Akui dah tiba masanya, Daiyan Trisha dedah doakan jodoh di Jabal Rahmah

Artis

Pelakon dan penyanyi, Daiyan Trisha tidak melepaskan peluang untuk memanjatkan doa di Jabal Rahmah, Makkah agar dikurniakan seorang suami yang baik buatnya. Kata Daiyan sudah tiba masanya untuk dia mendirikan rumah tangga. “Jabal Rahmah merupakan lokasi pertemuan di mana Nabi Adam dan Siti Hawa bersatu pertama kali di bumi selepas dipisahkan beratus tahun di syurga. Jadi mengikut apa yang ramai katakan, jika berdoa meminta jodoh, di sinilah tempatnya. Jadi, jangan persoalkan jika saya melakukan perkara sama,“Ya Allah ya Tuhanku, semoga Kau pertemukan jodoh yang terbaik buat diriku. Mungkin sudah tiba masanya, aminkan cepat,”katanya.

Pelakon Projek: Anchor SPM berkongsi perkara berkenaan di akaun Instagram miliknya. Menerusi entri itu dia memuat naik fotonya yang berada di situ. Dalam masa yang sama Daiyan turut akui pengalaman pertamanya mengerjakan ibadah umrah adalah sesuatu yang bermakna buat dirinya. Daiyan dan keluarga bertolak ke tanah suci pada 10 April lalu. Sumber, Gempak

Ramai Terharu Dengan Pemakaian Daiyan Trisha, Sampai Ada Yang Persoalkan Kenapa Naim Daniel Tersipu Malu

Pelakon, Daiyan Trisha dikhabarkan sedang menjalani ibadah umrah di Tanah Suci Mekkah bersama ahli keluarganya. Mereka sekeluarga dipercayai bertolak dari Malaysia sejak sehari yang lalu. Di media sosial, rata-rata warganet kagum melihat penampilan Daiyan Trisha sewaktu mengejarkan ibadah umrah. Menurut warganet, Daiyan Trisha sangat cantik apabila memakai tudung dan jubah!

Doa selamat pergi dan balik

Assalamualaikum semua. Saya dan keluarga akan melakukan ibadah umrah. Saya mohon doa daripada semua agar kami selamat pergi dan selamat balik, Amin. Saya nak minta maaf sekiranya ada salah silap. Semoga semua sentiasa dalam lindungan-Nya dan semoga doa kalian dimakbulkan jua InshaAllah. Di Instagram, Daiyan Trisha sempat memohon maaf kepada semua dan berharap urusan mereka sekeluarga sewaktu menjalani ibadah umrah dipermudahkan. Menjengah di ruangan komen, segelintir warganet memberitahu Diayan Trisha kelihatan sangat cantik sewaktu mereka ternampak di lapangan terbang.

Cantik macam bidadari

Penyanyi, Naim Daniel turut berkongsi foto dirinya bersama Daiyan Trisha. Kedua-dua mereka bertemu sewaktu mengejarkan ibadah umrah. Menerusi foto tersebut mereka kelihatan tersenyum dan Naim dilihat tersipu malu sewaktu bertemu pelakon tersebut.

Sumber: Daiyan Trisha

Tunai Umrah Bersama Keluarga, Kini Daiyan Trisha Akui Rindu Walaupun Tak Pernah Jejak

Daiyan Trisha memaklumkan yang dia kini sedang menunaikan ibadah umrah bersama keluarganya. Menerusi beberapa hantaran di Instagram, Daiyan meluahkan perasaan, berkongsi rasa yang sedang mengalir dalam dirinya sejak kerajaan membenarkan rakyat untuk terbang ke luar negara pada 1 April lalu.

“Bagi mereka yang sudah lama mengikuti saya mungkin sedar yang saya pernah berada di kota yang berbeza setiap minggu, mengejar pesawat setiap hari sebelum datangnya CVDI9. Saya akan ke Los Angeles lima hingga enam kali setahun, saya akan ke Marrakech dan seterusnya Seoul dan Tokyo selang seminggu. Saya berada di luar negara lebih lama berbanding saya di Malaysia. Hal itu yang sering saya nanti-nantikan,” tulisnya di Instagram.

Daiyan menambah, apabila wabak CVDI9 melanda, dia tidak terbang ke luar negara selama dua tahun dan sepanjang itu juga dia berasa rindu untuk meneroka dan mengembara seperti waktu dahulu. “Saya rindu untuk terbang. Tetapi, apabila sempadan dibuka, dan peluang melancong datang, tiba-tiba saya berasa tak sedia. Seperti ada sesuatu yang menghalang saya. Sama ada saya terlalu sibuk atau saya mempunyai banyak perancangan.

Saya tidak rasa mahu pergi (ke luar negara) lagi. Ada satu perasaan dalam diri saya yang meminta saya untuk sesuatu yang istimewa dan berharga untuk saya ke luar negara.“Dan ini dia, Tanah Suci. Tempat paling indah untuk didatangi. Sepatutnya saya sudah tahu… Tempat yang saya tak pernah pergi, tetapi saya terlalu rindukannya. Tak pernah saya rindukan untuk berada di sesuatu tempat sehingga seperti sekarang ini. “Ya Allah Ya tuhanku, terima kasih kerana menerimaku sebagai tetamu Mu dalam bulan yang mulia ini. Terima kasih kerana menjemput ku pada masa yang paling aku perlukan Mu. Nampaknya aku telah menunggu saat ini, kerana saya aku seperti Mu telah menungguku,” tulisnya lagi. Sumber, Gempak