Abg jenis yang ikut je cakap mak. Bila makkk suruh kahwin pun abg ikut je. Mengejutkan rupa rupanya bila dah kahwin dia tak penah sentuh isteri sendiri. Akhirnya kantoi rupanya ini perangai abang.

Hello semua, aku nak share kisah abg aku dan kakak ipar aku. Aku bukan nak masuk campur hal rumah tangga diorang, sekadar nak share kisah diorang saje. Abg(Paih, 26) dan kakak ipar(yaya, 22). Diorang baru setahun berkahwin, tapi kahwin bukan atas dasar cinta, kahwin sebab mak aku atas sebab tertentu, yaya ni student degree dekat […]

Continue Reading

Suami jatuhkan talak 3 kt bini lepas tujuh tahun kahwin. Pelik bini rasa seronok bila ditalakkan. Rupanya sebelom suami jatuhkan talak ini yg suami buat kt dia smpai dia rasa tk boleh nk tahan dan bahagia dpt tittle janda.

Dilepaskan Suami Talak 3 Selepas 7 Tahun Berkahwin, Namun Ia Hari Paling Bahagia Buat Wanita Ini. Tiada wanita yang inginkan perpisahan berlaku dalam rumahtangga yang dibina. Namun tatkala, rasa cinta semakin hambar, maruah diri dan kehormatan bagai dipijak-pijak serta hilang segala kepercayaan buat insan yang bergelar suami, inilah nokhtah keputusan yang dirasakan paling bahagia. Ikuti […]

Continue Reading

Gadis ni hamil ank pakwe lepastu kena paksa kahwin dgn pakwe. Masa hamil ank nombor 3 waktu tgh pantang suami buat mcm mcm kt gadis ni. Akhirnya ini yg berlaku.

Foto sekadar hiasan.Assalamualaikum. Nama aku Safiya berusia 29 tahun merupakan ibu kepada tiga cahaya mata. Aku menulis disini kerana ingin bertanyakan pendapat pembaca semua. Aku kini hanya tinggal 29 hari (semasa menulis kisah ini) sebelum hari perbicaraan. Sebelum aku mulakan kisah dengan lebih lanjut. Mari aku ceritakan latar belakang aku. Aku semasa bersekolah dulu merupakan […]

Continue Reading

Gadesssss ni lagi beberapa hari je nk kahwen tapi ayah dia pergi menghadapppppp illahi. Abg yg jadi wali. Tergamam bile abg dia naikkan duet hantarannnnnn sampai mcm tu sekali. Hingga gades ni rasa mcm nk batalkan majlis pernikahan tu. Akhirnya ini yg berlaku.

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Nama aku ivy,story aku ni real zaman yg pernah aku lalui sebelum ni,harap siapa yg baca dapat bertenang sehingga habis.Semoga ia dapat dijadikan pengajaran buat semua.Aku berasal dari selatan tanah air,Batu pahat,Johor. Zaman aku kahwin dulu… iyalah… 12 tahun yang lepas.. keluarga aku tidak berapa terdedah pada majlis kahwin yang simple untuk […]

Continue Reading

Laki ni suamiiiii orang tapi ada makwe simpanan. Nk masok 5 tahun kapel laki ni ajak makwe simpanan dia kahwin tapi makwe dia taknak. Dia tak boleh nak terima dan tak sanggup akhirnya ini yg dia lakukan kat makwe dia.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Aku Zhaf. Umur awal 40-an, dah berkahwin dan dikurniakan 3 orang anak. Aku cuma nak berkongsi kisah hidup aku sebagai seorang lelaki yang nyaris terperangkap dalam dunia p0ligami 5 tahun lepas. Aku berkenalan dengan seorang gadis, aku namakan R, di universiti. Kami sama sama sambung pengajian di peringkat Sarjana. Jarak umur […]

Continue Reading

Masa suami buka hadiah kahwin selamba je ex bf hantar gambar berlaga pipi sebagai hadiah. Mengejutkan malam tu juga wanita tu bergelar janda suci.

Assalamualaikum. Nama aku Mira. Aku berumur 26 tahun-1992. Cerita sangat panjang sebenarnya. Namun aku ringkaskan sedikit. Hari di mana aku convo di sebuah IPTA, Aku diberitahu telah dipinang oleh seorang ustaz dan ibu bapa aku langsung menerimanya. Aku hanya mampu menurut kan kehendak mereka kerana bagi aku pilihan dan restu dari ibu bapa adalah penting […]

Continue Reading

Bukan sorang tapi dah banyak laki yang gadis ni layan. Semua laki bagi duit kat dia semata mata dapat tidur sekali. Satu hari mak ayah dia suruh kahwin. Terkejut dia bila dapat tahu perangai bakal suami dia macam ni.

Salam semua pembaca, Cerite ni saya pendam dah hampir 13 tahun. Tiada siapa yang tahu termasuk suami sendiri. saya bukan nak bukak aib sndiri. Tapi saya kene luahkan juga. mungkin dengan meluah dan menulis tanpa orang kenal siapa saya. boleh meringan sikit rasa sakit dan bersalah di hati saya huhuhu. Biarlah saya perkenalkan diri saya […]

Continue Reading

Gadis ini terkejut bila lagi seminggu nak kahwin tunang ajak duduk serumah. Gadis ini menolak. Lepas je nikah gadis ini dihenyak hari hari sehingga satu hari dia datang bulan dan ini yang terjadi.

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Assalamualaikum… Tahun ini tahun ke 5 aku berkahwin buat yang kali kedua… Maknanya dah 10 tahun aku bebas… Allah je tahu perasaan aku lepas ex aku jatuhkan talak. Abang aku, mak aku dan ayah aku yang teman aku di mahkamah menangis kesyukuran… Syukur mereka dapat anak mereka semula… Aku anak perempuan tunggal […]

Continue Reading

Perangai kakak memang pelik sikit. Suka pakai seluar ketat sampai nampak lurah. Masa nak kahwin pun mak taknak ambil tahu. Sehingga lah 1 hari ini yang terjadi pada kakak.

Firstly I minta maaf sebab cerita ni agak panjang. Kisah nya bila nak kata parents tak didik, tapi bila dah besar panjang perangai berubah jadi teruk. Kakak I salah sorang manusia mcm ni. Dari kecik kami adik beradik semua diajar jadi pembersih, tolong buat kerja rumah, bila dah besar berbakti kpd parents, n macam2 lagi […]

Continue Reading

Pandai lelaki ni ambil hati sampai dah nak kawin. Mengejutkan bila nak kawin tiba tiba lelaki ni bagi tahu sesuatu buat wanita ini terduduk.

GAMBAR SEKADAR HIASAN Salam semua, just nak share cerita je nih. Jangan kritik tau. Umur aku dah 27 tahun nih, baru memasuki fasa andartu. Sebenarnya bab jodoh nih aku takde lah nak kisah sangat. Tapi yang membuatkan aku terpikir bila ada org sekeliling aku nih yg pergi bujang bila dah tua, takda org nak jaga […]

Continue Reading