Ada yang tanya Puteri Sarah perkembangan terkini kes dengan Ira Kazar, sekali ini jawapan Puteri Sarah

Terdahulu, pada 18 Ogos lalu, satu portal melaporkan Ira Kazar yang juga anak kepada pelakon veteran, Kazar dipanggil ke pejabat Jawi. Difahamkan, ia bagi membantu siasatan berhubung tindakan sman yang difailkan Puteri Sarah di Mhkamah Sesyen Kuala Lumpur dan dua aduan di pejabat agama terhadap wanita itu.

Kemudian, pada 20 Ogos lalu dilaporkan Pengarah Jawi, Datuk Mohd Ajib Ismail mengesahkan Ira Kazar hadir memberi keterangan berhubung gngguan orang ketiga dalam rumah tangga. Ira disiasat berdasarkan Seksyen 38 Akta Kesalahan J.nyh Sy.4riah Wilayah-Wilayah Persekutuan 1997. Ia berkaitan mengh.sut suami atau isteri supaya berpisah atau mengabaikan kewajipan.

Saya Pun Tertanya-Tanya

“Saya tak tahu dan masih menunggu apa hasil siasatan pihak Jawi Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.” Demikian kata pelakon Puteri Sarah ketika ditanya mengenai perkembangan aduan yang sudah dibuatnya di Mhkamah Sivil dan Mhkamah Syariah terhadap wanita yang didkwa mengg.nggu rumah tangganya bersama suami yang juga pengarah terkenal, Syamsul Yusof iaitu Ira Kazar.

Puteri Sarah, 37, atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin berkata, dia berharap Jawi dapat berkongsi dan memberikan maklum balas agar segala persoalan terjawab. Sehingga sekarang saya pun masih tak tahu apa status dan perkembangan aduan saya itu. Ini kerana pihak Jawi sendiri tidak memberikan sebarang maklum balas. Cuma, apa saya tahu mereka sudah memanggil wanita berkenaan bagi membantu si.4satan. Selepas itu senyap dah. Sebenarnya ini bukan kali pertama orang bertanya mengenai perkara ini. Saya pun tak tahu nak jawab apa, sebab yang menjalankan kerja adalah mereka. Sebagai peng.4du saya hanya boleh tunggu dan lihat. “Cuma, apabila fikir balik, rasanya sudah agak lama k.3s ini disi.4sat, jadi saya tertanya-tanya juga apa sudah jadi? Sudah ada keputusan belum? Atau macam mana?” katanya. Kredit, HM/IG. Sumber, Online Malaya

Masih Belum Bermadu, Lama Menyepi Akhirnya Puteri Sarah Tampil Luahkan Sesuatu Pasal Ni

“Watak Bibi tidak ada kaitan langsung dengan situasi rumah tangga saya sekarang.” kata pelakon Puteri Sarah, 37, sekali gus menafikan watak Bibi yang dilakonkan dalam pementasan Teater Maduku Terpaling Kalut ada kaitan dengan dirinya. Ia susulan perkahwinan dibina bersama suami yang juga pengarah Syamsul Yusof didakwa bermasalah ekoran kehadiran orang ketiga. Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin berkata, jalan cerita dalam teater itu yang memaparkan watak Bibi belum bermadu dan tidak akan terjadi dalam kehidupan sebenarnya. “Teater ini Maduku Terpaling Kalut, ia belum lagi dan takkan terjadi pada saya,” katanya kepada Harian Metro. Terdahulu, Puteri Sarah ditemui selepas pementasan hari pertama Teater Maduku Kalut yang diadakan di Petaling Jaya Performing Arts Centre (PJPAC), Bandar Utama, di sini, semalam.

Pada pementasan itu, Puteri Sarah yang pertama kali terbabit dalam bidang teater dilihat berjaya melontarkan emosi dan lakonan yang cukup baik. “Saya nak bagi yang terbaik. Selama ini orang cakap saya cantik tapi lakonan ‘okay okay saja’. Bagi saya tak. Saya nak buktikan kepada semua yang saya boleh berlakon. Insya-Allah saya sudah buktikan. “Kalau dari segi emosi pula, saya memang ‘all out’ dan lepas geram. Tapi itu adalah watak Bibi. Kalau Puteri Sarah sebenar lain. Puteri Sarah dia buat apa yang dia buat sekarang yang mana bertindak dengan bijak dan menggunakan platform betul dengan saluran mahkamah,” katanya. Mengenai pembabitannya pada teater itu, Puteri Sarah berkata, dia hampir menarik diri pada saat akhir. “Saya betul-betul kecewa dengan diri sendiri sampai menjerit dan tak nak berlakon. Saya minta produksi mencari pelakon lain. Penerbit pun cakap dua hari lagi nak pementasan. Ketika itu saya memang ‘blank’.

Tapi mereka nasihat dan bagi motivasi, jadi saya buat. Alhamdulillah, semuanya okay,” katanya. Selain Puteri Sarah, teater terbitan Shawn Amer itu turut menampilkan lakonan Azrel Ismail, Anna Jobling, Syafiq Naser, Aya Amiruddin dan Curly Joe. Teater Maduku Terpaling Kalut dipentaskan hingga 2 Oktober ini. Terdahulu Kes rumah tangga melibatkan pelakon dan pengarah terkenal, Puteri Sarah Liyana dan Syamsul Yusof nampaknya masih menjadi perhatian rata-rata peminat dan pengikut pasangan ini. Mana taknya, menerusi beberapa perkongsian video TikTok yang telah dimuat naik oleh akaun peminat Puteri Sarah iaitu @puterisarahliyanaa, terdapat video di mana pada ketika itu hubungan pasangan ini masih lagi baik. Menerusi video berdurasi 15 saat yang dikongsikan itu, Puteri Sarah dilihat meletakkan kepalanya dibahu suaminya sambil merakamkan momen mereka bersama.

Manakala, menerusi hantaran yang berlainan pula, terdapat video berdurasi 38 saat yang memperlihtakan foto-foto manis pasangan ini sepanjang mereka bersama termasuklah foto perkahwinan mereka. Menjengah di ruangan komen, rata-rata warganet menitipkan doa buat pasangan ini dan berharap agar kedua-duanya dapat bersama semula. Kredit, hmetro.