Isteri tinggal tunggu hari je nak bersalin tiba tiba dapat tahu laki sendiri tengah bersuka ria kahwin dengan perempuan lain. Akhirnya ini yang isteri pertama buat sampai suami menyesal seumur hidup.

Foto sekadar hiasan. Tergamak seorang suami lepaskan isteri disaat isteri sedang mengndungkan zuriat sendiri. Inilah yang dikatakan habis madu sepah dibuang. SegaIa pengorbanan selama ni sekelip mata dilupakan setelah kehadiran orang ketiga. Sudahlah berkahwin senyap-senyap dan menghilangkan diri, malah isteri pertama dilepaskan hanya kerana mencari suami untuk menuntut nafkah anak-anak. Nasib malang menimpa puan ini […]

Continue Reading

Baru je masuk kerja pengurus dah bagi kerja banyak kat gadis ni malam tu. Apa yang pengurus tu rancang menjadi tapi tiba tiba gadis ni bagi sesuatuu kat pengurus. Terduduk terus bila staff sendiri bagi benda tu.

Ceritanya begini.. aku seorang majikan yang ada syarikat pembinaan sendiri.. tahun lepas aku ada ambil seorang staf perempuan bekerja di syarikat aku..untuk jaga office aku, buat kerja2 admin atau kadang2 sebagai personal assistant aku.. dalam office aku, ada juga budak2 perempuan lain..tapi masa aku interview budak ni, aku terus suka untuk ambik dia bekerja.. Soalan […]

Continue Reading

Isteri muda suka bila laki talakkan bini tua. Tiba tiba bini muda tergamam bila hakim dedahkan sesuat sampai laki sendiri melutttut minta rujuk balik dengan bini tua.

Assalamualaikum min dan warganet sekalian. Kisah aku ni Panjang so siapa yang pemalas nak baca boleh scroll laju laju. Dan makcik bawang yang tahu mengkritik je pun bolehlah scroll laju laju ek. Aku perlukan pendapat dari segi undang undang (aku pernah terbaca komen dari peguam syarie tapi bila scroll balik tak jumpa nama fb peguam […]

Continue Reading

Laki minta sesuatu tapi bini berkeras tetap tak nak bagi sebab dia letih. Pelik tiba tiba satu malam tu laki terbuat sesuatu kat dia sampai kena halau keluar dari bilik. Terkedu sampai macam ni sekali suami buat kat isteri sendiri.

Assalamualaikum.. Zaman kini memang dah biasa wanita bekerja. Malah ada yang wanita mempunyai gaji lebih besar dari suaminya. Sekiranya ego berjaya dikawal dan mengetepikan status kerja dalam keluarga, selalunya boleh hidup bahagia seperti biasa, namun jika ego menguasai diri, boleh mvsnah rumah tangga. Ini merupakan kisah benar seorang isteri yang amat menyesaIi perbuatannya terhadap suami […]

Continue Reading

Suami beria nak kahwin isteri pulak selamba je izinkan tapi dengan satu syaraat. Pelik tiba tiba tak sampai bape bulan suami merayu suruh isteri balik. Rupa rupanya ini yang berlaku.

Foto sekadar hiasan. Nak share cerita, ni fb kawan saya. Laki saya mintak izin nak kawin lain. alasan? Sebab saya dah hodoh! Tak style macam dulu. Anak 4 org. All boys. Dulu saya secretary. So selalu siap cantik. Tapi husb suruh behenti kerja, jaga anak. Husb saya lebih dari mampu nak kawin 2 dari segi […]

Continue Reading

Pelik lepas bersama malam tu isteri tidur atas sofa. Akhirnya suami nekad untuk buka almari isteri. Terkejut bila tiba tiba dia terjumpa sesuatu buatkan suami tak percaya.

Gambar Hiasan.. Aku tergerak hati nak tulis since baca ‘Abang makenik’. Kalau yg tulis tu bini dia, kali ni yg tulis lelaki. A.k.a suami. Opss bukan suami akak tu. Sebelum tu, thanks laa kt page iium ni. Aku tergerak nk tulis pun sebab xtau nak luahkan mcmne. Aku dah kawin. Usia perkahwinan aku nak dekat […]

Continue Reading

Laki ni bosan dapat isteri duduk jauh. Bila tengah malam pula isteri jenis tidur awal. Satu hari tu suami nekad nak mesej perempuan lain setiap malam. Awalnya ingat nak test market je tapi ini yang terjadi.

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Aku Tina duduk di KL. Berumur lewat 20an. Terima kasih sudi share confession aku ni. Aku harap apa yang aku share ni mendapat manfaat hendakNya. Aku mulakan dengan background aku dulu. Aku wanita bekerjaya dan alhamdulillah rezeki sentiasa Allah beri walaupun aku start daripada bawah. Aku baru je putus tunang tahun […]

Continue Reading

Isteri dah saraat mengandung tiba tiba pagi tu beria dia nangisss. Laki pulak tidor tak reti nak bangun. Tergamam rupa rupanya paagii tu isteri sedih sebab malam tu dia tak puas.

Ini kisah aku yg seorang rider biasa, dan juga seorang suami . Semalam isteri aku yang sarat mengandung menangis sebab aku terlelap awal dan guna bantal dia. Biasalah , orang mengandung . Kadang mereka ni tidur 2 jam sahaja sebab skit badan yang teramat sangat. Aku tak rasa , tapi aku tahu yang mengandung takda […]

Continue Reading

Isteri tengah sedap makan tiba tiba suami datang mencangkung sambil melepaskan sesuatu. Bila dah lega baru dia masuk tandas. Terkejut rupanya ini perangai sebenar suami.

Salam..mintak hide profil sy. Sy nak mintak pandangan/pendapat/kata2 positif…agak tidak masuk akal tapi inilah realitinya.. Anak sulung sy berumur 3 tahun. Sepanjang tempoh 3 tahun ni, suami sy langsung xpernah tolong bangun malam2. Contoh buatkan susu, tukarkan pampers. Puas dah cakap, gerak bangun, tapi tetap buat xtahu. Bila pagi kadang2 sy sakit kepala terlambat bangun […]

Continue Reading

Laki lepaskan bini masa tengah hamil 7 bulan. Terkejut tiba tiba rujuk lepas 2 hari bini bersalin. Macam macam yang berlaku rupa rupanya rujuk tu tak sah hingga la satu hari ini yang terjadi.

Foto sekadar hiasan. Tular di laman Twitter, kisah seorang wanita yang ditalakkan suami ketika hamil 7 bulan. Kesilapannya kerana tidak rujuk semasa dalam tempoh kehamilan, sebaliknya rujuk pada hari ke dua selepas anak dilahirkan. Nama dan watak kisah dibawah telah ditukarkan dan bukanlah nama sebenar sepertimana posting yang tular awalnya. Ikuti kisahnya dibawah. Sewaktu hari […]

Continue Reading