Kongsikan pengalaman kena reman dengan SPRM, sekali ini teguran dari Rita Rudaini pada Aliff Teega dan isteri

Pelakon Rita Rudaini menegur tindakan pasangan pempengaruh iaitu Alif Teega dan Aisyah Hijanah yang berkongsi mengenai pengalaman mereka ditahan reman oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), baru-baru ini. Menerusi hantaran di Instagram Story, Rita atau nama lengkapnya Rita Rudaini Mokhtar, 48, berpendapat perkata itu tidak patut dikongsikan kepada umum. “Macam mana ya nak cakap, jangan jadikan benda tu… Continue reading Kongsikan pengalaman kena reman dengan SPRM, sekali ini teguran dari Rita Rudaini pada Aliff Teega dan isteri

Minta orang ramai tak letak harapan terlalu tinggi, Kak Km akui belum dapat rasa nak pakai tudung lepas balik dari umrah

USAHAWAN Liana Rosli memohon orang ramai tidak meletakkan harapan terlalu tinggi dia menutup aurat sepenuhnya selepas pulang mengerjakan umrah di Tanah Suci Makkah. Liana atau mesra disapa Kak KM sebaliknya berkata, dia masih belum bersedia untuk mengubah penampilannya kerana merasakan belum masanya dia berbuat demikian. “Memang beribu-ribu saya dapat komen fasal umrah, mereka nak tengok saya… Continue reading Minta orang ramai tak letak harapan terlalu tinggi, Kak Km akui belum dapat rasa nak pakai tudung lepas balik dari umrah

Tular video bercuti dengan keluarga, sekali ramai yang mula pertikaikan tudung Nelydia Senrose

Tular di media sosial sehingga warganet persoal tudung Nelydia Senrose sama ada dia sudah menanggalkan tudung atau sebaliknya selepas melihat sebuah video berada di Cameron Highland, Pahang bersama ahli keluarga. Dalam video tersebut, dilihat pemilik nama Nik Zaris Nelydia Nik Sen sedang duduk di atas kerusi kayu sambil melihat pemandangan indah. Klik sini untuk lihat… Continue reading Tular video bercuti dengan keluarga, sekali ramai yang mula pertikaikan tudung Nelydia Senrose

Setelah sekian lama menyepi, terkejut bila tiba tiba bekas isteri dedah Andika Putera tak setia

Tiada angin tiada ribut, tiba-tiba personaliti media sosial Ananda Natasha mendakwa bekas suaminya yang juga seorang pempengaruh berlaku tak setia. Menerusi Instagram Story (IG), Nastasha memuat naik tangkap layar perbualannya dipercayai bersama beberapa orang individu yang tidak dinyatakan identiti di aplikasi WhatsApp dan direct message (DM). Mereka mendedahkan kepada Natasha tentang sikap bekas suaminya yang didakwa curang. Bukan itu… Continue reading Setelah sekian lama menyepi, terkejut bila tiba tiba bekas isteri dedah Andika Putera tak setia

Ada yang cakap dia hamil ank luar nikah, keluarga Nur Farah Kartini minta individu ni buat permohonan maaf

Kecewa dengan komen seorang wanita, keluarga minta individu fitnah Nur Farah Kartini hamil anak luar nikah tampil membuat permohonan maaf. Individu terbabit didakwa telah membuat andaian melulu dan memfitnah arwah Nur Farah Kartini yang mti dibnh sebenarnya hamil anak luar nikah hasil hubungan sulit dengan suspek. “Teman lelaki dia (Nur Farah Kartini) tu polis dan… Continue reading Ada yang cakap dia hamil ank luar nikah, keluarga Nur Farah Kartini minta individu ni buat permohonan maaf

Tawar diri nak jadi imam, Syatilla Melvin sebak anak umur 7 tahun mampu imamkan solat

SEJUK perut pelakon Syatilla Melvin apabila anak sulungnya iaitu Syeriv Samheizy menawarkan diri menjadi imam ketika mahu menunaikan solat Maghrib. Sebak mendengar bacaan solat Syeriv itu, Syatilla atau Siti Nur Syatilla Amirol Melvin, 32, berkata dia sama sekali tidak menyangka anaknya yang baru berusia tujuh tahun itu mampu mengimamkan solat. “Anak bubu (panggilan Syatilla) dah boleh… Continue reading Tawar diri nak jadi imam, Syatilla Melvin sebak anak umur 7 tahun mampu imamkan solat

Minta berhenti dari main sosial media, warganet dah mula rimas dengan Ibu Aliff Aziz

Seorang individu meminta ibu kepada penyanyi dan pelakon Aliff Aziz iaitu Siti Hafiza supaya berhenti bermain media sosial dan memberikan fokus kepada keluarga. Kata individu berkenaan, tindakan Siti Hafiza yang sering memuat naik perkongsian di laman sosial telah menimbulkan rasa kurang senang segelintir pihak selain dijadikan bahan artikel media tempatan. “Makcik, boleh tak anda berhenti berkata-kata. Cuba… Continue reading Minta berhenti dari main sosial media, warganet dah mula rimas dengan Ibu Aliff Aziz

Pertikaikan pasal suntikan, pengusaha kantin sekolah luah rasa tak puas hati bila guru jual pelbagai jenis makanan di koperasi

Seperti yang diketahui umum, aktiviti menjual tidak kiralah sama ada dalam kalangan guru mahupun murid di sekolah adalah tidak dibenarkan. Tidak semua jenis makanan dan minuman yang boleh dijual di kantin sekolah. Pengusaha kantin perlu mengikut perkara yang telah ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan dan Kesihatan. Namun, tular di TikTok satu rakaman video memaparkan seorang wanita… Continue reading Pertikaikan pasal suntikan, pengusaha kantin sekolah luah rasa tak puas hati bila guru jual pelbagai jenis makanan di koperasi

Titipkan ucapan sempena hari lahir, Ibu Aliff Aziz luah rasa kecewa sebab sampai hari ni tak dapat jumpa dengan cucu

Ibu Aliff Aziz luah rasa kecewa kerana sehingga ke hari ini, dia dan keluarganya masih tidak dapat berjumpa atau bercakap dengan cucu-cucunya. Menerusi satu hantaran di Instagram, Siti Hafiza telah memuat naik satu foto memaparkan anak perempuan pelakon Bella Astillah dan Aliff iaitu Ara Adreanna. Pada perkongsian itu, Siti Hafiza telah memberikan ucapan selamat hari… Continue reading Titipkan ucapan sempena hari lahir, Ibu Aliff Aziz luah rasa kecewa sebab sampai hari ni tak dapat jumpa dengan cucu

Ada yang cakap dia kongsikan berita kehamilan terlalu awal, tak boleh berdiam sekali ini pula respon dari Intan Najuwa

Pelakon jelita, Datin Intan Najuwa tampil memberikan respon terhadap dakwaan seorang individu yang mengatakan dirinya terlalu awal berkongsi mengenai berita kehamilannya kepada orang ramai. Menerusi hantaran di Instagram Story (IG Story), pemilik nama Intan Najuwa Abdul Wahid ini memuat naik hantaran Direct Message (DM) yang dihantar seorang individu kepadanya. Menurut individu tersebut, Intan sepatutnya tidak terbuka… Continue reading Ada yang cakap dia kongsikan berita kehamilan terlalu awal, tak boleh berdiam sekali ini pula respon dari Intan Najuwa

Exit mobile version