Nekad nak keluarkan duit Rm83 je. Terkedu bila tiba tiba sekelip mata boleh jadi jutawan. Sekali bila tengok resit ada baki Rm4.1 bilion dalam bank.

Viral

Seorang wanita di Florida dilaporkan terkejut setelah mendapati bahawa terdapat hampir $ 1 bilion (RM4.1 bilion) di dalam baki simpanan bank miliknya. Pada hari kejadian, Julia Yonkowski mengatakan bahawa dia telah pergi ke bank untuk mengeluarkan wang sebanyak $20 (RM83) dan terkejut apabila mendapati baki dinyatakan di dalam resit berjumlah $ 999,985,855.94.

“Saya tahu kebanyakan orang menyangka bahawa ia bagaikan ‘loteri’ tetapi saya merasa ‘ngeri’ kerana itu bukan wang saya,” kata Yonkowski. Menurutnya, dia juga telah membca mengenai orang yang mengambil wang atau mengeluarkan wang yang tiba-tiba masuk ke dalam akaun mereka dan kemudian harus membayarnya semula.

“Saya tidak akan melakukannya kerana itu bukan wang saya,” katanya. Pun begitu, pihak Bank Chase menjelaskan bahawa penyata tersebut merupakan bukan jumlah baki sebenar kerana jumlah tersebut tidak pernah dipindahkan ke dalam akaun wanita itu. Mereka juga telah menghubungi wanita itu untuk menjelaskan mengenai kekeliruan yang berlaku.

Sumber: Indian Express

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.