Ramai sudah ditipu oleh scammer baju raya, Individu ini kongsi cara ketahui online seller ini scammer

Sudah ramai yang teranaiya dari scammer ini. Scammer secara dalam talian kini dikatakan giat menggunakan gambar produk peniaga lain untuk memperdaya mangsa mereka. Pemilik akaun Instagram Alfateema Malaysia, Elaikha Z berkata ini bukan pertama kali scammer menggunakan gambarnya untuk ‘memerangkap’ pembeli, malah, perkara ini sering berlaku. “Ada satu insiden tu scammer tampal logo atau nama […]

Continue Reading

Pak Nil dan Eskayvie kongsi rezeki pada rider E hailing sempena hari raya, Rupanya ini yang dikongsikan

Umum lagi memang kita ketahui dengan pengacara ini. Pengacara popular Datuk Aznil Nawawi tampil menghulurkan sumbangan kepada 500 orang rider e-hailing bagi menyemarakkan kedatangan bulan Syawal tidak lama lagi. Menerusi projek istimewa Bingkisan Raya Rider hasil inisiatif murni syarikat bumiputera Eskayvie Sdn. Bhd. bersama Pak Nil itu, ia merupakan tanda penghargaan kepada golongan berkenaan yang […]

Continue Reading

Dah lama tak hadapi kesesakan lalu lintas musim raya, Ketahui tips elak mabuk kenderaan

Umum lagi memang kita ketahui pasti semua orang tidak sabar untuk pulang ke kampung sempena menyambut lebaran. Pulang ke kampung halaman sudah menjadi tradisi yang sering dilakukan ketika menjelang hari raya. Suasana akan menjadi lebih meriah pada tahun ini setelah dua tahun berkurung di rumah setiap kali tibanya lebaran. Namun, perjalanan jauh untuk pulang ke kampung […]

Continue Reading

Rupanya banyak Artis antarabangsa mendapat pendidikan di Malaysia, Ini antaranya

Tahukah anda kita selalu mendengar dan menyaksikan artis-artis dari luar negara pindah ke Malaysia bagi mencari rezeki di sini. Namun, tahukah anda Malaysia juga menjadi tempat pembelajaran bagi beberapa selebriti antarabangsa. Ini antaranya AfganPenyanyi, Indonesia Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi bersuara merdu, Afgansyah Reza, atau lebih mesra disapa Afgan. Memulakan karier sebagai penyanyi menerusi […]

Continue Reading

Terlampau ikutkan emosi sampai bertindak luar kawalan, Rupanya ini punca ketidakstabilan dalam hubungan

Baru baru ini tular di media sosial berkenaan Amber Heard dan Johnny Depp dikatakan menghadapi tox1c relationship sebelum berpisah. Ketika ini nama pelakon Amber Heard menjadi bualan hangat apabila sikap buruknya terbongkar di dalam mahkamah apabila pelbagai bukti menunjukkan dia mendera bekas suaminya, aktor Johnny Depp ketika mereka berkahwin. Namun sebelum ini, Amber mendakwa dia menjadi […]

Continue Reading

Runsing nak letak kucing anda di mana kerana hotel kucing penuh, Ini tips untuk tinggalkan si bulus di rumah

Memang sudah di ketahui di musim perayaan atau lebih-lebih lagi tahun ini Syawal pertama kita dapat beraya selepas dua tahun berada dalam pandemic Covid-19, pastinya semua rumah atau hotel penjagaan kucing akan penuh. Mananya tak penuh, bila semua orang balik serentak semua pemilik kucing ini tiada pilihan selain meletakkan si manja mereka di tempat yang […]

Continue Reading

Memang nostalgia betul filem mereka ni, Ini antara filem senario popular sepanjang zaman

Umum lagi memang ramai yang tahu sebut saja Senario siapa yang tak kenal bukan? Senario boleh dikatakan kumpulan pelawak paling berjaya sehingga hari ini. Malah, Senario juga merupakan pelawak yang mempunyai puluhan lagu dan album yang masih belum ditandingi oleh mana-mana kumpulan lain. Betapa hebatnya Senario! Disebabkan baru-baru ini mereka telah muncul dengan Jaga-Jaga Senariounion, […]

Continue Reading

Kisah lama jangan diungkit, Noorkhiriah titip pesan buat warganet untuk bertanya dahulu

Kalini pelakon, Noorkhiriah tampil memberikan penjelasan selepas tular berita lamanya mengenai dirinya yang pernah mencukur keningnya suatu ketika dahulu. Kisah Lama Diungkit Kembali, menerusi hantaran di Instagram. Noorkhiriah menjelaskan bahawa kisahnya pernah mencukur kening itu adalah kisah lama yang diungkit kembali. “Lah..lama sangat dah tapi UP balik..”-Noorkhiriah Menegur Etika Portal Terkenal Tambahnya lagi, dia turut menegur portal terkenal yang […]

Continue Reading