Ank pergi menghadap illahi, ibu sahkan ini punca pemergian Nabil Zamanhuri

Ibu Nabil Zamanhuri sahkan anaknya yang juga bekas pelakon dan penyanyi meninggal dunia akibat serangan jantung. Ibu kepada Allahyarham Nabil iaitu Fatimah Abdullah berkata, punca pemergian anaknya adalah disebabkan serangan jantung hasil daripada bdh siasat yang dilakukan tengah hari tadi. Memetik laporan Astro Awani, Allahyarham Nabil atau nama penuhnya Nabil Zafirl Zamanhuri, 37, pergi menghadap… Continue reading Ank pergi menghadap illahi, ibu sahkan ini punca pemergian Nabil Zamanhuri

Bella Astillah baru je bersuara, sekali ibu Aliff Aziz muat naik sesuatu di laman ig seolah macam menyindir

Satu per satu pendedahan dinyatakan oleh penyanyi dan pelakon, Bella Astillah tentang sikap suaminya Aliff Aziz yang didakwa tak setia 11 kali sepanjang mereka mendirikan rumah tangga. Sejurus selepas tersebarnya dakwaan terhadap Aliff, ibunya Siti Hafiza Basharahil memuat naik pandangannya di Instagram Story (IG). Menurut wanita itu, air mata dan lakonan boleh mengaburi mata manusia. “Air mata dan… Continue reading Bella Astillah baru je bersuara, sekali ibu Aliff Aziz muat naik sesuatu di laman ig seolah macam menyindir

Doakan urusan ank dipermudahkan, ibu muat naik video Aliff Aziz baru selesai solat jemaah

SELEPAS namanya hangat diperkatakan susulan kontroversi tangkap khalwat, penyanyi dan pelakon Aliff Aziz kini dipercayai berada di Singapura pulang bertemu keluarganya. Perkara itu dikongsi oleh ibu Aliff sendiri iaitu Siti Hafiza yang memuat naik video pendek memperlihatkan anaknya itu berada di depan mata. Menerusi kapsyen yang ditulis, Hafiza turut berdoa agar segala kesulitan yang dilalui oleh… Continue reading Doakan urusan ank dipermudahkan, ibu muat naik video Aliff Aziz baru selesai solat jemaah

Ada yang buat cerita buruk siap petik nama arwah ibu, sekali ini respon Khai Bahar

TUDUHAN berseronok dengan rakan-rakan di Langkawi ketika ibu sedang sakit membuatkan penyanyi Khai Bahar hilang sabar. Tampil menjawab tuduhan seorang warganet itu, Khai atau Muhammad Khairul Baharuddin, 30, berkata dia dan rakan-rakan sudah lama merancang percutian itu sempena meraikan tahun baharu dan ulang tahun kelahirannya di pulau peranginan berkenaan. “Cukuplah! Aku pergi dengan kawan-kawan baik aku… Continue reading Ada yang buat cerita buruk siap petik nama arwah ibu, sekali ini respon Khai Bahar

Wanita terpaksa berpantang dalam kereta, sayu bila tahu bayi baru berumur 4 hari

BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikul bebanan. Rata-rata warganet menyuarakan rasa simpati selepas tularnya foto memaparkan seorang wanita yang terpaksa berpantang di dalam sebuah kereta bersama bayinya. Lebih menyayat hati, wanita itu yang ditemani seorang kenalan lelaki baru sahaja melahirkan seorang bayi perempuan, beberapa hari lalu. Disebabkan masalah yang tidak didedahkan, mereka terpaksa tinggal… Continue reading Wanita terpaksa berpantang dalam kereta, sayu bila tahu bayi baru berumur 4 hari

Sempat telefon sejam sebelum ank pergi menghadap illahi, ibu dedah perbualan terakhir dengan Bad Indigo

Ibu kepada penyanyi Bad Indigo iaitu Sharizan Abdul Ghani menyifatkan arwah sebagai seorang anak yang baik dan soleh. Terkejut dengan pemergian anak tercinta, Sharizan berkata dia ada menghubungi arwah lewat petang semalam untuk bertanyakan sama ada sudah makan atau belum. “Arwah seorang anak yang baik dan soleh, dia menjaga saya sebaik-baiknya. Ke mana sahaja yang… Continue reading Sempat telefon sejam sebelum ank pergi menghadap illahi, ibu dedah perbualan terakhir dengan Bad Indigo

Makin hangat isu ni, kali ni ibu Mondy dedah Ustaz Derry sengaja menakutkan dia dengan bapa tiri

Masih rancak isu pertelingkahan dan tuduhan daripada pempengaruh Indonesia Mondy Tattoo dengan pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew. Pempengaruh dari Indonesia itu mendapat back up daripada penyanyi rap serta aktivis, Caprice yang seakan menjadi orang tengah dalam isu yang kian panas ini. Terbaru, Caprice menerusi laman Instagram miliknya mendedahkan satu lagi bahagian cerita tersebut apabila dia menghubungi ibu… Continue reading Makin hangat isu ni, kali ni ibu Mondy dedah Ustaz Derry sengaja menakutkan dia dengan bapa tiri

Wanita ini panik sejam akibat tersangkut dalam buaian

Seorang wanita di Britain menanggung malu selepas tersangkut pada buaian kanak-kanak di sebuah taman permainan selama lebih sejam, lapor akhbar Daily Star semalam. Leala Vanbest, 22, dari Southend, Essex sedang bersantai bersama rakan dan seorang anak perempuannya di taman itu apabila dia memutuskan untuk bermain buaian. Leala bagaimanapun gagal keluar daripada buaian itu selepas menggunakannya… Continue reading Wanita ini panik sejam akibat tersangkut dalam buaian

Maryam kongsikan ibu tertarik nak belajar ilmu agama lepas tengok Maryam pakai tudung

PERSONALITI media sosial, Maryam You Narae memberitahu ibunya iaitu Jeong Hee tertarik untuk mempelajari ilmu agama Islam selepas melihat perubahan hidupnya sebagai seorang Muslim. Maryam, 31, berkata ibunya sudah mula menunjukkan minat untuk mengikuti gaya hidup seorang Muslim seperti memakai tudung dan bersolat. Malah, Jeong Hee juga cuba untuk tidak lagi menyentuh perkara-perkara haram seperti memakan… Continue reading Maryam kongsikan ibu tertarik nak belajar ilmu agama lepas tengok Maryam pakai tudung

Tular Ibu bayar anak macam ini untuk keluar dengan 100 lelaki

Seorang pencipta kandungan media sosial di negeri Utah mendedahkan bahawa ibu mereka membayar saudara perempuannya AS$500 (RM2,278) untuk keluar temu janji bersama 100 lelaki berbeza sebelum berkahwin, lapor portal berita MailOnline semalam. Alyse Carolyn kerap berkongsi video tutorial rambut di akaun TikTok miliknya dan mempunyai  lebih 306,000 pengikut. Namun, baru-baru ini Alyse berkongsi sesuatu lebih… Continue reading Tular Ibu bayar anak macam ini untuk keluar dengan 100 lelaki