Makwe hairan tetiba jer pakwe ajak naik bukit tapi ada syarat. Pakwe suroh makwe pakai baju kurung. Bila sampai je atas bukit rupa rupanya ini yg pakwe nk buat dekat dia.

“Assalamualaikum. Pertamanya terima kasih admin sebab kongaikan cerita saya yang tak seberapa ni.saya terpanggil untuk kongsi pengalaman sendiri lepas baca kisah ‘Awak sayang ALLAH?’..kisah tersebut lebih kurang sama dengan kisah yang saya alami sendiri. Saya ni dulu memang bertudung.tapi bagai dikatalah ‘tudung tapi telnjng’. baju tu WAJIB sendat, ketat, melekat kalau tak memang saya tak […]

Continue Reading

Gades nih selamber je selak dia punya seluar dgn baju depan boyfriend dia sbb nk bagi boyfriend dia tgk keadaan dia yg sekarang mcm mana. Risau boyfriend dia tk boleh terima. Terperanjat boyfriend dia dan ini reaksi dia.

Gambar sekadar hiasan.Salam semua. saya, wanita yang telah 5 tahun berkahwin dan masih belum mempunyai zuriat. Siapa kahwin tak nak anak kan?? Begitu jugak saya dan suami. saya kesian kat suami saya yang sangat ingin zuriat. Tapi dia tak pernah bersuara hal zuriat sebab tak nak saya tertekan. saya tahu semuanya berpunca daripada saya. saya […]

Continue Reading

Hairan pakwe ajak duduk serumah. Padahal lagi beberapa hari je lagi nk nikah. Mengejutkan lepas je nikah bini dikerjakan hari hari. Satu hari bila bini period ini yg suami buat kt bini.

Assalamualaikum… Tahun ini tahun ke 5 aku berkahwin buat yang kali kedua… Maknanya dah 10 tahun aku bebas… Allah je tahu perasaan aku lepas ex aku jatuhkan talak. Abang aku, mak aku dan ayah aku yang teman aku di mahkamah menangis kesyukuran… Syukur mereka dapat anak mereka semula… Aku anak perempuan tunggal dalam lima adik […]

Continue Reading

Wanita nih dlm wad tapi boyfriend dia selamber je boleh pegi holiday dgn EX siap tidur sebantal. Tetiba boyfriend dia lakukan sesuatu yg buat dia tergamam. Terkedu bila dpt tau siapa boyfriend dia yg sebenar.

Foto sekadar hiasan. Semalam aku ada terbaca artikel ‘Allah Uji Apa Yang Kita Sayang’ by Esya. Kisah dia ni sama macam dengan kawan aku yang aku namakan sebagai Balqis. Kawan baik aku. Kawan aku yang masih di fasa melayan kecewa yang aku harap akan berakhir dengan cepat walaupun aku tahu mustahil. Balqis pernah bertunang dengan […]

Continue Reading

Laki ni menyesal sbb tk dapatkan makwe dia. Waktu couple dia sebok cari makwe lain yg lagi cun dari makwe dia. Tetiba satu hari sesuatu berlaku smpai membuatkan dia terkedu.

Hi semua, aku Ahmad. Maaf kalau confession aku ni agak panjang. Aku cuma nak meluah sikit kat sini supaya kat luar sana boleh ambik pengajaran dan tak jadi bongok macam aku. Hahaha. Aku tak leh cerita benda2 ni kat geng2 kerja aku, kang tujuh keturunan tak habis kena bahan. Jadi aku cerita kat sini supaya […]

Continue Reading

Gadess ni tgh saket tapi boyfriend selambaaaa je pergi bercuti dgn pompuan lain tidur satu bilik buat benda tk senonoh. Tetiba boyfriend dia buat sesuatu yg mengejutkan dan buat gades ni terkedu. Tergamam bila dpt tau siapa sebenarnya boyfriend dia.

Foto sekadar hiasan. Semalam aku ada terbaca artikel ‘Allah Uji Apa Yang Kita Sayang’ by Esya. Kisah dia ni sama macam dengan kawan aku yang aku namakan sebagai Balqis. Kawan baik aku. Kawan aku yang masih di fasa melayan kecewa yang aku harap akan berakhir dengan cepat walaupun aku tahu mustahil. Balqis pernah bertunang dengan […]

Continue Reading

Belum kahwin tapi dah buat macam macam. Tak tahan baru tak jumpa bape hari tak tahan nak buat benda tak elok tu. Terkedu bila tiba tiba mak ayah dapat tahu ini yang mereka lakukan.

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Salam semua,nama aku Nazirah.Aku berasal dari pantai timur lebih dikenali dengan pasar payang.Lepas habis SPM dengan keputusan agak cemerlang ,aku dapat melanjutkan pelajaran di IPTA.Sebelum terlupa family aku ni ada islamic background. Ayah aku boleh dikatakan penceramah bebas dan mak aku ustazah disebuah sekolah. Bermula kisah permulaan dimana,aku terjumpa seorang lelaki selepas […]

Continue Reading

Lelaki nih seronok dpt hantar makwe dia pergi gym buat body. Dpt body pun mantap. Hingga satu hari makwe dia ckp dh tak tahan. Akhirnya ini yang berlaku.

Kau okay ke?” Aku menyapa sepupuku. Seorang pomen. Dengan muka tak bermaya, dia membuka mulut,,, “Tak lama lagi dah nak nikah. Persiapan semua dah buat. Kad pun dah tempah…Tapi, beberapa hari ni aku sedih sangat. Kadang-kadang, macam nak lari jauh jauh pun ada rasanya. Kerja apa pun tak boleh buat. Bengkel terpaksa tutup selama dua […]

Continue Reading

Pakwe makwe ni rasa syok sangat buat benda tk senonoh tu sama sama. Tak boleh nak tahan bila tak dapat jumpa beberapa minggu. Akhirnya keluarga dapat tahu. Mengejutkan ini yg mereka buat bila mak bapak dapat tahu perbuatan tak senonoh mereka.

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Salam semua,nama aku Nazirah.Aku berasal dari pantai timur lebih dikenali dengan pasar payang.Lepas habis SPM dengan keputusan agak cemerlang ,aku dapat melanjutkan pelajaran di IPTA.Sebelum terlupa family aku ni ada islamic background. Ayah aku boleh dikatakan penceramah bebas dan mak aku ustazah disebuah sekolah. Bermula kisah permulaan dimana,aku terjumpa seorang lelaki selepas […]

Continue Reading

Gades ni tiba tiba ajak pakwe balik ke rumah. Pakwe dia tengok tengok gambar dlm rumah tu tiba tiba terjumpa 1 foto yg buat muka pakwe dia berubah secara mengejut. Tergamam akhirnya ini yg pakwe dia lakukan pada dia.

Pengakuan oleh Aina (bukan nama sebenar) bagaikan cerita yang hanya dilihat dalam drama atau filem, namun hakikatnya ini benar-benar berlaku. Sudah lima tahun kisah berlalu iaitu ketika dia masih menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi, tetapi tetap segar dalam kenangan dan menjadi pengajaran seumur hidup. Memulakan bicara, Aina berkata, ketika semester pertama di universiti, dia […]

Continue Reading