Menyesal atas perbuatannya sebelum ini terhadap isteri, sekali ini penjelasan Rizky Billar

Rizky Billar mengaku menyesal dengan apa yang berlaku. Pelakon Rizky Billar enggan mengulas mengenai tdvhan berkelakuan cvrang selepas isterinya, Lesti Kejora menarik semula laporan polis terhadapnya baru-baru ini. Rizky bagaimanapun memberitahu dia menyesal tentang perbuatan memukul Lesti sehingga aktres itu mengalami kcdraan. Katanya Rizky, perkara tersebut menjadi pengajaran besar buat dirinya dan berjanji tidak akan mengulangi perbuatan tersebut. “Saya menyesal dengan apa yang berlaku. Saya juga mengambil pengajaran dengan kejadian ini,” katanya.

Rizky Billar selepas Lesti Kejora tarik semula laporan polis.

Rizky berkata sedemikian ketika ditemui media di Polres Jakarta Selatan. Dalam pada itu, Rizky juga meminta doa peminatnya agar dia boleh menjadi suami yang lebih baik pada masa depan. Rizky turut menegaskan bahawa Lesti masih lagi isteri yang sah dan bukan sudah berpisah seperti dilaporkan sebelum ini. “Kami akan baik-baik sahaja, Lesti masih isteri sah saya. Mohon semua doakan saya agar menjadi manusia, ayah serta suami yang lebih baik dan bertanggungjawab,” tambahnya. Sumber, Mstar Online

Lesti Kejora Tunaikan Umrah Dengan Keluarga, Sekali Rizky Billar Luah Rasa Kecewa Sebab Isteri Minta Izin Dalam Whatsapp Je

Kisah rumah tangga pasangan selebriti Indonesia, Rizky Billar dan Lesti Kejora masih menjadi bualan media Indonesia sehingga kini. Bukan setakat sahaja mendapat perhatian sana, bahkan di sini juga kerana tindakan yang dilakukan oleh Rizky terhadap Lesti mendatangkan kemarahan ramai terutama para wanita. Terbaharu, penyanyi dangdut wanita berusia 22 tahun itu dilaporkan telah berangkat menunaikan ibadah umrah bersama ahli keluarganya. Bagaimanapun, tindakan yang dilakukan oleh Lesti memohon keizinan daripada suaminya, Rizky menimbulkan rasa kurang senang. Menurut CNN Indonesia, peguam kepada Rizky Billar iatu Ade Eril berkata, Lesti pernah meminta keizinan suaminya untuk menunaikan umrah. Namun, hanya melalui kiriman mesej dalam WhatsApp.

Dalam pada itu, Ade mengatakan seorang isteri yang baik akan meminta keizinan secara bersemuka dengan suaminya, bukannya hanya melalui kiriman mesej ringkas. “Ya, seharusnya seorang isteri yang baik itu datang ke rumah suaminya untuk mengucapkan selamat tinggal dan memberi kebenaran atau tidak menunaikan umrah. “Bukan hanya di WhatsApp sahaja. Adakah ini isteri yang baik?” soalnya. Ade turut memberitahu Lesti masih isteri yang sah kepada Rizky walaupun dia membuat laporan mengenai kes keganasan rumah tangga. Terdahulu, dilaporkan kisah rumah tangga pasangan romantis dalam media sosial ini  menjadi bualan selepas Rizky dipercayai mendera isterinya termasuk membaling bola snuker hampir ‘kena’ kepala Lesti.

Malah, turut tular imej Lesti terbaring atas katil dengan memakai pendakap leher juga menguatkan dakwaan berlaku keganasan rumah tangga. Bagaimanapun, dakwaan bertindak agresif dengan mengasari isterinya, termasuk menckknya sehingga terjatuh ke lantai dinafikan bagi pihak Rizky di mana setiap yang dilaporkan oleh media adalah tidak seperti kejadian sebenar berlaku. Pelakon berusia 27 tahun itu dikatakan pasangan muda yang mendirikan rumah tangga pada 19 Ogos 2021 dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Muhammad Leslar Al-Fatih Billar. Sumber, CNN Indonesia.