Direhatkan dari mengendalikan program, Ustaz Don dedah ada pihak yang sengaja cari kesalahan setiap kali muncul dalam program dakwah

Pendakwah selebriti, Ustaz Don dakwa ada pihak sengaja mencari kesalahannya setiap kali muncul dalam program dakwah. Lebih ketara lagi apabila namanya kembali menjadi bualan dan terus direhatkan daripada mengendalikan program Salam Baitullah terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM), hari ini. Dakwa pemilik nama Don Daniyal Don Biyajid, terdapat pihak dilihat sengaja menggunakan kesilapan yang dilakukannya dalam program dakwah untuk ditularkan dalam media sosial.

“Ada kelompok yang sengaja mencari salah saya dan kemudian viralkan dalam media sosial,” katanya. Beliau berkata demikian ketika diminat mengulas isu berhubung tindakan stesen televisyen merehatkannya terus dari sebuah program yang berbaki empat episod lagi. Ustaz Don berkata, dia hanya mengetahui mengenai tindakan tersebut menerusi media sosial tanpa menerima sebarang surat rasmi berhubung penamatan perkhidmatannya dalam mengendalikan program Salam Baitullah yang sinonim dengan musim ibadah haji.

“Apakah perasaan anda jika anda ditamatkan perkhidmatan melalui media sosial tanpa surat rasmi? Adakah itu juga kebimbangan yang tidak beretika?” ujarnya. Terdahulu,  Ketua Pengarah Penyiaran Malaysia, Datuk Suhaimi Sulaiman memaklumkan Ustaz Don tidak lagi akan membuat penampilan dalam program terbabit kerana didakwa mengelirukan dan tidak disokong oleh dalil yang sah. Semalam, Ustaz Don di dalam program Salam Baitullah mendapat pertikaian apabila berkongsi hadis yang mengatakan memandang pada wajah guru, lebih baik dari menyedekahkan 1000 ekor kuda di jalan Allah.

Sebelum ini, pendakwah selebriti berusia 40 tahun itu juga pernah ‘direhatkan’ daripada program Salam Baitullah bagi meredakan keadaan tegang melibatkan dirinya. Sumber: Omm. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.

Exit mobile version