Bakal ada kan resepsi di KL, dalam diam ramai yang terkejut bila Mizz Nina nikah kali kedua

Selebriti dan aktivis kemanusiaan, Mizz Nina berkongsi berita gembira kepada umum apabila kembali bergelar isteri kepada pilihan hatinya, Essam Muhammad. Menerusi hantaran di Instagram (IG), Mizz Nina meluahkan rasa syukur dengan perkahwinan kali kedua dan menyifatkan sebagai takdir terindah daripada Allah SWT. Kata Mizz Nina, 43, majlis tersebut diadakan secara tertutup dan hanya dihadiri oleh keluarga dan rakan terdekat.

“Bismillahirahmanirahim. Alhamdulilah, segala puji dan syukur ke hadrat Ilahi atas kurniaan yang indah ini ingin saya kongsikan kepada anda semua. Dan ini pengumuman rasmi bahawa saya baru sahaja berkahwin (nikah) pada suku kedua 2023, dengan suami tercinta Essam Muhammad dalam majlis tertutup bersama keluarga dan rakan rapat. Alhamdulilah, dengan restu ibu bapa kami berdua dapat menyempurnakan separuh lagi agama masing-masing. Kami berdua telah mendedikasikan hidup kami untuk dakwah, kami berkongsi matlamat, aspirasi yang sama dan teruja untuk lembaran baru dalam hidup kami.

Satu-satunya tujuan di sebalik semua usaha kita dalam kerja yang kita lakukan adalah berakar pada iman dan asasnya akan sentiasa kerana Allah. Dunia ini sementara dan hari esok tidak pernah dijanjikan. Kami memahami bahawa perkahwinan adalah untuk menumbuhkan cinta, mencari ketenangan dan mempunyai belas kasihan dan bahawa niat utama haruslah sentiasa untuk mencari keredhaan Allah agar kita dapat melangkah melalui pintu-pintu Jannah bersama.

Dalam pada itu, pemilik nama Shazrina Azman memberitahu dia bakal mengadakan majlis resepsi di Kuala Lumpur, tidak lama lagi. ‘Semoga Allah menggunakan bakat dan rezeki yang kita ada untuk memberi manfaat dan memartabatkan Ummah. Semoga Allah menjaga keikhlasan kita, dan sentiasa melindungi kita dalam perjalanan. “Kami akan mengadakan majlis resepsi perkahwinan secara tertutup tidak lama lagi di KL in shaa Allah. Kami sentiasa bersyukur kepada Allah, keluarga dan kawan rapat kami. Kami menghargai sokongan, kasih sayang dan doa anda. Kami berdoa dan mendoakan yang terbaik untuk Deen, Dunya & Akhirah semua. BarakAllahu feekum!

Terdahulu, Vokalis Hujan, Noh Salleh, dan Mizz Nina, mengesahkan sudah berpisah pada 4 Ogos 2022. Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011 namun tidak dikurniakan cahaya mata. Sekitar April tahun lalu, mereka memperkenalkan Musa sebagai anak angkat. Sumber: OhBulan. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.