Pergi mana mana rasa macam tak berbaju. Lama meneyepi tiba tiba Ika Nabella tampil bersuara lantang bongkarkan apa yang berlaku buat warganet terkedu.

Artis

Pelakon Ika Nabella mengakui keinginan untuk menjadi insan lebih baik dan tenang menjadi antara sebab dia berhijab. Kata Ika, motivasi utamanya adalah anak lelakinya, Muhammad Noah Zayn. “Ada yang tanya kenapa Ika berhijab? Lillahitaala kerana Dia..

“My biggest motivation is my son @muhammadnoahzayn bukan bermaksud yang lain-lain tidak but looking at him buat I tergesa gesa untuk berubah jadi individu yang lebih baik dari semua segi.. sejak belum punya zuriat lagi..

“I’ve always imagine my self hantar anak ke sekolah dengan imej yang berbeza, tutup aurat dengan sempurna, perwatakan yang jauh lebih menyenangkan.. “I nak the moment Noah Zayn ada memory, I’ll be his best memory, someone close as a role model whenever he make his life choices & yes he changed me a lot!” ceritanya sempena Hijab Day.

Tambah Ika, dia akui dia pernah rasa segan apabila di hadapan ahli keluarganya sekiranya suami menghadiahkan tudung kepada mereka. Jelas Ika, biarpun suaminya tidak pernah membangkitkan soal berhijab, dia tersentuh dengan keluhuran cinta suaminya yang sentiasa memuji kecantikannya biar apa situasi sekali pun.

“No! He never force me to wear tudung tak pernah sekali pun bangkitkan soal hijab but everytime dia pass kan tudung to his siblings bila ada ipar dalam rumah buat I terasa hati sebab biar I awkward sorang-sorang because I’m the only one yang free hair in our family. Both families!

“Pergi mana-mana I sorang je bgel & he keep saying I’m the most beautiful person he ever known. “I segan.. dia sentiasa puji I from day 1 kami bercinta.. Dia buat I percaya yang I cantik & I thought of keeping it only for him,” tambahnya.

Selain itu, bapanya menjadi individu terawal Ika memohon keampunan setelah berhijab. “Ayah too… he is the first person I mintak ampun bila I berhijab, sepatutnya dari dulu lagi ……. “Mohon doakan I sentiasa diberi hidayah & kekal istiqomah please. You doa means a lot to me,” tambahnya. Ika mulai berhijab pada November tahun lalu selepas empat tahun mendirikan rumah tangga bersama Muhammad Zaid.

Sumber : GEMPAK

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : viral my

Ramai Yang Terkejut Dengan Penampilan Terkini Hannah Delisha. Rupanya Dalam Diam Dia Dah Mula Berhijab Pada Bulan September. Akhirya Hannah Tampil Luahkan Sesuatu Buat Warganet Sayu.

Membuat keputusan untuk berhijab pada September lalu, pelakon Hannah Delisa mengakui dia pernah terfikir tentang soal rezeki selepas dia memilih untuk berhijrah. Bagaimanapun, Hannah berkata dia tidak perlu risau kerana dia percaya dengan ketentuan dan segala rezeki adalah daripada Allah. Ujarnya, apa yang penting baginya dia sudah menjalankan tugas sebagai hambaNya.

“Saya pernah terfikir adakah akan terganggu sesetengah kerja setelah berhijab? Tetapi bila fikir balik apa yang penting saya berhijab untuk siapa? Untuk Allah. “Rezeki pun datang dari Allah, Dia yang tentukan dan izinkan rezeki datang kepada kita. Jadi saya tak perlu risau, yang penting saya dah buat kerja sebagai hambaNya dan berasa lebih tenang,” katanya.

Enggan memikirkan sangat mengenai soal rezeki, Hannah berkata dia ada menerima tawaran daripada satu jenama tudung terkemuka dan akan mengumumkan tentang hal tersebut di masa akan datang. “Saya tak nak tertekan sangat fikir pasal rezeki. Dari dulu saya berserah pada Allah. Sykur Alhamdulillah saya ada terima tawawan daripada satu jenama tudung terkemuka. Saya akan bagitahu lebih lanjut nanti,” katanya.

Hannah atau nama sebenarnya Hannah Adlina Blackburne Birch berkata dia percaya dengan ketentuan Allah. “Saya pernah terfikir adakah akan terganggu sesetengah kerja selepas membuat keputusan berhijab? “Tetapi bila fikir balik apa yang penting saya berhijab untuk siapa? Untuk Allah.

Sumber: rotikaya/gempak

Setelah membuat keputusan untuk berhijrah. Hannah Delisha kongsikan perasaannya kepada orang ramai sehingga meraih perhatian warganet dengan perkongsiannya itu. Ternyata ini cabaran yang dihadapinya.

Pastinya setiap orang hadapi masalah untuk buat sesuatu keputusan. Membuat keputusan untuk berhijab awal September, pelakon Hannah Delisha meluahkan rasa syukur keputusannya untuk berhijrah itu mendapat reaksi positif dan ramai mendoakan semoga dirinya terus istiqamah.

Menurut Hannah, dia mula tergerak hari untuk berhijab pada penghujung Ramadan lalu namun terpaksa menangguhkan hasratnya itu memandangkan ada komitmen kerja yang perlu diselesaikan. Namun dia akui kini berdepan ujian sama ada dia cukup bersedia atau tidak untuk menutup aurat.

“Sebenarnya, penghujung Ramadan lalu saya sudah tergerak hati mahu bertudung. Saya pasang niat selepas tamat penggambaran drama Cinta Sekali Lagi, saya akan bertudung. “Selepas tamat penggambaran, saya bertanya kepada diri sendiri betulkah saya bersedia untuk bertudung? Biasalah, apabila sudah pasang niat baik, ada sahaja bisikan yang mengganggu.

“Tak sangka pula dapat reaksi luar biasa. Apabila baca komen-komen, banyak yang positif dan mendoakan saya terus istiqamah,” katanya. Tidak dapat menggambarkan perasaan apabila membuat keputusan untuk bertudung, Hannah berkata dia lebih tenang selepas berhijab.

Ujarnya dia hanya mahu menjadi hamba yang lebih baik. “Ramai yang bertanya apa sebab saya memutuskan untuk bertudung. Tak tahu bagaimana nak gambarkan perasaan, namun rasanya memang sangat indah. Ada rasa perasaan bercampur baur antara tenang, rasa kurang selamat, sayu sebab saya hanya cuma mahu jadi hamba Allah yang baik,” katanya.

Ada berkongsikan sebab mangapa dia bertudung menerusi saluran YouTube miliknya, Hannah berharap perkongsiannya itu akan menjadi inspirasi kepada wanita Islam lain yang berdepan keraguan sama. “Tiada siapa yang boleh menilai iman kita kecuali Allah.

Saya harap kisah ringkas saya ini boleh menjadi inspirasi kepada wanita lain yang rasa masih persoalkan diri, tercari jawapan sama ada mahu pakai tudung atau tak. “Insya-Allah, apabila kita sentiasa jaga hubungan kita dengan Allah, semuanya akan terjaga. Cuma ingat, apabila Allah tarik nyawa kita, kita sudah tidak fikir pendapat orang lain. Kita hanya perlu fikir apa yang Allah fikir mengenai kita,” katanya.

SUMBER: ROTIKAYA

Baru sahaja meraih tumpuan warganet kerana imej berhijabnya. Kini Hannah Delisha sekali lagi mendapat perhatian warganet gara gara sesuatu ini. Rupanya ini yang yang terjadi.

Siapa sahaja yang tidak kenal dengan pelakon kecil molek, Hannah Delisha dimana dia diantara selebriti wanita yang semakin mendapat perhatian ramai. Rasanya kemunculan pelakon ini menerusi drama Mencintaimu Mr.Photographer membuatkan dia juga menjadi tumpuan dikaca televisyen dimana disaat itu dia bergandingan dengan pelakon, Syafiq Kyle sehingga menjadi bualan ramai.

Terkini Hannah Delisha sekali lagi mendapat perhatian warganet selepas kapsyennya di Twitter tentang kucingnya yang merajuk: “Bila kucing you merajuk sebab tak bagi main luar”. Rata-rata warganet terhibur dengan gambar kucingnya yang seakan

kena dengan kapsyennya itu. Ini komen mereka. ” Bila kucing you merajuk sebab tak bagi main luar “. “Kucing Hannah comel”. “Lawonya Hannah srs tak tipu”. “pandai dia buat muka merajuk”. Sebelum ini, Hannah Delisha yang baru sahaja berhijrah terus mendapat sambutan baik orang ramai sehingga ramai yang mendoakan kepada dirinya itu.

Mengejutkan perubahan Hannah Delisha bukan sahaja meraih perhatian warganet malah dari kalangan selebriti juga.

Foto berhijab dengan kapsyen ‘Bismillah’ buat Hannah Delisha jadi perhatian>. Pelakon cantik, Hannah Delisha yang mencipta nama di Malaysia dengan drama Mencintaimu Mr. Photographer dilihat semakin aktif melebarkan sayap lakonannya di negara ini.

Sering muncul sebagai watak heroin, wajah cantik seperti anak patung membuatkan Hannah menjadi pilihan pengarah-pengarah drama dan filem bagi menambah seri garapan mereka. Hannah pakai tudung ke? Namun begitu, Hannah telah menarik perhatian warganet apabila memuat naik satu gambar dirinya mengenakan hijab di Instagram dengan menulis kapsyen ringkas ‘Bismillah’.

Ramai yang memuji. Menerusi perkongsian foto tersebut, rata-rata warganet telah tinggalkan komen dengan memuji penampilan Hannah yag terlihat sangat cantik. Ada juga yang mendoakan agar pelakon tersebut kekal berhijab dan terus istiqomah andai dia benar-benar sudah memakai tudung walaupun tiada kenyataan rasmi daripada pihak Hannah sendiri. Semoga istiqomah kak. Awak nampak cantik sangat! Sejuk mata memandang.

Ini kerana, perkongsian dia yang mengenakan hijab ini mengundang orang ramai mendoakan dirinya dan rakan selebriti turut mendoakan yang terbaik buat dirinya. Menerusi perkongsian, Hannah Delisha yang tidak menulis kapsyen panjang itu membuatkan ruangan komen memuji penampilan pelakon

berkenaan dimana dia menerima lebih 2 ribu reaksi positif daripada peminat dan juga rakan-rakan selebriti. Dalam pada masa yang sama, foto Hannah Delisha berhijab membuatkan dia meraih hampir 180 ribu tanda suka dalam masa yang sekejap sahaja kerana ramai yang senang melihat penampilan pelakon jelita itu menerusi posting. “Bismillah! Moga dipermudahkan dan istiqamah! Aminn” “Sejuk mata memandang dan cantik bila Hannah Delisha bertudung”

SUMBER: HCL

Mengejutkan Hannah Delisha menangis menerusi satu videonya sehingga meraih perhatian warganet gara gara sesuatu ini. Ternyata ini punca situasi itu berlaku.

Umum sedia tahu baru-baru ini seorang lagi selebriti wanita bernama Hannah Delisha sudah pun berhijab sepenuhnya. Berita baik tersebut mendapat perhatian ramai selepas pelakon jelita ini memuat naik satu foto dirinya berhijab dengan kapsyen ‘Bismillah’ minggu lalu. Perkongsiannya itu telah meraih perhatian pengikutnya di laman tersebut dan ramai juga rakan selebriti yang mendoakan penghijrahannya itu. Baru-baru ini Hannah Delisha berkongsikan kisahnya berhijab menerusi satu video yang dimuat naik di saluran Youtube milik selebriti ini.

Menerusi video berdurasi kurang dari 10 minit itu, kelihatan Hannah Delisha tidak dapat menahan sebak apabila berkongsikan perasaannya bila sudah berhijab. Berikut adalah video penuh yang dikongsikan oleh selebriti ini menerusi laman Youtube miliknya. Video Hannah Delisha berkongsikan kisahnya berhijab ini telah meraih lebih 15 ribu tontonan dan 2,700 likes sejak dimuat naik lebih kurang tiga jam yang lalu.

Rata-rata warganet yang menonton video ini memberikan reaksi mereka di ruangan komen seperti berikut: “Sedih mendengarkan kisahnya. Saya harap ini dapat beri inspirasi kepada semua untuk berhijrah”. “Dia nangis kita pun nangis. Semoga sentiasa di dalam lindungan Allah, dikuatkan iman untuk terus menjadi muslimah yang sejati”. “MasyaAllah. Bidadari Syurga”

SUMBER: HCL

Mengejutkan perubahan Hannah Delisha bukan sahaja meraih perhatian warganet malah dari kalangan selebriti juga. Orang ramai mendoakannya berkenaan perubahannya itu.

Siapa sahaja yang tidak kenal dengan pelakon kecil molek, Hannah Delisha dimana dia diantara selebriti wanita yang semakin mendapat perhatian ramai. Rasanya kemunculan pelakon ini menerusi drama Mencintaimu Mr.Photographer

membuatkan dia juga menjadi tumpuan dikaca televisyen dimana disaat itu dia bergandingan dengan pelakon, Syafiq Kyle sehingga menjadi bualan ramai.Meskipun begitu, perkembangan Hannah Delisha juga dapat dilihat menerusi laman Instagram peribadinya dimana dia telah diikuti 2.4 juta followers, namun terbaharu gara-gara satu perkongsiannya ini membuatkan dia dihujani pelbagai komen daripada peminat dan pengikut.

Foto berhijab dengan kapsyen ‘Bismillah’ buat Hannah Delisha jadi perhatian. Pelakon cantik, Hannah Delisha yang mencipta nama di Malaysia dengan drama Mencintaimu Mr. Photographer dilihat semakin aktif melebarkan sayap lakonannya di negara ini. Sering muncul sebagai watak heroin,

wajah cantik seperti anak patung membuatkan Hannah menjadi pilihan pengarah-pengarah drama dan filem bagi menambah seri garapan mereka. Hannah pakai tudung ke? Namun begitu, Hannah telah menarik perhatian warganet apabila memuat naik satu gambar dirinya mengenakan hijab di Instagram dengan menulis kapsyen ringkas ‘Bismillah’.

Ramai yang memuji. Menerusi perkongsian foto tersebut, rata-rata warganet telah tinggalkan komen dengan memuji penampilan Hannah yag terlihat sangat cantik. Ada juga yang mendoakan agar pelakon tersebut kekal berhijab dan terus istiqomah andai dia benar-benar sudah memakai tudung walaupun tiada kenyataan rasmi daripada pihak Hannah sendiri. Semoga istiqomah kak. Awak nampak cantik sangat! Sejuk mata memandang.

Ini kerana, perkongsian dia yang mengenakan hijab ini mengundang orang ramai mendoakan dirinya dan rakan selebriti turut mendoakan yang terbaik buat dirinya. Menerusi perkongsian, Hannah Delisha yang tidak menulis kapsyen panjang itu membuatkan ruangan komen memuji penampilan

pelakon berkenaan dimana dia menerima lebih 2 ribu reaksi positif daripada peminat dan juga rakan-rakan selebriti. Dalam pada masa yang sama, foto Hannah Delisha berhijab membuatkan dia meraih hampir 180 ribu tanda suka dalam masa yang sekejap sahaja kerana ramai yang senang melihat penampilan pelakon jelita itu menerusi posting. “Bismillah! Moga dipermudahkan dan istiqamah! Aminn” “Sejuk mata memandang dan cantik bila Hannah Delisha bertudung”

SUMBER: HCL