Pu Abu baru je muat naik foto baby. Tapi ramai yang pelik sama ada Pu Abu dah rujuk ke belum dengan bekas isteri. Sekali ini yang warganet minta pada Pu Abu.

Artis

“Dalam gadh berpisah gadh pisah pun mengandung lagi. Dahsyat Abu. Pape pun tahniah,” demikian antara komen ucapan yang diterima pendakwah bebas, PU Abu Sufyan di Instagramnya baru-baru ini. Komen itu ditulis seorang pengguna menerusi foto seorang bayi yang dikongsikan Abu sendiri di ruang media sosialnya.

Biarpun tidak mendedahkan identiti bayi itu, ramai yang beranggapan bayi itu milik Abu dan isterinya, Ain ‘Afini yang kembali rujuk sekitar dua tahun lalu.”Segala pujian bagi Allah di atas pemberian ini.  Welcome to the world my hero. Abu love you and all my kids,” tulis Abu menerusi kapsyen pada hantaran foto terbabit. Warganet yang masih menanti-nantikan penjelasan Abu berkenaan bayi tersebut mula tampil dengan teori mengesahkan bayi itu milik Ain ‘Afini.

“Ala Abu, explain betul-betul, semua tertanya-tanya sat lagi macam-macam cerita tak betul direka warganet jadi pula fitnah. Kita nak tumpang gembira,” tulis seorang pengguna. “Betullah Ain pregnant. Itu hari dah perasan hint-hint. Ain pun dah lama tak selfie,” tulis pengguna lain berspekulasi.”Yeyy betul. Dapat tahu lepas tengok kat @bazaarlokal Ain pregnant,” sahut pengguna lain pula.

“Ohhh betullah perasan gak, Ain ada up story minta tok abah masakkan rendang ke apa takut tak sempat? Apa yang tak sempat nak pantang ke? Sekali betul,” tambah individu lain. Pun begitu, warganet masih mendesak Abu dan Ain untuk berkongsi perihal sebenar rumah tangga mereka bagi mengelakkan ftnah.”Faham tak perkara macam tu tak boleh disembunyikan. 

If dah rujuk kena bagitahu umum. “Declare” bukannya suruh show off, hanya declare if betul yang mereka dah rujuk.”Sama la macam nikah, kalau nikah kena bagitahu orang ramai, kalau tak boleh jatuh fitnh.  If org lain tak tahu yang pasangan tu dah bernikah, lepas tu orang lain tudh mereka belum bernikah, fitnh buat benda tak baik sedangkan dah nikah,” komen seorang pengguna panjang lebar.

“Diorang memang pernah pisah tapi dah rujuk lama. And saya perasan Ain Abu sekarang lebih suka play safe. Tak nak tunjuk sangat happiness diorang. Jaga hati semua pihak termasuk warganet cam kita maybe,” tambah pengguna lain. “Patutnya kita doakan si baby comel yang baru lahir ni dan fikir logik if dah cer4i takkan ada baby maksudnya mungkin dah rujuk, sebab jodoh ni rahsia Allah.

“Mungkin suatu ketika dulu ujian dalam rumah tangga mereka, kadang-kadang hal peribadi orang jangan campur sangat sis tak elok, kita dah akhir zaman doakan yang baik-baik sahaja,” ulas individu lain pula. Untuk rekod, Abu pernah melepaskan Ain ketika wanita itu sedang sarat hmil anak sulung mereka sekitar Mac 2019.Abu melafazkan talak kepada Ain menerusi aplikasi WhatsApp.

Pasangan itu berkahwin pada Ogos 2018.Pendakwah itu kemudiannya berkahwin dengan usahawan wanita, Hana Azraa pada 2019 namun dikatakan telah berpisah setahun kemudian. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Gempak

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Warganet Dah Mula Kritik PU Abu Lepas Dah Berpisah Dengan Dua Bekas Isteri. Pu Abu Akhirnya Buka Mulut Tentang Isu Itu

Terdahulu, ada sahaja cerita yang dikaitkan dengan PU Abu dan juga isterinya. Kali ini, PU Abu yang merupakan pendakwah bebas telah menjawab kenyataan yang menyatakan dirinya suka mempermainkan hati wanita . Ramai yang berpendapat sebegitu setelah melihat episod rumah tangganya bersama dua bekas isteri. Namun begitu, jelas PU Abu ” Biarpun sering berdepan dengan masalah perpisahan dan kahwin, perkahwinan baginya bukanlah seperti satu permainan.

“Tidak ada siapa akan dicraikan pun. Perkahwinan ini bukan macam game PS5. Insya-Allah saya akan sedaya upada bawa rumah tangga saya sampai syurga.”Badai, ribut dalam rumah tangga tu biasalah sedangkan lidah pun tergigit. Doakan saya sabar dan kuat ya,” katanya. Katanya lagi, matlamatnya untuk hidup bahagia bersama keluarga yang dibinanya bersama dua wanita sebelum ini.”Yang tahu je tahu apa yang kita hadapi. Saya bncikan prpecahan. Tujuan saya satu je nak hidup bahagia bersama keluarga,” tambahnya.

Sebelum ini, PU Abu pernah menjadi buah mulut ramai apabila berpisah dengan isteri pertamanya, Ain Afini Latif ketika wanita itu sedang sarat hamil anak pertama mereka.Pendakwah bebas itu kemudiannya berkahwin dengan seorang usahawan wanita, Hana Azraa sekitar awal tahun 2019 sebelum dikatakan telah berpisah setahun kemudian.Bagaimanapun, masih belum ada sebarang pengesahan mengenai status terkini rumah tangganya bersama wanita terbabit.

Mata Isteri Kedua PU Abu Ada Kesan. PU Abu Dedah Punca Mata Isterinya Ada Kesan Dan Akui Dia Sedang Dalam Proses Untuk Berpisah

Untuk pegetahuan,sebelum ini Hana Azra pernah mendedahkan PU Abu sudah rujuk dengan bekas isteri pertama iaitu Ain Afini dua minggu selepas mereka berdua bernikah. Baru baru ini,PU Abu pula menjawab soalan daripada warganet berkaitan hubungannya dengan Hana. Kata PU Abu,mereka berdua dalam proses utnuk berpisah.

Katanya Sepatutnya tarikh tu lebih awal. Namun disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tarikh tersebut telah ditunda pada bulan April nanti. Kalau kita nak buat yang terbaik untuk someone, tak semestinya kita perlu bersama kan? Kita serah kepada Allah.

Melihat Instagram Story, PU Abu menjawab soalan daripada warganet tentang hubungannya dengan isteri kedua iaitu Hana Azra. Jelasnya, mereka dalam proses berpisah dan tarikh perbicaraan mahkamah jatuh pada 19 April ini. Mengulas pula mengenai hubungannya dengan isteri pertama iaitu Ain, PU Abu memberitahu mereka masih bersama sehingga ke hari ini dan belum berpisah

PU Abu juga turut menjelaskan mengenai kesan di mata isteri keduanya baru-baru ini. Ujarnya, dia tidak menmbuk mahupun memkl isterinya itu. Tetapi ianya berlaku disebabkan kejadian kecil.Di Instagram, Hana turut memuat naik satu posting sewaktu dia berada di Mahkamah Syariah Anak Bukit, Kedah. Menurutnya, manusia hanya mampu merancang dan Allah juga telah merancang. Oleh itu, dia berharap perancangan mereka selari dengan perancangan Allah. Hana turut mendoakan agar urusan mereka dipermudahkan.

Ada Pula Warganet Ungkit Semula Kisah PU Abu. PU Abu Buka Mulut Bila Kisah Perpisahannya Dahulu Jadi Bualan Selepas Tular Isu Shuk

Terbaru,PU Abu Sufyan merasa hairan apabila warganet masih mengungkit kisah masalah rumah tangganya dan bekas isteri dua tahun lepas. Kata PU Abu, tak perlu untuk mengaitkannya dengan kisah kotroversi artis yang sedang hanat diperkatakan sekarang.Ada juga manusia yang masih belum move on dari isu saya yang dah dua tahun berlalu.

“Berhentilah menjadi warganet yang tidak baik. Sedarkah anda tindakan tinggalkan komen seperti ini tidak memberikan kebaikan sedikit pun pada saya, pada awak dan pada yang lain.”Lebih mengecewakan ada yang DM hanya sekadar nak throwback benda yang dah hampir dua tahun berlalu dan mengaitkan dengan isu yang sedang berlaku,” tulisnya menerusi Instagram Stories.

Mohon PU Abu agar warganet sentiasa bersangka baik dan memurnikan satu sama lain terutama di media sosial.”Macam inilah kalau dengar kisah orang, tutup telinga, kunci mulut dan hati. Doa, sangka yang baik-baik buat orang yang sedang diuji.”Hari ini orang lain esok lusa kita. Fuh, buih dah mulut sebut benda ni,” katanya.

Menerusi paparan skrin yang dimuatnaik di Instagramnya, warganet mengungkit kisah kontroversi rumah tangganya dan mengaitkan dengan isu semasa Shuk Sahar yang menjadi bualan ramai.Mengimbas semula, PU Abu pernah berpisah dengan isterinya, Ain ‘Afini yang sedang sarat hamil tujuh bulan sekitar April 2019 untuk mengahwini seorang janda anak satu, Hana Azraa.Konflik perceraian PU Abu dan Ain berkesudahan dengan jatuh talak dua pada 16 Mei 2019.