Suami selamba kahwen lain masa bini dlm hospital tgh tk sedarkan diriiii. Terkejuttttt lepassssss 5 tahunnnnnn bini tetiba sedarkan diriii. Terperanjat bini tgk apa yg jadi. Akhirnya ini yg terjadi.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Hi, Aku Hanisah. Adik bongsu dari 6 beradik. Yang sulung abang. Yang lain semua kakak. Aku sekadar nak berkongsi cerita, meluah rasa, sebab semua orang dalam family aku decided not to comment anything. (Btw, kalau korang ade tengok drama Hi-bye Mama, kisah yang terjadi dalam family aku lebih kurang macam tu […]

Continue Reading

Tak boleh macam ni sayang. Masih sakit kan tu. Rehat dulu nanti bila dah ok boleh buat ank. Suami sempat bergurau lepastu bini cubit lengannya. Lepas seminggu bini di hospital dokter benarkan pulang. Bila sampai dirumah ini yg terjadi.

“Nad, saya tahu kau pernah heart broken. Saya tahu kau menulis dan bila saya baca kisah Hapus Airmata, kau betul-betul buat saya tenggelam dalam airmata. Saya teruskan lagi sambung baca cerita yang lain dan saya tahu wanita ini sudah cukup terluka hatinya dan tengok apa yang diberi pada kau.” “Kau selalu share tentang kisah benar […]

Continue Reading

Awek dalam hospital tapi pakwe boleh pergi holiday dgn ex tido satu katil. Tiba tiba pakwe buat sesuatu yg membuatkan awek dia tergamam. Terkedu bila dapat tahu siapa sebenarnya pakwe dia.

Foto sekadar hiasan. Semalam aku ada terbaca artikel ‘Allah Uji Apa Yang Kita Sayang’ by Esya. Kisah dia ni sama macam dengan kawan aku yang aku namakan sebagai Balqis. Kawan baik aku. Kawan aku yang masih di fasa melayan kecewa yang aku harap akan berakhir dengan cepat walaupun aku tahu mustahil. Balqis pernah bertunang dengan […]

Continue Reading

Bini dalam hospital tengah tak sedarkan diri tapi suami boleh kahwin lain. Lepas lima tahun bini tiba tiba sedarkan diri. Terkejut bini tengok apa yg jadi. Akhirnya ini yang berlaku

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Hi, Aku Hanisah. Adik bongsu dari 6 beradik. Yang sulung abang. Yang lain semua kakak. Aku sekadar nak berkongsi cerita, meluah rasa, sebab semua orang dalam family aku decided not to comment anything. (Btw, kalau korang ade tengok drama Hi-bye Mama, kisah yang terjadi dalam family aku lebih kurang macam tu […]

Continue Reading

Gadis ni masuk hospital gara gara putus cinta. Mengejutkan bila tiba tiba doktor lelaki tu selamba je datang tak pakai apa apa. Akhirnya ini yang jadi pada gadis tu.

Gadis ni masuk hospital gara gara putus cinta. Mengejutkan bila tiba tiba doktor lelaki tu selamba je datang serbu tak pakai apa apa. Akhirnya ini yang jadi pada gadis tu. Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum. Sebagai intro, aku Nur Dhuha, seorang surirumah, lewat 20 an. Cukup skadar itu saja. Apa yang bakal aku coretkan dekat bawah […]

Continue Reading

Gadis ni dalam hospital pakwe dia boleh pergi bercuti dengan ex tidur sekatil. Tiba tiba pakwe dia buat sesuatu yang membuatkan dia terkedu. Terkejut bila tahu siapa sebenarnya pakwe dia.

Foto sekadar hiasan. Semalam aku ada terbaca artikel ‘Allah Uji Apa Yang Kita Sayang’ by Esya. Kisah dia ni sama macam dengan kawan aku yang aku namakan sebagai Balqis. Kawan baik aku. Kawan aku yang masih di fasa melayan kecewa yang aku harap akan berakhir dengan cepat walaupun aku tahu mustahil. Balqis pernah bertunang dengan […]

Continue Reading