Isterinya sedang hamil dan tiba waktunya keputusan scan, suaminya hampir pengsan, doktor kata kejadian ini hanya 1 dari 15 juta orang

Berkahwin dan mempunyai anak adalah keinginan setiap pasangan. Banyak pasangan yang sudah lama berkahwin tidak mempunyai anak. Ada yang baru berkahwin tetapi telah dikurniakan anak. Pasangan muda ini berkahwin dan bersemangat untuk kehadiran bayi di rumah mereka.

Tidak lama selepas perkahwinan, isteri tahu bahawa dia mengandung. Pada hari ultrasound, jururawat memberi mereka berita yang mengejutkan pasangan mengenai “bayi” – 1 dari 15 juta kejadian. Bethani dan Tim Webb dari Hythe, Alberta, berkenalan selama dua tahun sebelum berkahwin pada bulan Jun 2015.

Selepas hanya tiga bulan perkahwinan, Bethani hamil. Pada bulan Disember 2015, pasangan itu pergi ke hospital untuk normal imbasan ultrasound. Apabila jururawat melihat skrin, dia memberitahu pasangan bahawa Bethani mengandung kembar empat seiras – semua wanita.

Webbs kaku dan tidak dapat berkata-kata. “Saya tidak percaya, saya sangat terkejut. Secara jujur, saya fikir teknologi ultrabunyi membuat ‘lawak’. Saya tidak percaya, “kata Bethani kepada CBC News. “Nasib baik suami saya sedang duduk kerana dia hampir pengsan,” katanya.

Kembar empat secara semulajadinya diwarisi dan keluarga Bethani atau keluarga Tim tidak mempunyai sejarah kembar. Kebarangkalian mengandungi kembar seiras ialah 1 dalam 15 juta. Bethani melahirkan empat gadis yang sihat melalui Caesarean selepas 33 minggu, Jun 2016.

Mereka dinamakan Abigail, McKayla, Grace, dan Emily. Bayi yang mempunyai rupa yang sama membuatkan sukar bagi mereka untuk membezakannya, jadi mereka perlu melukis jari kaki mereka dengan warna yang berbeza untuk membezakannya.

“Saya perlu melihat jari kaki mereka atau saya tidak dapat membedakan mereka,” kata Bethani. Menjaga empat bayi memerlukan banyak masa dan usaha. Ketika mereka berusia 9 bulan, Bethani akan beralih antara 25 dan 30 lampin setiap hari, dan mereka akan meminum susu formula 900 gram dalam sehari setengah.

Kos membesarkan anak juga tinggi dan, mujurlah, jiran-jirannya banyak membantu mereka. Sukarelawan melawat keluarga setiap minggu untuk melihat bayi dan mengumpul dana tempatan untuk membantu membeli van untuk mereka. “Sungguh luar biasa, kerana tidak ada cara kita boleh melakukannya sendiri,” kata Bethani.

“Saya fikir bahawa makan adalah bahagian paling sukar, dia berkongsi. Terutama memberi makan pada waktu malam, sangat sukar. ” Pasangan itu kini tinggal di rumah ibu Tim, yang sangat gembira dapat membantu menjaga cucu-cucu. “Tak ternilai, bayi-bayi ini tidak ternilai,” katanya.

Walaupun mempunyai empat orang anak di rumah, keseronokan menjaga anak-anak yang dibawa ke kehidupan seseorang tidak dapat dinafikan keseronokannya. “Saya tidak boleh bayangkan hidup tanpa mereka sekarang kerana mereka berada di sini. Saya tidak tahu apa yang akan saya lakukan tanpa mereka, “kata Bethani.

Kehidupan mesti penuh dengan kejutan, dan kejutan yang paling indah adalah sayang anda untuk anak anda. Membesarkan anak atau empat kanak-kanak sekaligus sangat berharga kerana mereka adalah anugerah yang jarang terdapat pada semua orang. Waduh gembira untuk mendapatkan hadiah yang paling indah ..

Sumber: samsendat.com

Video 13 tahun tunggu untuk mengandung, doktor ini sweet kongsi detik pesakitnya menangis sebak bila menanti kehadiran cahaya mata pertama

Menanti detik kehadiran cahaya mata merupakan momen yang diimpikan bagi mereka yang sudah berumah tangga. Namun tidak semua mendapat rezeki kehamilan di awal perkahwinan. Ada yang menanti bertahun lamnya sebelum saat yang ditunggu kunjung tiba.

Menerusi Instagram Dr Tokha Muhammad, beliau berkongsi video kejutan yang dilakukan olehnya terhadap seorang wanita yang menanti kehadiran cahaya mata pertama sejak 13 tahun yang lalu. Berkat usaha dan rawatan yang dilakukan, wanita tersebut kini disahkan hamil. Sebaknya!

Kami sengaja tidak memberitahunya

Menurut pakar 0bstetrician dan Gynaec0logist itu, wanita tersebut memulakan rawatannya 24 hari yang lalu. Hasil daripada rawatan yang dilakukan, wanita tersebut disahkan hamil selepas 13 tahun penantian. Berita gembira itu sengaja dirahsiakan pada awalnya oleh doktor Thokha kerana ingin melihat reaksi wanita tersebut. Ternyata kejutan yang dilakukan mengundang sebak buat wanita tersebut dan juga warganet yang menyaksikan video itu.

Another happy couple

Selain daripada wanita tersebut, Dr Thokha juga berkongsi video kejutan yang dilakukan terhadap beberapa pasangan suami isteri yang lain. Paling menyedihkan, video pasangan suami isteri berbangsa Cina ini. Mereka kelihatan berdebar-debar menanti jawapan mengenai berita kehamilan yang ingin disampaikan.

Sebaik sahaja mengetahui bahawa mereka akan menimang zuriat, pasangan tersebut kelihatan menangis dan sebak melihat keputusan tersebut. Terpacar wajah kegembiraan di wajah kedua mereka selepas melihat hasil ujian UPT yang ditunjukkan oleh Dr Thokha

Aku pun menangisYa Allah terharunya

Rata-rata warganet yang lain turut meluahkan perasaan terharu mereka selepas melihat video tersebut. Menurut warganet , doktor tersebut sangatlah baik dan cara dia melakukan kejutan buat setiap pasangan sangat mengundang sebak.

Mas Adiba -Saya yang tngu slama 8 bulan je pun mnangis sebak bila first time pergi check kat klinik positif.. Inikan pulak slama 13tahun menunggu.. Allah Maha Mendengar.. Alhamdulilah..Penantian yg lama.. Tahniah sis.. Liza Sally – Ya Allah terharunya….

Mcm tula sy ketika dpt tahu kehamilan pertama setlh hampir 7thn menanti.. Sekarang hampir 12 thn usia perkahwinan alhamdulillah dikurniakan 2org hero. 1perempuan tp dah kat syurga. Buat mereka yang masih menanti, jangan berputus asa. Semoga apa yang dihajati nanti dikurniakan tuhan.

Sumber: Dr Thokha dan Yiyieen via Ohbulan

About ApamPink 1065 Articles
Artikel di dalam blog ini hanyalah perkongsian dari pelbagai website dan blog yang bertujuan untuk berkongsi maklumat dengan masyarakat umum. Sekiranya perkongsian artikel yang dipaparkan disalah-ertikan, kami tidak akan bertanggungjawab. JIKA ANDA SUKAKAN SALAH SATU ARTIKEL, JANGAN LUPA SHARE...