Gara gara dijangkiti Covid 19 dari pesakit di wad hospital. Sekali ini yang berlaku pada jururawat yang sarat hamil ini.

Baby Info Kesihatan Viral

Saban hari, kes penularan wabak COV1D-19 di negara kita semakin merisaukan. Para frontliners juga dilihat masih berusaha untuk mengurangkan rantaian COV1D-19. Bukan itu sahaja, mereka juga perlu menguruskan jumlah pesakit yang baru tiba di pusat kuarantin dan juga di pusat perubatan.

Betapa besarnya usaha para petugas kesihatan yang perlu menghadapi risiko yang besar sehinggakan boleh mengambil nyawa mereka sendiri. Lebih menyedihkan lagi apabila seorang jururawat telah pergi buat selamanya akibat COV1D-19 selepas dij4ngkiti daripada salah seorang pesakit di hospital.

Jururawat berkenaan dikenali sebagai Siti Aishah binti Mohd Zamri yang dikatakan sedang sarat mengandung tujuh bulan dan telah dijangkiti COV1D-19 dari pes4kit di dalam wad. Aishah dikatakan telah terlantar serta tidak sedarkan diri ketika dirawat di unit rawatan rapi di Hospital Labuan.

Namun, aj4lnya sudah tiba, dia telah kembali ke rahmatullah bersama-sama bayi yang sedang dikandung pada pukul 10.45 pagi. Staff nurse Siti Aishah binti Mohd Zamri telah kembali ke rahm4tull4h bersama-sama bayi dalam kandungannya pada pukul 10.45 pagi tadi di Unit Rawatan Rapi Hospital Labuan. Menerusi posting yang telah dimuat naik oleh suami Allhyarham4h di Facebook, dia sempat meminta orang ramai agar mendoakan isterinya serta anak pertama mereka yang masih berada dalam kandungan diberi kesembuhan.

Semoga Allah beri kesembuhan kepada isteri saya dan juga baby kami dalam kandungan. Mohon doa daripada semua untuk isteri saya dan baby kami. Namun, pada ketika ini status berkenaan dibanjiri dengan upacan takzi4h daripada warganet yang mengenali dirinya itu.

Sumber: Muhammad Iqmall , Aina Hafizah Mohammad Fuzi , Mohd Nur Amin , ohbulan

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.