Naikkan duit hantaran jadi RM18k, lepas tahu gaji penjawat awam dinaikkan mertua terus up duit hantaran 4k ikut gaji calon menantu

KENAIKAN gaji lebih 13 peratus untuk penjawat awam sememangnya pengumuman yang ditunggu-tunggu mereka. Walaupun kenaikan itu hanya bermula pada Disember ini, ia sudah cukup melegakan golongan itu khususnya ketika kos perbelanjaan harian yang semakin meningkat. Namun di sebalik berita gembira yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim sempena sambutan Hari Pekerja pada 1 Mei lalu,… Continue reading Naikkan duit hantaran jadi RM18k, lepas tahu gaji penjawat awam dinaikkan mertua terus up duit hantaran 4k ikut gaji calon menantu

Berpisah bukan disebabkan orang ketiga, rupanya sebelum kahwin baru bekas suami dah berbincang dengan Irma Hasmie

Setelah timbul pelbagai spekulasi dan dakwaan berhubung perpisahan pelakon Irma Hasmie, bekas suaminya Redza Syah Azmeer akhirnya tampil memberi penjelasan. Memetik laporan Harian Metro, Redza berkata dia dan Irma telah menjalani proses perbincangan yang mendalam terlebih dahulu sebelum mengambil keputusan untuk mengakhiri perkahwinan mereka. “Keputusan secara bersama ini dibuat selepas perbincangan serius diadakan beberapa kali dengan… Continue reading Berpisah bukan disebabkan orang ketiga, rupanya sebelum kahwin baru bekas suami dah berbincang dengan Irma Hasmie

Ramai yang sangka Noor Nabila kahwin, sekali ini penjelasan dari tuan badan

SPEKULASI Noor Nabila kembali mendirikan rumah tangga kembali menjadi bualan hangat dalam kalangan warganet selepas usahawan itu memuat naik foto dalam persalinan pakaian ala pengantin di laman sosial miliknya. Menjelaskan kekeliruan itu, Nabila atau Noor Nabila Mohd Noor, 40, memberitahu busana itu digayakan untuk penggambaran program Next To Neelofa musim terbaharu. “Tiada sebarang majlis. Semua itu… Continue reading Ramai yang sangka Noor Nabila kahwin, sekali ini penjelasan dari tuan badan

Tular gosip mengatakan gambar perkahwinan tergantung di dinding rumah, akhirnya Erra Fazira tampil beri respon

Pelakon Erra Fazira menyifatkan gosip yang mengatakan terdapat gambar perkahwinannya dalam rumah sebagai satu fitnah. Ketika ditemui, Erra atau nama lengkapnya Fazira Wan Chek, 50, berkata dia enggan mengambil pusing mengenai dakwaan tersebut. Malah, akres jelita itu bertindak memaafkan pemfitnah terbabit. “Itu semestinya satu fitnah dan saya macam terkejut gambar apakah itu. Saya memaafkan orang fitnah itu.… Continue reading Tular gosip mengatakan gambar perkahwinan tergantung di dinding rumah, akhirnya Erra Fazira tampil beri respon

Beberapa tahun lepas bergambar sekali dengan kakak, kini gadis umur 21 tahun kahwin dengan Abg Ipar

Seperti yang kita sedia maklum, jodoh dan pertemuan itu merupakan rahsia Allah SWT yang sama sekali tidak diketahui para hamba-hambaNya. Itulah realiti yang berlaku terhadap seorang wanita Indonesia berusia 21 tahun ini apabila dia berjodoh dengan abang iparnya sendiri. Menerusi hantaran tular di TikTok, wanita yang menggunakan nama akaun @sntafby__ memuat naik foto bersebelahan kakaknya yang… Continue reading Beberapa tahun lepas bergambar sekali dengan kakak, kini gadis umur 21 tahun kahwin dengan Abg Ipar

Tak suka bila ada yang memandai keluarkan kenyataan, Puteri Sarah akui tak selesa bila ada yang petik nama dia bakal berkahwin

Pelakon dan usahawan, Puteri Sarah Liyana akui tidak selesa apabila namanya dipetik dan didakwa bakal bernikah dengan rakan perniagaan, Andi Arsyil. Menurut laporan Harian Metro, tindakan seorang individu memetik huruf PSL yang mewakili namanya selain mengatakan dia bakal berkahwin boleh menimbulkan fitnah. “Saya sendiri pun tak tahu (mengenai perkahwinan). Saya tak suka bila ada orang… Continue reading Tak suka bila ada yang memandai keluarkan kenyataan, Puteri Sarah akui tak selesa bila ada yang petik nama dia bakal berkahwin

Setelah sekian lama menyepi, kali ni tular lagi gosip Erra Fazira dah kahwin dengan Ahli Politik

Primadona Malaysia, Erra Fazira dikhabarkan telah berkahwin bersama jejaka ahli politik berasal dari Perak yang pernah digosipkan sebelum ini sekitar tahun 2021 lalu. Memetik laporan Utusan Malaysia, hubungan Erra dan jejaka tersebut kembali hangat di media sosial selepas rakan selebriti mendedahkan aktres filem popular Sembilu ini mempunyai foto pernikahan di kediamannnya. Kata rakan industri itu, jejaka yang… Continue reading Setelah sekian lama menyepi, kali ni tular lagi gosip Erra Fazira dah kahwin dengan Ahli Politik

Dah siap beli 5 jenis barang kemas untuk hantaran, Talha Harith luah rasa kecewa bila tunang pilih untuk nikah dengan lelaki lain

Hasrat pelakon, Talha Harith untuk mendirikan rumah tangga tidak kesampaian apabila tunangnya mengambil keputusan untuk bernikah dengan lelaki lain. Menurut laporan, pelakon berusia 34 tahun itu pernah terfikir bagi mengambil tindakan undang-undang susulan mengalami kerugian setelah persiapan menjelang hari bahagia sudah dilakukan. “Bukan sikit hantaran yang saya sudah sediakan. Lima jenis barang kemas termasuk cincin, rantai, gelang tangan dan… Continue reading Dah siap beli 5 jenis barang kemas untuk hantaran, Talha Harith luah rasa kecewa bila tunang pilih untuk nikah dengan lelaki lain

Tular seorang Wanita dicerai selepas lahir anak sulung kerana orang ketiga

Seorang wanita di Indonesia berkongsikan kisahnya yang diceraikan suami demi perempuan lain setelah melahirkan anak sulung, selepas empat tahun mereka berkahwin, lapor portal berita Wolipop hari ini.  Kisah itu dimuat naik Andini dalam akaun TikTok @andinim08. Dia berkongsi gambar ketika bersama bekas suaminya di sekolah menengah, dilamar dan berkahwin.  Bercinta tujuh tahun dan berkahwin hanya… Continue reading Tular seorang Wanita dicerai selepas lahir anak sulung kerana orang ketiga

Published
Categorized as Viral Tagged

Memang layak dapat duit hantaran banyak tu, rupanya Intan Najuwa ni bukan calang calang orang

Majlis perkahwinan pelakon Intan Najuwa dan suami, Datuk Ahmad Asraf Azman di Desaru Coast, menjadi bualan warganet sejak Jumaat lalu. Mana tidaknya, Intan telah menerima mas kahwin sebanyak RM20,000 dan hantaran berjumlah RM222,000. Di platform media sosial, pengguna rancak berborak mengenai jumlah mas kahwin dan hantaran yang diterima aktres berumur 27 tahun itu. Rata-rata peminat menyifatkan Intan… Continue reading Memang layak dapat duit hantaran banyak tu, rupanya Intan Najuwa ni bukan calang calang orang