Ada yang kata gimik dan sebagainya. Akhirnya Shuk Sahar tampil bongkarkan hal sebenar membuatkan orang tergamam

Artis

Lumrahlah bagi seorang artis akan dikejar lampu sorot. Bahkan bukan sahaja menjadi bualan media, gerak geri mereka juga akan raih perhatian sesetengah warganet atau tntera bawang yang yang sukakan kisah hangat selebriti tanah air.

Tak kisahlah artis tu popular ke tak tapi selagi ada nama dan pernah keluar di mana mana platform, maka tadahlah telinga dan keringkan hati untuk dengar kritikan warganet dan pelbagai ragam dari warganet itu sendiri. Itulah lumrah seorang selebriti.

Baru baru ini, makcik pakcik bawang mula membincangkan isu video pengacara dan pelawak iaitu Shuk Sahar yang pernah tular gara gara menduakan isterinya dan kini muncul dengan cerita dis3rang ketika menjual air minuman di tepi jalan sekitar Wangsa Maju,KL. Kelihatan lelaki itu menterbalikkan bekas air minuman jualannya itu.

Berdasarkan apa yang dilihat dalam video yang mula tular sejak Rabu lalu itu, Shuk seakan tidak mengenali individu berkenaan.Dalam kejadian itu, gerai minuman diusahakan Shuk bersama pembantu peribadinya, Iskandar Nurzaman diterbalikkan lelaki terbabit yang berang selepas ditegur Iskandar kerana menyindir Shuk.

Kejadian yang berlaku apabila lelaki itu mengeluarkan kata-kata berbaur provokasi dan bernada sinis dan mentertawakan Shuk yang perlu berniaga air di tepi jalan selepas ditamatkan kontrak sebagai penyampai radio kerana kesilapan sendiri.

Manakala ada di antara mereka mula melakukan siasatan ala ejen Nora Zain sekali gus membongkar beberapa kesilapan kecil yang mengukuhkan lagi pendapat mereka bahawa adegan ‘5erangan kurang padu’ itu hanyalah lakonan dan helah saja.

Menerusi di Twitter, ramai juga yang berkongsi video itu dan pada masa sama meluahkan pendapat masing-masing. Ada yang menganggap itu sebagai strategi untuk meraih perhatian dan strategi Shuk mempromosikan perniagaannya.Seorang pengguna Twitter menulis,

“Demi sebuah ‘tular'”, manakala seorang lagi menulis, “Susah sangat ke nak promosi macam orang lain. Cakap, jual dekat sekian sekian, dari pukul berapa sekian sekian. Nak juga buat cara begini.””Tengok pun dah tahu berlakon,” tulis seorang pengguna Twitter yang lain.

Dan lebih teruk Facebook, ada pengguna laman sosial itu yang menimbang situasi yang berlaku secara bernas.”Aku tengok dah ‘live’ dia tu, sebab tu aku kata nampak macam ‘content’. Yelah, tiba-tiba saja. ‘Provoke’ pun macam apa saja. Air dalam balang tu pun sikit, lepas tu berniaga dekat tempat yang susah orang berhenti.

“Orang pertama yang beli tu pun boleh nampak dah lama ada dekat tepi tu tak jauh dari mereka berniaga. Barang dia meniaga pun tak banyak. Kuantiti air tu pun sikit. Dari cara ‘brother’ tu ‘provoke’ pun macam apa saja. Tiba-tiba datang, lepas tu yang baju merah tu pun eh tiba-tiba nak marah macam tak ‘ngam’ pulak cara mereka nak berbalah.

“Kalau betul apa yang jadi ni, maksud aku kalau betul bukan ‘content’, memang patut pun ‘brother’ Myvi tu kena tindakan. Kalau betul benda ni, apa yang ‘bro’ Myvi tu buat memang tak patut,” tulisnya.Daripada apa yang berlaku, kita mungkin boleh simpulkan dari dua perspektif.

Pertama, mungkin itu cara Shuk melakukan promosi dan gimik bagi melariskan perniagaan atau namanya.Yang kedua kita patut memuji kesungguhan Shuk yang benar-benar bekerja keras untuk meneruskan kelangsungan hidupnya sekeluarga. Kita adalah orang luar yang melihat dari luar dan tidak tahu apa yang berlaku dalam kehidupannya.

Sementara itu, Shuk dalam kenyataannya kepada HM semalam menafikan dia melakukan gimik atau menampilkan lakonan dalam video itu.”Orang nak cakap dan anggap apa pun, biarlah. Apa yang penting saya mencari rezeki halal. Tiada apa yang saya nak komen lagi.

“Pada sesiapa yang kata saya cuba berbohong dengan membuat drama untuk strategi pemasaran jualan itu, saya reda. Ini kerana kalau dijelaskan perkara sebenar pun, orang akan kata macam-macam juga,” katanya.Pada masa sama, Shuk juga sudah berjumpa dengan lelaki terbabit dan mereka juga sudah saling memaafkan.Dia juga tidak membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Lepas Viral Tentang Video Individu Terbalikkan 2 Tong Air Shuk Sahar. Sekali Tiba Tiba Individu Tu Tampil Jumpa Shuk Sahar. Rupanya Ini Yang Terjadi.

Pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar redha dikatakan tidak jujur dan sengaja menimbulkan drama kononya gerai jualan airnya disrbu semata mata untuk viral dan marketing percuma. Shuk ketika dihubungi dedahkan, dia sedar masa ini jika menjelaskan perkara sebenar sekalipun tetap akan dikatkan yang dia tidak jujur.

“Saya redha jika ada yang kata saya ini tidak jujur dan sengaja buat drama sebab nak viral atau free marketing. Ditanya samada dia akan membuat l.aporan polis, Shuk berkata pemuda tersebut telahpun memohon maaf kepadanya menerusi mesej peribadi di Instagram (IG).

“Dari awal lagi saya tidak bercadang untuk membuat laporan polis. Cuma saya bersyukur kerana pemuda tersebut sudah pun memohon maaf. “Dia DM saya di IG selepas mengetahui video yang saya rakam di Insta Story menjadi tular. Dia berjanji untuk bertemu saya dalam masa terdekat.

“Saya tidak menyimpan dndam dan saya maafkan dia serta bersedia untuk bertemu dengannya,” katanya. Terdahulu, Shuk telah memuatnaik septong video gerai minumannya disrbu seorang pemuda tidak dikenali ketika sedang berniaga di Wangsa Maju.

Pemuda tersebut juga bertindak agresif dengan menterbalikkan meja yang menempatkan dua tong air sehingga dia terpaksa menghentikan jualan. Dalam perkembangan lain selepas kehilangan kerjaya sebagai penyampai radio, Shuk berkata dia yakin ada rezeki buatnya nanti.

“Saya tidak berputus asa. Saya hanya mahu fokus dengan apa yang saya buat sekarang iaitu kedai makan saya. “Sabtu ini kedai makan saya di Denai Alam akan mula beroperasi dan saya berharap agar semuanya berjalan lancar,” katanya positif.

Tambah Shuk lagi, dia juga akan meneruskan perjuangan di pentas Muzikal Lawak Superstar selepas program tersebut dihentikan kerana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). “Alhamdulillah masih ada rezeki buat saya. Terima kasih kepada semua yang selalu memberikan kata-kata positif dan semangat,” katanya.

Brader Myvi Putih Datang Jumpa Shuk

Menurut Shuk, dia akan menurukan balik video ketika kejadian tersebut. “Alhamdulillah biar ramai kawan jangan ramai musuh.” tulis Shuk. Terdahulu media melaporkan Natija.h daripada krisis rumah tangga dan ketidak setiaan yang dilakukannya, Shuk kini bukan sahaja digntung tugas, pengurusan radio milik Media Prima tersebut sudah membuat keputusan menamatkan kontrak Shuk sebagai penyampai Hot FM.

“Saya okay dan terima keputusan Hot FM. Saya faham mereka punya bahagian,” kata pelawak popular, Shuk Sahar berhubung penamatan kontraknya sebagai penyampai radio Hot FM yang berkuat kuasa hari ini. Shuk, 35, atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar berkata, dia menerima keputusan tersebut dengan hati terbuka dan beranggapan itu keputusan terbaik pihak pengurusan stesen radio terhadap dirinya. “Apa pun, keputusan yang dibuat ini adalah yang terbaik buat Hot FM. Jadi saya terima, cuma buat masa sekarang saya belum bersedia untuk bercerita lanjut. Beri saya ruang dalam tempoh sehari dua ini,” katanya

Kredit : Gempak/Shuk

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Macam Dah Rancang Je. Kecoh Pasal Kedai Air Shuk Sahar Diterbalikkan. Sekali Warganet Perasan Benda Lain Lepas Tular Pasal Video Tu.

Disindir berniaga gara-gara kini sudah kehilangan pekerjaan, pelawak dan pengacara kontroversi, Shuk Sahar, 35, mengaku masih terkejut dengan tindakan seorang lelaki asing yang singgah ke gerai minuman dan menolak barangan jualannya.

Menurut shuk, semasa kejadian, dia bersama pembantu peribadinya, Iskandar Nurzaman, 23, sedang berniaga air minuman di tepi jalan di kawasan tersebut sebelum didatangi seorang lelaki berbaju hitam yang menaiki kereta Myvi berwarna putih.

“Dia memberhentikan kenderaanya di depan gerai, tetapi dari awal lagi saya sudah rasa pelik, dia pegang telefon seolah-olah sedang merekod video. Saya dan Iskandar tanya dia mahu beli minuman yang mana sebelum tiba-tiba diperli oleh lelaki itu.

“Berang dengan tindakannya, Iskandar cuba mempertahankan saya sebelum lelaki tersebut bertindak agresif dan cuba mengasari saya. Saya cuba halang dan mungkin kerana tidak puas hati, dia kemudiannya menolak barangan jualan di meja sebelum pergi begitu sahaja,”katanya.

Shuk berkata demikian ketika dihubungi Utusan Malaysia berikutan kejadian tersebut yang berlaku di Wangsa Maju, hari ini. Bagaimanapun,menurut Shuk, dia tidak marah dengan apa yang berlaku sebaliknya kebingungan dan tertanya-tanya apakah motif sebenar lelaki berbaju hitam tersebut.

“Saya sempat tengok nombor plat keretanya tetapi tak akanlah saya nak sebarkan pula. Buat masa sekarang, saya tengok dulu macam mana, kalau perlu buat laporan polis, mungkin saya akan pergi ke balai. “Saya cuma nak tahu kenapa dia tergamak buat begitu dan apa niatnya sebab seolah-olah dia memang mahu cari pasal sejak dari awal,”katanya.

Tersebar gambar sebelum kejadian

Dalam pada itu, rata-rata warganet meraskan aksi terbalikkan gerai tersebut seperti sudah dirancang dan merupakan satu lagi gimik seperti yang di lakukan oleh Shuk dan Isteri sebelum ini dalam usaha mereka untuk melariskan produk

Berikut gambar yang tersebar sebelum kejadian di mana kelihatan kereta myvi puteh seoalah-olah sudah bersedia. Tidak dapat dimastikan sejauh mana dakwaan ini, apa-apa pun kita tunggu kenyataan lanjut dari Shuk Sahar

Shuk sebelum ini terpalit dengan beberapa kontroversi membabitkan rumah tangganya dengan isteri, Rossalennah Natassyiah Asshaferah, 24. Dia juga menjadi bahan bualan ramai berikutan perluctan jawatannya sebagai penyampai radio Hot FM baru-baru ini.

Natijah daripada kriss rumah tangga dan kecuranganan yang dilakukannya, Shuk kini bukan sahaja digantung tugas, pengurusan radio milik Media Prima tersebut sudah membuat keputusan menamatkan kontrak Shuk sebagai penyampai Hot FM.

“Saya okay dan terima keputusan Hot FM. Saya faham mereka punya bahagian,” kata pelawak popular, Shuk Sahar berhubung penamatan kontraknya sebagai penyampai radio Hot FM yang berkuat kuasa hari ini. Shuk, 35, atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar berkata, dia menerima keputusan tersebut dengan hati terbuka dan beranggapan itu keputusan terbaik pihak pengurusan stesen radio terhadap dirinya.

“Apa pun, keputusan yang dibuat ini adalah yang terbaik buat Hot FM. Jadi saya terima, cuma buat masa sekarang saya belum bersedia untuk bercerita lanjut. Beri saya ruang dalam tempoh sehari dua ini,” katanya Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Utusan Online

Muat Naik Video Macam Perli Warganet. Tak Boleh Berdiam Akhirnya Isteri Shuk Sahar Tampil Bersuara Lantang Beri Penjelasan Buat Warganet Terkedu.

Berikutan isu kemelut rumah tangga yang melanda pelawak Shuk Sahar dan isteri, Rossalennah Natassiah Asshaferah tempoh hari, warganet ibarat ‘mencurahkan minyak ke dalam api’ apabila mereka membuat pelbagai spekulasi berkenaan wanita itu.

Mesra disapa Sera, semalam dia berkongsi satu posting di laman sosial Instagram miliknya untuk menjelaskan perkara sebenar berkaitan tuduhan warganet yang mendakwa dirinya ‘memerli warganet’ melalui video yang dikongsi di aplikasi TikTok sebelum ini.

Jangan la ftnah!

“Ada yang kata Sera perli warganet pasal buat video ini. Sedangkan video ini 14 Disember 2020. Kenapa takda yang nak betulkan bila Sera cakap video ini ftnah. “Memang nak ‘pickup’ cerita yang fitnah ja. Kebenaran korang tak nak pickup pula sebab takut kena balik pula sebab share info tak betul,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Selain itu, wanita tersebut turut memberi maklum balas terhadap segala kritikan dan thmahan yang warganet lontarkan kepada dirinya selama ini. Ini kerana sebelum ini, warganet mengkritik Sera kerana ibu kepada dua cahaya mata itu membuka aibnya sendiri di laman sosial dengan berkongsi tentang kemelut rumah tangganya. Menepis tuduhan itu, Sera menegaskan bahawa dia sudah lama menjaga aib suami tetapi makin dihimpit pelbagai provokasi. Justeru itu, dia memilih untuk bersuara bagi membela rumah tangganya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata pengikut Sera membanjiri dengan kata-kata semangat buat wanita itu agar kekal tabah menghadapi segala ujian dalam hidupnya. Malah, ramai juga yang memuji keberaniannya untuk berterus-terang dalam isu berkenaan.

Warganet salah sangka

Dalam pada itu, ada juga warganet yang menasihati Sera secara ikhlas supaya dia tidak mengulanginya kembali, yakni berkongsi masalah rumah tangga di laman sosial. Baginya, adalah lebih baik jika ia diadukan kepada Allah SWT.

Baguslah Sera berani memberi penjelasan untuk menjernihkan suasana. Tiadalah warganet tertanya-tanya apa sebenarnya berlaku di sebalik semua ini. Apa pun, semoga rumah tangga mereka berdua kekal bahagia hingga ke syurga hendakNya!

Sumber: Instagram @rossa.sera

Baru Je Semalam Kontrak Ditamatkan Oleh Hotfm. Mengejutkan Ini Yang Terjadi Dekat Ig Shuk Buat Ramai Yang Terkedu.

Semalam, pihak pengurusan Hot FM menerusi Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd. Tahrim berkata, mereka telah menamatkan kontrak perkhidmatan Shuk Sahar sebagai penyampai radio Hot FM berkuatkuasa serta merta.

Selamat Tinggal Shuk 

Ini berikutan, siasatan dalaman syarikat mendapati Shuk telah ingkar kontrak dan terma perjanjian dan difahamkan Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri bin Mohamed Sahar telah dimaklumkan mengenainya.

“Kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM ditamatkan berkuatkuasa hari ini. “Selepas selesai siasatan dalaman mendapati berlakunya pelanggaran terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam kontrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM. “Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya dalam sebuah kenyataan

Warganet Gesa Shuk Tukar Nama 

Dalam pada itu, menerusi carian Murai.my pada Instagram pelawak itu mendapati nama yang didaftarkan pada platform itu masih menggunakan @shuk_hotfm sehingga artikel ini ditulis (19 Februari 2021). Manakala pada bahagian profil juga masih tertera ‘HotFM DJ Announcer’ merujuk kepada tugasnya sebelum ini.

Menjengah kepada ruangan komen hantaran terbaharu Shuk, rata-rata warganet mengkritik dan menggesa agar dia menukar namanya dengan kadar segera memandangkan dia tidak lagi bersama stesen radio berkenaan.

Namu begitu, ada diantara mereka meminta agar diberikan ruang buat Shuk untuk kembali ke fasa baharu dalam hidupnya. Terdahulu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digantung sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan siasatan dalaman secara terperinci berhubung isu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Difahamkan segmen kendaliannya terdahulu bersama rakan penyampai, Fizie menerusi Geng Pagi Hot (GPH) diberi nafas baharu apabila memperkenalkan pelakon, penyanyi dan pelawak Mark Adam sebagai gandingan baharu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: MURAI.MY

Akhirnya Pihak Hotfm Beritahu Keputusan Yang Di Ambil Terhadap Shuk Sahar Selepas Dia Digantung Kerja. Tak Sangka Sampai Macam Ni Sekali Tindakan Yang Dikenakan Pada Shuk Sahar.

Krisis rumah tangga dan isu tidak setia melibatkan penyampai radio Hot FM iaitu Shuk Sahar akhirnya memakan diri apabila siasatan dalaman pihak pengurusan stesen itu mendapati dia bersalah. Menurut Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd Tahrim, keputusan itu dicapai selepas siasatan dalaman syarikat mendapati Shuk telah ingkar kontrak dan terma perjanjian.

“Kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM ditamatkan berkuatkuasa hari ini. “Selepas selesai siasatan dalaman mendapati berlakunya ingkar terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam kontrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM.

“Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya menerusi satu kenyataan media.

Pada 24 Januari lalu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digntung sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan siasatan dalaman yang terperinci berhubung lsu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Pada Isnin lalu, Hot FM mengumumkan penyanyi dan pelakon Mark Adam merupakan penyampai baharu segmen GPH. Mark bergandingan bersama seorang lagi penyampai iaitu Fizie bagi memeriahkan GPH selepas pengunduran Shuib pada hujung Januari lalu.

Dalam pada itu, Anida berkata pemilihan Mark Adam sebagai penyampai GPH dapat memberikan nafas baharu kepada stesen radio berkenaan. “Selepas Shuib berundur dari Hot FM, kami sudah merancang untuk memberi ‘facelift’ kepada GPH dengan kemasukan Mark Adam.

“Reputasi Mark sebagai penghibur yang versatil memberikan nafas segar untuk segmen GPH. Harapan kami agar para pendengar akan terus menyokong Hot FM dan kami menjanjikan pengisian yang terbaik buat semua khususnya pendengar setia Hot FM,” ujarnya.

GPH bersiaran setiap hari Isnin hingga Jumaat bermula pukul 6 pagi hingga 10 pagi.

Shuk terpalit dengan konntroversi selepas tersebarnya video dia berlaku tidak setia terhadap isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah dan didakwa mempunyai h.ubungan dengan wanita lain. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Kredit : Mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Isteri Shuk Sahar Jadi Perbualan Hangat Warganet Pula Bila Dia Dikatakan Perli Sana Sini. Ramai Yang Bengang Bila Sera Tunjuk Belagak Dengan Melontarkan Kata Kata Ni.

“Kenapa kena hasut orang lain suruh benci aku sekali? Takleh jatuhkan aku sorang-sorang eh?” Cerita berbaik-baik antara pelawak, Shuk Sahar dengan isterinya, Rossalennah Natassiah Asshaferah (Sera) baru sahaja reda, namun ianya kembali diperkatakan apabila Sera sendiri yang seakan meledakkannya.

Di platform Tik Tok, Sera yang memakai cermin mata hitam sambil  bersandar di kerusi melontarkan kata-kata tersebut. Lebih menunjukkan kuasa wanita apabila Sera membuat gaya seolah-olah berlagak dengan beberapa kali membuat simbol memanggil dan ‘memtng leher’ diiringi gelak ketawa membuatkan warganet berbelah bahagi pendapat.

Dah kenapa? Bagi mereka yang menyokong Sera menyatakan ianya perlu dilaungkan supaya orang yang dengki dengan kebahagiaan mereka akan terduduk. Namun, bagi mereka yang menyampah dengan pengisian sebegini menegaskan bahawa Sera lah yang meuar-uarkan di media sosial, jadi kenapa? Tak boleh jatuhkan Shuk seorangkah?

Tidak puas memberi komen di hantaran tersebut, ada pula warganet yang marah Sera di hantaran pada bulan Disember 2020, iaitu ketika Sera mempertahankan suaminya yang dituduh tdak setia.

Mungkin Sera tidak bermaksud memerli warganet dan menujukan kepada orang lain. Namun dengan perkongsian sebegini membuatkan warganet mula mengungkit mengenai kisah lama. Jadi, anda rasa perlu kah mereka yang terlibat kes panas begini, diam-diam sahaja?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Sumber: cari

Semalam Tular Video Shuk Sahar Hadiah Kan Hantaran Mahal Pada Isteri Untuk Ambik Hati. Tapi Warganet Perasan Ini Reaksi Isteri Shuk Jadi Buah Mulut Ramai.

Selepas tular tentang pergolakan rumahtangga di antara pelawak Shuk Sahar dan isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau Sera di media sosial, baru-baru ini pasangan ini sekali lagi menjadi tumpuan bila Shuk tiba-tiba join IG Live Sera dengan lengkap berpakaian pengantin.

Dalam video tersebut, Shuk yang telah meminta izin untuk join live dan membuat prnk kononnya ingin berkahwin lain sebelum muncul depan rumah Sera dengan rombongan meminang lengkap dengan hantaran. Dapat dilihat Shuk telah memberikan beberapa hantaran mahal untuk isterinya sebagai tanda untuk meyakinkan Sera dengan kesungguhan dia untuk memperbaiki hubungan mereka.

Kita bukannya nak memujuk tapi untuk yakinkan you.”

Pun begitu, walaupun Sera tak tunjukkan apa yang dia betul-betul rasa dengan kejutan dari Shuk itu, warganet perasan yang isteri penyampai radio ini kelihatan tak selesa dengan kemunculan suaminya itu. Malah, warganet juga turut tunjukkan dalam keratan video itu, semasa Shuk cuba pegang bahunya, Sera telah mengelak dan menjauhkan diri dari Shuk. Tak berputus asa, Shuk cuba sekali lagi pegang bahu isterinya tapi Sera tetap cuba jauhkan diri…

Macam yang korang tengok dalam video tu, selepas cubaan pertama Shuk cuba pegang bahu Sera, isterinya ini telah mengelak dan berjalan ke depan sambil memeluk tubuh. Untuk pengetahuan korang, menurut Body Language Project,

perbuatan memeluk tubuh ini biasanya dibuat bila seseorang rasa tak selamat atau bersifat mempertahankan diri kerana bila tak nak tunjukkan perasaan sebenar, dorang akan p.eluk tubuh sendiri untuk tenangkan diri. Mungkin Sera tak selesa kot Shuk pegang dia masa tengah live untuk promosikan produk. Macam tak manis gitu. Apa pun kita doakan je lah yang terbaik untuk dorang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: LM