Bukan biasa biasa, rupanya bulan bintang berhabis RM11 juta untuk kempen terrrrpaling raya

Pengasas jenama fesyen tempatan Bulan Bintang, Azzim Zahid Azmi memaklumkan telah memperuntukkan RM11 juta untuk kempen The Terrrrpaling Raya tahun ini. Jelas Azzim, 27, tahun 2024 merupakan tahun untuk membalas jasa pelanggan setia yang menyokong jenamanya sejak sembilan tahun lalu. “Tahun ini adalah tahun untuk saya membalas jasa kepada mereka yang selama ini menyokong Bulan… Continue reading Bukan biasa biasa, rupanya bulan bintang berhabis RM11 juta untuk kempen terrrrpaling raya

Tular video adik umur 15 tahun jadi wali nikah untuk kakak, ramai yang terharu tengok

Di TikTok, seorang remaja lelaki yang masih lagi bersekolah menengah menjadi tumpuan apabila tampil menjadi wali sewaktu majlis pernikahan kakaknya baru-baru ini. Menerusi video dimuat naik wanita dikenali sebagai @kakmas7980, dapat dilihat remaja yang dipercayai baru sahaja berusia 15 tahun itu mengenakan baju melayu berona coklat. Remaja berkenaan kemudiannya bersalaman dengan bakal abang iparnya sebelum… Continue reading Tular video adik umur 15 tahun jadi wali nikah untuk kakak, ramai yang terharu tengok

Individu kerja gomen mengeluh sebab tertekan dengan bebanan kewangan, ibu siap ugt tak nak halalkan susu kalau tak tolong keluarga

Tidak dinafikan, membalas jasa ibu dan membantu adik-beradik lain yang susah itu adalah satu satu cara untuk kita dapat keberkatan dalam rezeki, tetapi janganlah sampai memudaratkan diri. Malah, si ibu dan keluarga lain pun patut kena ada common sense untuk tidak terlalu bergantung kepada ahli keluarga yang mampu menanggung itu. Kisahnya, apabila ada individu ini mengeluh kerana… Continue reading Individu kerja gomen mengeluh sebab tertekan dengan bebanan kewangan, ibu siap ugt tak nak halalkan susu kalau tak tolong keluarga

Bersyukur sebab rezeki mencurah curah, Abg Tesla akui banyak yang DM nak jadi isteri ketiga

USAHAWAN dan personaliti media sosial dikenali sebagai Abang Tesla mendedahkan dia menerima banyak mesej yang menawarkan diri untuk menjadi isteri ketiga. Abang Tesla atau nama penuhnya Muhammad Khal Iltizam Yusry, 29, bagaimanapun berkata, dia memilih untuk tidak melayan mesej tersebut dan menganggap ia sebagai gurauan dan juga perangkap untuk menjatuhkan dirinya. “Itu semestinya ada (mesej untuk… Continue reading Bersyukur sebab rezeki mencurah curah, Abg Tesla akui banyak yang DM nak jadi isteri ketiga

Gigih betul buat kejutan untuk kekasih, pemuda ni bagi 21 hadiah sempena ulang tahun kelahiran ke 21

Seorang pemuda buat kejutan untuk kekasih dengan memberikan 21 hadiah sempena ulang tahun kelahiran ke-21 sehingga mendapat pujian daripada warganet. Menerusi satu perkongsian di TikTok, @eky.__ telah memuat naik beberapa foto memaparkan usaha gigihnya dalam membuat persiapan bagi menjayakan kejutan tersebut. Tanpa pengetahuan teman wanitanya, Eky telah lama membuat persiapan dengan menyediakan 21 hadiah buat gadis… Continue reading Gigih betul buat kejutan untuk kekasih, pemuda ni bagi 21 hadiah sempena ulang tahun kelahiran ke 21

Sebak bila tengok ank sedih nak pindah sekolah, sekali ibu bapa tunaikan permintaan anak nak bagi hadiah pada kawan kawan

Dalam rasa teruja, pasti akan ada rasa rindu dan sedih buat murid-murid sekolah kerana tak dapat bersua dengan rakan, lebih menyedihkan kalau murid tersebut bakal berpindah sekolah. Sebak melihat anaknya bersedih kerana mahu berpindah sekolah, TikToker Norashikin Din tunaikan permintaan anaknya itu untuk memberikan hadiah kepada kawan-kawan sekolahnya sebelum cuti akhir tahun sebelum mereka berpisah… Continue reading Sebak bila tengok ank sedih nak pindah sekolah, sekali ibu bapa tunaikan permintaan anak nak bagi hadiah pada kawan kawan

Ramai yang tertanya tanya, akhirnya View Chin tampil jawab tentang gosip kahwin dengan Mira

DIDAKWA sudah mendirikan rumah tangga bersama pekerjanya dikenali Mira, usahawan View Chin akhirnya tampil memberikan respon berhubung perkara tersebut. Mengakui ada perancangan mengahwini gadis berkenaan, View Chin, meminta orang ramai untuk mendoakan yang baik-baik buat mereka. Kata View Chin, dia merancang untuk mengahwini Mira sejak tahun lalu iaitu selepas berpisah bersama bekas isterinya, Shermine Ah Moi.… Continue reading Ramai yang tertanya tanya, akhirnya View Chin tampil jawab tentang gosip kahwin dengan Mira

Teruk kena kritik dengan warganet, Hot Daddy jelaskan tiada buat podcast bersama geng utuber

Hot Daddy nafi buat podcast bersama Bros Gang dan menjelaskan bahawa perkongsian pempengaruh media sosial itu hanyalah foto semata-mata. Menerusi satu perkongsian di TikTok, Hot Daddy atau nama sebenarnya Hasli Ikhwan Arif Zul Hasli berkata, dia dan ahli Bros Gang sememangnya kawan. “Hari ini saya nak jelaskan sikit pasal gambar saya dengan Bros Gang tu. Saya… Continue reading Teruk kena kritik dengan warganet, Hot Daddy jelaskan tiada buat podcast bersama geng utuber

Masa jamuan tak bawa makanan tak boleh makan, individu ni dedah ank sampai takut nak pergi sekolah sebab cikgu bagi amaran macam ni

Gambar sekadar hiasan SETIAP kali jamuan kelas diadakan, pasti murid-murid berasa teruja kerana dapat menikmati beraneka juadah. Bagi sesetengah jamuan, makanan akan dibawa oleh murid-murid sendiri, sama ada dimasak di rumah, ditempah atau dibeli dari kedai. Namun kemeriahan sebuah jamuan akhir tahun sempena berakhirnya sesi persekolahan 2023/2024 dicemari dengan sikap biadab seorang guru. Tular video di… Continue reading Masa jamuan tak bawa makanan tak boleh makan, individu ni dedah ank sampai takut nak pergi sekolah sebab cikgu bagi amaran macam ni

Kekal tenang menghadapi kontroversi suami kahwin lain, kakak dedah Misya Mazlan hargai setiap komen dari warganet

ISTERI Aslam iaitu Misya Mazlan terus mengambil langkah berdiam diri selepas heboh gosip suaminya berkahwin dengan anak kepada pelakon Norman Hakim dan Abby Abadi iaitu Marissa Dania. Meskipun tidak mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung isu ini, Misya, 25, tetap membaca setiap komen ditulis warganet menerusi laman sosial. Perkara tersebut dimaklumkan oleh kakak kepada Misya iaitu Nadiah yang… Continue reading Kekal tenang menghadapi kontroversi suami kahwin lain, kakak dedah Misya Mazlan hargai setiap komen dari warganet