Warganet sanggup kongsi gambar wajah madu Ziela Jalil. Ziela Jalil tampil jelaskan segalanya tentang isu bergelar isteri kedua bago menjawab segala persoalan

Artis

Tempohari h4ngat diperkatakan di media sosial mengenai seorang pelakon dan penerbit drama terkemuka apabila dikatakan sudah hampir dua tahun bermadu dan bergelar isteri kedua.Tiada angin tiada rebut, tiba-tiba sahaja nama penerbit dan pelakon terkenal, Datuk Ziela Jalil kembali hangat diperkatakan.

Ia susulan ciapan di laman Twitter oleh seorang wanita yang mengatakan dan mendedahkan dia sudah berkahwin dan menjadi isteri kedua.Ini takdir hidup saya”Dakwaan jadi Isteri Kedua, Ziela Jalil mula buka mulut – Siakap Keli Press.Enggan membiarkan perkara itu terus menimbulkan persepsi negatif dalam kalangan warganet, Ziela, 51, atau nama sebenarnya Norzilah Abdul Jalil tampil menjelaskan perkara sebenar.

Ziela Jalil akhirnya bersuara

Menurut Ziela, dia tidak mahu isu itu dibangkitkan pihak lain yang dianggap sengaja untuk menga1bkan dirinya.Malah, Ziela yang juga penerbit syarikat penerbitan Pena Cretive berkata, apa yang dilalui itu adalah takdir hidupnya yang sudah ditentukan Allah SWT.

“Ya, saya sudah bern1kah pada 17 Februari 2019 dan menjadi isteri kedua kepada pengerusi masjid, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar.Majlis saya diadakan di masjid di ibu negara yang berwalikan bapa saudara dengan disaksikan keluarga sebelah bapa, mak saya, anak-anak dan dua teman rapat.

“Kami hanya berkenalan lima minggu saja sebelum dia menyatakan hasrat untuk mengahwini saya. Bagi saya, keputusan berkahwin sekali lagi bukan keputusan mudah. Apatah lagi menjadi isteri kedua.“Saya anggap ia adalah takdir dan j0doh. Kalau boleh diberi pilihan, saya pasti bukan ini pilihannya. Mungkin ramai yang mempert1kaikan keputusan ini. Jawapan saya mudah, kalau memang saya nak kahwin dengan suami orang, dari dulu lagi selepas arw4h suami mninggal dunia,” katanya.

Ziela yang berkahwin dengan suaminya yang berusia 55 tahun berkata, perkahwinan itu bukanlah satu perancangan.“Sepanjang 11 tahun arwah suami mninggal, memang tidak pernah terbuka hati atau ada perasaan untuk berkahwin lagi. Apabila orang usik saya mengenai soal kahwin, saya akan berasa ‘p1ss off’.

“Sebenarnya, saya selalu cakap pada orang tak nak, takkan dan tidak mungkin berkahwin lagi. Tiga ayat ini akhirnya saya telan balik sebab Allah yang mengg3nggam dan memb0lak-balikkan hati saya.“Jadi, pada saat saya terlalu cintakan pemergian suami, ternyata Allah berkehendak lain. Allah hadirkan takdir lain untuk saya.

“Suami sentiasa ada tempat yang istimewa di hati saya. Begitu juga cinta lain daripada orang lain iaitu suami kini akan ada di sisi lain dalam hati saya.“Jadi, apabila berlakunya perkahwinan ini, ia bukan per4ncangan saya. Kalau tidak, masakan saya tunggu selepas 11 tahun suami hembuskan nafas baru nak kahwin. Bukan bidang kuasa saya mengenai j0doh. Apatah lagi semuanya berlaku dalam tempoh yang sangat singkat,” katanya.

Ditanya kenapa baru sekarang dia terbuka berkongsi mengenai perkara itu, Ziela mengakui dalam situasi dilalui dia perlu menjaga hati banyak pihak membabitkan kedua belah keluarga.“Rakan media yang rapat dengan saya sudah beberapa kali bertanya mengenai perkara ini. Tapi, saya cakap akan k0ngsikan apabila sampai waktu sesuai. Saya bukan jenis yang suka uar-uarkan sesuatu perkara terutama isu sebegini. Saya tidak bercakap mengenai perkara ini bagi menghormati keluarga suami iaitu isteri dan anak-anaknya.

“Tapi, apabila anaknya membuat ciapan di Twitter membabitkan saya dan hubungan ini, bagi saya dia tidak ada hak untuk buat kenyataan bagi pihak saya. Saya juga ada privasi tersendiri.“Kalau betul mereka nak perkara ini dided4hkan, biar daripada mulut saya sendiri. Bukan daripada mereka dan dengan cara sebegini,” katanya.

Difahamkan, perkahwinan suami bersama isteri pertama dikurniakan enam cahaya mata.Sementara, Ziela yang berkahwin dengan Tan Sri Megat Junid Megat Ayob pada 1991 dikurniakan dua anak iaitu Puteri Julia Nabilah dan Megat Jufri Nasrullah. Ziela juga mempunyai seorang anak angkat lelaki, Ibrahim Junid Abdullah.

Sebelum ini Menurut sumber, penerbit terkenal ini did4kwa telah dir1sik oleh seorang Dato’ dan mereka berdua telah selamat mendirikan rumah tangga hampir dua tahun. Tidak berakhir di situ, dia juga dipercayai telah menjadi isteri kedua, dan selamat din1kahkan di sebuah masjid yang terletak di ibu negara.Tidak berakhir di situ, wujud beberapa screen shot yang menguatkan d4kwaan bahawa dia (penerbit) telah selamat berkahwin.

Terdahulu, seorang gadis dikenali sebagai Lola, di laman Twitter, mengakui bahawa d4kwaan penerbit terkenal yang menyembunyikan perkahwinan daripada umum, merupakan Ziela Jalil.Jelas gadis itu lagi, mereka sekeluarga menerima dengan senang hati kehadiran Ziela Jalil dan menyayanginya seperti ibu sendiri.Foto isteri pertama suami Ziela JalilSumber: Twitter, Ohbulan, Apacerita TV, Instagram

Isteri Cantik Pun Masih Cari Lain. Kecoh Pasal Ziela Jalil Dah Kahwin Kali Wajah Madu Ziela Jalil Pula Yang Jadi Perhatian Warganet. Memang Cantik.

Kuala Lumpur: Tiada angin tiada rebut, tiba-tiba sahaja nama penerbit dan pelakon terkenal, Datuk Ziela Jalil kembali hangat diperkatakan. Ia susulan ciapan di laman Twitter oleh seorang wanita yang mendakwa dan mendedahkan dia sudah berkahwin dan menjadi isteri kedua.

Enggan membiarkan perkara itu terus menimbulkan persepsi negatif dalam kalangan warganet, Ziela, 51, atau nama sebenarnya Norzilah Abdul Jalil tampil menjelaskan perkara sebenar. Menurut Ziela, dia tidak mahu isu itu dibangkitkan pihak lain yang dianggap sengaja untuk mengaibkan dirinya.

Malah, Ziela yang juga penerbit syarikat penerbitan Pena Cretive berkata, apa yang dilalui itu adalah takdir hidupnya yang sudah ditentukan Allah SWT. “Ya, saya sudah bernikah pada 17 Februari 2019 dan menjadi isteri kedua kepada pengerusi masjid, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar.

Majlis saya diadakan di masjid di ibu negara yang berwalikan bapa saudara dengan disaksikan keluarga sebelah bapa, mak saya, anak-anak dan dua teman rapat. “Kami hanya berkenalan lima minggu saja sebelum dia menyatakan hasrat untuk mengahwini saya. Bagi saya, keputusan berkahwin sekali lagi bukan keputusan mudah. Apatah lagi menjadi isteri kedua.

“Saya anggap ia adalah takdir dan jodoh. Kalau boleh diberi pilihan, saya pasti bukan ini pilihannya. Mungkin ramai yang mempertikaikan keputusan ini. Jawapan saya mudah, kalau memang saya nak kahwin dengan suami orang, dari dulu lagi selepas suami pergi menghadap illahi,” katanya.

Ziela yang berkahwin dengan suaminya yang berusia 55 tahun berkata, perkahwinan itu bukanlah satu perancangan. “Sepanjang 11 tahun suami pergi menghadap illahi, memang tidak pernah terbuka hati atau ada perasaan untuk berkahwin lagi. Apabila orang usik saya mengenai soal kahwin, saya akan berasa ‘piss off’.

“Sebenarnya, saya selalu cakap pada orang tak nak, takkan dan tidak mungkin berkahwin lagi. Tiga ayat ini akhirnya saya telan balik sebab Allah yang menggenggam dan membolak-balikkan hati saya. “Jadi, pada saat saya terlalu cintakan suami, ternyata Allah berkehendak lain. Allah hadirkan takdir lain untuk saya.

“Suami sentiasa ada tempat yang istimewa di hati saya. Begitu juga cinta lain daripada orang lain iaitu suami kini akan ada di sisi lain dalam hati saya. “Jadi, apabila berlakunya perkahwinan ini, ia bukan perancangan saya.

Kalau tidak, masakan saya tunggu selepas 11 tahun suami baru nak kahwin. Bukan bidang kuasa saya mengenai jodoh. Apatah lagi semuanya berlaku dalam tempoh yang sangat singkat,” katanya. Ditanya kenapa baru sekarang dia terbuka berkongsi mengenai perkara itu, Ziela mengakui dalam situasi dilalui dia perlu menjaga hati banyak pihak membabitkan kedua belah keluarga.

“Rakan media yang rapat dengan saya sudah beberapa kali bertanya mengenai perkara ini. Tapi, saya cakap akan kongsikan apabila sampai waktu sesuai. Saya bukan jenis yang suka uar-uarkan sesuatu perkara terutama isu sebegini. Saya tidak bercakap mengenai perkara ini bagi menghormati keluarga suami iaitu isteri dan anak-anaknya.

“Tapi, apabila anaknya membuat ciapan di Twitter membabitkan saya dan hubungan ini, bagi saya dia tidak ada hak untuk buat kenyataan bagi pihak saya. Saya juga ada privasi tersendiri. “Kalau betul mereka nak perkara ini didedahkan, biar daripada mulut saya sendiri. Bukan daripada mereka dan dengan cara sebegini,” katanya.

Difahamkan, perkahwinan suami bersama isteri pertama dikurniakan enam cahaya mata. Sementara, Ziela yang berkahwin dengan Tan Sri Megat Junid Megat Ayob pada 1991 dikurniakan dua anak iaitu Puteri Julia Nabilah dan Megat Jufri Nasrullah. Ziela juga mempunyai seorang anak angkat lelaki, Ibrahim Junid Abdullah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber:apaceritatv

Tular Tentang Ziela Jalil Jadi Dah Kahwin Dan Jadi Isteri Kedua. Lama Menyepi Akhirnya Dia Tampil Bersuara Bongkarkan Status Terkini Dirinya Buat Warganet Terkedu.

Sejak semalam hangat diperkatakan di media sosial mengenai seorang pelakon dan penerbit drama terkemuka apabila didkwa sudah hampir dua tahun bermdu dan bergelar isteri kedua. Kuala Lumpur: Tiada angin tiada rbut, tiba-tiba sahaja nama penerbit dan pelakon terkenal, Datuk Ziela Jalil kembali hangat diperkatakan.

Ia susulan ciapan di laman Twitter oleh seorang wanita yang mendkwa dan mendedahkan dia sudah berkahwin dan menjadi isteri kedua. Enggan membiarkan perkara itu terus menimbulkan persepsi negatif dalam kalangan warganet, Ziela, 51, atau nama sebenarnya Norzilah Abdul Jalil tampil menjelaskan perkara sebenar.

Menurut Ziela, dia tidak mahu isu itu dibangkitkan pihak lain yang dianggap sengaja untuk mengaibkan dirinya. Malah, Ziela yang juga penerbit syarikat penerbitan Pena Cretive berkata, apa yang dilalui itu adalah takdir hidupnya yang sudah ditentukan Allah SWT.

“Ya, saya sudah bernikah pada 17 Februari 2019 dan menjadi isteri kedua kepada pengerusi masjid, Datuk Syed Osman Al Habshee Syed Omar. Majlis saya diadakan di masjid di ibu negara yang berwalikan bapa saudara dengan disaksikan keluarga sebelah bapa, mak saya, anak-anak dan dua teman rapat.

“Kami hanya berkenalan lima minggu saja sebelum dia menyatakan hasrat untuk mengahwini saya. Bagi saya, keputusan berkahwin sekali lagi bukan keputusan mudah. Apatah lagi menjadi isteri kedua. “Saya anggap ia adalah takdir dan jodoh.

Kalau boleh diberi pilihan, saya pasti bukan ini pilihannya. Mungkin ramai yang mempertikaikan keputusan ini. Jawapan saya mudah, kalau memang saya nak kahwin dengan suami orang, dari dulu lagi selepas suami pergi menghadap illahi,” katanya.

Ziela yang berkahwin dengan suaminya yang berusia 55 tahun berkata, perkahwinan itu bukanlah satu perancangan. “Sepanjang 11 tahun suami pergi, memang tidak pernah terbuka hati atau ada perasaan untuk berkahwin lagi. Apabila orang usik saya mengenai soal kahwin, saya akan berasa ‘piss off’.

“Sebenarnya, saya selalu cakap pada orang tak nak, takkan dan tidak mungkin berkahwin lagi. Tiga ayat ini akhirnya saya telan balik sebab Allah yang menggenggam dan membolak-balikkan hati saya. “Jadi, pada saat saya terlalu cintakan suami, ternyata Allah berkehendak lain. Allah hadirkan takdir lain untuk saya.

“Suami sentiasa ada tempat yang istimewa di hati saya. Begitu juga cinta lain daripada orang lain iaitu suami kini akan ada di sisi lain dalam hati saya. “Jadi, apabila berlakunya perkahwinan ini, ia bukan perancangan saya. Kalau tidak, masakan saya tunggu selepas 11 tahun suami pergi menghadap illahi baru nak kahwin. Bukan bidang kuasa saya mengenai jodoh. Apatah lagi semuanya berlaku dalam tempoh yang sangat singkat,” katanya.

Ditanya kenapa baru sekarang dia terbuka berkongsi mengenai perkara itu, Ziela mengakui dalam situasi dilalui dia perlu menjaga hati banyak pihak membabitkan kedua belah keluarga. “Rakan media yang rapat dengan saya sudah beberapa kali bertanya mengenai perkara ini. Tapi, saya cakap akan kongsikan apabila sampai waktu sesuai.

Saya bukan jenis yang suka uar-uarkan sesuatu perkara terutama isu sebegini. Saya tidak bercakap mengenai perkara ini bagi menghormati keluarga suami iaitu isteri dan anak-anaknya. “Tapi, apabila anaknya membuat ciapan di Twitter membabitkan saya dan hubungan ini, bagi saya dia tidak ada hak untuk buat kenyataan bagi pihak saya. Saya juga ada privasi tersendiri.

“Kalau betul mereka nak perkara ini didedahkan, biar daripada mulut saya sendiri. Bukan daripada mereka dan dengan cara sebegini,” katanya. Difahamkan, perkahwinan suami bersama isteri pertama dikurniakan enam cahaya mata.

Sementara, Ziela yang berkahwin dengan Tan Sri Megat Junid Megat Ayob pada 1991 dikurniakan dua anak iaitu Puteri Julia Nabilah dan Megat Jufri Nasrullah. Ziela juga mempunyai seorang anak angkat lelaki, Ibrahim Junid Abdullah.

Sebelu ini Menurut sumber, penerbit terkenal ini didakwa telah dirisik oleh seorang Dato’ dan mereka berdua telah selamat mendirikan rumah tangga hampir dua tahun. Tidak berakhir di situ, dia juga dipercayai telah menjadi isteri kedua, dan selamat dinikahkan di sebuah masjid yang terletak di ibu negara.

Tidak berakhir di situ, wujud beberapa screen shot yang menguatkan dakwaan bahawa dia (penerbit) telah selamat berkahwin. Terbaru, seorang gadis dikenali sebagai Lola, di laman Twitter, mengakui bahawa dakwaan penerbit terkenal yang menyembunyikan perkahwinan daripada umum, merupakan Ziela Jalil. Jelas gadis itu lagi, mereka sekeluarga menerima dengan senang hati kehadiran Ziela Jalil dan menyayanginya seperti ibu sendiri.

Sumber  :  http://trendingsangat.pw/

Dikatakan Sudah Berkahwin. Gadis Ini Dedah Ziela Jalil Isteri Kedua Kepada Bapanya Selama Hampir Dua Tahun Dan Ini Cerita Sebenar Benarnya

Di media sosial, hangat warganet berdiskusi mengenai seorang pelakon dan penerbit drama terkenal yang didakwa sudah bergelar isteri kedua selama hampir dua tahun. Perkara tersebut secara tidak langsung menimbulkan pelbagai spekulasi dan teka-teki di kalangan warganet. Siapa tu?Isteri seorang Dato’?Menurut sumber, penerbit terkenal ini didakwa telah dirisik oleh seorang Dato’ dan mereka berdua telah selamat mendirikan rumah tangga hampir dua tahun. Tidak berakhir di situ, dia juga dipercayai telah menjadi isteri kedua, dan selamat dinikahkan di sebuah masjid yang terletak di ibu negara.

Tidak berakhir di situ, wujud beberapa screen shot yang menguatkan dakwaan bahawa dia (penerbit) telah selamat berkahwin.Disahkan oleh anak tiriTerbaru, seorang gadis dikenali sebagai Lola, di laman Twitter, mengakui bahawa dakwaan penerbit terkenal yang menyembunyikan perkahwinan daripada umum, merupakan Ziela Jalil. Jelas gadis itu lagi, mereka sekeluarga menerima dengan senang hati kehadiran Ziela Jalil dan menyayanginya seperti ibu sendiri.Sumber: Twitter

Ziela Bangga Anak Menantu Pejuang Barisan Hadapan.Dalam perkembangan lain Sebagai ibu, tiada yang lebih membanggakan apabila melihat anak dan menantu menjadi pejuang barisan hadapan bagi menyelamatkan nyawa ketika penularan wabak COVID-19.Biarpun jauh di sudut hati terbit kerinduan berjauhan dengan anak, cucu dan menantu, namun Penerbit Pena Creative Pictures, Datuk Ziela Jalil, 50, hanya menahan hati.Katanya, dia hanya sempat dua kali bertemu dengan anak sulungnya, Dr Puteri Julia Nabilah, menantu Dr Dziya Faqhran Mahmod Fauzi dan cucunya, Tun Alayna Zeeya.Selain telefon, panggilan video dan Instagram menjadi penghubung apabila merindui cucunya yang tinggal bersama keluarga besan di Shah Alam, Selangor.

Ambil barang peribadi bernilai RM520,000, pembantu rumah Ziela Jalil dimasukkan ke tirai besi lapan bulan

Pembantu rumah Ziela Jalil masuk tirai besi lapan bulan.PEMBANTU rumah kepada pelakon dan penerbit terkenal, Datuk Ziela Jalil masuk tirai besi lapan bulan oleh Mahkamah Majistret di sini kerana mengambil barangan peribadi milik majikannya berjumlah lebih setengah juta bulan lalu.Majistret M Saravanan mengenakan tindakan itu ke atas Julianah Omar, 32, yang merupakan warga tempatan, selepas Julianah mengaku bersalah dan memerintahkan tertudh menjalan tindakan tersebut bermula pada Khamis.Wanita itu didakwa mengambil barangan peribadi kepunyaan Ziela yang keseluruhan berjumlah RM520,000 di Desa Sri Hartamas, Brickfields di sini, kira-kira 11 pagi, 26 Februari lalu.

Tertuduh dihukum mengikut Seksyen 380 Kanun Kesksaan yang memperuntukkan tindakanmaksimum 10 tahun dan denda dan bagi kesalahan kali kedua dan seterusnya boleh dimasukka ke tirai besi dengan denda atau sebat.Terdahulu, Pegawai Pendakwa ASP Nom Phot Prackdit yang mengendalikan pendakwaan memohon mahkamah menjatuhkan hukumn setimpal ke atas Julianah.Bagaimanapun, peguam Muhamad Razman Sahat yang mewakili tertudh merayu hukuman ringan atas alasan anak guamnya telah menyesal dengan perbuatannya.“Ini merupakan kesalahan kali pertama anak guam saya dan dia menjaga ibu bapanya,” katanya. – Bernama

Ziela Jalil Dedah Hidup Perit Selepas Pemergian Suami

PETALING JAYA: Penerbit drama Ziela Jalil mendedahkan hidupnya tidak terurus selepas suaminya, Allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayub hembuskan nafas akibat sakitprostat pada 24 Januari 2008.
Ziela Jalil atau nama sebenarnya Norzilah Abdul Jalil, 44, berkata, ketika itu, dia akan ke tempat persemadian suaminya setiap hari kerana fikiranya rungsing selain merasakan tidak mampu menguruskan diri serta dua anak mereka iaitu Puteri Julia Nabilah dan Megat Jufri Nasrullah yang kini masing-masing berumur 21 dan 19 tahun.

“Jujurnya, ketika suami tiada saya tak tahu macam mana nak mulakan kehidupan saya tanpanya.”Maklumlah, kami besarkan anak bersama-sama dan tiba-tiba dia tinggalkan kami. Peristiwa itu membuatkan fikiran saya menjadi runsing.”Sehinggakan setiap hari, pada pagi dan petang selama enam bulan saya ke tempat persemadian. Bukan tak boleh terima takdir, tetapi saya masih lagi sukar untuk melepaskan dia,” katanya kepada mStar Online.Ziela diminta berkongsi pengalamannya selama enam tahun menjadi ibu tunggal selepas suaminya yang juga bekas Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, tinggalkan dunia.

Selain dua anak kandungnya itu, Ziela mempunyai seorang anak angkat iaitu Ibrahim Junid Abdullah yang baru berusia dua tahun.Ziela bersama anak angkatnya Ibrahim Junid Abdullah yang berusia dua tahun.Ziela merupakan isteri kedua Allahyarham.Tambah Ziela, dia mula bangkit selepas diberi semangat oleh rakan-rakannya yang mahukan dia meneruskan kehidupan menjaga anak-anak selain menguruskan produksi miliknya Pena Creative Pictures Sdn. Bhd.

“Alhamdulillah saya bangkit perlahan-lahan.”Dulu jika saya marah anak-anak, saya akan terus menghubungi suami dan dia akan hubungi mereka untuk menjelaskan sebab-sebab kenapa saya marah. Tetapi sekarang ini saya seorang.”Cuma ketika setahun selepas suami tiada saya mempunyai masalah untuk mendidik anak lelaki saya,” ujarnya.Dalam pada itu, Ziela berkata, dia juga bersyukur memiliki dua anak yang cukup menghormati orang tua.Katanya kerana cara didikan dia yang sangat tegas selain memberikan mereka cukup pendidikan agama, kedua-dua anaknya itu mengetahui batas-batas mereka dalam hidup.

“Alhamdulillah syukur saya mempunyai anak-anak yang sangat menghormati orang tua.”Bayangkan, saya cukup tegas dengan mereka malah saya pernah memukul mereka ketika kecil.“Antara pengalaman lama,  saya pernah memanggil orang untuk membuka pintu bilik Jufri yang dikunci kerana saya mahu tahu apa yang disimpan di dalam biliknya itu,” jelas Ziela.

Sementara itu, bersempena sambutan Hari Ibu pada Ahad ini,  Ziela berkata dia mengharapkan hadiah kejayaan anak-anaknya dalam kehidupan mereka.”Saya tak harapkan apa-apa, cuma saya sentiasa berdoa dan berpuasa demi anak-anak agar mereka berjaya dalam kehidupan,” katanya.Hari Ibu disambut pada minggu kedua setiap bulan Mei.