Dayana Roza tegur sesetengah sikap masyarakat yang pentingkan diri dan tamak masa minta bantuan. Masih ramai lagi orang yang ikat perut.

Artis

Pelakon Dayana Roza menegur sikap sesetengah masyarakat yang mementingkan diri dan bersikap tamak. Dayana berkongsi hantaran di Instagram (IG)nya selepas tular foto stok simpanan makanan seorang wanita selepas memohon bantuan orang ramai.

Menurut Dayana, memang wujud golongan yang suka mengambil kesempatan seperti itu sehingga tidak memikirkan orang lain. “Tak dinafikan memang wujud orang macam ni… Kiri kanan depan belakang dia kaut. Kepada yang ambik kesempatan atas alasan “takde makanan” “takde susu anak” “anak tak makan” tapi dalam diam dah collect banyak stock makanan tolong STOP ye,” katanya.

Tambah Dayana lagi masih ramai yang memerlukan bantuan dan terpaksa ‘ikat perut’ kerana terkesan dengan pandemik Covid-19. “Dalam keadaan macam ni tak boleh selfish dan tamak, ramai lagi orang yang ikat perut. ingat sikit orang belakang ye kakak abang.

“Tak payah nak simpan stock sampai raya tahun depan. Ni dah kira macam makan hak orang, tak berkat nanti.“Jangan nanti disebabkan orang-orang awak, orang yang nak bagi bantuan dah tak percaya dan mereka yang betul-betul memerlukan nanti lapar tak makan, anak tak ada susu, pampers semua.

“Fikir sikit ye,” tegur Dayana. Sementara itu di ruangan komen, rata-rata pengikut kesal dengan sikap individu yang mengumpul bantuan keperluan harian yang boleh dikatakan lebih daripada cukup. Mereka bersetuju dengan saranan Dayana agar pemohon bantuan tidak tamak dan mementingkan diri sendiri.

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.