Wanita akui masih didatangi jejaka walaupun sudah mempunyai anak tujuh orang, Ini tips awet muda darinya

Tular di media sosial berkenaan wanita persis anak dara ini. Sekali p4ndang ramai ber.anggapan wanita ini mungkin belum berumah tangga. Hakikat.nya, wanita berusia 32 tahun ini sudah memiliki tujuh cahaya.mata dengan seorang dari pada telah meninggaI.dunia ketika kandungan berusia empat bulan. Noriza Tul Akma Abdullah mendiri.kan rumah tangga dengan Muhamad Izzhar Abdullah, 34, pada tahun 2006 ketika berusia 16 tahun. Ditakdir.kan, wanita mesra disapa Akma itu dikurnia.kan rezeki awal apabila menimang cahaya mata sulung setahun selepas ber.kahwin sekali gus menjadikan.nya ibu pada usia muda.

Menurut Akma dia memang ber.kahwin atas kerelaan sendiri, bukan atas paksaan keluarga atau dijod0h.kan oleh mereka. Ibu jelita ini mengakui tempoh lima tahun di awal per.kahwinan agak sukar juga kerana usia belum matang malah pernah juga catu makan tetapi semakin biasa menyesuaikan dengan keadaan selepas melahir.kan anak kedua.

Tambah Ilmu Tentang Keluarga

Menurut Akma, selain merujuk dengan ibu.bapa, dia juga banyak mem.baca buku berkaitan penjagaan bayi untuk menambah pengetahuan. Katanya, pengetahuan diperoleh itu cuba di.aplikasikan mengikut keadaan setiap seorang anaknya. ‘Kalau pergi kedai buku, saya memang suka cari buku berkaitan penjagaan anak’.Setiap kali keluar bersama anak, Akma tidak menafikan ada yang menyangka dia anak sulung dan berjalan-jalan membawa adik.

Akma ber.kata, ada juga individu yang cuba ‘mengayat.nya’ kerana beranggapan dia belum ber.kahwin. ‘Hakikatnya, saya sudah ber.kahwin dan ibu kepada tujuh cahaya mata dengan yang sulung berusia 15 tahun dan b0ngsu dua tahun mana.kala anak syurga saya, Muhamad sudah meninggal.dvnia kerana jantung berhenti semasa dalam kandungan. ‘Saya tidak layan dan anggap ia sekadar usikan daripada mereka yang tidak kenal kerana orang terdekat tahu saya sudah ber.kahwin,’ katanya.

Suami Banyak Tolong Dan Bagi Semangat

Ber.hubung kisahnya yang tvlar selepas memuat naik vide0 di TkT0k, Akma berkata, dia sekadar berkongsi untuk suka-suka saja dan tiada niat mencari perhatian. ‘Saya muat naik video itu kelmarin (Jumaat) dan tak sangka ramai yang menonton. Alhamdulillah, banyak k0men positif dan terima kasih saya ucapkan kepada yang mendoakan namun ada juga menuduh video itu hanya rekaan serta sekadar bahan (c0ntent). ‘Saya tidak ambil kisah komen negatif dan terima saja dengan Iapang dada.Apa yang pasti, saya doakan mereka belum ada cahaya mata atau sedang berusaha dikurniakan rezeki anak oleh Allah. Sumber, awattsyeikhhh

Video Player

00:00

00:20

Selain itu Akma juga melahir.kan rasa kesyukuran kerana dikurniakan suami yang banyak membantunya menguruskan anak-anak.

Bagi yang ada perancangan kahwin awal pula, saya nasihatkan jangan terburu-buru melainkan sudah benar-benar bersedia memikuI tanggungjawab sebagai suami dan isteri.

‘Ia kerana perkahwinan bukan perkara mudah malah kelangsungan hubungan suami isteri menuntut tolak ansur serta kesabaran tinggi,” katanya yang mencari rezeki menerusi perniagaan dalam talian.

Sumber H.Metr0, TkTk.akmaabdullah