Rupanya hampir 3 bulan tidak tinggal bersama. Suami kepada Nadia Brian dedahkan mahu failkan dokumen perpisahan dan dedah punca utama dia berbuat sedemikian

Artis

Muizz dkwa Nadia berlaku menduakan terhadapnya.SELEPAS beberapa kali memberi bayangan, akhirnya suami kepada pelakon Nadia Brian iaitu Muizz Nasruddin mengakui rumah tangga mereka kini diambang kehncuran.Jelas Muizz, 29, segala perkongsiannya di Instagram sebelum ini yang mendkwa dia dikh1anati oleh isteri sendiri adalah benar.

Malah, tindakan isterinya yang didkwa sudah melmpaui batas menyebabkan dia mahu mengambil keputusan untuk berpisah dalam masa terdekat.”Perkongsian di Instagram sebelum ini memang benar. Saya dih1na, dikh1anati dan dian1aya. Saya ada bukti yang cukup mengatakan isteri saya berlaku menduakan.

Muizz mendkwa sudah hampir tiga bulan mereka tidak tinggal bersama.“Saya ambil keputusan untuk keluarkan kenyataan sebab dia sudah berlebihan dengan memalukan dan tidak menghormati saya sebagai seorang suami serta keluarga saya.

“Dalam pada masa sama, dia memberitahu orang dalam industri bahawa apa yang berlaku (masalah rumah tangga) merupakan salah saya kerana tak sediakan kehidupan yang dia mahukan.”Saya benar-benar kecewa. Saya akan failkan perpisahan di mahkamah syariah sebab ini pilihan terakhir yang ada,” kata Muizz menerusi aplikasi WhatsApps kepada mStar.

Saya tak pernah halau dia dan dah berkali-kali ajak balik tapi dia tidak mahu

Menerusi laporan mStar pada 30 September lalu, Muizz enggan mengulas mengenai dkwaan aktor Aidit Noh dipercayai menjadi orang ketiga dalam hubungan mereka seperti yang dilaporkan media.Muizz juga sebelum ini ada memuat naik gambar dan kapsyen berbaur kekecewaan sehingga mengundang pertanyaan dalam kalangan warganet berhubung status rumah tangga mereka.

Dalam pada itu, Muiz mendedahkan sudah hampir tiga bulan dia dan Nadia tidak tinggal bersama.Muizz pernah memuat naik kenyataan di Instagram dengan memberi bayangan mengenai masalah rumah tangganya.Dakwa Muizz juga, usahanya untuk menyelamatkan rumah tangga mereka termasuk dengan menghubungi ibu mentua serta keluarga isterinya bagi menyelesaikan masalah mereka juga gagal.

“Status kami sehingga kini masih suami isteri tapi hampir tiga bulan isteri saya tidak tinggal bersama di rumah saya.”Saya tak pernah halau dia dan dah berkali-kali ajak balik tapi dia tidak mahu… sekarang dia tinggal di rumah ibunya.”Saya cuba untuk menghubungi ibu dan keluarga dia untuk selesaikan masalah tapi sia-sia. Saya dah cuba yang terbaik untuk menyelamatkan perkahwinan ini tapi dia tidak memberi kerjasama,” ujarnya.

Bagaimanapun usaha mStar untuk mendapatkan kenyataan balas daripada Nadia gagal apabila aktres itu tidak menjawab panggilan dan membalas mesej.Muizz dan Nadia atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi, 29, mendirikan rumah tangga pada 9 November tahun lalu di Magica Hall, Shah Alam.-ctto

Masalah Rumah Tangga Nadia Brian Dan Suami Mula Raih Perhatian Warganet. Suami Nadia Nekad Muat Naik Gambar Berserta Kapsyen Yang Mempunyai Maksud Yang Tersirat

DESAS desus mengenai masalah rumah tangga pelakon, Nadia Brian meraih perhatian warganet apabila suaminya, Muizz Nasruddin memuat naik gambar serta kapsyen berbaur kekecewaan.  Dalam muat naik itu, Muizz berkata tiada apa yang lebih menykitkan daripada dikh1an4ti, dikecewakan dan dih1na oleh orang tersayang. 

“Satu hakikat, saya berikan hati dan jiwa. Saya sudah berikan yang terbaik, namun, ia tak mencukupi buat awak. “Tiada apa yang lebih menyaktkan daripada dikh1anati, dikcewakan dan dihna oleh orang yang kita fikir, takkan melukakan kita,” tulisnya yang disertakan dengan emoji hati pech. 

Tambahnya, dia juga yakin bahawa Allah punya perancangan yang lebih baik buat dirinya. “Terima kasih kepada keluarga dan rakan-rakan atas sokongan moral. Saya percaya, Allah ada perancangan yang lebih baik untuk saya. “Insya-Allah, keadilan akan terbukti,” tulisnya mengiringi gambar rona hitam putih yang diambil semasa majlis perkahwinannya. 

Muizz juga turut menanda (tag) nama Nadia di gambar itu.Terdahulu, pada Ogos lalu, Harian Metro melaporkan Nadia menafikan dkwaan rumah tangga yang dibina bersama suami sedang bermasalah.Ia susulan tindakan pelakon itu yang tidak memuat naik gambar bersama suami selepas kali terakhir pada Aidilfitri lalu.

“Saya ada saja kongsi gambar bersama, tapi soal peribadi saya memang tak suka kongsi di media sosial. Apa yang penting dikongsikan ialah mengenai kerja. Tak semestinya tidak memuat naik gambar bersama tak bahagia dan tak gembira.”Memanglah orang tanya, tapi sekarang fokus saya pada ibu dan nenek saya yang tak sihat. Saya tak nak fikir mengenai orang lain. Sekarang ini untuk keluarga dan diri sendiri saja.

“Dengan suami okay saja. Saya tak nak ulas banyak mengenai dirinya. Dia pun perlukan privasi sebab dia bukan orang industri hiburan. Mungkin dia tak biasa. Dia okay dan sentiasa menyokong saya. Saya doa yang baik-baik saja dan harap doa yang baik-baik untuk kebaikan semua orang,” katanya.Menerusi temubual ketika itu, Nadia yang juga pelakon filem Ratu Kala Jengking : Puteri Kernda turut menangis ketika bercakap mengenai rumah tangga.

“Sedih sebab perkahwinan ini kita nak bahagia dan sampai bila-bila. Mungkin ada macam dugaan Allah SWT hantar dan macam mana kita kawal. Apa-apa pun saya berserah kepada hati dan niat dan mencari kebahagiaan.”Biasalah awal perkahwinan akan ada pasang surut. Apa yang penting saya tak buat masalah dalam kerja dan buat masalah dengan sesiapa pun. Saya hanya dengan diri sendiri dan fokus kerja,” katanya.Usaha Harian Metro untuk mendapatkan kenyataan daripada Nadia bagaimanapun gagal.Nadia dan Muizz diijabkabulkan sebagai suami isteri pada 9 November 2018. -metro

Cabar Diri Untuk Buat. Nadia Brian Kongsi Pengalaman Dia Berjaya Buat Satu Aktiviti Ini Walaupun Kaki Dia Baru Sembuh

Pelakon jelita, Nadia Brian ada berkongsi cerita bersama pengikutnya menerusi akaun Instagram miliknya.Nadia atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi Brian, mengakui ada perasaan takut dan bimbang untuk melakukan aktiviti ekstrem seperti sukan meny3lam.

Bagaimanapun, Nadia memaklumkan telah berjaya melakukan sukan tersebut atas semangat yang diberikan oleh peminat.“Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.“To be honest, Nadia memang takut nak buat dive. Lagi2, dgn ligaments di ankle siap putvs 2 lagi. Tapi alhamdulillah i managed to challenge myself to do it.

“Itu la orang cakap bila kita betul2 focus, inshaAllah we can do it. Thank u so much to each n everyone yang bagi Nadia semangat, jadi lebih berani & always be positive.“Ok next nak ambil lesen diving! Jom siapa nak teman? #NadiaBrian,” tulisnya.Bukan itu sahaja, rata rata peminat berasa bangga dengan semangat keberanian pelakon berusia 28 tahun itu.Terdahulu, Nadia pernah mengalami luka di bahagian kaki ketika menjalani pengambaran sebuah drama, pada Julai lalu.Video: Instagram Nadia Brian

Tak Boleh Berjalan. Setelah Sekian Lama Menyepi Mengejutkan Bila Tiba Tiba Nadia Brian Dedahkan Dirinya Tak Bleh Berjalan. Rupa Rupanya Ini Punca.

Pelakon Nadia Brian mengalami kelukaan pada bahagian kaki ketika sedang mengikuti penggambaran sebuah drama di Pekan, Pahang semalam.Menurut Nadia, 29, kaki kirinya terseliuh akib4t terjatuh ketika bermain badminton dalam satu kejadian yang berlaku kira-kira pukul 6 petang. “Ketika saya tengah tunggu giliran untuk babak seterusnya, saya bermain badminton. Entah macam mana, ketika melompat salah landing pula. Terselivh pada bahagian kaki.

“Kaki saya terus bengkk bertukar warna biru. Itu yang saya terus dibawa ke klinik berhampiran bagi mendapatkan rawatan,” katanya ketika dihubungi Astro Gempak. Menurut Nadia, doktor kemudian memberikannya cuti rehat selama lima hari sebelum boleh meneruskan penggambaran semula.

“Doktor kata tisu kaki saya luka. Kaki ni pun masih berbalut. Saya tak boleh nak berjalan sebab s4kit sangat. Ini saya bergerak pun pakai kerusi roda. “Buat masa ini, pihak produksi terp4ksa tarik jadual dulukan babak pelakon lain dulu sebelum saya boleh masuk ke set semula,” katanya yang sudah tiga minggu berkampung di Pahang.

Menurut Nadia, dia dijangka akan berada di Pahang sehingga tamat penggambaran drama bersiri Rudy VS Jolie hujung bulan ini. Terdahulu, pengarah drama tersebut, Shuhaimi Lua turut berkongsi berita mengenai kejadian yang melibatkan pelakonnya itu di Instagram

Saksikan drama lakonan Nadia Brian di Astro pada telefon pintar anda melalui aplikasi Astro GO. Muat turun aplikasi Astro GO di Google Play dan Apple Store sekarang. Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh menc3gah C0VID-19.Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Nadia Brian okay dengan suami

PELAKON Nadia Brian, 29, menafikan dakwaan rumah tangga yang dibina bersama suami, Muizz Nasruddin sedang bermasalah. Ia susulan tindakan pelakon itu yang tidak memuat naik gambar bersama suami selepas kali terakhir pada Aidilfitri lalu.Nadia atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi Brian ketika dihubungi berkata, dia bersama suami okay. “Saya ada saja kongsi gambar bersama, tapi soal peribadi saya memang tak suka kongsi di media sosial. Apa yang penting dikongsikan ialah mengenai kerja. Tak semestinya tidak memuat naik gambar bersama tak bahagia dan tak gembira.

“Memanglah orang tanya, tapi sekarang fokus saya pada ibu dan nenek saya yang tak sihat. Saya tak nak fikir mengenai orang lain. Sekarang ini untuk keluarga dan diri sendiri saja. “Dengan suami okay saja. Saya tak nak ulas banyak mengenai dirinya.Dia pun perlukan privasi sebab dia bukan orang industri hiburan. Mungkin dia tak biasa. Dia okay dan sentiasa menyokong saya. Saya doa yang baik-baik saja dan harap doa yang baik-baik untuk kebaikan semua orang,” katanya kepada Harian Metro.

Bagaimanapun, Nadia yang juga pelakon filem Ratu Kala Jengking : Puteri Kernda turut menangis ketika ditemubual terutama apabila bercakap mengenai rumah tangga. “Sedih sebab perkahwinan ini kita nak bahagia dan sampai bila-bila.Mungkin ada macam dugaan Allah SWT hantar dan macam mana kita kawal. Apa-apa pun saya berserah kepada hati dan niat dan mencari kebahagiaan. Biasalah awal perkahwinan akan ada pasang surut. Apa yang penting saya tak buat masalah dalam kerja dan buat masalah dengan sesiapa pun. Saya hanya dengan diri sendiri dan fokus kerja,” katanya. Nadia dan Muizz berkahwin pada 9 November tahun lalu.-ctto

Kebenaran Akan Terbukti Jugak. Lepas Sekian Lama Menyepi Akhirnya Suami Nadia Brian Tampil Bongkarkan Sesuatu Tentang Rumahtangga Diganggu Orang Ketiga. Rupa Rupanya Ini Cerita Sebenar.

Pergolakan rumah tangga pelakon Nadia Brian dan Muizz Nasruddin terus menjadi perhatian apabila timbul khabar angin mendakwa kehadiran orang ketiga yang dipercayai aktor Aidit Noh. Muizz, 29, berkata dia enggan mengulas lebih lanjut berhubung dakwaan tersebut.Sebaliknya dia percaya segala kebenaran pasti akan terbukti satu hari nanti. “Benda ini simple saja… kebenaran dan keadilan pasti akan terbukti satu hari nanti. Insya-Allah… Allah akan memudahkan segalanya. Saya tak nak komen lebih.

“Cuma satu hari nanti, kebenaran akan keluar sendiri. Ini simple, warganet nak cakap apa-apa itu hak mereka. “Saya tahu apa yang terjadi. Kita tunggu dan lihat,” kata Muizz kepada Gempak ketika ditemui pada sidang media pelancaran produk terbaharu pelakon Farah Nabilah di Catson Global Sdn Bhd di Skypark @ One City, Subang pada Rabu.

Sebelum ini, Aidit menerusi sebuah laporan menafikan dakwaan dia menganggu rumah tangga pasangan tersebut sebaliknya hubungan dengan Nadia atas urusan kerja semata-mata. Dalam pada itu,  Muizz yang juga seorang ahli perniagaan mengakui masih bergelar suami kepada Nadia. Kontroversi rumah tangga mereka itu juga tidak menjejaskan dirinya. 

“Status kami masih sah, (suami isteri), jadi buat apa saya nak padam gambar kami. Saya rasa orang boleh nilai sendiri. Saya tak berasa tertekan pun dengan apa yang terjadi sebab Allah ada. “Macam saya cakap sebelum ini, saya berterima kasih kepada keluarga dan rakan terdekat yang sentiasa memberi sokongan dan dorongan untuk saya teruskan kehidupan. Itu saja yang boleh dikongsi buat masa sekarang,” ujarnya lagi.

Kemelut rumah tangga pasangan itu mula menjadi perhatian apabila mereka tidak lagi berkongsi gambar bersama di laman sosial sejak Ogos lalu. Nadia bagaimanapun menafikan dakwaan hubungan mereka sedang dilanda masalah.Baru-baru ini juga Muizz ada memuat naik gambar dan kapsyen berbaur kekecewaan sehingga mengundang pertanyaan dalam kalangan warganet. Imbas kembali, Muizz dan Nadia nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi  berkahwin pada 9 November tahun lalu di Magica Hall, Shah Alam selepas dua tahun berkenalan.

Rupa Rupanya Dia Ni Punca Retak Rumahtangga Nadia Brian Dgn Suami. Sampai Macam Ni Sekali Yang Dia Buat.

KUALA LUMPUR: “Saya tak kacau isteri orang. Saya hanya buat kerja. Ini lumrah dunia seni, kami berlakon sahaja.” itu penegasan pelakon, Aidit Noh apabila ditanya adakah dia menjadi punca pergolakan rumah tangga pelakon, Nadia Brian dan suaminya, Muizz Nasruddin.

Aidit berkata, dia tidak mahu melayan desas desus mengaitkan namanya sebagai orang ketiga hanya kerana mereka bergandingan dalam drama 20 episod, Sweetie Nanie. “Saya tak tahu apa-apa. Itu masalah rumah tangga mereka, tidak ada kena mengena dengan saya. Saya hanya jalankan tanggungjawab sebagai pelakon, itu sahaja.

“Lebih baik saya fokus jaga kesihatan dan diri sendiri. Saya tak ada nak jadi orang ketiga atau nak rampas isteri sesiapa,” tegas pelakon itu ketika dihubungi Utusan Malaysia. Aidit kini berada di hospital selepas menjalani operation paru-paru berair Jumaat lalu. Nama pelakon itu dikaitkan dengan masalah rumah tangga Nadia selepas suaminya memuat naik gambar dengan tanda pagar ANvsNB yang mencetuskan persoalan warganet.Sumber : Utusan Online

Suami Baru Je Muatnaik Sesuatu Di IG. Sekali Nadia Brian Mula Tampil Bersuara Lantang Bongkarkan Sesuatu Tentang Rumahtangganya.

Perkongsian suami kepada pelakon Nadia Brian iaitu Muizz Nasruddin menjadi perhatian ramai apabila memuat naik gambar serta kapsyen berbaur kekecewaan. Menerusi entri itu. Muizz meluahkan perasaan tiada apa yang lebih menyakitkan daripada dikh1ianati, dikecewakan dan dihi1na oleh orang tersayang.

“Satu hakikat, saya berikan hati dan jiwa. Saya sudah berikan yang terbaik, namun, ia tak mencukupi buat awak. Tiada apa yang lebih menyakitkan daripada dikh1anati, dikecewakan dan dihi1na oleh orang yang kita fikir, takkan melukakan kita,” tulisnya yang disertakan dengan emoji hati pecah

Dalam pada itu. Muizz berkata dia percaya bahawa Allah mempunyai perancangan yang lebih baik untuk dirinya dan berterima kasih kepada keluarga yang sentiasa memberi sokongan. “Terima kasih kepada keluarga dan rakan-rakan atas sokongan moral. Saya percaya, Allah ada perancangan yang lebih baik untuk saya.  Insya-Allah, keadilan akan terbukti,” tulisnya. Menerusi perkongsian itu, Muizz turut menanda (tag) nama Nadia di gambar itu.

Nadia Brian Mula Bersuara

PELAKON, Nadia Brian memohon semua pihak supaya bertenang dan mendoakan kesejahteraan rumah tangganya. Nadia ketika dihubungi bagi menjawab teka teki mengenai konflik rumah tangganya selepas suaminya, Muizz Nasruddin memuat naik gambar berserta kapsyen di Instagram, yang memberi gambaran mengenai pergolakan antara mereka.

“Saya harap semua pihak dapat bertenang dan doakan yang terbaik untuk rumah tangga kami. Mungkin dengan berkongsi di media sosial, dia dapat luahkan isi hatinya,” katanya kepada Harian Metro. Katanya lagi, dia menganggap apa yang berlaku ketika ini sebagai ujian bukan saja buat dirinya, tetapi juga rumah tangganya.

“Saya anggap ini ujian untuk diri saya sebagai manusia dan sebagai isteri dalam rumah tangga saya,” katanya. Nadia yang juga bintang filem Ratu Kala Jengking itu tidak menafikan ada pasang surut dalam rumah tangganya.“Dalam kehidupan berumah tangga, tentunya ada pasang surut dan naik turunnya. Saya pun manusia biasa dan tidak sempurna. Namun begitu, tidak ada apa-apa yang memudaratkan dan saya harap, warganet di luar sana dapat berhenti membuat sebarang spekulasi,” katanya.

Nadia juga berharap agar kemelut yang berlaku dalam rumah tangganya akan dapat diselesaikan. “Kadang-kadang, sebagai suami isteri mestilah akan ada perselisihan faham. Tapi, semua masalah ada penyelesaiannya,” katanya.Terbaru, Nadia baru saja selesai menjalani penggambaran untuk beberapa program TV antaranya The Sherry Show dan Senduk Kuali Kak Lina Pom Pom. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!Sumber :HM

Cabar Diri Untuk Buat. Nadia Brian Kongsi Pengalaman Dia Berjaya Buat Satu Aktiviti Ini Walaupun Kaki Dia Baru Sembuh

Pelakon jelita, Nadia Brian ada berkongsi cerita bersama pengikutnya menerusi akaun Instagram miliknya.Nadia atau nama sebenarnya Nadia Najwa Mohamed Rashidi Brian, mengakui ada perasaan takut dan bimbang untuk melakukan aktiviti ekstrem seperti sukan meny3lam.

Bagaimanapun, Nadia memaklumkan telah berjaya melakukan sukan tersebut atas semangat yang diberikan oleh peminat.“Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced.“To be honest, Nadia memang takut nak buat dive. Lagi2, dgn ligaments di ankle siap putvs 2 lagi. Tapi alhamdulillah i managed to challenge myself to do it.

“Itu la orang cakap bila kita betul2 focus, inshaAllah we can do it. Thank u so much to each n everyone yang bagi Nadia semangat, jadi lebih berani & always be positive.“Ok next nak ambil lesen diving! Jom siapa nak teman? #NadiaBrian,” tulisnya.Bukan itu sahaja, rata rata peminat berasa bangga dengan semangat keberanian pelakon berusia 28 tahun itu.Terdahulu, Nadia pernah mengalami luka di bahagian kaki ketika menjalani pengambaran sebuah drama, pada Julai lalu.Video: Instagram Nadia Brian

Tak Boleh Berjalan. Setelah Sekian Lama Menyepi Mengejutkan Bila Tiba Tiba Nadia Brian Dedahkan Dirinya Tak Bleh Berjalan. Rupa Rupanya Ini Punca.

Pelakon Nadia Brian mengalami kelukaan pada bahagian kaki ketika sedang mengikuti penggambaran sebuah drama di Pekan, Pahang semalam.Menurut Nadia, 29, kaki kirinya terseliuh akib4t terjatuh ketika bermain badminton dalam satu kejadian yang berlaku kira-kira pukul 6 petang. “Ketika saya tengah tunggu giliran untuk babak seterusnya, saya bermain badminton. Entah macam mana, ketika melompat salah landing pula. Terselivh pada bahagian kaki.

“Kaki saya terus bengkk bertukar warna biru. Itu yang saya terus dibawa ke klinik berhampiran bagi mendapatkan rawatan,” katanya ketika dihubungi Astro Gempak. Menurut Nadia, doktor kemudian memberikannya cuti rehat selama lima hari sebelum boleh meneruskan penggambaran semula.

“Doktor kata tisu kaki saya luka. Kaki ni pun masih berbalut. Saya tak boleh nak berjalan sebab s4kit sangat. Ini saya bergerak pun pakai kerusi roda. “Buat masa ini, pihak produksi terp4ksa tarik jadual dulukan babak pelakon lain dulu sebelum saya boleh masuk ke set semula,” katanya yang sudah tiga minggu berkampung di Pahang.

Menurut Nadia, dia dijangka akan berada di Pahang sehingga tamat penggambaran drama bersiri Rudy VS Jolie hujung bulan ini. Terdahulu, pengarah drama tersebut, Shuhaimi Lua turut berkongsi berita mengenai kejadian yang melibatkan pelakonnya itu di Instagram

Saksikan drama lakonan Nadia Brian di Astro pada telefon pintar anda melalui aplikasi Astro GO. Muat turun aplikasi Astro GO di Google Play dan Apple Store sekarang. Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh menc3gah C0VID-19

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!