Sebak pulak bila ni ahli keluarga pula kongsikan video isteri pertama Zainal Abidin

Isnin lalu, kecoh diperkatakan mengenai prblahan dua isteri bekas jurulatih Liga Super, Datuk Zainal Abidin di sebuah restoran di Shah Alam, Selangor. Polis mendedahkan punca pergaduhan akibat perselisihan faham di mana isteri pertama berasa tersindir dengan kenyataan isteri kedua dalam sebuah program. Selain itu, isteri pertama marah mendakwa perkahwinan kedua suaminya dibuat tanpa pengetahuannya. Terbaru,… Continue reading Sebak pulak bila ni ahli keluarga pula kongsikan video isteri pertama Zainal Abidin

Nak cari model untuk 1 hari tapi nak bagi gaji rendah, butik baju ni teruk dikritik oleh warganet

GAMBAR SEKADAR HIASAN Ramai yang memilih untuk menceburi bidang peragaan atau modelling baik sepenuh masa atau sekadar job sampingan. Namun, ada beberapa pihak yang mengambil kesempatan untuk menyalahgunakan khidmat model-model ini dan membayar dengan kadar yang minima. Itu yang terjadi dalam sebuah group mencari bakat di Facebook, sebuah butik pakaian mencari model untuk memperagakan koleksi pakaian mereka namun hanya membayar dengan… Continue reading Nak cari model untuk 1 hari tapi nak bagi gaji rendah, butik baju ni teruk dikritik oleh warganet

Tular tentang isu Fyna dan madunya, ini pula update terbaru dari anak Zainal Abidin

Hangat di media sosial mengenai isteri pertama bekas jurulatih bola sepak, Datuk Zainal Abiddin yang dikatakan telah menyrng isteri kedua, Fyna Jebat di sebuah restoran. Difahamkan, isteri pertama berasa marah terhadap Fyna kerana perkahwinan senyap olehnya bersama suami. Malah, dirinya juga mendakwa Fyna menyindirnya dalam program Famili Duo. Salah seorang daripada anak Zainal Abiddin, Zaifiq… Continue reading Tular tentang isu Fyna dan madunya, ini pula update terbaru dari anak Zainal Abidin

Nak kan minyak dagu punya pasal sampai kena korek tengah malam, Ustaz Fauzi tampil bongkarkan proses penghasilan minyak dagu

KISAH mengenai minyak dagu banyak diperkatakan dalam masyarakat kita, malah ia turut diangkat menjadi karya filem seram di negara ini. Terbaharu, pendakwah terkenal, Ustaz Fauzi Mustafa turut jadi perhatian ramai apabila dia tampil bercerita panjang lebar mengenai proses penghasilan minyak dagu. Dalam pendedahan yang menyeramkan itu, Fauzi berkata minyak tersebut diambil daripada dagu mereka yang dbnh atau wanita… Continue reading Nak kan minyak dagu punya pasal sampai kena korek tengah malam, Ustaz Fauzi tampil bongkarkan proses penghasilan minyak dagu

Ini pula penjelasan dari pihak 7 eleven lepas tular gambar pekerja bersihkan ketuhar guna mop

7-Eleven Malaysia Sdn. Bhd (7-Eleven) memohon maaf atas tindakan seorang pekerjanya yang tular gara-gara membersihkan ketuhar gelombang mikro menggunakan mop lantai. Di dalam satu kenyataannya semalam, 7-Eleven berkata, ia merupakan pelnggran yang jelas terhadap protokol sanitasi dan tidak mencerminkan standard tinggi yang dikekalkan di semua kedai. “Kami memahami kepentingan mengekalkan persekitaran yang bersih dan selamat… Continue reading Ini pula penjelasan dari pihak 7 eleven lepas tular gambar pekerja bersihkan ketuhar guna mop

Gantikan dengan air rbusan beras sebab tak cukup duit nak beli susu, tapi apa yang jiran dia bagi buat wanita ni bersyukur

JANGANKAN nak dekat, bau busuk longkang pun orang tak sanggup. Namun, seorang ibu sanggup bergelumang dengan air longkang demi sesuap nasi. Tidak merungut, sebaliknya wanita berkenaan bersyukur diberikan upah bagi membolehkan dia mengisi perut bersama anak-anak.”Alhamdulillah, rezeki hari ini cuci longkang depan rumah jiran… jiran bagi upah RM10. Ibu beli sardin dan beras. “Dapat masak, makan… Continue reading Gantikan dengan air rbusan beras sebab tak cukup duit nak beli susu, tapi apa yang jiran dia bagi buat wanita ni bersyukur

Terus loya bila tengok individu ni selamba je guna mop lantai untuk bersihh kan ketuhar

Baru-baru ini, kecoh di platform Twitter apabila seorang pekerja asing menggunakan cara ‘kotor’ untuk membersihkan ketuhar gelombang mikro di sebuah kedai serbaneka terkemuka. Menerusi beberapa foto dikongsikan oleh pengguna dikenali @AshrafChak, pekerja itu dilihat sedang memasukkan mop lantai ke dalam ‘microwave’ bagi membersihkannya. “Hello kedai serbaneka, tolong jelaskan pada pekerja anda untuk buat pembersihana dengan… Continue reading Terus loya bila tengok individu ni selamba je guna mop lantai untuk bersihh kan ketuhar

Check in ramai ramai dekat chalet, terkedu pukul 2 pagi keluar suara perempuan dekat speaker

Mesti ada di antara korang yang suka luangkan masa hujung minggu bersama rakan-rakan, tak kisah lah buat aktiviti bersama ke ataupun check in beramai-ramai untuk menenangkan fikiran. Baru-baru ini, telah tular sebuah video di TikTok yang memaparkan sekumpulan lelaki yang terkejut dan hairan apabila terdengar suara aneh ketika mereka sedang menginap di sebuah vila. Video yang telah… Continue reading Check in ramai ramai dekat chalet, terkedu pukul 2 pagi keluar suara perempuan dekat speaker

Published
Categorized as Viral Tagged

Semua murid dah balik lepas ambil duit bantuan, cikgu kongsi kisah murid ni buat ramai yang sebak

BANTUAN Awal Persekolahan (BAP) yang diperuntukkan kerajaan membuatkan ibu bapa menarik nafas lega kerana sedikit-sebanyak mampu meringankan beban perbelanjaan persekolahan anak-anak yang ditanggung. Proses pembayaran wang BAP sudah bermula, dan ibu bapa serta penjaga mula hadir ke sekolah untuk mengambil bayaran sebanyak RM150. Namun di sebalik keterujaan mendapat bantuan, ada kisah sedih yang tidak disangka-sangka.… Continue reading Semua murid dah balik lepas ambil duit bantuan, cikgu kongsi kisah murid ni buat ramai yang sebak

Nak kan duit punya pasal sampai sanggup suruh orang tua berendam dalam air

APA saja sanggup dilakukan sebilangan pempengaruh media sosial untuk mencari wang dengan mudah. Bagaikan satu ‘kerja tak betul’ apabila ada dalam kalangan golongan penyedia kandungan atau content creator itu yang sanggup bertindak jahat kepada ahli keluarga sendiri demi meraih populariti. Terbaharu, seorang individu aktif berkongsi video seolah-olah mengemis sumbangan hadiah daripada warganet di TikTok yang kemudiannya boleh ditebus… Continue reading Nak kan duit punya pasal sampai sanggup suruh orang tua berendam dalam air