Tengah bercinta dengan Iqram. Setelah sekian lama menyepi akhirnya Datuk Rohana Hassan tampil buka mulut dedahkan status hubungan mereka buat warganet terkedu.

Artis

Tengah hangat bercinta dengan Iqram. Setelah sekian lama menyepi akhirnya Datuk Rohana Hassan tampil buka mulut dedahkan status hubungan mereka buat warganet terkedu.

‘Tak ada angin, tak ada ribut’, tiba-tiba timbul cerita pelakon dan pengacara Iqram Dinzly yang kini dikenali sebagai Iq Dinly dikatakan kononnya bercinta dengan usahawan kosmetik, Datuk Rohana Hassan. Dikatakan sebelum ini mereka pernah rapat dan renggang seketika, namun hubungan mereka kembali baik sekarang. Ada apa-apa ke tu?

Mengakui hanya berkawan baik dengan Iqram. “Sebelum ini hubungan baik kami pernah terjejas kerana masalah peribadi yang tidak dapat dielakkan. Sekarang, kami kembali bersama malah lebih rapat dari dulu. “Tidak dinafikan, ramai yang menganggap kami mempunyai hubungan istimewa. Sejujurnya, saya dan Iqram tidak bercinta, hanya berkawan. Kalau akan datang tu, saya hanya berserah kepada soal jodoh.

“Saya ini ibu tunggal. Anak-anak pun dah dewasa semuanya. Rasanya soal jodoh itu bukanlah keutamaan saya sekarang, tapi saya tidak menolak andai ia datang. “Iqram pun seorang yang baik hati, matang dan bijak sebenarnya. Bertuah wanita yang berjaya memikat hatinya,” luah Rohana yang merupakan pengasas produk kosmetik Mekar Semilu.

Pernah berselisih faham sebelum ini, namun hubungan keduanya kembali pulih. Rohana kini bekerjasama dengan Iqram untuk menghasilkan produk minuman kesihatan. “Kami kerap berjumpa atas dasar kerja. Iqram bekerjasama dengan saya untuk menghasilkan jus kunyit yang sudah lama kami rancang.

“Saya percaya, Iqram bangkit semula untuk menjalani kehidupan yang lebih baik. Apa salahnya saya memberi peluang untuk dia buat bisnes,” katanya lagi yang berharap tiada lagi gosip yang mengaitkan mereka bercinta. Tak salah kalau Iqram dan Rohana bercinta, masing-masing solo dan tiada halangan. Doakan yang baik-baik buat mereka.

Sumber : MHE TV

Saya mahu berhijrah – Iqram Dinzly

SELEPAS lapan bulan berperangai pelik pelakon Iqram Dinzly akhirnya berjaya kembali kepada kehidupan yang lebih normal. Iqram berkata, dia kembali mencari diri pada akhir 10 Ramadan lalu selepas menyedari tindakan sebelum ini memberi kesan negatif terhadap diri, keluarga serta kerjaya.

“Saya sedar ada mengatakan saya sudah tidak siuman selain pelbagai cacian diterima sebelum ini. “Saya akui sejak bapa pergi, saya terjebak masuk dalam dunia yang saya cipta sendiri namun dapat kembali bermuhasabah diri pada 10 malam terakhir Ramadan lalu.

“Saya akan cuba tinggalkan perkara lama dan berusaha menjadi seorang individu yang lebih baik,” katanya. Menurut Iqram, dia memaafkan setiap kata-kata warganet yang mengkritiknya meskipun sukar menerima jika mereka menyentuh perihal ibu bapa.

“Saya memaafkan kejian warganet selama ini tetapi saya tidak dapat menerima jika mereka menyentuh hal berkaitan ibu bapa. “Saya sudah tidak mahu mengulangi kerja ‘tak masuk akal yang pernah saya lakukan dahulu. Saya sudah bersedia untuk kembali aktif dalam dunia lakonan. “Lagipun kali terakhir saya berlakon menerusi drama bersiri Cinta 11 Syarat pada tahun 2016. Selepas itu, saya menjaga bapa yang terlantar sakit,” katanya.

Saya tak kacau orang pun

“SAYA jadi begini bukan selepas bapa pergi, tapi sebelum itu lagi,” jawab pelakon, Iqram Dinzly kepada pertanyaan peminat menerusi ‘live’ di Instagram miliknya pagi tadi. Iqram berkata, selepas bapanya, Muhammad Saipuddin Datuk Seri Ahmad Said pergi menghadap illahi 10 Oktober lalu, dia lebih kenal diri dan kehidupan.

“Saya ‘enjoy’ kehidupan sekarang. Saya tak kacau orang pun, sebaliknya orang saja suka kacau saya. Lepas ayah pergi, saya lebih kenal diri dan kehidupan. Malah, bapa tinggalkan banyak perkara kebaikan untuk saya. “Orang yang sebarkan cerita ini macam pernah duduk sebilik dengan saya sehingga tahu segalanya. Sesiapa yang nak jatuhkan saya, silakan. Buat apa nak takut, saya tak pernah buat salah pun,” katanya.

Menerusi ‘live’ itu juga, Iqram menegur sikap warganet yang sentiasa mengeluarkan kata-kata negatif terhadapnya. “Saya malas habiskan masa layan warganet yang selalu beranggapan negatif. Mereka ini yang patut kita sedekahkan Al fatihah selalu agar dilindungi.

“Selagi warganet tak minta maaf satu persatu dengan saya, saya akan terus mendiamkan diri. Saya bersyukur dengan apa yang ada. Ini rezeki Allah,” katanya. Menurut Iqram, dia tidak kisah jika ada warganet menganggapnya tidak waras.

Malah, Iqram menafikan dia mengamalkan sebarang ilmu tarekat atau tasawuf sehingga membuatkan dia berkelakuan sebegitu. “Kalau orang kata saya tak waras, baguslah. Orang tak waras ini bagus sebab mereka dijanjikan syurga oleh Allah.

“Saya masih berlandaskan Al quran dan sunnah. Guru saya memerhatikan apa saya lalui sekarang. Terima kasih sahabat dan keluarga yang sentiasa berikan kata-kata positif. “Saya minta maaf sekali lagi atas segala apa dibuat selama ini,” katanya.

Sementara itu, Presiden Seniman, Zed Zaidi, berkata, pihaknya akan berusaha mendekati dan cuba membantu masalah dihadapi Iqram. “Kita nak juga tahu apa masalah dihadapi Iqram. Sekiranya ada, baru kita boleh bantu apa yang perlu. Sebelum ini memang tak tahu keadaan dia sehingga ia menjadi tular. “Mungkin selama ini dia sorok dan tak nak berkongsi. Jadi, kita kena jumpa dulu. Ini antara peranan persatuan untuk membantu ahli,” katanya.