Dalam diam tahu tahu dah bertunang, akhirnya Hana Ismail tampil dedahkan benda ni yang buat dia terima Dai Syed

Berita gembira mengenai ikatan pertunangan antara pendakwah selebriti, Da’i Syed dan personaliti TV Al-Hijrah bukan lagi sebuah rahsia. Malah, berita tersebut mendapat maklum balas yang positif dari orang ramai. Berbicara soal keterbukaan hati Hana Ismail dalam menerima Da’i Syed sebagai bakal suaminya, Hana menyatakan bahawa Syed memiliki sebuah keperibadian yang mulia, yang membuatkan dirinya tertarik dengan jejaka tersebut. Ia merupakan salah satu kriteria yang dilihat oleh Hana, atau nama sebenar Nurulhana Ismail, 36, untuk membina mahligai cinta bersama Syed.

Bukan itu sahaja, malah menurut Hana, Syed juga fasih dan mempunyai ilmu pengetahuan yang mendalam dalam bidang Islam. “Syed merupakan seorang lelaki yang santun dalam bicaranya serta luas ilmu pengetahuannya dalam Islam. Dia juga tidak culas meluangkan masa menghadiri majlis-majlis ilmu serta memuliakan ulama. Tambah Hana, dia amat suka apabila melihat Syed peka dengan tanggungjawabnya menjaga serta menggembirakan ibunya. Tidak mudah untuk mencari lelaki yang memiliki sikap seperti itu. 

Ikatan cinta yang terjalin antara dua hati ini bermula saat pertama kali berjumpa di sebuah majlis ilmu, awal Oktober lalu. Proses pengenalan itu dibantu oleh pelakon Datin Seri Umie Aida yang mempertemukan mereka berdua. Selepas berjumpa dan berkenalan, mereka berdua bertawakal kepada Allah SWT. “Saya dan Syed membuat solat istikarah meminta petunjuk sebelum mengikat tali pertunangan. Ia bukanlah sebuah perkara yang biasa-biasa. Jadi, kami serahkan semuanya kepada Allah SWT. Selepas kedua-dua hati sudah yakin, maka barulah kami tekad untuk bertunang”

Hana berdoa agar semuanya berjalan dengan lancar dan turut berharap agar orang ramai mendoakan yang terbaik kepada mereka berdua. Sekadar info, pasangan ini mengikat tali pertunangan pada 23 Oktober lalu di kediaman keluarga Hana di Johor Bahru. Sumber, Media Hiburan, Nona. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.