Pelakon Fathia Latiff mengakui dia kini tidak lagi terlalu memikirkan soal perkahwinan apabila usianya semakin menghampiri 40 tahun. Menerusi satu perkongsian yang dimuat naik di platform Threads, Fathia atau nama sebenarnya Nur Fathia Abdul Latiff berkata dia memilih untuk mencari kebahagiaan melalui jalan yang berbeza berbanding sebelum ini.

Menurutnya, dia sudah berhenti meletakkan perkahwinan sebagai fokus utama dalam kehidupan dan percaya masih banyak perkara lain yang boleh membawa kebahagiaan. “Untuk saya, bila usia dah nak dekat 40 tahun, saya dah berhenti fikir pasal kahwin. Melainkan awak masih ‘hot’, masih ada harapan lagi. Tapi kalau rupa dah sama macam kipas dekat rumah, hentikanlah harapan itu,” ciapannya, semalam.
Dalam masa sama, Fathia menegaskan bahawa kehidupan tidak berakhir hanya kerana seseorang itu masih belum bertemu jodoh atau belum mendirikan rumah tangga “Saya cuba cari kebahagiaan dari arah yang lain pula, sebab ia bukan pengakhiran dunia lagi,” tambahnya lagi.



Perkongsian tersebut mengundang pelbagai reaksi dalam kalangan netizen, dengan ada yang bersetuju bahawa kebahagiaan tidak semestinya bergantung kepada perkahwinan, manakala sebahagian lain berpendapat setiap individu mempunyai perjalanan hidup dan rezeki jodoh yang berbeza. Sebelum ini, Fathia pernah beberapa kali berkongsi pandangannya mengenai perkahwinan dan hubungan, termasuk menyatakan bahawa kebahagiaan diri lebih penting daripada memaksa diri untuk berkahwin semata-mata kerana faktor usia.
Sumber: Omm. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.