Lelaki yang check in hotel dengan Nadia Brian tu boleh dikenakan tindakan. Akhirnya Muizz tampil bersuara lantang bongkarkan sebabnya buat orang ramai terkejut.

Artis

Semalam, peminat hiburan seni tanahair dikejutkan dengan berita mengenai dkwaan suami Nadia Brian yang mendkwa melihat sendiri isterinya di bilik hotel di Cyberjaya bersama seorang lelaki. Muizz Nasruddin mendedahkan perkara itu berhubung keputusan memfailkan perpisahan di Mhkamah Syariah Wilayah Persekutuan, pada 2 Oktober lalu.

Kata Muizz, sukar untuk dia maafkan perbuatan tak setia isterinya dan sekiranya tidak lepaskan Nadia, dia akan dianggap sebagai leIaki dyus. Umum mengetahui kisah rumahtangga Nadia Brian dan suaminya yang dikatakan bergolak sejak Ogos lalu. Sementara pada Oktober lalu, Muizz turut mendedahkan isterinya telah tak setia dengan dua orang lelaki. Sehinggalah kemuncaknya semalam apabila Muizz mendedahkan sesuatu yang mengejutkan peminat pelakon itu.

Lelaki bawa Nadia Brian boleh dikenakan tndakan ini

Muizz turut memberitahu tndakan lelaki yang membawa Nadia adalah satu ksalahan dan boleh ditdh. ” Sekiranya siasatan selesai, apa yang dilakukan leIaki ini adalah satu kesalahan dan boleh ditdh di bawah Sksyen 498 iaitu memikat atau membawa pergi atau menhan seseorang perempuan yang bersuami dengan niat tak elok.” kata Muizz.

Berdasarkan semakan, sabit kesaIahan si pelaku boleh dpnjara selama tempoh yang boleh sampai dua tahun, atau dengan dnda, atau dengan kedua-duanya. Sekiranya si pelaku telah membawa isteri orang ini sebanyak tiga kali, maka dia didkwa dan pertdhan dibacakan sebanyak 3 kali mengikut tarikh-tarikh keslahan berbeza.

Ini bermakna balasan lebih berat berbanding jika satu pertdhan. Sebelum itu, Muizz berkata, dia turut membuat Iaporan di Ibu Pejabat PoIis Daerah Sepang dan Balai PoIis Cyberjaya pada 6 Oktober lalu. ” Saya ada bukti yang secukupnya. Apa yang paling penting saya nampak dengan mata kepala saya sendiri,” katanya.

Menurut Muizz, dia kesal apabila isterinya masih cuba berselindung walaupun sudah mengakui kesilapannya. ”Saya sudah menunjukkan bukti-bukti yang saya ada kepada isteri dan keluarganya. Isteri saya pun mengaku kesilapannya kepada saya.

”Adakah itu masih ftnah? Kenapa tidak nafikan kenyataan saya? Sudah sudahlah berlagak sebagai sasaran di media sosial untuk menunjukan yang saya ini jhat. Kenapa masih menegakkan benang basah? ”Saya tidak berhasrat untuk mengaiibkan isteri tetapi saya harus bersihkan nama dan maruah saya dan keluarga.

” Saya juga harap ini dapat dijadikan satu pengajaran kepada mereka yang kena macam saya kerana ada undng-undng yang boleh membantu kita. ”Saya ingin episod ini berakhir secepat mungkin supaya saya boleh meneruskan kehidupan. Kebenaran itu pasti. Insya-Allah,” katanya.

Sebelum ini , menerusi sebuah Iaporan media, Nadia mengesahkan suaminya, Muizz sudah memfailkan perpisahan di mhkamah. Perkara terbabit dikongsi Nadia atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 29, dalam satu temu bual bersama program Melodi, kelmarin.

Nadia dan Muizz diijabkabulkan sebagai suami isteri pada 9 November tahun lalu. Sementara itu, usaha Harian Metro menghubungi Nadia bagi mendapatkan komennya tidak berjaya apabila dia tidak membalas mesej WhatsApp. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : https://mediabawang.net/check-