Hafidz Roshdi tampil bela Elizad. Rupanya Elizad sering lakukan satu perkara ini semasa di set penggambaran.

Artis keluarga Viral

Hafidz nampak Elizad solat di set penggambaran. GERAM dengan tindakan seorang warganet mempersoalkan ibadat solat pelakon Elizad Sharifuddin, rakan selebriti yang pernah bekerja dengannya iaitu Hafidz Roshdi tampil bercerita perkara sebenar.

Ujar Hafidz atau nama sebenarnya Muhammad Hafidz Roshdi, 27, hanya orang di sekeliling Elizad mengetahui tentang keperibadian sebenar aktres berkenaan yang tidak meninggalkan tanggungjawab sebagai Muslim biarpun sedang sibuk bekerja.

“Saya nak bagi tahu benda betul yang nampak depan mata, saya tak cakap benda macam ni kalau tak nampak sendiri. Setiap kali penggambaran di rumah mesti nampak dia ambil wuduk, bentang sejadah. Bukan sekali nampak tapi setiap kali!” ujarnya.

Elizad luah rasa sedih IG pada malam Rabu.

Hafidz ditemui pada sidang media Bujang Tampan Selamba yang diadakan secara maya pada Khamis. Terdahulu, pelakon Elizad meluahkan rasa sedih apabila menerima kritikan di ruangan komen sebuah portal yang menvdvhnya sebagai mandul, tidak solat dan tidak menutup aurat.

Kadang-kadang kita nampak orang tidak bertudung mesti kata tak solat, jadi jangan nilai orang daripada luar.

Elizad memberitahu dia sudah berusaha pelbagai cara dan rawatan untuk mendapatkan cahaya mata namun masih belum dikurniakan rezeki itu. Pelakon Teman Lelaki Upahan itu membuat laporan polis pada malam Rabu terhadap seorang warganet yang dianggap melampau dan cuba menjatuhkan maruahnya. Pelakon drama Tundukkan Playboy Itu turut meminta orang ramai agar tidak menilai ibadah seseorang daripada luaran semata-mata. “Kadang-kadang kita nampak orang tidak bertudung mesti kata tak solat, jadi jangan nilai orang daripada luar” katanya.