Isteri nak beli barang tak sampai RM5 tapi suami tak izinkan. Bila ulangtahun isteri pula ini jawapan suami lepas isteri sengaja tanya pasal hadiah

Kisah Rumah Tangga

Assalamualaikum dan selamat sejatera buat pembaca sekalian. Berikut ialah luahan hati dari insan yang bergelar isteri. Aku merupakan seorang isteri dan ibu kepada seorang anak berusia setahun. Tambahan pula, saya merupakan seorang suri rumah. Nak dijadikan cerita, aku nak kerja tapi tak sampai hati nak bagi orang jaga. Anak aku kecil lagi dan aku memang sayang sangat anak aku.

Sesungguhnya, untuk jadi suri rumah bukanlah mudah walaupun baru mempunyai seorang anak. Kerja aku dari A hingga Z aku buat. Aku memang tak harap pun suami aku untuk tolong, sebab dia memang takkan tolong pun. Pernah lah satu hari ni aku rasa letih. Bukan letih badan letih hati, tapi tiba tiba sahaja rasa nak nangis kat dada. Aku tak basuh kain, tak lipat kain, ku biar dapor bersepah, Tapi tak de orang buat kerja-kerja tu atau nak tolong buat.. semua menjadi lebih sukar Karna kerja semakin banyak akibat merajuk aku.

Tup tup akhirnya aku sendiri yang kemas yang settle semua. Suami aku baik,Hal dapor, rumah bil2 semua dia tanggung. alhamdulillah, Bab makan aku tak pernah kebulur. Alhamdulillah selalu ada barang untuk masak. Aku tak fikir nak cari apa kat kedai. Sebab suami aku yang beli semua barang, Ya suami aku tak bagi duit untuk beli barang atau bayar ini itu.Semua dia yang settle. Aku cuma tau apa yg dia beli itu aku masak. Ye hanya bahan makanan je.. untuk aku, untuk aku tak ade. bila aku cakap nak ini itu nak makan ini itu. Dengar tu ya, tapi tak akan di beli. Bukan nak benda mahal.. barang tak sampai rm5 pon tak akan beli bila itu permintaan untuk aku sendiri.. tapi bila aku minta bawang ke cili memang akan beli.Aku kadang pon ada keinginan nak makan sesuatu tapi apa daya.. hanya mampu pendam je la. Suami aku. Bila ada duit lebih dia akan beli macam2 barang untuk dia. Kasut, jam, baju, seluar, untuk dia. Ya hanya untuk dia. bulan lepas birthday aku.

Masa birthday aku tu aku cuba kacau dia tanya tak nak belikan hadiah ke sebab aku tau dia tengah berduit tapi dia jawab bil2 banyak tak bayar. Dalam masa sama dia melayan Lazada. (Sebab dia layan Lazada la aku berani kacau2 tanya ada nak beli hadiah tak) dia tak de niat sebiji zara pon nak belikan aku hadiah walaupun pin tudung raga rm2.50 tapi dia boleh. Beli baju dan kasut beli topi untuk diri sendiri..Bila aku minta cakap banyak bil belum di jelaskan. sedih. Kami menikah dah 3 thun.. dulu aku kerja kilang. Masa ngadung pon aku masih kerja. Dah sarat baru tak kerja.. 3kali raya bersama memang tak rasa dia beli baju untuk aku.Raya tahun pertama aku beria beli sendiri ( yela baru kan nak tunjuk sedondon sangat aku kluar duit sendiri)
Raya tahun kedua aku dah tak kerja.. berharap ada la baju raya di beli.. tapi tak de.. alasan baju tahun lepas muat lagi

Raya tahun ke tiga. Raya dlm pkp. Bila aku tanya tak beli baju je.. dia jawab nak pegi mana time pkp(ok yg ni aku fhm) tp takat beli tudung rm10 pon tak de ke. Dan Hidup aku hanya di dalam rumah. Kluar mungkin sebulan sekali itu pun kalau ada.. itu pun pergi teman suami cari barang dapur pergi Tesco je.. aku tak rasa pon jalan2 macam orang2 tiap hunjung minggu, aku tak rasa jalan2 petang roud2 kawasan.. hidup aku dari pagi ke malam hingga pagi lagi hanya di rumah.. di dalam rumah.Suami aku baik bukan kaki pukul,,Ye suami aku memang pikul 100% tanggungjawab.. tapi untuk aku untuk aku hanya makan percuma je.. lain2 tak de… Kadang aku fikir makan tu upah aku masak kot. Tapi.. aku ada niaga online walau tak banyak dapat kadang sebulan rm10 pon jadi la untuk aku sendiri.. untuk beli apa ku nak. Semoga rezeki halal ku luas seluas lautan.

Baru Je Kahwin Dah Dapat Satu Mesej Kata Hati Hati Dengan Suami. Lepas 3 Bulan Baru Tahu Maksud Di Sebalik Mesej Tersebut

Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat pembaca. Untuk makluman, aku merupakan pelajar UIA dan aku sudah kahwin. Nak dijadikan cerita aku kahwin dengan suami tercinta lepas 2 tahun kahwin berkawan. Dan dalam masa 2 tahun tu aku banyak kali putus sebab rasa tak serasi tak yakin. Namun tak putus jugak. Dia tak nak lepaskan aku. Jujurlah aku terpikat kat dia sebab dia cute. Lepas dah kawan, aku dapat tahu yang dia boleh toleransi dengan sikap aku. Biasalah perempuan kan banyak perangai lagi lagi masa datang bulan.

Dan nak dijadikan cerita aku dah kahwin dengan dia sejak 6 tahun yang lepas. Sehari lepas aku nikah tu ada seorang lelaki ni hantar mesej kat aku.” “Si L tu suami kau kan? Baik kau jaga dia elok2. Luar macam malaikat. Tapi belakang macam s1al. Dasar main kayu tiga” aku ingat lagi mesej mamat tu macamni. Aku cuak! Pastu aku mula selidik2, tanya kawan2 dia. Tapi sume orang cakap suami aku baik. Jadi aku decide abaikan je.

Berlalunya 3 bulan lepas kahwin, aku mengandung. Morning sickness aku teruk sangat. Orang lain sampai 3 bulan je tapi sampai aku 8 bulan. Asyik nak termnth je kerjanya. Dan menyedihkan bulan 6 pregnancy, aku terbaca mesej fb suami aku dengan perempuan lain. Sah bercinta . Aku tak cari tapi Allah nak tunjuk dan masa tu pula suami aku lupa nak logout fb Makin aku scroll mesej mesej tu makin sakit hati aku dibuatnya.

Aku memang tak sangka suami aku yang nampak baik dan alim malah soleh buat macam ni kat aku. AKu terus teringat mesej lelaki tu. Aku cuba balas mesej dia malangnya dia langsung tak balas. Malam tu aku tak tanya terus ada perempuan lain ke tak dan aku nak test dia je.“U sayang i x””Sayang”“Sayang i sorg jeke”“Yelah u sorang je. Mana ada orang lain. Nape tiba2 tanya macam ni”“Nothing, jusk asking”

Tetapi dalam hati aku, darh ni mendidh2 sebab dia berbohong! Aku baca mesej mesej dia, penuh sayang2 dengan perempuan tu. Siap nak jadikan number 2 lagi! Helo, hutang kau belambak, duit dapur pun aku yang topap, ada hati nak bini 2!Aku tahan sangat2 semua perasaan marah sedih geram. Dan buat macam biasa. Esoknya, aku copy segala dan aku simpan. Ni bukti ko menduakan dengan aku dan aku akan guna satu hari nangi. Xsampai setahun kahwin lagi kau da buat perangai! Disebabkan aku dok rumah je sorg2, lama2 pech juga empangan air mata ni.

4 hari 4 malam aku menangis tak berhenti! Dan xbercakap 1 patah perkataan pun! Suami asyik tanya kenapa kenapa. Dia cuak. Hari ke 4, aku decide, aku cakap “Lepas lahir baby ni, kita akan duduk asing. U nak buat apa,buat lah. I dah xnak heran”.Dia sangat2 terkejut. Dia asyik tanya kenapa. Lastly aku ckp, tengok fb. Bila dia buka fb dia, baru dia tau yang aku da baca msg2 perempuan tu. Dia hanya diam tanpa penjelasan apa2. Minta maaf? Langsung tidak!

Bila aku tanya2 nak minta penjelasan, sama ada dia pura2 tidur atau hanya geleng kepala dan cakap ‘tak’. Macam tu je berhari2. Geram giler tahap gaban suami camni. Bile dah lahir baby ni, aku macam xreti handle sorg2. Yelah first time. Suami banyak tolong mandikan, siapkan baby sume. Bila aku tengok contribution dia, lama2 aku sejuk. Aku maafkan dia dan aku decide utk lupakan je hal2 lama.

Malangnya! Sekali lagi, 3 tahun lepas tu, aku disahkan mengandung anak kedua. Sama juga, 6 bulan kandungan, aku terbaca dia wasap perempuan yang sama! Ya allah aku ingat selama ni dah xde! Rupanya masih berhubung! Suami yang sangat xmalu! Memang kali ni aku nekad lagi. Lahir baby ni aku nak pergi mahkamah terus!

Aku sekali lagi menanges macam orang gile tapi kalini hanya sehari. Aku asyik tanya untuk dia jawab betul2, kalau suka sama suka, kawen je. Aku xnak jadi penghalang. Aku boleh pinangkan untuk dia. Dengan syarat lepaskan aku dulu. Dia asyik geleng tanpa penjelasan dan menanges sama. Waktu dulu juga aku cakap yang sama. Nak pinangkan untuk dia tapi dia xnak.

Namun, nekad hanya tinggal nekad. Aku xpergi2 lagi court sampai sekarang. Baby aku pun dah setahun. Sampai sekarang aku xtau dia dengan perempuan tu mcmana. Tapi aku ada cakap, kalau berlaku lagi sekali aku xkan maafkan dan aku akan terus bagitau mak dia. Mak dia ialah kelemahan dia. Dia memang takut aku bagitau mak dia sebab mak dia mesti akan bash dia hidop2.

Sebenarnya, bukan masalah perempuan je yang buat aku xtahan. Dia juga kaki game online. Pernah ada satu masa dia habiskan beribu untuk naikkan level game dia. Dia asyik cakap xde duit. Sedang aku dan anak aku,bhari2 hanya makan telur, nasi dan kicap. Tiap2 bulan meminjam orang! Sampai bergaduh dengan anak sebab anak nak main dengan dia, dia marah2 jangan kacau dia main game.

Ada satu ketika anak aku tarik seluar dia nak main sama2, tapi dia tepis anak aku sampai terjatuh dan dia terus sambung game tanpa rasa bersalah. Anak aku menangis, dan aku dengan hilang sabar terus baling remote sampai berkecai. Aku bukan jenis baling2 atau meroyan2. Aku jenis simpan,cool dan seboleh2nya berdiplomatik dalam segala urusan. Ye memang merimaskan sebab xblh nak let out. Tapi itulah aku.

Satu hari aku cakap, kalau pinjam orang lagi, main game lagi, habiskan duit lagi, aku baling henfon tu sampai pecah dan kau tengok aku mati. Waktu tu dia pura2 tidurdan xsangka esoknya, dia berubah. Dah xmain game. Mula tido awal sama2 aku dan anak. Kalau x, aku tido pukul 11 malam, dia tido pukul 3,4 pagi. Banyak kali jugak kami tido asing2.Malangnya hanya bertahan beberapa bulan sahaja. Sekarang dia dah mula perangai game dia semula. Aku dah xtahan. Sbb bila dia dah start main game, berjam2 mengadap fon dia xkan hirau apa2 yang berlaku keliling. Lagi satu,bila dia dengan fon,aku dah xpecaya game semata. Mesti ada chat dengan prmpn lain.

Selain itu, solat suami mmg xckup 5 waktu. Ye itulah punca segala masalah! Aku banyak kali pesan, jangan xsolat nti kite balah lagi. Tp sekali pesan sekali je buat. Lepas tu xbuat. Aku rasa dah xnak jadi penasihat dia lagi.Banyak lagi unsur2 lain yang buat aku give up dan fed up sebenarnya. Aturnya, famili dia ingatkan aku yang kontrol duit suami dan xbagi suami duit. Aku dengan mak metua memang xbaik sangat sebab kejadian duit hutang yang suami patut bayar, xdibayar. Dulu2 waktu 1 tahun kawen. Aku jenuh pertahankan suami sebab suami aku memang xde duit time tu. Tau mak dia ckp apa?Ko baru kawen, tapi rumah ko lengkap sume. Mewah!

Ya allah nak tecabut pinggang rasa! Tu duit aku kumpul! Xguna langsung duit anak dia. Duit aku kumpul time kat uia buat partime macam2. Dan banyak sangat barang, mak aku yang sponsor dan hadiah. Mak metua? Bagi periuk 3bijik je! Aku ckup2 terasa! Tp aku amik keputusan untuk diam sebab xnk keruhkan suasana.

Bapak metua aku pulak siap sound, ko orang luar jangan campur urusan rumahtangga aku.
Yang ni aku sntap gile2. Ok fine, aku kawen dengan anak ko, aku panggil ko bapak, tapi ko cakap aku orang luar. Fine, ko hidup la baik2 ngn bini baru ko. Start dari peristiwa2 tu aku memang xnak ada hal or xnak ada isu dengan famili suami.

Sekarang aku dengan suami jarang becakap dan dah xtdo sekali. Aku memang nak sangat berpisah dengan suami aku. Tapi dia xnak berpisah dengan aku. Aku banyak kali mintak selesai cara elok. Tp dia xnak. Aku buntu! Aku sangat xtahan dengan habit dia. Bia la perempuan lain yang jadi isteri dia, jaga dia, sayang dia. Aku dah give up! Dah fed up!Of course aku solat. Aku orang yang sentiasa ingat bahawa xde kuasa ataupun kejadian melainkan Allah yang mengizinkan. Aku org yang sangat yakin dengan Allah.Tapi yang ni aku dah xboleh tolerate. Aku dah sampai tahap tepu yang tak boleh langsung dipujuk2. Aku nak berpisah dengan suami aku! Tolong! Macam mana!

Dua Tahun Suami Susah Payah Kerja Dekat Luar Negera Bila Balik Je Malaysia Tengok Isteri Tengah Sarat Mengandung 7 Bulan. Bila Tanya Anak Siapa Mengejutkan Ini Yang Isteri Dia Jawab.

Part 1 Asalamualikum..maaf bertanya. Saya kerja kt Australia.. Musim pkp nie dok tersekat kt Australia lg.. Selama 2tahun xbalik Malaysia.. Berkawin dah 5tahun tp tkda rezeki nak ada zuriat.. Baru ni dpt la balik Malaysia sbb kerja pun dh stop kt Australia..

Tiba2 balik je wife dah pregnant 7bulan.. Pening juga la. Tiba2 boleh pregnant kan. Mcmna ye bukan curiga dgn wife. Tp dlm masa 2tahun tak bersama boleh pregnant x ye.. ada x pengalaman mcmni ye.. Serbah salah sy skrg nie. Maaf ye sy serabut xtahu nak fikir mcmna.. Mohon hide fb sy ye min..

Perkongsian pertama dari lelaki ini mendapat kritikan daripada rata rata warganet di ruangan page kisah rumah tangga. Tidak sangka luahan kedua dari lelaki ini untuk part 2 lagi membuatkan ramai terkesan. Satu satu sifat sebenar isterinya di rungkaikan. 

Valina :Kalau mengikut pd cerita tuan punya badan, kalau dah 2 tahun tak balik tp isteri pregn4nt 7 bulan, itu dah boleh faham….bukannya cerita maryam…Ada lg kemungkinan lain…sesuatu yg tak baik terjadi pd dia tanpa kerelaan dia…

Nasrul : sy simpati dgn nasib kamu bro.. lama tahan bil ayo tertunggak smpai 2 tahun..tiba2 balik dh penat petik buah kat sana, tetiba dh kembung plak perut bini..sape je la yg boleh sabar.. dh la tiap2 bulan kirim duit..test DNA je la bro.. klu tak match, tunjuk kat pejabat agama..kasi pisah je la spesis mkn terung kat luar tu.. semoga bertemu jodoh dgn org baik2.. In sha Allah..

Hasanah : Rasa nk lempang je kamu ni ha..cukuplah bini tu bodohkan kamu..jgn le kamu ikut bodoo sekali..xde sape pengalaman mcm tu haih mcm lah mngandung tu makan tahun baru buncit .. Lepat : Ko ada post air balik Malaysia tak? Klo tak de tu usah gusar la memang bukan anak ko la atau pun aku syak ko ada bela saka masa ko tak de saka tu la yg projek

Apiz : Erm…cube abam ingt blek..7 bulan lpas tu abam ade pos x sperm abam kt wife tu? kot2 wife abam ade buat bayi tabung uji ke ape kan…taon 2020 ni kn kereta pn buleh terbang..Abam bincang leklok ngn isteri..smoge tabah mghadapi ujian… dpermudahkn segale urusan abam n kluarge..amin..

Jalal : Ni d nama kn teknologi tnpa sedar setiap kali call or video call telah membuat kn benih2 cinta terbang ke rahim wife utk mengandung… Maka bila pulang isteri di sahkan mengandung.. Tahniah. Banggg g lh buat pregnant test klu dh 3bln tu dh leh g scan… Klu ngandung elok lah d bwk panggil family abg n wife tu bincang lh cara baik…

Eiza : cuba tt check betul ke isteri tt mengandung..hari tu ada jugak sy terbaca 1 viral jugak lah..perempuan tu x pernah bersama pun dgn mana2 lelaki tp doktar sah kan dia mengandung..sedangkan dia x pernah bt benda x elok tu..

last family dia paksa kawen dgn sepupu dia..mcm pak sangguplah..last2 lepas kawen check doktar balik ada ketumbuhan kat rahim..harap tt pi check n scan betul ke ada baby dlm perut isteri tu..harap isteri tt x mengandung..

Sambungan part 2 kebenaran sebenar tentang kehamilan isterinya terungkai. Salam sambung cerita saya yang wife mengandung 7bulan. Yg sy keje Australia tu. Ingat x yg kata buah tu. Asal Australia je buah hahaha. Berbalik pada luahan sy artu. Saya mmg la dh tau tu bukan anak sy. Tp nk sedapkan hati sy je Dan nk luahkan sbb xtahu nk luahkan kt sapa family pun tkda .Dh megadu dh kt makhmh syariah tentang nasab anak tu nnt.. Sbb xkan sy nk bg nafkah kan…

Dan ada juga terbaca komen ni cerita fake la ape la.. Nak bgthu ye puan Dan encik2 kat dunia ni tkda yg mustahil.. Wife sy tak setia . Dan pregn4nt anak org lain..Skrg wife sy xnk ngaku Dan asyik kata tu anak sy kira nya dia tu isteri yg baik la kata kan padahal benda sy dh boleh fikir dah mcm2 alasan dia sy minta jujur je pun xnk .

Dan lepas bersalin sy check dna budak.. Ada yg kata sy bdh la lurus bendul laa.. Kalo awak2 semua kt tmpt sy kan tkda bukti apa semua xkan awk nk tuduh meluluh je isteri awk tu lg2 dia pregnant..Bukti just dia pregnant jex tahu anak laki mana. Dan sebelum sy luahkan kt sini sy dh megadu kt pejabat agama dh..

Ada yg komen gelak Dan hna apa semua.. Korg xrasa ape yg sy rasa.. Mogaa 1hari yg komen gelak Dan hna nie rasa mcmna Sy rasa.. Terutama isteri2 yg komen kata mcm2 tu. Berhati2 bila komen tkt terkena diri awok pulak kan. Jgn Marah ye. Sekian luahkan sy

Ini antara respon dari warganet tentang isu tidak setia isterinya sepanjang dia berada di Australia. Ramai perkongsian tentang isu isteri hamil kerana tidak setia di siarkan di krt. Kisah kedua di bawah ini lagi mencengkam emosi semua. 

Nafisah : Biasalah bro… Skrg keyboard warriors ni suka kritik… Kdg2 kita dah tau penyelesaian, tp sbnrnya kita nak tmpt utk kongsi. Kdg nak cerita ps family atau kwn, kita xnak nnt makin buruk. Dlm krt ni, profile hide, so xlah segan. At least terlps jugak beban yg terbuku kt hati. Xpelah sy doakan apa yg saudara lalui ni Allah bantu sehingga akhir. Byk2 doa dan mengadu pd Allah.

Fatimah : Kan tt dah bg tau mse post yg first tue.. dye serabut n xboleh nk pk.. myb dye xde tmpat nk meluah time tue.. dye mestilah dah tau wife nye pregn4ant bkn ank dye.. cuma kata org.. nk sedapkn hati.. supaya xde bnde buruk n bukan2 yg dye buat kat isteri dye utk lepaskn kemarahan.. tue yg buat luahan… Sbar ye tuan tanah.. nt sambung lg utk part 3 n seterusnya… Semoga diberi kesabaran n dipermudahkn segala urusan…

Nell Yahya  : Kdg luahan dlm krt ni tergantung ceritanya, mcm tak logik, tu yg myebabkn byk komen² mpersenda or tak msuk akal bg tt. Cuba klau nak meluah tu bg detail sket supaya kami² yg mbaca dan mgomen ni yakin dan faham. Dah la kami ni tak bergaji, tak kira siang atau mlm duk fikir dan cuba mgatasi mslh yg semua tt luahkn.

Cuba tt pulak komen, mcm mna ye nak bg pandangan pd conffesion tt yg kabur, samar dan kelam…seolah² cerita rekaan sinetron. Klau nak org bg pendapat / pandangan, isi biar jelas dan padat. Tak perlu la tt smpai nak mdoakan benda yg tak baik pd org lain, sb doa tu akn berbalik pd tt jugak nnt. Kebykkn yg komen pun bdasarkn cerita tt sdiri, hbis klau cerita tu mcm tak logik atau tak myakinkn fans krt…knape nak terasa… Kata nak minta pendapat… Semoga urusan tt Allah permudahkan, gud luck bro.

Aswal Mia : Bagus walau dah tahu istri salah tapi masih nak cari bukti utk lebih menjamin tt.. bukan lurus atau bodoh tapi lebih kepada matang berfikir utk selesaikan masalah dgn baik n cukup buat si istri nanti terdiam bisu dgn bukti2 tu. Diam bukan bermaksud mengalah atau biarkan tapi diam dalam senyap bertindak dgn bijak. Semoga semuanya di permudahkan segala urusan awak.

Naqiu : teringat kisah 3tahun lepas..ada sorang mamat ni setiap kali dapat bonus, dia akan simpan RM1500 untuk dna test anak (sorang)..Tahun keempat dia buat dekat anak keempat,kantoi..terus die g mahkamah syariah..mahkamah suruh buat ujian sekali lagi kat jabatan kimia untuk anak keempat sahaja,hasil ujian memang budak tu anak isteri, tapi suami tu bukan bapa biologi budak tu..

hak jagaan anak 3orang tu dapat ke bapa..yang anak keempat tu kena ubah surat beranak dekat jabatan pendaftaran,ic tu tak tau kena ubah ke Abdullah ke tak,rasanya kena ubah..bekas isteri tu macam separa tak betul dah sekarang..sekarang ni ujian dna dah macam jadi satu keperluan untuk keluarga Islam demi menjaga keturunan supaya tidak bercampur aduk.kalau tak mampu buat serentak,buat sorang2 dulu pun takpe..

Dhia : Allahu .. Wife awak tak setia dan mengandungkan anak org lain … MasyaAllah … Sy yg perempuan ni pun terasa seram dan sedih… Moga kita semua dijauhi perkara² sedemikian dan kuatkan iman ketika berjauhan dgn suami ..

mungkin wife awak muda lagi dan tak dapat tahan keinginan.. Yela 2tahun tak dapat .. sy seminggu pun dah macam nak demam .. Apa² pun sy doakan segala urusan awak dipermudahkan , walaupun wife awak mengandungkan anak orang lain , awak jangan bagi pressure kat dia .. awak buat je keje awak macam biasa dan buat test DNA bila dia bersalin … Apa² keputusan pun tunggu sampai dia bersalin nanti ..

Nur Afit : Haaa. Lain kali ckp jela terus terang dah tahu… Jgn timbulkan spekulasi dan andaian kpd pembaca. Dan pembaca sama seperti awk. Xmudah di bdhkan.. Bagus dari awal lagi awk ajak kami2 ni semua doakan yg Baik2.. Kan.. Apa2 pun, smoga bro kuat semangat. Jgn putus asa dgn rahmat Allah.. Akhirnya perlakuan isteri terbukti. Allah tunjukkan siapa isteri kita sebenar.. Syabas krn bertindak matang dlm membuat keputusan..

Nurul Hazwani :Dik.. bukti xde? Pasport tu bukti dia. 2y awak xbalik. Alih² si isteri ngandung. Rsanya isteri adik nie kwn dia ramai bangla. Nak thu kenapa? Sbb prnh x dgr. Bangla excited nak balik sana sbb bini dh nak bersalin or dh beranak. Hakikatnya dh 3y xbalik² sana. Agaknya bini ko nie tgh apply crte nie kt khidupan dia. Dia ingt dpt excitedkn anda tp rupenya laki dia xsperti mat bangla tu.

Dh ler dik. Ko anto ler minah ko tu kt kg. Past g bgthu mak ayah dia skli. Klo makayah dia berfikiran waras mrka blh pk. Pastu tggu ajelah kputsan mhkamah. Xyah simpan ler minah mcm nie. Xyah tanggung zuriat org lain. Nie jenis dh tak setia tp xngaku slah.smga dipermudahkan sgala urusan.

KISAH KE 2 Isteri tidak setia: askum min, tlg hide nama sy. Sy dh berumah tangga selama 8thn dan dikurniakan 2 org anak. Isteri sy dh berlaku cur4ng terhadap sy setelah berkenalan rapat dgn seorg lelaki yg tggal 1 daerah melalui game PUBG.

awalnya sy tak syak apa2 tp setelah melihat byk perubahan diri dia, sy mula syak sesuatu. setiap mlm tidur lewat ingatkan dk main game tp rupakan dk chat dgn lelaki tu. awalnya sy terlihat chat diorg yg brunsur tak senonoh.

tp tak sangka mereka dh sampai ke tahap buat benda tu. pd hari raya haji dia pernah berbohong pd sy mengatakan yg dia x dpt balik rmh atas faktor kerja di johor. tp hakikatnya mereka balik ke kelantan semata2 utk check in hotel brsama dgn lelaki tu.

3 hari 2 mlm mereka tggal bersama dlm hotel tu dlm masa sama dia masih sah isteri sy. bila sy dpt tahu hal ni akhirnya dia mengaku pernah beberapa kali buat benda tak elok tanpa pengetahuan sy. hncur perasaan sy bila dpt tahu hal ini. kami skrg dh proses utk berpisah.

Safriza : Hal perkara tak senonoh ni jgn dibuat main2…walau sayang sekali pun…benda ini sejenis penykit dalaman. Sebab itu hkmn Islam dibuat seadil2nya untuk memtkan virus tersebut kerana ianya melibatkan maruah dan keturunan.

Namun tahniah buat anda kerana tidak dayus dan bersubahat dengan kemungkaran si isteri. Semoga Allah melindungi anda dan anak2. Bakal bertemu isteri yg membawa ketenangan dalam rumahtangga mawaddah Wa rahmah Aamiin.

Rizal : Begitulah mmg byk je ks wanita yg suka main pubg malah smpi buat perkara terkutuk cuma kurang viral berbanding segelintir lelaki buat mcm tu tp wanita viralkan sangat2. Begitu la Mmg byk kes Isteri buat camni Kat Suami cuma tak viral je berbanding Suami buat yg sama pd Isteri wpun tak seramai wanita tp selalu viral.

Knp kaum wanita suka permainkan hati kami, Selepas janji akan jaga kami, lps kami serahkan semuanya Di Mlm pertama  klu dah tak syg kami lg, pulangkan la kami blk ke pangkuan parent kami sebagaimana korg ambil kami dulu  dan jgn ingat korang tak kena kifarah.

Abdul Majid : Nak bgtau ni… perkara dosa ni ibarat tapak kaki…. kaki kita ni klu x prnah pijak atas permukaan kasar, sekali kita pijak akan rasa sakit sgt…. tp bila dah ulang2 pijak, tapak kaki dah jd tebal dan pijak tmpt kasar pun x rasa apa dah… mcmtulah perkara dosa ni… klu pendosa tu terbiasa buat benda tak senonoh, dia berkemungkinan ulang lg bnda tu tnpa rasa bersalah melainkan dia bertaubat dan berdoa pd Allah mtk lindungi dia dari ulang dosa tu lg

Afierul Aini : Syukur la encik dah thu dia tidak setia, sekurang nya encik x mkn lebihan org, maaf encik komen sy agak melampau, sebenar nya sy sakit hati sngt sejak sy masuk group krt ni, bnyk sngt rupa nya cerita yg sy ingat cuma berlaku dlm wayang, benar2 berlaku dlm kehidupan sebenar sy sebenar nya sudah tua dah nenek2 pun jadi sy memng baru dlm zaman moden ni,

sy sedih sngt2 zaman skrng ni terlalu canggih sampai org skrng tak tahu jaga harga diri mereka,tak mcm zaman kmi dulu2 sy berharap sngt2 perempuan yg ada d luar sana, tolong la jaga diri dn keluarga, letak kn harga diri seperti seketul emas, walau d campak ke dlm lumpur pun nilai nya tetap tinggi..

Musa : Utk nk bg hangat lg, aku nak tanya. Yg kaki try tu org Kelantan ke? Kalau ya aku mmg xhairan. Sbb org Kelantan mmg suka try sana sini. Jgn nak trigger konon semua negeri mcm tu. Terima je la laki Kelantan mmg suka psg ramai2. Cuba tanya awek2 yg pernah kapel dgn org Kelantan. Diorg ada konsep tebuk dan blah. Apapun semoga tt tabah. Kalau awek bini ada member org Kelantan cpt2 la beringat. Lagi2 kalau awek bini korg cun.

Umi : benda ni akan berlaku bila suami isteri x mainkan peranan dan tanggung jawab yg Allah perintahkan… Berapa ramai isteri2 yg Sgt sabar walau Sedasyat mana pon suaminya tidak setia dan buat perkara tak senonoh dgn wanita lain.. Bersuara salah, x Bersuara… Telan lah pahit maung seorang diri…

Tapi…. Ni isterinya yg tak setia. Sebaiknya isteri perlu jga kehormatan diri.. Namun harus si suami selidiki dgn baik. Apa puncanya beliau Berbuat demikian.. X semestinya salah itu pada isteri.. Kena tahu kenapa dan apa Sebab dia terjerumus ke arah itu… Jika hati nya di pagari dgn keikhlasan cinta suami yg berpegang teguh pada AGAMA dan menyayanginya kerana Amanah Allah.. Kemungkinan isteri awak tu x kan sanggup Berbuat demikian…Semoga Ada hikmah di sebalik kejadian

Sudah menjadi lumrah rumahtangga pasti akan di uji, kesetian dan kejujuran di dalam sesebuah perkahwinan adalah sangat penting untuk menjamin kebahagiaan. Semoga rumah tangga jita semua terhindar daripada semua perkara tidak baik. InsyaAllah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!