Lepas dah viral, akhirnya pihak Perodua setuju untuk beli semula Bezza yang tular dengan harga penuh

Kontroversi melibatkan sebuah kereta jenis Perodua Bezza yang mengalami kerosakan dalam masa lapan jam setelah dibeli kini mendapat pembelaan apabila pihak Perodua setuju beli semula kereta milik pengguna dikenali sebagai Nagakanni Subramaniam. Menerusi posting yang dibuat wanita terbabit, dia meluahkan rasa lega apabila pihak Perodua mahu bertanggungjawab selepas berbalas-balas kenyataan sebelum ini. “Perodua akhirnya setuju untuk beli semula kereta saya dengan harga penuh! Dengan keputusan ini, saya tak perlu lagi bayar bulan-bulan untuk kereta lama, dan semua bayaran sebelum ni pun saya akan dapat semula pemulangan wang,” ujarnya.

Tak hanya itu, pihak jenama kereta tersebut juga menawarkan Nagakanni untuk membeli kereta kedua dengan kadar pinjaman bulanan yang sama atau membeli kereta lain. Walau bagaimanapun, wanita berkenaan mengatakan yang dia perlu membuat keputusan dalam masa tujuh hari dari pemberitahuan tersebut. “Perodua juga memberi tawaran untuk saya beli kereta kedua dengan kadar pinjaman bulanan yang sama ATAU untuk saya menolak tawaran ni dan beli kereta lain. Saya perlu buat keputusan ni dalam 7 hari. Terima kasih Perodua atas keputusan ini,” jelasnya lagi.

Susulan daripada itu, Nagakanni mengucapkan terima kasih diatas tanggungjawab yang diambil pihak Perodua bagi menyelesaikan isu berkenaan. Tak hanya itu, wanita terbabit juga sangat menghargai semua pihak yang menyokong tindakannya dalam menuntut hak sebagai seorang pembeli kereta. “Yang paling penting, terima kasih kepada semua yang membantu saya menuntut hak ini. Saya terhutang budi dengan anda,” katanya.

Jelasnya, berdasarkan insiden yang terjadi dia belajar banyak perkara dan menganggap diri hanya seekor semut yang sedang berjuang demi hak dengan sebuah syarikat gergasi. Perjuangan menuntut hak daripada syarikat gergasi bukanlah sesuatu yang mudah untuk saya seorang kerani yang hanya semut ni. Tapi saya belajar sesuatu. Walaupun kita kecil seperti semut, kalau kita bersatu tanpa kira warna dan kaum, kita akan berjaya. Akhirnya, kerana gula, semut bersatu,” Ujar Nagakanni.

Terdahulu, wanita berkenaan telah menzahirkan rasa kecewa apabila pihak Perodua menyuruhnya membuat loan baru memandangkan kereta jenis Perodua Bezza yang baru lapan jam diterimanya mengalami kerosakan pada 17 Oktober 2023. Dia juga keliru apabila disuruh menggantikan kereta Bezza rosak tersebut dengan kereta baharu dengan alasan terdapat unsur asing dalam kenderaan tersebut seperti gula. Sumber: Omm. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.