Setelah sekian lama menyepi kali ni Eira Aziera tampil kembali buat live bongkarkan apa yang jadi kat dia buat ramai yang terkejut. Rupa rupanya ini keadaan terkini beliau.

categorized Viral

Menerusi live terbaru eira aziera hari ini beliau berkongsi keadaan terkini beliau setelah apa yang terjadi sebelum ini tentang insidenn serta cerita kontrovversi terhadap diri beliau. Live terbaru dari eira juga menarik perhatian lebih 70 ribuu tontonan serta lebih 500 kongsian terhadap posting beliau.

Antara Kata Kata Eira

“Alhamdullilah sebab doa hampa, yang berterusan dekat eira dan semangat hampa untuk melihat kebaikan yang eira rasa eira ambil ini sebagai positif, setiap apa yang berlaku Allah nak bagi”. “Sebab tu eira cakap,setiap apa yang berlaku ujian kita dapat ini Allah nak beri rezeki kita yang lebih lagi, sebab tu eira tak pernah anggap ujian sebagai satu penghalangg eira untuk berjaya”

“Eira selalu tekankan untuk hampa, ingat pesan eira jika Allah menguji hampa, jika Allah memberi satu ujian, makna nak naikkan lagi ke satu martabat atau nak naikkan hampa kepada satu stage yang luar biasa. Alhamdullilah, hasil daripada ujian bagi dan perubahan yang eira buat eira diberi peluang menjadi someone dan meneroka bisnes bisnes yang kuat di malaysia ini”.

Satu batu Loncatan

“Kita yang baik jadikan tauladan, yang buruk jadikan sempadan. Ingat ujian itu adalah satu batu loncatan atau pun ujian itu pengakhiran ampa dalam sesuatu yang ampa buat”. “Eira ambil ini sebagai positif, sebab apa jika Allah tak uji eira tentang kesalahan yang eira buat eira rasa eira tak boleh ke level sekarang, eira tak boleh cakap duduk elok elok sekarang, eira tak boleh cakap secara profesional sekarang,

eira tak boleh control diri eira dengan otakk yang boleh berfikir, tetapi alhamdullilah disebabkan insiden kejadian yang berlaku pada eira, Allah uji benda yang besar sebab dia nak bagi sesuatu yang besar”. “Allah nak uji benda yang berat supaya nak tengok adakah kita boleh handle benda yang berat itu, jadi bagi eira alhamdullilah benda yang Allah ujiini dan bantu ini nak aku sedar atas kesilapan aku dan Allah nak aku berubah atas kesilapan aku”.

“Jadi dekat sini, eira rasa macam alhamdullilah bila jadi saja benda benda kontroversii sebelum ini, ia membuatkan eira lebih dewasa, lebih matang dan eira bercakap dalam nada yang profesional sebab kita manusia boleh berubah dan kita sentiasa diberi peluang dan untuk berubah. Kita berhak untuk mengubah diri kita”.

Komen Dari Orang Ramai

Sumber : FBEiraAziera/OM

Kredit  Ejadsoho

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Komedi Media

Hantar Geng Suruh Peguam Tarik Balik Tuntutan Saman. Terkedu Ini Yang Terjadi Pada Nor Zabetha Lepas Tular Tentang Eira Aziera.

Tak payah hantar geng suruh saya jangan saman atau tarik balik tuntutan saman.” Itu antara pesanan padu ditulis oleh peguam Nor Zabetha yang memberi peringatan kepada individu yang menyokong influencer Eiira Aziera agar tidak mengganggunya.

Hantaran ditulis di Facebook Zabetha itu susulan beberapa komen diterimanya yang beranggapan beliau adalah peguam kepada Suharnizan, wanita yang dihna Eiira. ” Saya bukan peguam kes Surhanizan pun. Dia sudah ada peguam yang mewakilinya. Kalau geng-geng pentaksub hendak membela sekalipun.

”Kata pentaksub, iera tak ada salah apa. Kalau tak salah, tak payah gertak peguam tarik balik kes. ”Tak payah hantar ‘cyber troopers’ untuk menaktkan. Kalau betul, lawnlah dekat mhkamah. ”Pentaksub; kata betul sangat. Pentaksub rasa dia terniaya. Takkanlah kalau sudah tak salh atau terniaya, tapi takut hendak ke mhkamah.

” Pakai geng ramai-ramai, main ugt-ugt melalui sosial media ini, macam perangai gngstr. ” Alang-alang hendak buat macam ni. Baik, sekarang saya akan ambil tindakan dan ikut saluran undang-undang yang betul. ”Jom! Saya ajar. Saya mula-mula hendak duduk diam-diam dan tenang-tenang saja. ”Makin mencabar. Jangan dengan pemula punca ini semua sekali saya saman.” tulis Zabetha

Terdahulu Nor Zabetha menerusi hantaran di Facebooknya telah berkongsi tngkap layar komen yang ditulis oleh seorang individu dipercayai menggunakan ID palsu. Individu tersebut dipercayai peminat setia Eiira Aziera berdasarkan komen (atas kanan) ditulisnya. Kenapa saya yang perlu memohon maaf kepada dia

”Komen ini diletakkan dibawah gambar anak saya di dalam cable car. ”Beginilah, hantarlah berapa banyak kali pun ‘Cyber trpers’, saudara-mara, followers, blogger upahan. Saya tidak akan membuat permohonan maaf kepada Iera. Kenapa saya yang perlu memohon maaf kepada dia?

”Apa saya buat pada dia? Semua yang berlaku ini bermula daripada siapa? Kes kedai 35 di Melaka siapa puncanya? Kes memki hamun Suharnizan juga siapa puncanya? ”Dalam video oleh iera terhadap Surhanizan, bermula dengan soalan Surhanizan “Sis, live ada produk dekat tepi, buat live makan, masak, makan ubat kurus tula ya?”

”Bagaimana soalan begini, dibalas dengan kata mkian menyamakan orang dengan seekor bbi. Dikatakan anak harm. Soalan yang tiada mkian, dibalas dengan kata-kata penghnaan begini? ”Yang pentaksub ini, seriously. Benak sangatkah pemikiran sampai langsung tidak nampak? Bta sangatkah mata sampai tidak dapat bezakan antara batil dan benar?

”Katanya hendak mendoakan kecelkaan saya setiap hari sehingga saya tarik balik tuntutan. Ni bang oi? Siapa peguam yang mewakili Surhaniza ini? ”Awak ni dah salah rumah. Bukan saya mewakili dia. Sudah terang dan jelas saya tulis status yang saya tidak mewakili Suharniza. Suharniza maklumkan yang dia ada peguam sendiri.

”Jangan awak menyalah gunakan konsep doa. Doa pada Allah ini, tidak mendoakan kecelakn orang. Allah itu Maha Mengetahui. Maha Mengasihani. Semoga Allah membuka hati kepada manusia yang begini supaya sedar. ”Sama spesis semua pengikutnya. Kasihan..” akhiri Nor Zabetha

Sasaran body shaming tuntut ganti rugi lebih RM2 juta

JOHOR BAHRU – Pesuruhjaya Sumpah, Suharnizan Md Sidek yang menjadi sasaran body shaming akan menuntut ganti rugi lebih RM2 juta dalam tuntutan saman terhadap Noorazira Pissal atau lebih dikenali sebagai Eira Aziera.

Peguam Suharnizan, Mohd Rasheed Hassan berkata, sekiranya tiada respons daripada pihak personaliti media sosial itu (influencer) selepas menerima notis tuntutan sivil yang sudah dihantar dan tempohnya tamat pada 28 September ini, saman sivil akan difailkan.

“Sepatutnya sudah sampai (notis tuntutan sivil kepada Eira Aziera). Eira Aziera tidak berjumpa anak guam saya lagi (Suharnizan), kalau beliau berhajat jumpa anak guam saya, perlulah melalui saya. “Saman belum difailkan lagi, jadi jumlah sebenar belum ditentukan. Tapi dalam notis tuntutan, memang dituntut ganti rugi RM2 juta dan terdapat tuntutan lain juga.

“Tuntutan yang akan dibuat di bawah beberapa cabang Tort termasuk saman malu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini. Body shaming kesalahan besar. Pada 18 Ogos lalu kira-kira jam 10 pagi, Suharnizan menulis komen ‘live masak, live makan-makan, letak produk kurus, boleh kurus ke?’ menerusi video secara ‘live’ sebelum dikongsikan rakannya dalam Facebook Eira Aziera.

Eira Aziera membuat satu rakaman video dan mengeluarkan pelbagai kata-kata kesat kepada Suharnizan dan menyamakan bentuk tubuh individu tersebut dengan haiwan termasuk memaparkan gambar dia dan anaknya sebelum video berkenaan tular.

Bagaimanapun tindakan personaliti tersebut mendapat kecaman netizen sebelum Eira Aziera tampil sekali lagi dalam sebuah video memohon maaf atas perbuatannya, mendakwa gagal mengawal emosinya dan menjaga tutur kata sehingga menyebabkan ramai pihak rasa tersinggung.

Suharnizan ditemani peguamnya, Mohd Rasheed Hassan kemudian mengambil keputusan membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan di sini pada 15 September lalu berhubung kes tersebut. Mohd Rasheed berkata, tindakan tersebut setakat ini hanya kepada Eira Aziera dan tidak melibatkan pihak lain kerana semua makn dan cacn hanya dilakukan influencer berkenaan.

Mengenai akaun Facebook palsu menggunakan nama Suharnizan yang dipercayai masih wujud, beliau berharap, polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan kerana laporan polis sudah dibuat dan perkara itu di luar bidang kawalannya.

Ketika ini kata beliau, pihaknya menasihatkan Suharnizan supaya tidak membuat sebarang komen dalam Facebook atau mana-mana media sosial sebaliknya berdiam diri. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @Apam Pink Media

Sumber: FB Nor

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Mengejutkan Tempoh Bagi Kes Eira Aziera Dan Suharnizan Rupanya Sampai 28hb Je. Tergamam Ini Yg Akan Terjadi Lepas Pada Tarikh Itu.

JOHOR BAHRU – Pesuruhjaya Sumpah, Suharnizan Md Sidek yang menjadi sasaran body shaming akan menuntut ganti rugi lebih RM2 juta dalam tuntutan saman terhadap Noorazira Pissal atau lebih dikenali sebagai Eira Aziera.

Peguam Suharnizan, Mohd Rasheed Hassan berkata, sekiranya tiada respons daripada pihak personaliti media sosial itu (influencer) selepas menerima notis tuntutan sivil yang sudah dihantar dan tempohnya tamat pada 28 September ini, saman sivil akan difailkan.

“Sepatutnya sudah sampai (notis tuntutan sivil kepada Eira Aziera). Eira Aziera tidak berjumpa anak guam saya lagi (Suharnizan), kalau beliau berhajat jumpa anak guam saya, perlulah melalui saya. Saman belum difailkan lagi, jadi jumlah sebenar belum ditentukan. Tapi dalam notis tuntutan, memang dituntut ganti rugi RM2 juta dan terdapat tuntutan lain juga.

“Tuntutan yang akan dibuat di bawah beberapa cabang Tort termasuk saman malu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini.
Pada 18 Ogos lalu kira-kira jam 10 pagi, Suharnizan menulis komen ‘live masak, live makan-makan, letak produk kurus, boleh kurus ke?’ menerusi video secara ‘live’ sebelum dikongsikan rakannya dalam Facebook Eira Aziera.Eira Aziera membuat satu rakaman video dan mengeluarkan pelbagai kata-kata kesat kepada Suharnizan dan menyamakan bentuk tubuh individu tersebut dengan haiwan termasuk memaparkan gambar dia dan anaknya sebelum video berkenaan tular.

Bagaimanapun tindakan personaliti tersebut mendapat kritikan warganet sebelum Eira Aziera tampil sekali lagi dalam sebuah video memohon maaf atas perbuatannya, mendakwa gagal mengawal emosinya dan menjaga tutur kata sehingga menyebabkan ramai pihak rasa tersinggung.

Suharnizan ditemani peguamnya, Mohd Rasheed Hassan kemudian mengambil keputusan membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan di sini pada 15 September lalu berhubung kes tersebut. Mohd Rasheed berkata, tindakan tersebut setakat ini hanya kepada Eira Aziera dan tidak melibatkan pihak lain kerana semua kutukan hanya dilakukan influencer berkenaan.

Mengenai akaun Facebook palsu menggunakan nama Suharnizan yang dipercayai masih wujud, beliau berharap, polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan kerana laporan polis sudah dibuat dan perkara itu di luar bidang kawalannya. Ketika ini kata beliau, pihaknya menasihatkan Suharnizan supaya tidak membuat sebarang komen dalam Facebook atau mana-mana media sosial sebaliknya berdiam diri.

Sumber : Sinar Harian

Terkini Baru Je Beberapa Hari Report Polis Mengejutkan Ini Kata Kata Terkini Dari Suharnizan. Tergamam Suharnizan Bongkarkan Sesuatu Yg Akan Buat Eira Aziera Terciduk Lagi.

Minggu lalu, tindakan undang-undang diambil Pesuruhjaya Sumpah, Suharniizan Md Sidek terhadap Noorazira Pissal atau lebih dikenali sebagai Eiira Aziera menarik tumpuan warganet. Terkini, Suharniizan tampil menjawab perkembangan terkini tentang isu terbabit.

Menurut Suharniizan, dia tetap dengan keputusan untuk mengambil tindakan saman sivil terhadap Eiira, 37, walaupun personaliti media sosial itu sudah memohon maaf kerana mengutuk dalam media sosial. Peguam Suharniizan, Mohd Rasheed Hassan berkata, tndakan undang-undang diambil bertujuan memberi pengajaran terhadap Eiira Aziera kerana isu b0dy shaming boleh didakwa mengikut Sksyen 233 (1)(b) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Beliau berkata, perkara tersebut perlu dijadikan pengajaran terutama kepada semua pihak dalam media sosial bahawa mereka masih terikat dengan undang-undang dan tidak bebas untuk bercakap sesuka hati. ” Perkara ini memberi kesan kepada sasaran (Suharniizan). Memang nampak dia (Eiira Aziera) ada buat permohonan maaf melalui Facebook, tapi saya rasa apa yang dibuat pada klien saya adalah selama lebih lapan minit.

” Kalau dia nak minta maaf, kita akan sediakan skripnya termasuk pengakuan tidak akan buat lagi, tidak akan mengatakan benda negatif terhadap klien kami, tuntutan ganti rugi dan sebagainya,” kata beliau ketika dihubungi Sinar Harian di sini semalam. Pada 18 Ogos lalu, Suharniizan menulis komen “live masak, live makan-makan, letak produk kurus, boleh kurus ke?” menerusi video secara langsung kira-kira jam 10 pagi sebelum dikongsikan rakannya dalam Facebook personaliti media sosial tersebut.

Eiira Aziera kemudian membuat satu rakaman video dan mengeluarkan pelbagai kata-kata kesat terhadap Suharniizan dan menyamakan bentuk tubuh individu tersebut dengan haiiwan termasuk memaparkan gambar dia dan anaknya.

Video yang mengandungi kata-kata penuh kutukan itu kemudian tular. Bagaimanapun, tindakan personaliti tersebut membuat kutukan itu mendapat kritikan warganet sebelum Eiira Aziera tampil sekali lagi dalam sebuah video memohon maaf atas perbuatannya.

Dia mendkwa gagal mengawal emosi dan menjaga tutur kata sehingga menyebabkan banyak pihak rasa tersinggung. Suharniizan dengan ditemani peguamnya kemudian mengambil keputusan membuat laporan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan di sini pada 15 September lalu berhubung kes tersebut.

Boleh selesai luar mhkamah tapi..

Menurut Suharniizan, jika perkara itu boleh dipersetujui atau ada tawaran untuk diselesaikan di luar mhkamah, pihaknya boleh mempertimbangkannya. ” Tapi kalau dia senyap, kita boleh cari dia atau kalau tidak, kita terpaksa berjumpa di mhkamah,” tegasnya.

Pihaknya turut meminta PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mengambil tindakan sewajarnya termasuk menyiasat akaun Facebook palsu menggunakan nama Suharniizan. Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Mohd Padzli Mohd Zain ketika dihubungi berkata, siasatan kes itu setakat ini masih belum ada apa-apa perkembangan terbaharu.

Mengejutkan Ini Jumlah Saman Yg Eira Aziera Kena Bayar. Memang Terduduk Kalau Nak Bayar. Tergamam Sampai Macam Tu Sekali Suharnizan Tuntut.

Seorang Pesuruhjaya Sumpah bukan sahaja mengalami kemurvngan, malah mengalami gang-guan em0si akibat menjadi sasaran org yg memperlekehkan dia di media sosial yang mengutuk bentuk fizikal (b0dy sh4miiing) oleh personaliti media sosial, bulan lalu.

Suharnizan Md. Sidek, 37, berkata, kutukkan yang didakwa dilakukan personaliti terlibat iaitu Noorazira Pissal menerusi Facebook secara langsung telah menyentuh rupa fizikalnya

“Malah wanita itu juga memaparkan beberapa gambar saya dan anak-anak tanpa kebenaran di Facebook Live yang ditonton oleh ramai pengikutnya sekali gus memberi kesan mendalam kepada kami. Walaupun perkara itu terjadi hampir sebulan, namun terdapat akaun media sosial lain yang memuat video itu semula sekali gus mencetuskan suasana tidak selesa kepada kami sekeluarga sehingga kini,” katanya.

Dalam pada itu, Suharnizan berkata, kejadian itu berlaku selepas dia tinggalkan satu komen ketika wanita berkenaan melakukan Facebook Live pada pukul 10 pagi, 18 Ogos lalu. Katanya lagi, tanpa disedari Noorazira telah membalas komen itu secara langsung di akaun Facebook milik personaliti berkenaan yang berbaur ‘body shamiiing’.

“Oleh itu, saya telah mendapatkan nasihat peguam untuk meminta untuk membuat tuntutan slvil kepada Noorazira,” katanya. Dalam pada itu, Mohd. Rasheed berkata, pihaknya telah menghantar notis tuntutan sivll kepada personaliti terlibat pada hari ini. “Jika dia gagal berbuat demikian, kita akan membawa kes ini untuk tindakan sam4n di m4hkamah,” katanya.

Jumlah SAMAN Didedahkan

Tular di media sosial tentang jumlah s4man yang bakal dikenakan kepada influ3ncer Eiira Aziera. Jumlah yang disebut adalah RM2juta. Perkara ini didedahkan dengan satu screenshot yang dikatakan rakan baik kepada Suharnizan, jumlah tersebut diletakkan sebagai hashtag.

“Doakan sahabat sya Suharnizan Md Sidek berjaya dlm tuntutan kes s4man malu dan fitn4h dari seorang founder yang sedang tular dan hangat story nye di semua media sosial. Ingat lpas ni sahabat2 jgn suka2 b0dy sh4ming sesiapa pun walau sekadar gurau2. Akta dan tindakan boleh dikenakan.#standbyjelah2jutasamanmalu #fizikalseseorgadalahhalsensitif”

Samada benar atau tidak jumlah itu tidak dapat dipastikan kerana tiada kenyataan rasmi dari pihak Suharnizan mahupun dari peguam beliau tetapi rata rata warganet bersetuju dengan jumlah tersebut untuk jadi pengajaran supaya jangan suka suka gunakan populariti untuk mengutuk. Salah sebuah laman facebook popular turut mengeluarkan kenyataan jumlah tersebut.

SUMBER : AwattSyeikhhh Network

Wanita Yang Dikutuk Dlm Video Eira Aziera Kini Tampil Bagi Kenyataan. Mengejutkan Sampai Macam Tu Sekali Respon Padu Dia Dan Ini Tindakan Yg Akan Diambil.

Isu yang hangat diperkatakan dua tiga hari ini mengenai seorang influencer yang sebelum ini dikatakan tidak boleh buat libe review di restoran 35, melaka. Tapi belum reda isu restoran tersebut, muncul lagi satu video yang agak keterlaluan bagi orang ramai kerana perkataan yang digunakannya.

Video yang dimuat naik di halaman facebook menunjukkan Eira menggunakan kata-kata yang agak kasar kepada individu tersebut. Kiriman follower Makcik Bawang, tengoklah cara dia kutuk follower dan body shaming follower, kutuk badan follower gemuk babi kuning sampai tunjuk gambar anak beranak tak bertapis Padahal follower tu bertanya tanpa mencarut dan maybe influncer ni sentap sampai nk mengutuk, mencarut dan tak boleh nak handle emosi serta percakapanInilan Melayu kebanggaan tuan puan sekalian, moga mendapat hidayah Allah swt.Video Makcik Bawang

Tidak cukup dengan kata-kata kurang enak didengar, dia juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut. Rata-rata warganet marah dengan tindakan beliau. Punca kenapa Eira bertindak begitu tidak dapat dipastikan lagi.

Antara komen-komen warganet

Allahuakbar…nagis tgok dia mengutuk..body shming sis ni…tak sangka perangai dia macam ni..aku doakan moga Allah tarik nikmat rezeki kat dia..tak baiknya ya Allah…sampai macam ni sekali…betapa sombongnya dia..

Ya Allah Ya Tuhanku berilah taufiq dan hidayah supaya dia berubah dari menghin begitu..sang suami mohon lah ajar isteri tu berkata-kata yg elok…jgn nnt sampai ke tua dan nyanyuk masih berckp mcm tu..kasihani keluarga dan anak2 nya.

Subhanallah mengata org mcm lah diri tu sempurna.Nasib lah Allah tak bagi dia cantik putih melepak mcm emma maembong ka uqasha ka..Kalau dak lagi riak.Betui2 buat malu org kedah.

Kite semua x sempurna kak.. Dia pon manusia jgk.. Ingat kak kerana mulut badan binasa.. Akak ddk kt atas jgn selesa sgt.. Karma Allah tu ade.. X perlu nk mengutuk sungguh pon dia bt silap.. Allah ada kak..

Memang org kedah cakap kasaq.. tp sekasaq kasaq org kedah kami x la org mengutuk org melahanat kan org sesuka hati.. malu la sis.. cakappp x dak sopan langsunggg.. bg ada adab sama.. mengutuk org.. mana p adab sis? malu kaum hawa, malu mak bapak kita sis.. allahuakbar…

Apabila kemewahan menguasai diri mulalah kita lupa asal usul kita..nikmat yg allah bagi itu hanyalah pinjaman sementara..janganlah mengutuk sesama manusia…

Posting dan hantaran dari individu tersebut

“Terima kasih diatas sokongan semua, maafkan sy kerana tdk sempat utk membalas pm satu persatu kerana terlalu banyak notifications masuk ketika sy bangun utk solat subuh td.. Kepada Iera Aziera, kuasa viral anda itu sbnrnya byk membuka aib anda sendiri.. Sejak hari pertama anda v1ral sy sehingga kini 98% pm sy adalah yg tdk suka kepada kamu, hanya 2% sahaja penyokong kamu.. Sy tak mahu membuka aib kamu, tetapi harus kamu ingat allah tdk pernah tidur..”

IERA AZIERA ada membaca komen sy di dlm live tersebut, dicari semula mmg tdk akn jumpa kerana beliau akan segera delete komen yg tdk ada unsur berpihak kepadanya walaupun komen itu hanya komen yg biasa.. sy tdk mengutuk dia, sy juga tdk mengeluarkan perkataan sama seperti dia.. kerana perkataan itu tdk terbiasa keluar dr mulut saya mahupun penulisan sy.. utk pengetahuan kamu Iera Aziera, perngutukkan kamu telah sy pertonton kepada seluruh ahli keluarga terdekat sy, mereka turut menggigil sepertimana kamu menggigil kerana kamu tdk dpt menendang makcik 35 tempoh hari krn kamu kata makcik tu dh nk menghadap illahi.. Wahai Iera Aziera,semoga allah panjangkan umur kamu utk kamu tonton semula live kamu..”

Ada Warganet Nasihat Untuk Ambil Tindakan

“Puan boleh saman dia, guna je Defamation Act Law 1957. Kalau kes mcm ni, memang Puan mudah untuk menang”. Apa-apa pun semoga isu ini dapat diselesaikan dengan baik sesama mereka. InsyaAllah.

Sumber : FB/TwoEKesah/SembangKari

Eira Aziera Tampil Bidas Anju Balik Tentang Apa Yg Anju Cakap Dalam Video Dia. Apa Yg Eira Bidas Nampak Mcm Tegang. Warganet Tergamam Eira Cakap Sampai Mcm Tu Sekali.

Semalam, Zarina Anjoulie memuat naik 1 video di instagram beliau tentang isu seorang influencer dan Restoran 35 dan jelas dia menyebelahi Restoran 35.Video yang tular di media sosial sejak beberapa hari ini mengundang pelbagai komen dari orang ramai dan terkini zarina anjoulie pula tampil.

Anju beritahu bahawa Eira adalah ‘low class malay’. Sekiranya restoren tidak minta buat review atau tidak beri kebenaran janganlah kita buat review. Zarina Anjoulie mengaku dia sendiri mulut pedas tetapi mestilah tahu adab. Pernah nampak selebriti lain seperti Neelofa atau Dato Siti Nurhaliza buat review begitu?

Anju beritahu mereka yang terlibat dalam media seperti instafamous dan influencer memang akan mencari peluang untuk fame (tular) walaupun sekejap. Zarina juga buat rujukan tentang isu tular seorang founder produk kecantikkan yang memarahi pengawal keselamatan hanya kerana diminta memakai topeng muka (facemask).

Eira Balas Balik..

“Eira bukan nak tumpang populariti orang, (sampai nak buat review pun cerita kisah orang lagi). So tak payah la kan, jangan risau eira bukan jenis camtu. Mana yang duk up2 tu biasalah kes tengah panas, tengah tular semua nak up sebab masa ni la nak tarik follower. Bila hang tengok orang ni up pasal eira, hang follow dia, orang ni kata eira follow dia”

“Semua up pasai eira sebab nak follower ja. Kes dia bahasa dia tu, yang tu la kes dia la. so xdak apa, so simple. So ampa jangan buat dosa, biaq aku buat dosa sorang, aku jahat sorang. Tapi ampa jangan takut aku tak koyak,dah memang perangai aku camtu” Jadi siapa salah sebenarnya? Jika anda mengikuti kisah tular ini, ramai yang mengatakan dua dua salah dan dua dua tiada kesabaran dan kurang adab.

Baru Je Settle Isu Restoran 35 Eira Aziera Buat Hal Lagi. Buat Live Tapi Marah Org Dgn Kata Kata Kesat. Mengejutkan Sampai Macam Tu Sekali Dia Cakap Kat Org Tu. Akhirnya Ini Yang Terjadi.

Sebelum ini KECOH di media sosial mengenai video seorang usahawan yang juga influencer media sosial yang didakwa dihalau ketika membuat reviu produk di sebuah restoran popular. Influencer ini buat hal lagi bila buat Usahawan kosmetik berusia 37 tahun itu memberitahu, dia sememangnya berpengalaman membuat reviu produk dalam membantu peniaga-peniaga tempatan secara dalam talian.

Belum reda isu restoren 35, muncul lagi satu video. Video yang dimuat naik di halaman facebook Makcik Bawang Channel menunjukkan Eira menggunakan kata-kata yang agak kasar kepada seseorang. Tidak cukup dengan kata-kata kurang enak didengar, dia juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut.

“Kiriman follower Makcik Bawang, tengoklah cara dia marah follower dan body shaming follower, ckp badan follower gemuk babi1 kuning sampai tunjuk gambar anak beranak tak bertapis” Padahal follower tu bertanya tanpa mencarut dan maybe influncer ni sentap sampai memarahi mencarut dan tak boleh nak handle emosi serta percakapan”

Inilan Melayu kebanggaan tuan puan sekalian, moga mendapat hidayah Allah swt. Video Makcik Bawang. Rata-rata warganet marah dengan tindakan beliau. Punca kenapa Eira bertindak begitu tidak dapat dipastikan lagi.

Antara komen-komen warganet

Allahuakbar…nagis tgok dia ckp mcm tu..b0dy shaming sis ni…tak sangka perangai dia macam ni..aku doakan moga Allah tarik nikmat rezeki kat dia..tak baiknya ya Allah…sampai macam ni sekali…betapa sombongnya dia..

Ya Allah Ya Tuhanku berilah taufiq dan hidayah supaya dia berubah dari ckp begitu..sang suami mohon lah ajar isteri tu berkata-kata yg elok…jgn nnt sampai ke tua dan nyanyuk masih berckp mcm tu..kasihani keluarga dan anak2 nya

Subhanallah mengata org mcm lah diri tu sempurna.Nasib lah Allah tak bagi dia cantik putih melepak mcm emma maembong ka uqasha ka..Kalau dak lagi riak.Betui2 buat malu org kedah. Kite semua x sempurna kak.. Dia pon manusia jgk.. Ingat kak kerana mulut badan binasa.. Akak ddk kt atas jgn selesa sgt.. Karma Allah tu ade.. X perlu nk ckp mcm tu sungguh pon dia bt silap.. Allah ada kak..

Memang org kedah cakap kasaq.. tp sekasaq kasaq org kedah kami x la marah org menghi1na org melahanat kan org sesuka hati.. malu la sis.. cakappp x dak sopan langsunggg.. bg ada adab sama.. mengutuk ckp mcm tu org.. mana p adab sis? malu kaum hawa, malu mak bapak kita sis.. allahuakbar…

apabila kemewahan menguasai diri mulalah kita lupa asal usul kita..nikmat yg allah bagi itu hanyalah pinjaman sementara..janganlah mengutuk sesama manusia… Dulu elok je niage psar mlm dh naik tetibe mcmni jdik pulak . Sygnyea kwn die kt blakg tu baikla diamm je tak trase ke kwan die bdan beso kt blakg tu. Mintak sgt suami dia ni baca komen aku.. Bang, kasi azan 1 kali kat tlinga dia. Nasihat skit sruh jaga bahasa dan adap. Memalukan Melayu perempuan isteri.. Ke ko suka bini ko perangai cmni bang? Maaf.. Kesian!

Mengejutkan Zarina Anjoulie Tampil Bersuara Lantang Tentang Eira Aziera Yang Tularkan Restoran 35. Akhirnya Zarina Anjoulie Tampil Bongkarkan Sesuatu Yg Buat Orang Ramai Terkedu.

‘Kenapa yang kaki tular tular ini kebanyakkannya founder produk, instafamous, influencer?’ Belum habis lagi kisah tentang seorang influencer/founder produk bernama Eira Aziera dengan Restoren 35. Video yang tular di media sosial sejak beberapa hari ini mengundang pelbagai kritikan dari warganet.

Pada awalnya ramai juga yang menyokong Eira Aziera kerana dia dikatakan dihalau keluar dari Restoren ketika sedang membuat LIVE Facebook. Tetapi tidak lama selepas itu warganet mula buka mata dan teliti video yang telah dirakamkan itu dan ternyata pemilik Restoren 35 bukanlah menghalau dan memarahi Eira Aziera tetapi hanya menyuruh untuk berhenti buat LIVE dan tidak dibenarkan promote produk di Restoren beliau.

Sampai hari ini masih ada yang katakan Eira tidak salah dan ada yang kata Restoren 35 juga tidak salah tetapi ada yang cakap sebenarnya dua dua salah kerana dua dua kurang adab. Jika anda buat carian google atau carian Facebook terdapat pelbagai review negatif terhadap Restoren 35 tersebut. Kami tidak akan siarkan, anda cari lah sendiri.

Eira Aziera juga dikritik kerana cepat terasa hati dan lebih sedih apabila dia sebagai influencer yang mempunyai lebih dari 500 ribu pengikut di Facebook mengajak untuk memboikot Restoren tersebut. Jadi siapa yang salah sebenarnya?

Zarina Anjoulie Tidak Puas Hati Kenapa Mesti Nak Viral

Anju memuat naik 1 video di instagram tentang isu Eira dan Restoren 35 dan jelas dia menyebelahi Restoren 35. Anju berkata kenapa mesti dia (Eira Aziera) buat review di restoren. Anju beritahu bahawa Eira adalah ‘low class malay’. Sekiranya restoren tidak minta buat review atau tidak beri kebenaran janganlah kita buat review.

Zarina Anjoulie mengaku dia sendiri mulut pedas tetapi mestilah tahu adab. Pernah nampak selebriti lain seperti Neelofa atau Dato Siti Nurhaliza buat review begitu? Anju beritahu mereka yang terlibat dalam media seperti instafamous dan influencer memang akan mencari peluang untuk fame (viral) walaupun sekejap. Zarina juga buat rujukan tentang isu viral seorang founder produk kecantikkan yang memarahi pengawal keselamatan hanya kerana diminta memakai topeng muka (facemask).

Apa terjadi dengan RESTOREN 35 selepas tular?

Restoren 35 bukan calang calang sebenarnya dan tidak dinafikan menu lauk pauk yang disajikan seperti masakan dari air tangan kita sendiri. Ini yang telah dikongsikan oleh bukan seorang dua tetapi ramai pelanggan yang telah menjamu selera disitu.

Jadi apa terjadi selepas tular? Selalu kalau tular sudah pasti akan menarik minat sesorang untuk merasai adakah benar apa yang telah diperkatakan. Seorang pengguna Facebook bernama Halimatussaadiah Salleh telah memuat naik 1 status berserta gambar Restoren 35 hari ini dan apa yang terjadi amat mengejutkan.

Tengok pada gambar yang telah dikongsikan oleh beliau, betul betul menaikkan selera pada siapa yang melihatnya. Bukti tular sudah ada apabila orang ramai mula menyerbu Restoren 35.

BERATUR SAMPAI KE LUAR

Sumber : Instagram Zarina Anjoulie / Facebook Halimatussaadiah Salleh

Artikel : AwattSyeikhh Network

Tular Usahawan Buat Riviu Produk Tapi Kena Keluar Dari Kedai. Lelaki Ini Tampil Pertahan Pemilik Kedai Dan Cerita Kisah Sebenar Eira Aziera Yang Mungkin Ramai Tak Tahu

Isu video tular membabitkan seorang influencer wanita bernama Eira Aziera yang ditngking pemilik kedai ketika sedang membuat live masih hangat diperkatakan ramai.Memang tidak dinafikan berdasarkan video tersebut kedengaran agak jelas pemilik kedai itu menngking Eira agar tidak membuat live dan mempromosikan produk di dalam kedainya.

Mungkin juga niat makcik itu sekadar mahu menegur. Tapi tidak kedengaran pula kata-kata makcik kedai itu mengh4lau keluar.Yang dengar cuma makcik tu cakap, “Kedai makan tak boleh buka produk. Selepas makan balik, (sebab) PKP”.

(Dalam video memang jelas Eira sibuk mempromosikan produk kesihatan beliau)Namun yang menjadi hangat apabila orang yang ditegur tak kurang lantang mulutnya.Terus dibalas kata-kata makcik tuan kedai itu kononnya dia niat mahu membantu mentular’kan kedai makcik itu dan tak sepatutnya dia kena ‘sound’.

Dan selebihnya adalah ayat-ayat yang tersembur keluar dari mulut Eira yang tak sanggup nak dengar.Ada yang kata Eira tidak ditngking..Eira minta orang ramai tengok balik video.Susulan dari video itu juga terdapat beberapa orang yang tinggalkan komen mengatakan makcik restoran tersebut tidak memak1 hamuun Eira.

Disebabkan itu Eira meminta semua untuk melihat kembali video LIVE tersebut dan nilaikan sendiri.Lelaki ini sahut cabaran dan dengar balik video..Individu bernama Eryzal Edry mengikut saranan Eira Aziera dan melihat kembali LIVE tersebut dan memberi pendapat memberi pendapat beliau.

Berdasarkan semakan, Eryzal mempunyai lebih 7 ribu pengikut di Facebook dan banyak berkongsi tentang isu semasa.Berikut komen beliau.” Kawan-kawan aku tag dekat aku video ni dari semalam.. suruh tengok video ni.. tapi malam ni baru sempat tengok.

” Masa tengah tengok video ni, aku ada dengar tuan video sendiri cakap minta warganet ulang tengok balik video dia dan minta untuk menilai..” Pengajaran dan Peringatan yang dapat hasil dari tengok video ni.. bila satu tahap kita dah berada diatas, bersikap lah merendah diri walaupun dah pusing satu malaysia.. jangan sombong jangan ego sampai buat diri rasa tercabar kalau kena tegur..

” Bila kita rasa diri kita hebat dan follower ramai.. kita lah yang akan rasa kita sentiasa betul. sampaikan melalui reaksi balas kita sendiri pun tak menjadikan kita betul.” Kedudukan atau apa yang dimiliki sekarang bukan nya boleh berkekalan pun. dan siapalah kita boleh tau bila aj4l seseorang.

Asalnya dulu orang susah..” Eira ni asalnya dulu orang susah..peniaga pasar malam je.. patut tiada istilah dia nak pandang sinis walaupun pakcik tu pakai kain pelekat..” Tapi tu lah setelah apa yang dia ada sekarang ni.. Kesenangan, kemewahan, bangga dengan followers/ pengikut yang dia ada.. dia rasa selama ni apa yang dia buat tiada halangan.. tiada orang mnghalang..

” Bak kata dia dah pergi satu malaysia (je pun) itu yang buat dia rasa “Tercabar” bila jadi macam tu. Dari situ timbul la keegoan dan lahir lah kes0mbongan dan keangkuhan diri.” Padahal benda mudah je, kita masuk kedai orang, orang larang tak bagi live, minta maaf dan tutup live. tak nak tutup live pun tak apa.

” Tapi tak payah la menyambung sampai almost dalam 30 mnit tu kau kutuk, ckp mcm mcm kt makcik tu dan menghasuut orang ramai dalam live tu.” Dari reaksi balas kau tu pun, kau sendri yang meng’tular’kan betapa teruknya diri kau, as a influencer, alangkah lebih bagus kau memberikan reaksi balas yang positif dari kejadian tu. Mesti ramai yang akan respect.

” Dan tak perlu lah kau guna sentimen melayu untuk pertikaikan macam kau cakap, macam ni ke orang melayu.. sedangkan apa yang keluar dari mulut kau tu.. tak tau la kalau kau bukan orang melayu”Pendapat admin pula, mungkin ada betul pendapat Eryzal. Sebaiknya adalah tidak perlu mengeluarkan pelbagai kata-kata c4cian kepada makcik itu.Cukup kita ‘blah’ saja dari kedai itu kalau rasa tak suka. Sekian.

Sumber : Facebook Eryzal Edry