Madu pun failkan untuk berpisah, sekali ini pula respon dari Adira Suhaimi

Penyanyi, Adira Suhaimi enggan mengulas lanjut mengenai tindakan madunya Datin Seri Sharifah Norshafila Hashim atau Datin Red yang menfailkan perpisahan terhadap suami mereka, Datuk Red. Adira yang ditemui usai mendengar laporan keputusan Jawatankuasa Pendamai (JKP) di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Barat, Rawang pagi tadi hanya membalas “no komen” dan menyerahkan segala proses kepada pihak mahkamah. Hari ini, hasil keputusan laporan JKP gagal menemui jalan penyelesaian dan Mahkamah Rendah Syariah Gombak Barat memutuskan untuk melanjutkan kepada proses Hakam pada 24 April 2024.

Sementara itu, ditanya adakah bakal menyambut Ramadan dan Syawal bersama suami, Adira berkata dia lebih utamakan anak-anak berbanding dirinya. “Perkara ini rumit, sebab dia masih lagi berstatus suami saya. Namun saya tidak akan mengetepikan perasaan anak saya untuk beraya dengan bapa mereka. Walaupun nanti masih berpuasa dan beraya bersama, tetapi saya tidak akan menjalankan tanggungjawab saya sebagai isteri sepenuhnya sepanjang proses perpisahan.”

Sebelum ini, peguam mewakili Datuk Red iaitu Muhammad Akmal Azman memaklumkan anak guamnya turut berdepan dengan permohonan perpisahan yang difailkan Datin Red di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Kuala Selangor pada 18 Mac. Terdahulu, pada 25 Oktober tahun lalu, Adira telah memfailkan penceraian ke atas suaminya di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Barat Rawang, Selangor kerana tiada persefahaman.

Untuk rekod, Adira pernah memfailkan perpisahan pada tahun 2019 namun menarik semula permohonan itu demi anak-anak. Imbas kembali, Adira dan Datuk Red berkahwin di Songkhla, Thailand pada 3 Disember 2015 sebagai isteri kedua. Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan empat orang cahaya mata iaitu Anggrek, 6, Asan, 5, Anggun, 4 dan Ayob yang kini berusia setahun. Dalam pada itu, perkahwinan Datuk Red bersama isteri pertamanya iaitu Datin Red mempunyai lima orang cahaya mata.

Sumber: OhBulan. PERHATIAN, Pihak kami tidak akan ber tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggung jawab anda. Sementara itu, anda boleh baca juga kisah kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut.