Nak acah acah kaya tapi sebenarnya tiada apa. Reen Rahim nasihatkan pelajar yang masih sekolah supaya tak malu dengan pekerjaan ibu bapa.

Pelakon Reen Rahim menasihatkan agar pelajar yang masih bersekolah tidak perlu malu dengan status atau pekerjaan ibu bapa. Reen berkongsi pandangannya menerusi satu posting di akaun Instagram. Kata Reen, sebaiknya anak-anak tidak seharusnya menyusahkan ibu bapa dengan membuat permintaan melebihi had kemampuan mereka. “Keluarga saya sederhana je tapi kitorang best. Sumpah dari sekolah saya tak […]

Continue Reading

KJ umum pelajar golongan ini akan terima suntikan vaksin Pfizer. Ianya akan bermula pada tarikh ini.

Menurut The Star, Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID 19 Kebangsaan (PICK), Khairy Jamaluddin memaklumkan bahawa pelajar yang bakal mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) bakal menerima dos pertama vaksin bermula Julai ini. Khairy berkata, pelajar tingkatan 5 dan 6 ini akan menerima vaksin jenis Pfizer-BioNTech yang mana suntikan tersebut akan dilaksanakan […]

Continue Reading

Tak sangka pula niat main main boleh dapat hasil yang macam ni. Lagi terkejut bila tahu kerjayanya.

PERKONGSIAN hasil fotografi dua jurugambar di dua benua, menerusi laman Twitter menimbulkan pelbagai reaksi. “Kiri Lelaki UK, Kanan Lelaki Terengganu,” tulis seorang pemuda menerusi satu ciapan yang memaparkan dua tangkap layar galeri fotonya dan gambar yang dirakamkan seorang jurugambar dari United Kingdom, Luke Stackpoole, sehingga diulang kicau lebih 6,800 kali. Rata-rata warganet kagum dan memuji karya kedua-dua individu […]

Continue Reading

Rider tidak dibenarkan hantar makanan terus kepada pelanggan. Boleh dikenakan kompaun pula sekiranya ingkar.

Ketika musim pandemik ni, ramai orang hanya bergantung kepada penghantar makanan untuk mendapatkan bekalan kerana tak mahu risikokan diri keluar dari rumah. Bagi mengurangkan risiko jangkitan, pihak pengurusan strata telah melarang penghantar barang atau makanan untuk bertemu secara terus dengan penghuni bangunan. Sebaliknya, Selangor Kini melaporkan Ketua Unit Penguatkuasa Cawangan Pengurusan Strata Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan […]

Continue Reading

Sebak atas apa yang berlaku pada pasangan ini. Tak sangka ini tanda pelik sebelum dia pergi.

KUALA NERUS: Bayi lelaki yang ditemui le mas di dalam baldi di rumah keluarganya, kerap berulang-alik ke bilik air dan menunjukkan beberapa kelakuan pelik tiga hari sebelum kejadian. Bagaimanapun ibunya Nor Azizah Ismail tidak menyangka anak bongsunya Muhammad Alif Ridwan Wahab akan tinggalkan mereka semua. Katanya sebelum kejadian itu dia sempat memberikan anaknya yang berusia satu tahun enam […]

Continue Reading

Boleh pula bandingkan sardin dengan ayam. Warganet bengang dengan penjelasan MB Perak soal telefon YES.

Baru-baru ini, ramai warganet serta penerima bantuan telefon mudah alih bagi tujuan PdPR telah mengkritik telefon pintar yang diterima gara-gara ia tidak sesuai digunakan untuk pengajaran dan pembelajaran. Malah, ramai yang mengadu telefon yang dipohon melalui subsidi itu cepat panas dan mudah rosak walaupun masih baru diterima. Tak cukup dengan itu, ada juga kes telefon […]

Continue Reading

Mulai esok pdrm akan tawarkan diskaun kompaun saman sehingga 50 peratus. Untuk anda yang ada saman tu bolehcepat dapatkan diskaun ni.

Mereka yang mempunyai saman trafik boleh mendapatkan diskaun sehingga 50% mulai esok (18 Jun 2021) sehingga 18 Julai depan. Pengarah Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Azisman Alias berkata tawaran pengurangan kompaun saman trafik yang ditawarkan oleh PDRM itu  tidak termasuk kes saman dalam sebutan mahkamah dan lain-lain kesalahan utama pada tahun […]

Continue Reading

Tiada pembantu rumah. Terkejut rupanya Hairul Azreen dan Hanis Zalikha bahagi kan kerja rumah sama rata bila dah tiada pembantu rumah ni.

Pelakon terkenal Hairul Azreen mendedahkan dirinya dan isteri, pengacara Hanis Zalikha tidak mempunyai pembantu rumah atau ‘maid’ di rumah mereka. Menerusi perkongsian di Insta Story miliknya, pemilik nama Hairul Azreen Idris itu berkata mereka berdua bekerjasama dan membahagikan tugasan kerja rumah. “Habis training mesti korang ingat saya rehat kan? Tidak saya kena kemas rumah. Sebab […]

Continue Reading

Tak sangka berbaloi hadap buku sampai Subuh. Gadis kacukan ini terkejut raih keputusan SPM macam ni.

Sarah menerima keputusan SPM pada Khamis lalu. Rakaman memaparkan seorang gadis yang gagal menahan sebak tatkala menerima keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada Khamis lalu meraih lebih setengah juta tontonan di aplikasi TikTok. Selain ucapan tahniah daripada warganet, ramai yang turut tinggalkan komen memuji paras rupanya sehingga dia digelar ‘beauty with brain’ berikutan keputusan cemerlang itu. […]

Continue Reading

Duduk berjauhan pun tak menghalang untuk laksanakan tanggungjawabnya. Jururawat ini sanggup pos susu badan guna cara ini.

Sejak berlakunya PKP penuh, banyak sektor tidak dibenarkan beroperasi dan ada juga yang terpaksa untuk bekerja dari rumah. Agak mencabar lebih lagi bagi suami isteri yang mempunyai anak kecil untuk dijaga, tapi mereka masih dapat melihat anak mereka. Namun ada juga yang terpaksa berjauhan dari keluarga, buat berbulan-bulan kerana tugasan sebagai frontliner. Tapi itu tidak menghalang […]

Continue Reading