Terkini baru je beberapa hari report polis mengejutkan ini kata kata terkini dari Suharnizan. Tergamam Suharnizan bongkarkan sesuatu yg akan buat Eira Aziera terciduk lagi.

Minggu lalu, tindakan undang-undang diambil Pesuruhjaya Sumpah, Suharniizan Md Sidek terhadap Noorazira Pissal atau lebih dikenali sebagai Eiira Aziera menarik tumpuan warganet. Terkini, Suharniizan tampil menjawab perkembangan terkini tentang isu terbabit. Menurut Suharniizan, dia tetap dengan keputusan untuk mengambil tindakan saman sivil terhadap Eiira, 37, walaupun personaliti media sosial itu sudah memohon maaf kerana mengutuk […]

Continue Reading

Akhirnya terjawab segala teka teki. Akhirnya Suharnizan tampil bersuara bongkarkan apa yang dia komen dalam live Eira sampai teruk kenas bidas ngan Eira. Rupa rupanya ini yang Suharnizan komen.

Semalam, seorang wanita membuat laporan poIis hari ini, susulan dakwaan seorang personaliti media sosial (influencer) menghiina bentuk fizikalnya menerusi laman Facebook (FB) secara langsung. Menurut Suharnizan Md Sidek, 37, yang juga Pesuruhjaya Sumpah, personaliti itu mengeluarkan kata-kata kes4t terhadapnya. Selain itu gambarnya berserta anaknya dipaparkan tanpa pengetahuan dan kebenaran pihaknya selepas dia meninggalkan komen di […]

Continue Reading

Kali ni giliran syarikat produk yang lantik Eira Aziera sebagai duta pula yang akan ambil tindakan. Tergamam kenyataan dari pihak syarikat tu buat Eira Aziera tak senang duduk.

Betul orang cakap, kerana mulut badan binasa. Jadi jangan suka suka cakap lepas terutama bila anda adalah public figure. Haruslah diingat anda terkenal pun kerana peminat dan anda boleh tenggelam kerana peminat. Selepas dihalau di restoran popular Melaka, video body shaming pula bikin panas… influencer mohon maaf seikhlas hati KURANG seminggu, nama seorang influencer media […]

Continue Reading

Dah jatuh ditimpa tangga. Eira Aziera tergamam sekali lagi bila dia tengok senarai tuntutan lepas kecoh tentang video dia yang viral. Rupa rupanya sampai macam ni sekali dia kena.

Terkini, seorang Pesuruhjaya Sumpah bukan sahaja mengalami kemurngan, malah mengalami gangguan emsi akibat menjadi sasaran bIi di media sosial yang menghiina bentuk fizikal (body shaming) oleh personaliti media sosial, bulan lalu. Suharnizan Md. Sidek, 37, berkata, cacian dan makian yang didakwa dilakukan personaliti terlibat iaitu Noorazira Pissal atau Eira Aziera menerusi Facebook secara langsung telah […]

Continue Reading

Lepas tular tentang Eira Aziera kali ni ini pula tindakan Syarikat produk yang jadikan dia duta. Rupa rupanya sampai macam ni sekali tindakan yang di ambil pada Eira Aziera.

Instafamous dan pengasas produk Eira Aziera membuat permohonan maaf secara terbuka kepada pemilik restoran 35 di Melaka dan pemilik akaun Facebook (FB) Suharnizan Md Sidek, selepas menyamakan bentuk tubuh wanita tersebut dengan haiwan Eira telah memuat naik sebuah hantaran video membuat permohonan maaf secara terbuka kepada dua individu tersebut, di laman sosial FBnya, awal pagi […]

Continue Reading

Tengah syok buat live makeup tiba tiba ada warganet komen minta dia ubah perangai. Terkejut ini respon dari Eira Aziera bila warganet cakap macam tu.

Menerusi facebook eira, beliau ada membuat permohonan maaf pagi tadi kepada pihak yang berkenaan dan berharap agar dimaafkan. Menerusi video terkini yang dimuatnaik di ruangan facebook beliau, ketika beliau sedang live sambil mekap, kebetulan satu komen masuk meminta eira untuk mengubah sikap. “Ye kak, saya akan ubah sikap saya. Saya akan pastikan mulai hari ini, […]

Continue Reading

Lepas je Eira Aziera buat video permohonan maaf peguam dedahkan pula ini tindakan yang bakal diambil pada Eira Aziera. Sampai macam ni sekali peguam tu nekad nak buat.

BEBERAPA hari lalu media sosial ‘panas’ dengan video seorang usahawan wanita yang juga influencer yang mendakwa dihalau ketika membuat reviu di sebuah restoran popular di Melaka. Menerusi video yang tular, jelas kedengaran suara pemilik restoran yang memberi teguran dengan suara yang kuat, melarang wanita berkenaan membuat reviu di premisnya. Pagi ini Eira telah tampil dengan […]

Continue Reading

Peguam baru je bersuara tiba tiba Eira Aziera mula tunjukkan reaksi yang mengejutkan. Kenyataan yang dia keluarkan memang buat warganet terkedu. Sampai macam ni sekali dia boleh cakap.

Selepas teruuk di kritik oleh pelbagai pihak, akhirnya Eira mula menyedari kesilapan dan mengeluarkan kenyataan ini. Assalamualaikum. “Pertama sekali, Permohonan Maaf Secara Terbuka dari Eira ini dibuat berikutan terdapat Dua (2) kejadian yang tular ketika Eira membuat “Live” di Facebook Eira Azira di mana kejadian pertama yang tular adalah berkenaan Restoran 35 di Melaka dan […]

Continue Reading

Terkejut kenyataan dari peguam ni buat influencer yang marah follower jadi tak senang duduk. Sampai macam ni sekali kenyataan dari peguam ni. Rupa rupanya ini yang terjadi.

Menerusi satu video yang tular yang menggunakan kata kata yang agak keterlaluan dari seorang influencer terhadap seorang follower, seorang peguam tampil memberikan kenyataan di ruangan facebook beliau. Tidak cukup dengan kata-kata kurang enak didengar, influencer itu juga menunjukkan gambar gambar orang yang dikatakan di dalam video tersebut..Menerusi hantaran dari peguam ini, puan ini memberitahu akan […]

Continue Reading

Muat naik video belajar atas pokok sebab nak naikkan viewer utube sendiri. Setelah sekian lama menyepi akhirnya Veveonah Mosibin tampil bersuara dedahkan cerita sebenar buat warganet terkedu.

Pelajar serta YouTuber, Veveonah Mosibin meluahkan rasa kecewanya terhadap dakwaan mengatakan video dia mengambil peperiksaan di atas pokok Jun lalu adalah palsu. Luahan tersebut dibuat menerusi satu posting terbaru di Facebooknya. Menurut Veveonah, dia agak sedih kerana telah sedaya upaya berusaha untuk menjawab peperiksaan secara atas talian ketika negara menjalani tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) […]

Continue Reading