Laki minta sesuatu tapi bini berkeras tetap tak nak bagi sebab dia letih. Pelik tiba tiba satu malam tu laki terbuat sesuatu kat dia sampai kena halau keluar dari bilik. Terkedu sampai macam ni sekali suami buat kat isteri sendiri.

Assalamualaikum.. Zaman kini memang dah biasa wanita bekerja. Malah ada yang wanita mempunyai gaji lebih besar dari suaminya. Sekiranya ego berjaya dikawal dan mengetepikan status kerja dalam keluarga, selalunya boleh hidup bahagia seperti biasa, namun jika ego menguasai diri, boleh mvsnah rumah tangga. Ini merupakan kisah benar seorang isteri yang amat menyesaIi perbuatannya terhadap suami […]

Continue Reading

Suami beria nak kahwin isteri pulak selamba je izinkan tapi dengan satu syaraat. Pelik tiba tiba tak sampai bape bulan suami merayu suruh isteri balik. Rupa rupanya ini yang berlaku.

Foto sekadar hiasan. Nak share cerita, ni fb kawan saya. Laki saya mintak izin nak kawin lain. alasan? Sebab saya dah hodoh! Tak style macam dulu. Anak 4 org. All boys. Dulu saya secretary. So selalu siap cantik. Tapi husb suruh behenti kerja, jaga anak. Husb saya lebih dari mampu nak kawin 2 dari segi […]

Continue Reading

Isteri pelik makin hari makin banyak keputihan dia. Laki pulak suka sangat tidur lewat. Terkedu rupanya dalam diam masa isteri tengah tidur ini yang suami dia buat.

Gambar sekadar hiasan. Assalamualaikum semua pembaca. Nama aku Tia, aku da berkahwin. Mungkin cerita aku pernah dialami para isteri diluar sana. Aku pasti bukan aku sorang je yang alami situasi macam ni. Cuma bnyak isteri yg berdiam dan tak ambil kisah atau mungkin tuntut perpisahan. Kisah nya bermula macam ni, tahun lepas kami pernah ke […]

Continue Reading

Laki ni suka sangat bila dapat kahwin satu lagi. Dalam diam rupa rupanya isteri ada rancang sesuatu. Terduduk suami bila akhirnya terbongkar rancangan isteri pertamanya.

Foto sekadar hiasan. Kisah ini aku lalui sendiri. Ya, aku sblm ini ada dua isteri. Isteri pertama berpelajaran tinggi dan berjawatan besar, dan isteri kedua lepasan SPM sahaja serta anak yatim sejak usia 16 tahun. Memang aku nikah kedua tanpa izin isteri pertama Tapi aku nikah kali kedua dengan terhormat, bukan kawin seberang atau tanpa […]

Continue Reading

Suka dapat isteri lawa . Mengejutkan bila malam tu laki dgar bunyi dr isteri. Terkedu bila malam tu terbongkar rupanya ini sikap isteri yang dia sorok. Harapkan muka je lawa.

GAMBAR SEKADAR HIASAN. Bila baca tajuk story aku ni, korang jangan lah jump to the conclusion terus ok. Sebelum kau orang nak komen negatif ke positif ke, meh dengar aku citer dulu. Macam ni. Aku ni kahwin dengan seorang perempuan yang sangat cantik. Lawa sangat bini aku. Sebagai suami, mesti la aku bangga ada bini […]

Continue Reading

Hampir 5 tahun bini tak sedarkan diri tapi lelaki ni sanggup kahwin lain. Lepas 5 tahun bila bini sedarkan diri terduduk dia tengok apa yang terjadi.

Baca perlahan-lahan dan ambillah Pengajaran apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Foto sekadar hiasan. Salam semua. Hi, Aku Hanisah. Adik bongsu dari 6 beradik. Yang sulung abang. Yang lain semua kakak. Aku sekadar nak berkongsi cerita, meluah rasa, sebab semua orang dalam family aku decided not to comment anything. (Btw, […]

Continue Reading

Terkedu bila tiba tiba isteri bagi tahu dia dah lama tak tahan hanya kerana suami bagi servis tak best. Akhirnya suami nekad untuk bagi yang terbaik sampai terkedu isteri malam tu.

Aku ingin cerita kisah hidup ini biar jadi pedoman buat semua dari aku tak tahu apa time bujang sehingga lah ke alam perkahwinan.Korang baca lah sampai semoga ini menjadi pedoman buat semua. Memang dulu aku jahil tentang solat. Sebab dari kecil mak bapak aku tak tekankan tentang solat. Aku belajar tentang solat sewaktu di sekolah. […]

Continue Reading

Jadi orang gaji dalam rumah sendiri. Suami tergamak halau isteri pertama tidur dalam bilik kecik semata nak bagi bini baru tidur dalam bilik besar. Akhirnya isteri pertama nekad buat sesuatu sampai menangis suami malam tu.

Aku suri rumah sepenuh masa. Baru 3 tahun mendirikan rumahtangga. Aku kahwin masa umur 20 tahun. Suami pilihan keluarga yang di anggap pelindung yang terbaik untuk aku . Suami umur 34 tahun. Dia tak pernah tolak permintaan aku. Aku dengan dia bahagia je. Aku masakkan untuk dia, tunggu dia balik kerja. Aku memang bahagia dengan […]

Continue Reading

Suami dah kurang layan isteri sebab dia dah lembik dan tak cantik macam dulu. Bila dapat tahu isteri sakit suami lagi suka siap suruh isteri pergi buat selamanya lagi. Terkedu akhirnya ini yang jadi kat isteri buat suami menyesal.

Pada awal Febuari 2018, salah seorang teman baik saya telah dijemput Ilahi kerana sakit raahim tahap empat. Alhamdulillah dia sakit tidak lama. Tiga bulan terlantar skit sebelum subuh dia menghembuskan nafasnya yang terakhir dan tinggalkan seorang putera yang masih kecil bersama dua orang puteri yang masih bersekolah dengan si suami. Sebulan selepas pemergiannya, si suami […]

Continue Reading

Suami bosan sebab isteri ddk jauh. Bila malam pula isteri tidur awal. Suami sampai nekad untuk chat perempuan lain setiap malam. Niat nak test market tapi akhirnya ini yang terjadi.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Aku Tina duduk di KL. Berumur lewat 20an. Terima kasih sudi share confession aku ni. Aku harap apa yang aku share ni mendapat manfaat hendakNya. Aku mulakan dengan background aku dulu. Aku wanita bekerjaya dan alhamdulillah rezeki sentiasa Allah beri walaupun aku start daripada bawah. Aku baru je putus tunang tahun […]

Continue Reading