Dah la gaji RM1500 je tapi dah 3 kali kantoi curang, isteri yang gaji 3 kali ganda rasa sia sia tanggung keluarga

Gambar sekadar hiasan MASALAH ketidak setiaan dalam rumah tangga berlaku bagai tiada kesudahan, tidak kiralah sama ada pelakunya suami atau isteri. Seorang wanita berdepan nasib sama apabila berdepan masalah suami tak setia dan terbaharu kecrngn itu berjaya ‘dihidu’ buat kali ketiga. Sebagaimana diceritakan si isteri menerusi Facebook Tanya Peguam, dia berkata kecrngn suaminya masih belum di… Continue reading Dah la gaji RM1500 je tapi dah 3 kali kantoi curang, isteri yang gaji 3 kali ganda rasa sia sia tanggung keluarga

Tak yakin nak jadikan menantu bila tahu wanita ni tiada asas pendidikan, sekali bila dah tinggal serumah baru tahu macam ni perangai menantu

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum semua. Sudah lama saya mengikuti posting di page ini. Semua kisah2 nya menarik, ada juga yang menginsafkan saya. Dahulu jarang saya bermain facebook. Sejak bersara Oktober 2017, hari2 saya baca status kawan-kawan di sini. Baru-baru ini, seorang rakan lama saya di maktab dahulu hubungi saya. Dia memberitahu bahawa baru kehilangan menantu… Continue reading Tak yakin nak jadikan menantu bila tahu wanita ni tiada asas pendidikan, sekali bila dah tinggal serumah baru tahu macam ni perangai menantu

Hari pernikahan bertukar jadi hari paling sedih, selamba je keluarga mertua ajak bekas kekasih suami naik pelamin

HARI pernikahan sepatutnya menjadi momen paling berharga untuk diingati mana-mana pasangan pengantin. Namun pengalaman berbeza dilalui wanita ini apabila hari bahagianya dicemari dengan kehadiran seorang tetamu wanita. Lebih menyedihkan lagi apabila keluarga mentuanya begitu menyambut baik wanita yang sebelum ini merupakan bekas kekasih suaminya itu. “Saya tak tahu nak cerita dekat siapa. Ingatkan ia hari bahagia… Continue reading Hari pernikahan bertukar jadi hari paling sedih, selamba je keluarga mertua ajak bekas kekasih suami naik pelamin

Mertua sangka hanya duduk rumah goyang kaki, sekali wanita ni dedah gaji sehari RM1k terus terdiam mertua dan ipar duai

Foto sekadar hiasan. Aku Mimi, berusia awal 30-an. Sudah berkahwin dan mempunyai 3 orang anak. Awal usia perkahwinan, aku sering dibuuli oleh ipar duai kerana usiaku yang muda. Jarak usiaku dengan suami, 10 tahun. Jadi, adik-adik iparku lebih berusia dari aku. Pulang ke kampung mertua, bakul susu anak juga digeledah oleh adik-adik ipar mencari apa… Continue reading Mertua sangka hanya duduk rumah goyang kaki, sekali wanita ni dedah gaji sehari RM1k terus terdiam mertua dan ipar duai

Tergamam bila bapa pengantin perempuan batalkan majlis pernikahan sebab duit hantaran hilang, tak sangka akhirnya ini yang jadi

Akad nikah merupakan detik indah yang dinantikan oleh setiap pasangan yang bercinta. Saat lafaz diakad, maka bersatulah dua jiwa dalam melayari bahtera rumahtangga. Namun, cuba bayangkan di mana majlis yang diimpikan tidak menjadi kenyataan. Ini bukan cerita cinta putus di tengah jalan, bukan dua minggu lagi mahu kahwin majlis cancel. Tapi realitinya si lelaki sudah… Continue reading Tergamam bila bapa pengantin perempuan batalkan majlis pernikahan sebab duit hantaran hilang, tak sangka akhirnya ini yang jadi

Selamba je benarkan suami kahwin lain tapi dengan syarat, bila dah kahwin lain suami pula yang meroyan

Gambar sekadar hiasan. Hi, Assalamualaikum semua. Actually saya tak pandai nak karang ayat. So memang saya straight forward je la ye. Nak mintak pendapat dan nasihat, adakah saya atau suami perlu berubah dalam masalah kami ini. Saya membesar dengan ibu tunggal. So memang dari kecil saya pandai mencari duit sendiri. Kerja tolong orang di pasar… Continue reading Selamba je benarkan suami kahwin lain tapi dengan syarat, bila dah kahwin lain suami pula yang meroyan

Isteri luah rasa terkilan bila suami gaji 5 angka tapi sesen pun tak bagi duit belanja, tapi dekat mak dia setiap bulan bagi 2k

Salam saya seorang isteri yg hanya menjadi suri rumahtangga sepanjang 4 tahun berkahwin. Ada 2 anak yang comel. Ada master degree. Pernah bekerja dulu dan earned 6k sebulan. Berhenti kerja atas permintaan suami untuk ikut dia bertugas. Kerana sayang dan patuh suami, sy turutkan.. Suami kerja hebat. Earned 5angka. Sepanjang berkahwin – x de duit… Continue reading Isteri luah rasa terkilan bila suami gaji 5 angka tapi sesen pun tak bagi duit belanja, tapi dekat mak dia setiap bulan bagi 2k

Exit mobile version