh terbang..Abam bincang leklok ngn isteri..smoge tabah mghadapi ujian… dpermudahkn segale urusan abam n kluarge..amin..

Jalal : Ni d nama kn teknologi tnpa sedar setiap kali call or video call telah membuat kn benih2 cinta terbang ke rahim wife utk mengandung… Maka bila pulang isteri di sahkan mengandung.. Tahniah. Banggg g lh buat pregnant test klu dh 3bln tu dh leh g scan… Klu ngandung elok lah d bwk panggil family abg n wife tu bincang lh cara baik…

Eiza : cuba tt check betul ke isteri tt mengandung..hari tu ada jugak sy terbaca 1 viral jugak lah..perempuan tu x pernah bersama pun dgn mana2 lelaki tp doktar sah kan dia mengandung..sedangkan dia x pernah bt benda x elok tu..

last family dia paksa kawen dgn sepupu dia..mcm pak sangguplah..last2 lepas kawen check doktar balik ada ketumbuhan kat rahim..harap tt pi check n scan betul ke ada baby dlm perut isteri tu..harap isteri tt x mengandung..

Sambungan part 2 kebenaran sebenar tentang kehamilan isterinya terungkai. Salam sambung cerita saya yang wife mengandung 7bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy. Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda .Dh megadu dh kt makhmh syariah tentang nasab anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan…

Dan ada juga terbaca komen ni cerita fake la ape la.. Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg mustahil.. Wife sy tak setia . Dan pregn4nt anak org lain..Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk .

Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bdh la lurus bendul laa.. Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant..Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh megadu kt pejabat agama dh..

Ada yg komen gelak Dan hna apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa.. Mogaa 1hari yg komen gelak Dan hna nie rasa mcmna Sy rasa.. Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu. Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu tidak setia isterinya sepanjang dia berada di Australia. Ramai perkongsian tentang isu isteri hamil kerana tidak setia di siarkan di krt. Kisah kedua di bawah ini lagi mencengkam emosi semua. 

Nafisah : Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kritik… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi. Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin buruk. Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan. At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati. Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Fatimah : Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregn4ant bkn ank dye.. cuma kata org.. nk sedapkn hati.. supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan… Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya  : Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen² mpersenda or tak msuk akal bg tt. Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami² yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham. Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn.

Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam…seolah² cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat. Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt. Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa… Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia : Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt.. bukan lurus atau bodoh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu. Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak. Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Naqiu : teringat kisah 3tahun lepas..ada sorang mamat ni setiap kali dapat bonus, dia akan simpan RM1500 untuk dna test anak (sorang)..Tahun keempat dia buat dekat anak keempat,kantoi..terus die g mahkamah syariah..mahkamah suruh buat ujian sekali lagi kat jabatan kimia untuk anak keempat sahaja,hasil ujian memang budak tu anak isteri, tapi suami tu bukan bapa biologi budak tu..

hak jagaan anak 3orang tu dapat ke bapa..yang anak keempat tu kena ubah surat beranak dekat jabatan pendaftaran,ic tu tak tau kena ubah ke Abdullah ke tak,rasanya kena ubah..bekas isteri tu macam separa tak betul dah sekarang..sekarang ni ujian dna dah macam jadi satu keperluan untuk keluarga Islam demi menjaga keturunan supaya tidak bercampur aduk.kalau tak mampu buat serentak,buat sorang2 dulu pun takpe..

Dhia : Allahu .. Wife awak tak setia dan mengandungkan anak org lain … MasyaAllah … Sy yg perempuan ni pun terasa seram dan sedih… Moga kita semua dijauhi perkara² sedemikian dan kuatkan iman ketika berjauhan dgn suami ..

mungkin wife awak muda lagi dan tak dapat tahan keinginan.. Yela 2tahun tak dapat .. sy seminggu pun dah macam nak demam .. Apa² pun sy doakan segala urusan awak dipermudahkan , walaupun wife awak mengandungkan anak orang lain , awak jangan bagi pressure kat dia .. awak buat je keje awak macam biasa dan buat test DNA bila dia bersalin … Apa² keputusan pun tunggu sampai dia bersalin nanti ..

Nur Afit : Haaa. Lain kali ckp jela terus terang dah tahu… Jgn timbulkan spekulasi dan andaian kpd pembaca. Dan pembaca sama seperti awk. Xmudah di bdhkan.. Bagus dari awal lagi awk ajak kami2 ni semua doakan yg Baik2.. Kan.. Apa2 pun, smoga bro kuat semangat. Jgn putus asa dgn rahmat Allah.. Akhirnya perlakuan isteri terbukti. Allah tunjukkan siapa isteri kita sebenar.. Syabas krn bertindak matang dlm membuat keputusan..

Nurul Hazwani :Dik.. bukti xde? Pasport tu bukti dia. 2y awak xbalik. Alih² si isteri ngandung. Rsanya isteri adik nie kwn dia ramai bangla. Nak thu kenapa? Sbb prnh x dgr. Bangla excited nak balik sana sbb bini dh nak bersalin or dh beranak. Hakikatnya dh 3y xbalik² sana. Agaknya bini ko nie tgh apply crte nie kt khidupan dia. Dia ingt dpt excitedkn anda tp rupenya laki dia xsperti mat bangla tu.

Dh ler dik. Ko anto ler minah ko tu kt kg. Past g bgthu mak ayah dia skli. Klo makayah dia berfikiran waras mrka blh pk. Pastu tggu ajelah kputsan mhkamah. Xyah simpan ler minah mcm nie. Xyah tanggung zuriat org lain. Nie jenis dh tak setia tp xngaku slah.smga dipermudahkan sgala urusan.

KISAH KE 2 Isteri tidak setia: askum min, tlg hide nama sy. Sy dh berumah tangga selama 8thn dan dikurniakan 2 org anak. Isteri sy dh berlaku cur4ng terhadap sy setelah berkenalan rapat dgn seorg lelaki yg tggal 1 daerah melalui game PUBG.

awalnya sy tak syak apa2 tp setelah melihat byk perubahan diri dia, sy mula syak sesuatu. setiap mlm tidur lewat ingatkan dk main game tp rupakan dk chat dgn lelaki tu. awalnya sy terlihat chat diorg yg brunsur tak senonoh.

tp tak sangka mereka dh sampai ke tahap buat benda tu. pd hari raya haji dia pernah berbohong pd sy mengatakan yg dia x dpt balik rmh atas faktor kerja di johor. tp hakikatnya mereka balik ke kelantan semata2 utk check in hotel brsama dgn lelaki tu.

3 hari 2 mlm mereka tggal bersama dlm hotel tu dlm masa sama dia masih sah isteri sy. bila sy dpt tahu hal ni akhirnya dia mengaku pernah beberapa kali buat benda tak elok tanpa pengetahuan sy. hncur perasaan sy bila dpt tahu hal ini. kami skrg dh proses utk berpisah.

Safriza : Hal perkara tak senonoh ni jgn dibuat main2…walau sayang sekali pun…benda ini sejenis penykit dalaman. Sebab itu hkmn Islam dibuat seadil2nya untuk memtkan virus tersebut kerana ianya melibatkan maruah dan keturunan.

Namun tahniah buat anda kerana tidak dayus dan bersubahat dengan kemungkaran si isteri. Semoga Allah melindungi anda dan anak2. Bakal bertemu isteri yg membawa ketenangan dalam rumahtangga mawaddah Wa rahmah Aamiin.

Rizal : Begitulah mmg byk je ks wanita yg suka main pubg malah smpi buat perkara terkutuk cuma kurang viral berbanding segelintir lelaki buat mcm tu tp wanita viralkan sangat2. Begitu la Mmg byk kes Isteri buat camni Kat Suami cuma tak viral je berbanding Suami buat yg sama pd Isteri wpun tak seramai wanita tp selalu viral.

Knp kaum wanita suka permainkan hati kami, Selepas janji akan jaga kami, lps kami serahkan semuanya Di Mlm pertama  klu dah tak syg kami lg, pulangkan la kami blk ke pangkuan parent kami sebagaimana korg ambil kami dulu  dan jgn ingat korang tak kena kifarah.

Abdul Majid : Nak bgtau ni… perkara dosa ni ibarat tapak kaki…. kaki kita ni klu x prnah pijak atas permukaan kasar, sekali kita pijak akan rasa sakit sgt…. tp bila dah ulang2 pijak, tapak kaki dah jd tebal dan pijak tmpt kasar pun x rasa apa dah… mcmtulah perkara dosa ni… klu pendosa tu terbiasa buat benda tak senonoh, dia berkemungkinan ulang lg bnda tu tnpa rasa bersalah melainkan dia bertaubat dan berdoa pd Allah mtk lindungi dia dari ulang dosa tu lg

Afierul Aini : Syukur la encik dah thu dia tidak setia, sekurang nya encik x mkn lebihan org, maaf encik komen sy agak melampau, sebenar nya sy sakit hati sngt sejak sy masuk group krt ni, bnyk sngt rupa nya cerita yg sy ingat cuma berlaku dlm wayang, benar2 berlaku dlm kehidupan sebenar sy sebenar nya sudah tua dah nenek2 pun jadi sy memng baru dlm zaman moden ni,

sy sedih sngt2 zaman skrng ni terlalu canggih sampai org skrng tak tahu jaga harga diri mereka,tak mcm zaman kmi dulu2 sy berharap sngt2 perempuan yg ada d luar sana, tolong la jaga diri dn keluarga, letak kn harga diri seperti seketul emas, walau d campak ke dlm lumpur pun nilai nya tetap tinggi..

Musa : Utk nk bg hangat lg, aku nak tanya. Yg kaki try tu org Kelantan ke? Kalau ya aku mmg xhairan. Sbb org Kelantan mmg suka try sana sini. Jgn nak trigger konon semua negeri mcm tu. Terima je la laki Kelantan mmg suka psg ramai2. Cuba tanya awek2 yg pernah kapel dgn org Kelantan. Diorg ada konsep tebuk dan blah. Apapun semoga tt tabah. Kalau awek bini ada member org Kelantan cpt2 la beringat. Lagi2 kalau awek bini korg cun.

Umi : benda ni akan berlaku bila suami isteri x mainkan peranan dan tanggung jawab yg Allah perintahkan… Berapa ramai isteri2 yg Sgt sabar walau Sedasyat mana pon suaminya tidak setia dan buat perkara tak senonoh dgn wanita lain.. Bersuara salah, x Bersuara… Telan lah pahit maung seorang diri…

Tapi…. Ni isterinya yg tak setia. Sebaiknya isteri perlu jga kehormatan diri.. Namun harus si suami selidiki dgn baik. Apa puncanya beliau Berbuat demikian.. X semestinya salah itu pada isteri.. Kena tahu kenapa dan apa Sebab dia terjerumus ke arah itu… Jika hati nya di pagari dgn keikhlasan cinta suami yg berpegang teguh pada AGAMA dan menyayanginya kerana Amanah Allah.. Kemungkinan isteri awak tu x kan sanggup Berbuat demikian…Semoga Ada hikmah di sebalik kejadian

Sudah menjadi lumrah rumahtangga pasti akan di uji, kesetian dan kejujuran di dalam sesebuah perkahwinan adalah sangat penting untuk menjamin kebahagiaan. Semoga rumah tangga jita semua terhindar daripada semua perkara tidak baik. InsyaAllah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!