Tular madu muat naik gambar dekat mahkamah, sekali ini pula respon Adira Suhaimi

Penyanyi, Adira Suhaimi mengambil pendekatan untuk tidak mengulas mengenai tindakan madunya yang dikenali sebagai Datin Red yang memuat naik foto di hadapan sebuah mahkamah, baru-baru ini. Menurut Adira atau nama sebenarnya Siti Adira Suhaimi, 31, dia tidak mempunyai sebarang komen berhubung isu tersebut. “No komen, saya tiada sebarang komen mengenai perkara itu.” Adira berkata demikian ketika… Continue reading Tular madu muat naik gambar dekat mahkamah, sekali ini pula respon Adira Suhaimi

Pilih waktu yang tepat untuk berbicara, luahan hati Adira Suhaimi tarik perhatian ramai

Penyanyi Adira Suhaimi memuat naik hantaran yang mengenai seseorang yang memilih untuk berdiam diri daripada mengeluarkan sebarang kenyataan. Kongsi Adira, seseorang yang memilih untuk berdiam diri tak bermakna individu itu salah malah dapat membantu seseorang itu mendapatkan kekuatan. “Diam tak bermakna kita salah dan orang lain betul. Dalam kita diam banyak membantu kita untuk menjadi kuat dalam… Continue reading Pilih waktu yang tepat untuk berbicara, luahan hati Adira Suhaimi tarik perhatian ramai

Adira Suhaimi nyanyikan semula lagi Ernie Zakri, ramai yang sebak bila dengar

Penyanyi Adira Suhaimi menyanyikan semula lagu berjudul Masing Masing nyanyian asal Ernie Zakri jadi perhatian ramai warganet. Menerusi perkongsian videonya, Adira menyanyikan lagu hit tersebut dalam versinya mendapat pujian ramai warganet dan rakan selebriti. Bukan itu sahaja, rata-rata menyatakan bahawa lagu Masing Masing tersebut seakan menceritakan apa yang dialami dalam rumah tangganya. Klik sini untuk lihat video.… Continue reading Adira Suhaimi nyanyikan semula lagi Ernie Zakri, ramai yang sebak bila dengar

Tak halang kalau Datuk Red nak jumpa anak, Adira Suhaimi akui dah tak tinggal sebumbung dengan suami

Penyanyi, Adira Suhaimi mengakui perpisahan adalah jalan terakhir yang terbaik dalam mengharungi kemelut rumah tangga bersama suami, Datuk Adnan Abu. Menerusi temu bual bersama Melodi TV3, Adira seakan memberi bayangan bahawa dia sudah tidak tinggal sebumbung bersama suaminya yang juga dikenali sebagai Datuk Red. Pelantun lagu Ilusi ini bagaimanapun tidak menghalang suaminya untuk berjumpa anak-anak di kediaman… Continue reading Tak halang kalau Datuk Red nak jumpa anak, Adira Suhaimi akui dah tak tinggal sebumbung dengan suami

Tengah hangat pasal kisah rumahtangga, tak sangka tiba tiba bekas isteri bongkarkan perangai Datuk Red macam ni

Umum mengetahui mengenai tuntutan perpisahan yang dibuat penyanyi Adira Suhaimi terhadap suaminya, Datuk Red atau nama sebenarnya, Datuk Seri Adnan Abu baru-baru ini. Terbaharu, Adira tetap bertegas dengan pendiriannya untuk mengakhiri rumah tangganya itu dan menganggap ia sebagai jalan penyelesaian terbaik. Namun begitu, pelantun lagu Milik Kita itu menyatakan bahawa dia tidak menghalang suaminya untuk… Continue reading Tengah hangat pasal kisah rumahtangga, tak sangka tiba tiba bekas isteri bongkarkan perangai Datuk Red macam ni

Dalam proses perpisahan, Datuk Red tetap dengan pendirian nak mempertahankan rumahtangga

SUAMI kepada penyanyi Adira Suhaimi iaitu Datuk Adnan Abu tetap mahu mempertahankan rumah tangga mereka meskipun kini sedang dalam proses perpisahan. Perkara tersebut dimaklumkan oleh peguam syarie Muhammad Akmal Amzan yang memaklumkan Adnan atau lebih dikenali sebagai Datuk Red, 42, masih menyayangi isterinya itu. “Anak guamnya saya masih lagi mahu mengekalkan hubungan suami isteri. Dia sayangkan… Continue reading Dalam proses perpisahan, Datuk Red tetap dengan pendirian nak mempertahankan rumahtangga

Suami masih nak selamatkan rumahtangga, tak sangka rupanya ini punca Adira Suhaimi failkan untuk berpisah

SUDAH tiada persefahaman punca penyanyi Adira Suhaimi memfailkan talak buat kali kedua terhadap suaminya, Datuk Seri Adnan Abu pada 25 Oktober lalu. Peguam syarie Muhammad Akmal Amzan yang mewakili Adnan bagaimanapun memberitahu anak guamnya tidak bersetuju dengan permohonan dibuat isteri keduanya itu dan ingin menyelamatkan rumah tangga mereka. “Punca perpisahan tidak boleh nak beri lebih mendalam… Continue reading Suami masih nak selamatkan rumahtangga, tak sangka rupanya ini punca Adira Suhaimi failkan untuk berpisah

Gagal tampil bersama wakil untuk teruskan proses, Adira Suhaimi failkan perpisahan kali kedua

PENYANYI Adira Suhaimi memfailkan perpisahan terhadap suaminya iaitu Datuk Seri Adnan Abu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Barat, Rawang, Selangor pada 25 Oktober lalu. Permohonan tersebut adalah kali kedua dibuat Adira atau Siti Adira Suhaimi, 32, terhadap Adnan selepas memfailkan tuntutan sama pada 1 April 2019. Permohonan tersebut berdasarkan Seksyen 47 Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Negeri… Continue reading Gagal tampil bersama wakil untuk teruskan proses, Adira Suhaimi failkan perpisahan kali kedua

Tak pernah minta suami datang, Adira akui kehadiran suami ke Famili Duo sebab nak tengok anak

Penyanyi, Adira Suhaimi menjelaskan kehadiran suami, Datuk Seri Adnan Abu ke program Famili Duo adalah untuk melihat anak mereka, Anggerik yang turut terlibat dalam persembahan duonya yang berlangsung pada malam Ahad. Ketika ditemui, Adira atau nama Siti Adira Binti Suhaimi berkata dia tidak pernah meminta suaminya itu datang ke program tersebut sebaliknya dia datang atas kerelaannya sendiri. “Saya sebenarnya… Continue reading Tak pernah minta suami datang, Adira akui kehadiran suami ke Famili Duo sebab nak tengok anak

Ramai yang ingat rumahtangga bermasalah sebab jarang muat naik foto dengan suami, sekali ini pengakuan dari Adira Suhaimi

GARA-GARA jarang memuat naik foto bersama suami di media sosial, timbul dakwaan mengatakan rumah tangga penyanyi Adira Suhaimi dan suami Datuk Red sedang berdepan masalah. Adira atau Siti Adira Suhaimi, 32, sebaliknya menjelaskan tuduhan itu tidak benar dan menyifatkan cakap-cakap mengenai rumah tangganya sebagai lumrah sebagai seorang selebriti. “Saya tiada komen tentang apa yang anda dengar… Continue reading Ramai yang ingat rumahtangga bermasalah sebab jarang muat naik foto dengan suami, sekali ini pengakuan dari Adira Suhaimi