Lepas jadi isu hangat oleh warganet kali ni ada individu dedahkan ibu Neelofa dapat respi daging harimau menangis dari mana. Terkejut bila dapat tahu rupanya dari sini resepi tu.

Artis

Lepas jadi isu hangat oleh warganet kali ni ada individu dedahkan ibu Neelofa dapat respi daging harimau menangis dari mana. Terkejut bila dapat tahu rupanya dari sini resepi tu.

Sebelum ini, ibu kepada pengacara popular Neelofa iaitu Datin Noor Kartini mendapat kritikan hebat dari warganet gara-gara membuat permohonan mendaftar ‘trademark’ daging harimau menangis yang dijual olehnya. Malah, beliau turut memuat naik video memberitahu bahawa produk tersebut telah didaftarkan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).

Terbaru, menerusi Instagram Aunty Tini Kitchen, pihak Noor Khan Enterprise telah memuat naik kenyataan rasmi mengenai isu tersebut yang hangat diperkatakan di media sosial sejak semalam. Tak halang mana-mana syarikat

Menurutnya, pendaftaran ini adalah bagi tujuan melindungi penggayaan, susun atur grafik, kod warna dan perkataan tersebut pada bungkusan produk. Tambah mereka lagi, ini adalah untuk mengelakkan kekeliruan kepada pengguna produk mereka di luar sana.

Dalam pada itu, pihak mereka tidak pernah menghalang mana-mana pihak untuk menjual produk yang sama selagi mana ianya tidak menyerupai bungkusan produk pihak mereka pasarkan. Akhir sekali, mereka memohon maaf atas kesilapan mereka dalam mengeluarkan kata-kata.

Individu Dakwa Ibu Neelofa ‘Ambil’ Resepi Daging Harimau Menangis Dari Sebuah Restoran Terkenal

Semalam, kecoh di media sosial apabila ibu kepada Noor Neelofa iaitu Datin Noor Kartini, dikatakan telah mendaftar ‘trademark’ perniagaan Daging Harimau Menangis yang dijualnya itu. Susulan daripada isu tersebut, Noor Kartini memuat naik satu kenyataan rasmi bagi menjelaskan situasi sebenar kepada umum mengapa pihaknya perlu melakukan pendaftaran tersebut.

Terbaru, menerusi Facebook Farhan Yaacob, lelaki ini mendakwa resepi Daging Harimau Menangis yang dijual oleh Aunty Tini Kitchen itu merupakan resepi asal milik restorannya di Kelantan. Dia juga mendakwa memberikan resepi tersebut kepada salah seorang ahli keluarga Noor Kartini.

Berkongsi resepi rahsia ini

Disclose isu Harimau Menangis Demi saya, isteri dan SIAM (Restoran Ikan Bakar & Thai Street Food). To be honest, Resepi Daging Harimau Menangis yang digunakan oleh Auntie Tini Kitchen adalah resepi dari Siam Restoran (sekiranya diolah resepi, tidak lagi berkaitan).

Saya sendiri yang berkongsi resepi rahsia Siam tanpa dipengaruhi tetapi lebih kepada kepercayaan konsep kekeluargaan ketika dihubungi oleh seorang ahli keluarga mereka. Saya, isteri dan Siam tiada masalah apabila mereka komersialkan (walaupun terasa hati kerana 1st priority mereka minta sebab mahu makan bersama keluarga di Sabah).

Tetapi apabila mereka mengeluarkan klip video, saya merasakan mereka sangat over. Anda boleh tafsir apa sahaja, tetapi jagalah adab. Ini adalah untuk clear semua part kerana ramai yang tahu dan tag saya di media sosial.

Menurut Farhan, dia mendakwa Auntie Tini Kitchen telah menggunakan resepi asal restoran miliknya yang dikenali dengan nama SIAM. Dia juga mendakwa resepi tersebut dikongsikan sendiri olehnya kepada pihak berkenaan selepas salah seorang ahli keluarga mereka menghubunginya.

Oleh kerana mempercayai konsep kekeluargaan, Farhan dipercayai telah memberikan resepi restoran tersebut. Jelas Farhan lagi, dia terasa hati apabila melihat keluarga tersebut mengeluarkan klip video. Ada dikalangan keluarga mereka yang membantah kerana 1st priority permintaan resipi atas dasar sebuah keluarga,

dan saya tidak dimaklumkan secara rasmi idea komersial. Biarlah semua berniaga walaupun menunya sama, kerana benda sedap pasti akan ada yang menunggu. Hubungan Saya, Isteri dan SIAM serta keluarga Auntie Tini tiada apa apa isu dan bersahabat rapat sehingga saat ini. Perkataan ‘Gol’, tiada mana-mana negara claim, kerana perkataan ini membawa maksud sama, common.

SIAM bukan perintis Harimau menangis, sahabat kami sebelum ini dikenali Hostel Pantai juga popular dengan Harimau menangis, ia adalah hak milik sesiapa sahaja. Di akhir perkongsiannya itu, Farhan memberitahu bahawa hubungannya bersama keluarga Noor Kartini tidak mempunyai sebarang isu dan mereka bersahabat rapat sehingga sekarang ini.

Ujarnya lagi, dia tidak kisah sekiranya semua peniaga ingin menjual menu yang sama. Namun, mengenai Daging Harimau Menangis ini, dia mendakwa ianya hak milik sesiapa sahaja. Sumber: Farhan Yaacob

“Belum Lulus Atau Jadi Hak Eksklusif” – Isu Harimau Menangis, MyIPO Nasihat Ibu Neelofa

Perbadanan Harta Intelek (MyIPO) menasihati ibu kepada kepada Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed supaya tidak mendahului pihaknya apabila mendakwa jenama Harimau Menangis telah didaftar sebagai cap dagangan dan menjadi hak eksklusif.

Perkara itu dijelaskan menerusi satu kenyataan dikeluarkan Ketua Pengarah MyIPO, Datuk Mohd Roslan Mahayudin. Menurut beliau, permohonan daripada Noor Kartini untuk mendaftarkan jenama Harimau Menangis baru diterima oleh MyIPO pada bulan November tahun lalu.

Walaubagaimanapun sehingga kini ia masih lagi dalam peringkat pemeriksaan.“Sehubungan itu, jenama Harimau Menangis yang dipohon belum lagi diluluskan dan belum menjadi hak eksklusif. “Permohonan itu sama ada diluluskan ataupun tidak, bergantung kepada hasil pemeriksaan dan pertimbangan oleh MyIPO,” katanya.

Beliau berkara demikian sebagai mengulas isu jenama Harimau Menangis keluaran Noor Kartini menerusi syarikatnya Noor Khan Enterprise yang tular sejak semalam. Menurutnya lagi, MyIPO akan memproses permohonan tersebut

seperti biasa yang mana sebarang keputusan dibuat adalah berdasarkan peruntukan undang-undang sedia ada. “Cap dagangan bererti apa-apa tanda yang boleh dinyatakan secara grafik yang boleh membezakan barang-barang atau perkhidmatan satu perusahaan daripada perusahaan-perusahaan yang lain,” katanya.

Datin Noor Kartini Namakan Produk Daging Harimau Menangis.Warganet Luah Rasa Kesal Dan Ramai Berasa Kurang Senang

Sejak hujung tahun lepas, resepi masakan daging harimau menangis yang cukup popular di Thailand telah tular selepas ibu kepada selebriti terkenal, Neelofa iaitu Datin Noor Kartini mengeluarkan produk tersebut.Mendapat permintaan tinggi, daging harimau menangis keluaran beliau  mulai disebut-sebut selepas videonya memasak resepi terbabit dimuat naik ke Instagram.

Namun begitu, menerusi muat naik daripada seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @azrulhaqim, dia meluahkan rasa kesalnya apabila Kartini didakwa telah membuat permohonan trademark Daging Harimau Menangis sebagai nama produk keluarannya.

Hal ini membuatkan orang ramai mulai berasa kurang senang dan beranggapan bahawa tindakan sebegitu ‘membnuh’ peniaga-peniaga kecil yang turut sama mengeluarkan produk makanan Daging Harimau Menangis.

Selain itu, menerusi perkongsian satu video yang diperoleh daripada Instastory ibu Neelofa ini, dapat didengar beliau memaklumkan nama resepi tersebut telah dipakai untuk produk keluarannya dan individu lain tidak boleh menggunakan nama sama.

Perkara tersebut membuatkan warganet bengang susulan video terbabit dibuat dalam keadaan gelak ketawa dan seolah-olah meminta orang lain yang mengeluarkan produk seperti itu menggunakan nama lain dan bukan lagi Daging Harimau Menangis.

Walau bagaimanapun, ada warganet yang memuat naik permohonan Kartini dipercayai berkenaan trademark Daging Harimau menangis itu dan memaklumkan permohonan baru sahaja dibuat.Setakat ini, belum ada sebarang kenyataan daripada pihak beliau berhubung kontroversi yang tular di media sosial terutamanya di Twitter.Perkongsian tersebut hanya dimaklumkan daripada sebelah pihak dan kesahihan dakwaan ini masih belum dapat dipastikan sebetulnya.

Lepas Kecoh Pasal Neelofa Dan Pu Riz Kali Ni Penampilan Terkini Neelofa Pula Jadi Bualan Ramai. Kongsikanfoto Nampak Dahi Sekali Ini Respon Win Dari Warganet.

Sebut sahaja nama Neelofa, pasti semua mengenalinya. Bukan sahaja hebat mengacara, malah sangat komited dalam menguruskan perniagaan miliknya. Sebelum ini, selebriti berusia 32 tahun itu mengambil keputusan untuk mengenakan penampilan berniqab yang menutup seluruh mukanya kecuali bahagian mata sahaja.

Namun baru-baru ini, menerusi Instagram peminatnya lofa.sg terdapat beberapa video dikongsi semula memaparkan Neelofa memakai purdah pula dimana menampakkan bahagian dahinya. Selain itu,  juga ada berkongsi cerita mengenai pemilik nama Noor Neelofa Mohd Nor itu yang kini mula mempelajari bahasa Arab dan tafsir al-Quran.

Bagaimanapun, cerita itu mengundang warganet bagi memberikan pelbagai reaksi dimana rata-rata bertindak untuk menegur penampilan selebriti tersebut dengan mempersoalkan bahagian kening Neelofa. Nak berubah biar kerana Allah. Kening dah macam lukis pakai pensel

Kata tak lukis kening dah? Selain itu, ada juga warganet yang memberi komen mengenai dahi Neelofa yang kini terdedah dan tidak lagi ditutup. Dulu nampak mata je? Sekarang dah nampak dahi pulak? Walaupun sering mendapat kecaman, namun kadang-kala berdiam adalah kunci kejayaan. Kita sebagai hambaNya juga perlu berusaha memperbaiki diri ke arah lebih baik.

Luahan hati PU Riz? adakah beliau sudah pun redha?

PU Riz tetap berdiam diri tanpa sepatah jawapan, hanya memuat naik petikan hadis yang dipercayai berkaitan dengan ujian yang ditempuh. – Foto IG PU Riz KUALA LUMPUR: Terus membisu tanpa sebarang sepatah jawapan, pendakwah bebas, PU Riz atau Haris Ismail, 25, hanya menggunakan media sosial untuk berkongsi isi hati.

Hingga kini, hanya selebriti popular, Neelofa sahaja meleraikan tanda tanya dengan menafikan pelbagai andaian dan tuduhan yang hangat diperkatakan mengenainya dan PU Riz seperti tular dalam laman sosial, sejak Sabtu lalu.

Hari ini, pelakon filem Ada Apa Dengan Cinta itu memuat naik perkongsian mengenai sabda Nabi Muhammad SAW yang menyentuh perihal sunnah menerusi akaun Instagram (IG). “Ada kalanya, diri kita akan kukuh dan kuat iman. Ada kalanya, kita lemah dalam iman.”Sesiapa pada kala lemah, dia berpegang kepada sunnah, maka dirinya akan diberi hidayah.

“Tetapi, apabila seseorang mengambil selain daripada sunnah, maka binsalah dirinya. Letaklah sepenuh kepercayaan kepada-Nya,” kongsinya.Namun, terbit tanda tanya di kalangan warganet, apakah petikan hadis yang dikongsi itu mewakili persoalan hati pada saat diuji, ketika ini.

Dalam perkongsian itu, PU Riz memuat naik sekeping gambar berserta sepotong ayat dalam bahasa Arab bersama terjemahannya yang bermaksud, sentiasa yakin dengan setiap perkara yang diaturkan Allah. “Ketahuilah bahawa Allah SWT akan menyelesaikan segalanya satu hari nanti dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan,” kongsinya.

Bagaimanapun, perkongsian itu dipadam selepas beberapa jam. tapi mereka berdua tiada pun istihar putus tunang, mungkinkah akan teruskan pertunangan ini? semuga semuanya baik2 sahaja. lagi pun ada berita terkini tentang wanita yang kononnya buat cerita Lofa terkena minyak pengasihlah,m transfer duit ratus ribu hingga juta lah. sudah pun secara rasminya memohon maaf

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : https://apaceritatv.com.my/adkah-lofa-kecewatebal-betul-keningfaham-tk-fungsi-purdah-tu-warganet-dah-berbunyi/

Lepas Kecoh Kes Neelofa Dengan Pu Riz Kali Ni Kecoh Pula Pasal Neelofa Muat Naik Video Macam Nak Menggoda. Kata Dah Berniqab Tapi Muat Naik Video Macam Ni Pulak.

Tak Ketinggalan, Neelofa Lancar Misi Bantuan sasaran Banjir. Neelofa melalui Pertubuhan Kasih Neelofa (PKN) yang diasaskannya, melancarkan tabung membantu sasaran banjir di negeri terjejas terutama Kelantan, Pahang dan Johor.

Melalui perkongsian di media sosial, Neelofa merayu orang ramai yang prihatin dengan nasib sasaran banjir menghulurkan sumbangan dengan melayari www.kasihneelofa.org. Selain itu, Neelofa meminta sasaran banjir dapat memberi maklumat termasuk rakaman video dan gambar agar bantuan boleh dihantar kepada mereka.

“Saya akan semak mesej langsung yang diterima dan cuba usahakan kutipan melalui sumbangan dihulur orang ramai. “Kami akan cuba beri bantuan sebaik mungkin kepada mereka yang memerlukan,” katanya melalui Instagram Story.

beliau ada upload 2 video yang macam make up guna contact lens? gaya slow motion itu, warganet anggap nak menggda siapa? pendapat warganet ada yang suka dan tak suka? Jap.. Aku tanya.. Jangan marah.. Tapi bila berniqab boleh la buat mata menggoda mcm tu? Soalan aku ni sebab aku nak tau.

Tak boleh kalau bukan lopak… kl lopak semua boleh..Nak goda2 orang awam nak buat apa.. silap2 jadi sumber aktiviti dlm bilik air je.. ewwwww..God tok laki dpt gak pahala.. Dia ni nak berubah tapi tetap tak boleh nak lepaskan apa yg dia suka.Buat2 video yang tak bersesuaian dengan penampilan.m Padahal tahu benda2 sebegini haram hukvmnya tapi masih still buat.

Susah nak husnuzon.m Apa lopa buat semua x kene ek. .. Erm nasib laa badan. Klo hajah bole je u..Tp pelik gak kate nk tutup kecantikan dlm mase same tunjuk2 Ape pn thank u tlg sasaran banjir.. sibuk je nak hukvm Neelofa. Dia kenal ke dgn uolss? lebih baik tengok dan baiki diri sendiri yang sah-sah tak sempurna.

Sian lopa..buat baik pon kena kritik..lofa antar la ke terengganu jugak..terengganu teruk jugak tu. merepek repek je lopak ni. perangai mcm budak umur 21 tahun yg malu malu. tpi dia dah tua lah kan. tk sesuai cam nk acah acah tarik tarik tudung ala ala malu malu gitu. tak sesuai dah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @apam pink media

Hubungan Dengan Ibu Dah Tak Ngam Lepas Tular Tentang Gosip Tu. Sekali Status Terkini Neelofa Ditujukan Untuk Ibu Buat Warganet Terkedu.

Hubungan dengan ibu dah tak ngam lepas tular tentang gosip tu. Sekali status terkini Neelofa ditujukan untuk ibu buat warganet terkedu.

Umum mengetahui, bekas pengacara ‘Meletop’ iaitu Noor Neelofa, telah memaafkan seorang gadis selepas individu tersebut didakwa menyebarkan ftnah terhadapnya dan PU Riz, baru-baru ini. Jelasnya lagi, kemaafan tersebut ikhlas datang dari hatinya.

Meskipun kontroversi ‘ftnah’ tersebut sudah berakhir dengan permohonan maaf secara terbuka, segelintir warganet dipercayai masih tertanya-tanya mengenai hubungan Neelofa dengan kesemua ahli keluarganya. Maklumlah, keluarganya juga didakwa terpalit dengan kontroversi yang melanda.

Cerita pasal syurga

Sebelum ini, rata-rata warganet mendakwa kontroversi yang berlaku terhadap Neelofa berpunca daripada keluarganya sendiri. Mereka juga mendakwa, keluarga Neelofa sepatutnya bertenang dan menunggu keputusan daripada tuan empunya badan terlebih dahulu sebelum membuka ‘cerita’ kepada umum. Ekoran daripada itu juga, warganet mendakwa Neelofa jarang memuat naik foto mahupun video bersama keluarga tercinta lebih-lebih lagi bersama ibunya iaitu Datin Noor Kartini.

Sehubungan dengan itu, Neelofa telah memuat naik perbualan Whatsapp di antara dia dan ibunya di Instagram Story. Posting tersebut menunjukkan hubungan Neelofa dengan ibunya dipercayai masih sama seperti biasa dan mereka berdua berbicara mengenai surah Al-Insan iaitu surah manusia.

Love and respect her 

Bukan itu sahaja, Neelofa turut memuat naik kata-kata indah yang berkaitan dengan ibu di Instagram Storynya. Kata-kata yang dikongsikan itu membawa maksud  ‘tiada cinta yang lebih hebat di dalam dunia ini melainkan cinta ibu, jadi sayangilah dan hormatilah ibu’. Neelofa turut ‘tag’ ibunya di posting tersebut.

Sumber: Neelofa

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Tular Individu Yang Sebar Berita Tak Berasas Tentang Neelofa Dan PU Riz Nikah Di Kelantan. Akhirnya Individu Ini Tampil Buat Permohonan Maaf Baru Baru Ini

Baru baru ini, pembantu peribadi Neelofa giat mencari individu yang bertanggungjawab menyebarkan ftnah terhadap majikannya. Susulan daripada itu, individu tersebut sudah berjaya ditemui dan telah diserahkan kepada peguam bagi tindakan selanjutnya.Terbaru, individu dikenali sebagai Syamira Safiyayang bertindak menyebarkan ftnah terhadap Neelofa telah tampil membuat permohonan secara terbuka.

Saya, Syamira Safiya dengan ini menarik balik kenyataan yang saya buat terhadap Cik Neelofa serta pembantu peribadi beliau di Twitter dan pelbagai platform media sosial pada 26 Disember 2020.Jelas gadis itu, segala kenyataan yang dikeluarkan olehnya adalah tidak benar dan tidak berasas sama sekali. Jelasnya lagi, dia sama sekali tidak berniat jahat untuk mencemarkan nama baik mana-mana pihak.

Saya juga amat kesal kerana tindakan peribadi ini menimbulkan rasa malu, sedih dan membawa kesusahan kepada mereka.Susulan daripada itu, dia sekali lagi memohon maaf kepada pihak Neelofa dan akan bertanggungjawab dengan apa yang telah terjadi. Terdahulu, Syamira telah didakwa kenyataan yangtidak berasas di laman sosial sehingga menjejaskan nama baik Neelofa dan PU Riz. Namun, segala kenyataan tersebut telah disangkal oleh Neelofa menerusi satu kenyataan media.

Teori Yang Individu Ni Buat Kononya Neelofa Ada Masaalah Ni. Sekali Tak Lama Berdiam Diri Ini Respon Dari Neelofa Buat Ramai Yang Terkejut.

Semenjak 26 Disember lalu, nama Noor Neelofa dan PU Riz antara yang menjadi pencarian tertinggi di semua media sosial disebabkan masalah yang sedang melanda bakal pengantin ini. Namun disebabkan satu kejadian yang tidak tahu puncanya, ada gosip mengatakan kononnya mereka sudah putus tunang.

Tetapi daripada pihak Neelofa, beliau tetap meminta peminat untuk terus mendoakan hubungan mereka. Dalam masa yang sama ketika isu tersebut sedang hangat diperkatakan, muncul pula satu teori yang ditulis oleh seorang individu yang mengatakan kononnya Neelofa mempunyai penyakit Narcissistic Personality Disorder atau dalam bahasa mudahnya ialah tidak mahu orang lain lebih daripada dirinya dan cuba untuk mencari perhatian umum.

Teori tersebut telah dianggap sebagai teori ‘Mastika’ oleh sesetengah warganet yang beranggapan bahawa ia tidak logik sama sekali. Disebabkan itu, pengacara terkenal tersebut telah memuat naik satu twit berkenaan isu itu. Ramai warganet memberi pendapat bahawa Neelofa perlu mengambil tindakan undang-undang terhadap penyebar berkenaan kerana ia bagaikan satu ftnah besar buat dirinya.

Apa pun, kita doakan sahaja semoga hubungan Neelofa dan PU Riz baik-baik sahaja.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: HOT.FM

Kecoh Pasal Status Hubungan Neelofa Dengan Pu Riz. Kali Ni Tersebar Pulak Gambar Lama . Mengejutkan Bila Tengok Pu Riz Ada Komen Macam Ni Kat Gambar Tu.

Tak perlu dihuraikan lagi, pasti ramai sudah mengetahui tentang hubungan antara pengacara Noor Neelofa dan tunangnya, iaitu PU Riz yang kini seperti sedang dilanda bdai semenjak kisah mereka tular di media sosial mulai 26 Disember.

Secara tiba-tiba, nama Neelofa dan PU Riz trending di aplikasi Twitter selepas ramai warganet membuat ‘siasatan’ berkenaan Instagram story yang dimuat naik oleh adik-beradik Neelofa iaitu Noor Nabila, Athisha Khan dan juga Ameera Khan.

Permulaan kisah ini berlaku apabila mereka bertiga memuat naik satu Instagram story yang sama, disusuli memadam semua foto ketika majlis pertunangan Neelofa dan PU Riz serta tidak lagi mengikuti pendakwah tersebut di laman Instagram. Kemudian, ibu kepada Neelofa iaitu Noor Kartini turut memadam foto bersama Neelofa ketika majlis tersebut yang diadakan pada 1 November lalu.

Warganet mula membuat spkulasi sendiri berkenaan hubungan mereka yang mengatakan kononnya PU Riz merupakan seorang yang judgemntal apabila kebanyakan adik-beradik Neelofa tidak memakai tudung. Bukan itu sahaja, ada juga warganet yang terlalu rajin sehingga mend3dahkan semula tentang kehidupa lama PU Riz ketika belajar di sebuah universiti tempatan.

Adik Kandung Pu Rizz

Dalam masa yang sama, warganet menjumpai beberapa komen yang ditinggalkan di satu akaun Instagram milik seorang gadis dikenali sebagai Shafira Ismail Norbat. Komen yang ditinggalkan oleh PU Riz berbunyi teguran kepada gadis tersebut dan itu membuatkan warganet berasa musykil tentang maksud yang tersirat.

Tetapi selepas disiasat oleh warganet, gadis tersebut merupakan adik kandung PU Riz sendiri. Kini, muncul semula beberapa keping gambar yang tidak sepatutnya dibincangkan di media sosial iaitu gambar tak elok yang dikatakan mirip seperti PU Riz.

Namun, ada beberapa warganet memberi pandangan tersendiri mengenai kisah yang melanda selebriti terhangat ini yang mana adik-beradik Neelofa tidak sepatutnya membuka ruang untuk warganet membawa mulut. Bagi mereka, ahli keluarga Neelofa sendiri yang membuka pekung apabila ada masalah yang melanda dan ia membuatkan warganet berasa tertanya-tanya tentang apa yang sedang berlaku.

Apa pun, kita sebagai orang luar jangan terlalu mudah membuat spekulasi sendiri dan menduh sana sini. Biar la pihak Neelofa dan PU Riz sendiri yang menyelesaikan masalah mereka ini, kita tidak perlu masuk campur dalam urusan mereka.

Berikut beberapa fakta menarik tentang Pu RIZZ  yang tidak semua tahu.

1. PU Rizz atau nama sebenarnya Muhammad Haris bin Mohd Ismail merupakan peserta program realiti Pencetus Ummah Musim 4 pada 2016. 2. Berumur 24 tahun, PU Rizz lahir pada tahun 1995 di Selangor, Malaysia. 3. PU Rizz sebelum ini pernah menuntut di Universiti Al-Azhar Mesir pada tahun 2002 namun hanya sempat belajar selama setahun saja dek pergolakan yang berlaku di negara itu.

4. PU Rizz kini memiliki Diploma Pengajian Islam dalam bidang undang-undang. 5. Dek kerana memiliki raut wajah yang tampan, PU Rizz kini bergelar pelakon apabila pernah menghiasi beberapa drama seperti Selafaz Cinta Ustaz, Air Mata Di Bumi Matador dan Lelaki Kiriman Tuhan.

6. PU Rizz bakal muncul dalam filem pertamanya yang berjudul Ada Apa Dengan Dosa tahun ini berganding dengan penyanyi, Wanna Ali. 7. PU Rizz juga pernah tercalon dalam kategori Artis Baharu Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH).

Fakta Menarik

Pelajar jurusan Undang-Undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA). Pernah menuntut di Universiti Al-Azhar, Mesir, meskipun hanya bertahan selama setahun kerana terpaksa pulang ke Malaysia selepas perang yang berlaku di sana.

Sering diundang Neelofa sebagai pendakwah dalam majlis ilmu anjuran pengacara dan usahawan terkenal itu. Gemar bermain futsal. Instagram miliknya yang menggunakan nama @pu_rizz sehingga kini mengumpul lebih 90 ribu pengikut.

“Bagi Anak Lelaki, Ibu Adalah Nombor Satu.” PU Riz Akui Banyak Hal Ikut Kehendak Ibu Menjadi, Tak Kisah Dilabel ‘Anak Mak’

Isu anak mak bukanlah benda baru dalam masyarakat kita. Baik orang biasa mahupun selebriti turut mengalami situasi tersebut. Ada yang kurang gemar dilabel sedemikian, tak kurang yang bangga. Demikian juga dengan selebriti bernama PU Riz ini. Dia mengakui tidak kisah andai dilabel sebagai ‘anak emak’. Menurut Riz, sepanjang dia menuruti kesemua kehendak ibunya, hampir semua perkara yang dlakukan berjalan lancar.

“Banyak benda yang saya ikut kehendak ibu saya, ia menjadi. Bukan diberi rezeki yang sedikit tetapi melimpah ruah. Dalam hal sambung belajar ini pun, saya mahu penuhi permintaan ibu. “Saya masuk dunia seni pun atas restunya. Jadi apa salahnya saya penuhi hasratnya yang mahu saya berjaya dalam akademik.

menegaskan akan tetap mendahulukan pendapat dan pandangan ibunya membabitkan soal jodoh, walaupun dalam waktu sama dia sudah mempunyai kekasih hati kelak. Dia juga tidak kisah andai kenyataan diberikan itu akan menyebabkan ada pihak mengajuknya ‘anak mak’ selepas ini.

Ibu nombor satu

Kata bekas peserta Pencetus Ummah itu, andai ibunya tidak bersetuju dengan pilihan hatinya dia akan akur. “Bagi anak lelaki ibu adalah nombor satu. Malah taraf seorang ibu sangat tinggi di sisi Allah. Al-Quran juga menyebut ibu lebih berbanding bapa.

“Bagi seorang isteri pula suami adalah nombor satu. Bagaimanapun andai bernikah nanti saya sedaya upaya mewujudkan keluarga yang hidup dalam suasana beragama,” katanya. Dia yang mula dikenali menerusi program realiti, Pencetus Ummah (PU) musim keempat ini juga mula berjinak-jinak dalam dunia bisnes apabila membuka restoran miliknya, Food Station yang beroperasi di Jalan Tun Sambanthan, KL (berhadapan dengan Nu Sentral) yang sudah sudah beroperasi sejak dua tahun lalu.

Mahu teruskan legasi ayah

Riz atau nama sebenarnya Muhammad Haris Mohd. Ismail rupa-rupanya mahu meneruskan legasi bapanya yang lebih dahulu menceburi dunia perniagaan. “Bapa menjadi mentor saya dalam apa yang dilakukan termasuk selok belok dunia perniagaan. Saya percaya dalam hidup ini, kita perlu lakukan sesuatu yang dapat memberi jaminan masa depan. Ada juga pendapatan tetap saya setiap bulan.

“Dunia seni masih saya cintai dan berjalan macam biasa. Cuma saya melihat prospek perniagaan makanan ini khususnya boleh dikembangkan dengan baik. Kalau sebut fasal makan ini semua orang perlukan makanan. Pilihan makanan di luar sana memang macam-macam.

Anjur ceramah agama di restoran. Bercerita lanjut mengenai restoran miliknya, premis makanan itu menyediakan lebih 500 lauk pauk Melayu, Thailand dan Barat. “Sejak dari awal lagi, saya memang tak lepas tangan menguruskannya. Sibuk mana pun, saya akan cuba bahagi masa untuk restoran ini. Dari awal mendaftar di Suruhanjaya Syarikat Malaysia hinggalah beroperasi sampai sekarang, saya akan ambil bahagian.

“Saya turut berusaha mencari tukang masak terbaik sampai pergi ke Kelantan. Banyak juga kos yang dilaburkan termasuk mengubah suai semula restoran ini kerana ia diambil dari sebuah kedai lama yang diuruskan pihak lain,” katanya.”Hidayah Itu Sesuatu Yang Perlu Di Cari”Pu Rizz. Malah Riz turut menganjurkan ceramah agama di premis berkenaan dalam menyuntik elemen kerohanian sambil menjamu selera.

PU Riz  batal rakaman program TV sepanjang Januari

“PU Riz sudah membatalkan semua rakaman program TV sepanjang bulan Januari. Beliau tidak dapat dihubungi,” kata sumber berkenaan. Neelofa akui sukar untuk fahami apa yang sebenarnya berlaku. Usaha Astro AWANI untuk mendapatkan kenyataan daripada bekas peserta program Pencetus Ummah itu juga tidak berjaya.

Sejak dua hari lalu, kami menghubungi telefon bimbitnya selain tinggalkan pesanan di aplikasi WhatsApp serta di akaun Instagram peribadinya yang diikuti oleh 589,000 pengikutnya. Bagaimanapun, tiada sebarang maklum balas yang diperoleh daripadanya. Pada Ahad, Neelofa mengeluarkan kenyataan media menafikan segala dakwaan tidak berasas yang dilemparkan ke atas dia dan PU Riz.

Neelofa menegaskan, keluarga dia dan PU Riz kini dalam proses membincangkan mengenai masa depan mereka berdua. Jelitawan berusia 31 tahun itu juga menafikan dakwaan terkena buatan minyak pengasih selain menyelar pihak-pihak yang membuat tudhan dia memindahkan sejumlah wang yang besar jumlahnya pasa PU Riz.

Astro AWANI pada 1 November lalu melaporkan, Neelofa menerima kunjungan keluarga PU Riz bagi menyempurnakan majlis merisik. Kedua-dua mereka difahamkan sudah merancang untuk berkahwin sekitar Mac 2021.

Sumber foto: Instagram Shakira, Twitter, Instagram Neelofa